Last news in Fakti

16 Юни, 2019 15:48 4 935 37

Радев: Нинова знае какво прави

  • румен радев-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • конгрес

Държавният глава изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция

Радев: Нинова знае какво прави - 1

Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация. Това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес, предаде Радио "Фокус" - Пловдив.

"Мисля, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки", каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

"Мисля, че Нинова знае какво прави", повтори президентът и уточни, че няма никаква информация за днешния конгрес на БСП. Държавният глава изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция, защото е важно за всяка една власт да не остава без опозиция. На въпрос как вижда развитието на БСП, Румен Радев отговори, че многократно е заявявал, че в партийни дела не се меси.

Президентът пристигна в село Труд по повод 150-годишнината на местната църква "Света Троица". "За народа ни сигурният брод към нашата идентичност винаги е съществувал и това е вярата", заяви президентът в словото си през жителите на селото.

"Убеден съм, че подкрепата на БПЦ има традиции и днес те са силни. Отстояването на нашата вяра изисква духовна сила", добави Румен Радев. Президентът отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево.

Храм "Света Троица" в село Труд е създаден от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 година. Честването на 150-годишнината и съвпада с един от най-големите православни празници Петдесетница. Тържествена литургия по случай празника отслужи пловдивският митрополит Николай.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    1 5 Отговор
    Мария, върха си. Пиши ми тук - [email protected]
  • 2 onq s konq

    44 7 Отговор
    Похвално е че Радев мисли И Е СПОКОЕН че Нинова "знае какво прави",независимо че ТОЙ ЛИЧНО НЯМА ХАБЕР какво се случва на Котгреса на БСП/негови думи/.За разлика от него обаче Електоратът на БСП НАБЛЮДАВА ВНИМАТЕЛНО случващото се на Конгреса и изобщо не се интересува какво Нинова знае че прави,а КАКВИ ГИ ВЪРШИ!

    Коментиран от #6

  • 3 СоцБоц

    15 65 Отговор
    Шапки долу пред най-достойния БГ. Президент , а не като мишките и предатели преди него!

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Снайперист

    9 7 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 Давид

    10 35 Отговор
    Да се обединим и да победим . Да подкрепим президента . Ако ни излъжат ще ги изколим , то друго не ни остава .

    Коментиран от #20

  • 6 Onq s ogromniq

    9 18 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Tи на разбирач ли се правиш, джендър смешен?
  • 7 Нео

    41 6 Отговор
    Нормално и естествено е прецедентът да подкрепи Нинова. Може Решетников да го е посочил, но Нинова го предложи!
  • 8 тъп ватник

    50 5 Отговор
    Бе Руменчо я кажи сега остави ли Деса да побиколи моловете в Будапеща? гледам ви на една снимка пред парламента в Будапеща и коконата ти така те е загърбила все едно ти си с нея а не тя с теб. Ма карай, че си чехльо става ясно отдалеч. За да си вдигнеш самочувствието вземи изкоментирай актуалната политическа обстановка в държавата и партията майка.
  • 9 баба Зоя

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "СоцБоц":

    Памперса ти е натежал.....Смени го,защото пишеш глупости!

    Коментиран от #11

  • 10 Може би съвпадения

    42 5 Отговор

    До коментар #3 от "СоцБоц":

    ,,Генерал Радев не е червен, той е румен…".
  • 11 СоцБоц

    6 27 Отговор

    До коментар #9 от "баба Зоя":

    Хе Хе , по добре памперс отколкото акъла. Слава на БКП , единствената партия мислеща за народа

    Коментиран от #34

  • 12 ВЪПРОС

    33 2 Отговор
    А Радев знае ли какво прави?
  • 13 Наблюдател Тролев

    32 2 Отговор
    Нинова забърка такава каша, че разтревожи и президента - провали съвместната им мисия. Според него, отстраняването на Нинова е заплаха за демокрацията в България. А иначе, той не се бърка в работите на партиите.
  • 14 Гост

    30 1 Отговор
    Малко съм разочарован от Румен. Аз очаквах от него пламенна реч на конгреса!
  • 15 7777

    31 1 Отговор
    Защо не коментира как се нарича лидер на политическа партия, който заявява, че ще си подаде оставката а всъщност не го прави. Ще му помогна. Страхливец, Лъжец слабохарактерен човек. Каква опозиция какви пет лева.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Руменчо пъпката

    31 0 Отговор
    По жалко недоразумение от пъпчивия Румен ,не сме имали в българската политика ! Той отдавна се е демаскирал ,като агент на Кремъл и патерица на БСП и опитите (му) да "замаже" лъжите и демагогщината на Нинова ,както и тоталната и липса на морал - (не че ще успее) не учудват никого.

    Коментиран от #19

  • 18 Драйвър

    27 1 Отговор
    Хайде пак,Позитано Радев срича опрните точки на Курнелистите!По некадърен "политик" от Радев е само Курнела!Той поне спечели едни избори,Курнела ЗАГУБИ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА!
  • 19 Румен вече не ни харесва

    19 1 Отговор

    До коментар #17 от "Руменчо пъпката":

    И тоя почна как аслан па вече май е....! Поредния политик ,който ни разочарова !
  • 20 Николай

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Давид":

    Ще те излъжат и няма да ги изколиш щото и ножа и хляба са в тях, и сиренето, и салама.
  • 21 Николай

    17 3 Отговор
    Калина Андролова: «Нинова не е лидер, тя просто оплячкосва всичко, каквото може»
    «Въпреки оставката, сигурна съм, че Нинова няма да си тръгне така лесно. Ще се върне отново, за да загуби партията още няколко пъти подред.»
  • 22 Николай

    20 2 Отговор
    Стефан Данаилов се чудел защо някакви мъже, наричани опозиция, мразели толкова много една жена, Нинова. Ами да му кажа:
    Защото е патологична лъжкиня, напълно неуравновесена, първосигнална и недоговороспособна личност. “Лидер”, на който не може да се има никакво доверие, ако бъде попитан дори за часа. Стратегиите й няма какво да ги обсъждам. Няма такива. Визиите й стигат до дължината на носа й. Всъщност в цялото интервю Данаилов обяснява колко е зле Нинова, как в парламентарната група няма силни юристи, борци и авторитети, как председателката е насътворила безброй грешки, но… като цяло я моли да си оттегли оставката. Ххахах! Абе Нинова им прилича! Баш си е за БСП, олицетворение на бездарие и безвкусица. Алчни, без да са умни и талантливи.

    Корнелианците от Осмия ден считат, че Нинова била велик лидер и без нея партията ще загине. Чудя се 7% загуба не им ли стигат? Или трябва и още? Какво точно трябва да се случи, за да проумеят, че ВСИЧКИ УСЛОВИЯ за победа бяха налице. Но псевдоумницата Корнела загуби изборите! За втори път. Лично ТЯ ги ЗАГУБИ. С много хитрите си ходове. Изберете си я пак! Още повече да затънете следващия път. Издигнете за кмет на София някой цирков артист, да има и творческа интелигенция сред автомобилните състезатели…
  • 23 Николай

    17 1 Отговор
    Разбрах, че Драго Стойнев и Киро Добрев много активно са подреждали и разреждали листата на БСП за евроизборите. Чудя се само защо ГЕРБ не им спретнаха на БСП един АЛКОХОЛГЕЙТ, шмърканеГЕЙТ, шерване-на-проститутки-гейт, и най-вече ГЛУПАЦИгейт, живеещи само от партийни далавери, много от онези щяха силно да изгърмят! Но и това с държавната субсидия е симпатично.
  • 24 Николай

    15 4 Отговор
    Само малко да свикне с “победата” и Корнелия ще обмисли следващата поразяваща стратегия за БСП
    Отново ще има своеобразна “колаборация” с президентския “авторитет” и отново ще стовари отговорността за загубата на някой друг “Станишев”. За оставка (да прояви известно достойнство) и дума и не може да става, виновни са онези, които подмениха листата й! Лошото на глупостта е, че поразява огромно пространство и време. Пък времето е необратимо. От ГЕРБ биха я посъветвали пак Свиленски да ангажира за кампанията, така ще е най-добре за гербаджийската победа. Колкото до кандидатурата за кмет на София, несъмнено Корнелия ще я извади от обкръжението на президента. Наблюдавайте я внимателно. Ще забележите, че повтаря грешките си като папагал. А опитите й за перманентна симбиоза с президентството показват единствено колко неподготвена е за силно самостоятелно идейно представяне на политическата сцена.
    Калина Андролова, Фейсбук

    Коментиран от #30

  • 25 Мохамед

    14 2 Отговор
    Румен говори простотий като вски "румен"! А ман от румени боклуци.....
  • 26 Docenta

    16 2 Отговор
    Браво румба ти и кака кури утепахте всички русофили в България,никой по добре от вас не може да разгроми левицата на парчета
  • 27 Радко-президентчето

    14 1 Отговор
    Аз съм президент на всички българи.........Хи-хи-хи. Така ми каза да говоря кака Кури.
  • 28 Един от стотиците хиляди

    15 0 Отговор
    ТОВА ВЕЧЕ Е ТОТАЛЕН ПОЗОР И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !
    "ГЕНЕРАЛЪТ" ВЛЕЗЕ И В РОЛЯТА НА СЪВРЕМЕНЕН ЛЕВСКИ.
    ТРЪГНА ВЕЧЕ И ПО ЦЪРКВИ В СЕЛА И ПАЛАНКИ, ЗА ДА ПРОПОВЯДВА ЗЛОВОННИТЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ИДЕИ И ОТКРИТО ДА ПРОПАГАНДИРА ЗА ЕДНА ОКОНЧАТЕЛНО ЗАТЪНАЛА В КЛОАКАТА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЕКСКРЕМЕНТИ ПАРТИЯ.
  • 29 Gost

    6 0 Отговор
    Kaza precedenta za 6efa si
  • 30 Николай

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "Николай":

    „Пошегувахме се, че това е поредната загуба на Борисов, защото неговата мечта и тази на ГЕРБ е Корнелия Нинова да не е председател на БСП. Него го е страх от такава опозиционна партия начело с Нинова“, коментира пред партийната Българска свободна тв зам.-председателят на парламентарната група Георги Свиленски.

    Коментиран от #35

  • 31 123

    8 1 Отговор
    Старшината, ти като какъв се изказваш по казуса? Какво общо имаш с опозицията? Ти какъв си последно?
  • 32 Диамантената ръка

    10 1 Отговор
    Лика прилика сте си с Курнела... Знаела какво прави?!?!...
  • 33 гост

    6 0 Отговор
    На зеления чорап пак са му звъняли от мацква и е козирувал с две ръце по телефона ...
  • 34 ИСТИНАТА

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "СоцБоц":

    Много е лошо, когато думите вървят преди мисълта. Но от къде ти мисъл, при липса на сиво вещество. Бих простила, ако си млад, но препоръчвам да се ограмотиш за миналото: 3-те фалита на Б-Я, фалиране на банките, най-голямото разграбваме чрез приватизацията-над 100 млрд. $; при Станишев и 3-ната к-ия, изнесени над 55-60 млрд.евро+КТБ. Но ако сте от по-старото поколение, Чернобил и СОЦА са ви облъчили пожизнено, то е нелечимо. Не ви прави чест с подобно изказване. PR на БКП/БСП др. Р. Фърчилков Грипенов не прави разлика М/ДУ ДЕМОКРАЦИЯ и ПРИВАТИЗАЦИЯ. К. ИМПЕКСОВА подава оставка от морална гледна точка. Оттеглянето на ката НАГЛОСТ и НЕ МОРАЛНО. Морал+К.ИМПЕКСОВА е равно на НАГЛОСТ,ЛЪЖИ И ПОПУЛИЗЪМ. ДА МУ МИСЛИ Б-Я С ДЕБИЛНИТЕ ПРИМАТИТЕ.
  • 35 ИСТИНАТА

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Николай":

    Г. Свиленски да си пооправи огромните рога, които му пречат на мисловната дейност. Всички в тази партия са без морал. Обикалят около К. ИМПЕКСОВА като чакали за добри длъжности. Играят си на ТУКА ИМА-ТУКА НЯМА: ИМПЕКСОВА и МОРАЛ. МОРАЛНО Е ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, НЕ МОРАЛНО ДА СЕ ОТКАЖЕ. КИРЕТО ДАЛАВЕРАДЖИЯТА ЩЕШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА, АКО ГЕРБ СПЕЧЕЛИ. Някой да е чул за оставката му. ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ВИЖДАТ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСЪТ СИ. В БКП/БСП популизмът пред възрастните е цинизъм. Дано успеят да осъзнаят,че всичко в тази партия е в личен успех, домогване и разграбване на хазната, а популистките пенсии ще видят през крив макарон. ДЕСА, скандала с ИМПЕКСОВА е бил малък. Да беше я и ошамаросала. Нито акъл, нито о разписание. Злобата към Борисов е голяма, защото е уважаван от всички европейски лидери, а нашият МУНЧО е в изолация. Европейските лидери не уважават Радев, разкрили игрите му с Решетников. Тези личности са срам за България!

    Коментиран от #36

  • 36 Николай

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "ИСТИНАТА":

    25 млн. от партийната каса ги няма. Това са субсидиите за последните 2 г. Сега трябва да се дават обяснения къде и как са похарчени парите. То за това Драго Стойнев и Гечев сега реват на умряло. Защото някой може да им потърси сметка.
  • 37 Ехаааа

    2 0 Отговор
    Осрал се "Илия", облизал се и пак в тия /// Едно си баба знае, едно си бае /// Ако не беше трагично, щеше да е смешно /// Напъваш толкова и да не пръднеш
    през устата, да се не наакаш бе /// Тоя си живее в казармата при соца с нашите данъци и няма представа какво е да оцеляваш в цивилния живот !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове