Last news in Fakti

14 Юни, 2019 19:45 2 434 17

Радан Кънев: Партиите могат и с малко пари

  • радан кънев-
  • демократична българия-
  • партии-
  • субсидии
Радан Кънев: Партиите могат и с малко пари - 1
Източник: БГНЕС

''Партиите могат да преживеят с много малко пари, ако бъдат променени правилата за медийна политическа реклама и се постави таван или се въведе регресивна скала на партийните субсидии'', това каза в предаването на БНТ "Още от деня" заместник-председателят на "Демократична България" Радан Кънев.

"Свръхвисоките нива на субсидиите са несъстоятелни, след като в една предизборна кампания не могат да се похарчат повече от 2 милиона лева'', заяви Кънев и посочи, че паралелите със САЩ и въвеждане на нулева субсидия са несъстоятелни и че навсякъде в Европа има държавно субсидиране на политическите партии.

''Субсидиите са пари, които данъкоплатецът дава, за да се гарантира с тях независимостта на партиите и те да могат да постигнат определени цели'', добави той.

Кънев, който беше избран за член на Европейския парламент на изборите на 26 май каза, че в момента в Брюксел се "води и пазарлък, и сблъсък на визии за Европа", в който водещи са не партийните, а националните интереси.

По повод разпределението на евродепутатите за работа в парламентарните комисии, което тече в момента, той коментира и евентуалното спиране на мониторинга върху реформите в съдебната система и борбата с корупцията, който Европейската комисия води в България: ''Има силна тенденция сред управляващите - ГЕРБ, патриоти и ДПС да използват позициите си в Европейския парламент и в евроструктурите да се покриват срамотиите на България в съдебната система, а следователно и в корупцията''.

Той посочи, че доверието, което той е получил от българските избиратели не е за отпадане на мониторинга, а "да има по-строг контрол" и преки възможности за въздействие през европейската прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    22 4 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА 0 ЛЕВА СУБСИДИЯ. ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ ОТ ЧЛЕНСКИ ВНОС. ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ ПРАВЯТ РЕКЛАМА ЗА НАША СМЕТКА. ТОВА Е ГЛУПАВО.

    Коментиран от #5

  • 2 русенец

    17 5 Отговор
    Партиите могат и с малко пари, а България май ще и е по-добре изобщо без партии. Очевидно от тях полза няма, закопаваме се все повече.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 име

    4 1 Отговор
    партиите могат с малко пари , но с много долари.
  • 5 А,де ...

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Имат си членска 'маса', да ги издържа. Броят я по изборите. Нямало да могат да 'функционират'?! Ами да си ходят- по нивите. Щели да се корумпират. Ха-ха! НУЛА субсидии. Инак ставаме мазохисти - хем на е..т, хем им плащаме.
  • 6 Йордан Цонив

    4 0 Отговор
    На мене ще ми плащат от Турция ама няма проблем за мен законите не важат и няма да съм корумпиран, няма Конституция и не съм изменник.
  • 7 Сарматиан

    5 0 Отговор
    Да набират пари от членовете си, какво все искат да цоцат на държавата ясла.

    Коментиран от #8

  • 8 Развратник

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сарматиан":

    Кои членове имаш предвит - партиините или половите?
  • 9 Радан

    6 1 Отговор
    Партиите могат с малко пари , но аз не мога и затова отивам в Европарламента .
  • 10 Bubbles

    3 5 Отговор
    Рада дълбоката дава и без пари, нема страшно.
  • 11 браво Радане

    3 1 Отговор
    За съдебната система е прав. За субсидиите също. Да допуснем че гласуват 3млн. избиратели по 1лв субсидия= 3млн. лв. Ако определят таван до 500хил. лв. за всяка партия преминала прага,шест партии могат да вземат субсидия по 500хил.лв., но на практика около 3-4 партии ще прескочат прага, тогава разходът за бюджета ще бъде 2млн.лв което е съвсем приемливо и е по-добро от 1лв. на глас.
  • 12 Серж

    4 2 Отговор
    Комунистът агент на Червения интернационал Радан Кънев да мълчи,защото е ясно кой го прати в ЕП и за кои интереси работи провокаторът!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Slazinger

    1 0 Отговор
    Ще те блокират, не може да хулиш джендърите и крадците. Трябва да им се възхищаваш.
  • 15 Деси963

    0 0 Отговор
    Радан така говори защото знае, че Прокопиев ще си ги финансира без значение колко му струва. Те са му полезни в политиката.
  • 16 Васил

    1 0 Отговор
    Демократична България понеже си имат личен каолинов олигарх и не ги интересуват субсидиите.
  • 17 Борил

    1 0 Отговор
    Лесно е в политиката, когато имаш мастит червенобузест олигарх зад гърба си. Не ти трябват никакви пари, защото имаш неограничени възможности от далаверите за сметка на българските данъкоплатци.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове