17 Юни, 2019 13:11 2 293 20

Малко гишета и огромни тапи на ГКПП „Маказа“

  • маказа гкпп-
  • маказа-
  • маказа

Все още не е достигнат рекорда от 10 000 автомобила през уикенда

Сезонът на летните отпуски вече е открит, а с него и тапите към южната ни съседка Гърция. До километрични опашки на граничен пункт „Маказа” се стигна през почивните дни. Кадри от дрон показаха наистина впечатляващо задръстване вчера, в социалните мрежи се появиха сигнали за припаднали хора.

И в понеделник сутрин колоната продължава да се трупа. Тя е няколкостотин метра. Според началника на пункта Милко Мерджанов задръстванията се дължат на интензивния трафик. „Всяко лято на ГКПП „Маказа” се получава струпване на чакащи автомобили и лица. Причините за това са няколко – първо интензивния трафик. Наличната инфраструктура позволява да се работи общо четири гишета – две на влизане в страната и две на излизане. Предвид посоката на интензивния трафик съвместно с гръцките власти организираме работата на 3 гишета за него, и на 1 – за по-слабия”, обясни в предаването "Здравей, България" на „Нова телевизия“ Милко Мерджанов.

По думите му проверката продължава секунди. Мерджанов поясни, че все още не е достигнат рекорда от 10 000 автомобила през уикенда.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Световен

    17 14 Отговор
    Българина бил беден, и нямал пари.... пък и мрънкащ... Я пак ?

    Коментиран от #6, #13, #16

  • 2 с2н5он

    22 2 Отговор
    Дай Боже ако влезнем в Шенген, автоматично ГКПП-тата с Гърция ще отпаднат. Минаването ще е само транзитно през границата.
  • 3 Норра Карамел

    27 2 Отговор
    Нали за това скачахме - да сме добре. Да можеме да ходиме всеки ден у гръцко да си пиеме кафето. Приятели, бъдете здрави и наздраве !
  • 4 Густо Майна

    15 5 Отговор
    Проблемет не е в интензивния трафик, а в това, че си оставаме всички по Балканите криви кавали! При нас Европа май никога няма да дойде - всички сме заложници на НВ държавния служител, а в този регион те са от един дол дренки: трябва винаги да му се чувстваш задължен, вместо той на теб. След 12 год. вече сериозно се съмнявам в европейската идея, дали има почва на Балканите? Тук ни е вродено да сме мнителни, особенно пък към комшиите. Абе от цървул лачена обувка не става и това е!

    Коментиран от #17

  • 5 Бай Благой

    18 8 Отговор
    Хора защо ходите в Гърция? Нашето море си е бетон... :)

    Коментиран от #14

  • 6 Реалист

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Световен":

    Това с мрънкането го могат само комундетата ревящи за социализЪма. Преди щяха да подсмърчат пред бодливата тел и море в гръцко - на кукув ден. А нашите хотелиери да се замислят каква е причината хората да бягат по гръцките плажове (освен разстоянието )...
  • 7 СоцБоц

    7 3 Отговор
    Да питам тия с Герберастката аритметика за доходите на бедния народ, колко е България и колко толкова минаха през границата?Ама то за такива едноклетъчни важно е какво е казала Тиквата

    Коментиран от #10

  • 8 пипи

    5 2 Отговор
    Ами хубава магистрала се направи, крайно време е да се разшири и КППто или чакаме шенген, че да го махнем напълно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Цветански

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "СоцБоц":

    Злобееш а ? Каквито и глупости да пишеш ако отидеш в Турция и Гърция не можеш да се разминеш от българи. Тия, дето пазаруват са в Одрин. Курортите са пълни, даже големите 5*хотели са се окичили със знамето ни. Да ти обяснявам ли какво е положението с българите по крайбрежието на Италия и Испания. И това са хора, които имат ограничени бюджети. Тия дето са си надвили на проблемите са по плажовете на страни разположени доста по далече. А ти се учи да натискаш копчетата и се упражнявай старателно. С политика обаче не се занимавай. Сложно е.

    Коментиран от #15

  • 11 Сиси

    12 2 Отговор
    2/3 от колите са румънски. В една предна статия писахте глупости как Румънците купили винетки за няколко милиона лева за да посетят България, ама истината е друга-транзит минават през България. Един лев вече не оставят тук, само за винетки.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Това не са българите,

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Световен":

    а са софиянците - калинки, на сладки службички из администрации и НПО-та.
  • 14 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Благой":

    Хахахаха така е
  • 15 СоцБоц

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Цветански":

    Е кажи колко са, тия дето се разминаваш , Гусин Политик ? Вярно е сложно: 7 000 000 минус 100 000 вярно огромна цифра в чужбина!!!
  • 16 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Световен":

    Много голяма част от преминаващите през ГКПП Маказа ся чужденци. Българи има, но не толкова, както си мислиш ти. Особено румънците, предпочитат най-вече този пункт.
  • 17 РОДОПИ

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Густо Майна":

    До Густо Майна---поредния философ ,ако не искаш да чакаш на Маказа ходи през Златоград. НЕ бил интензивен трафика.... хахахаха, сложи си очила с големи диоптри и се прегледай .Поредния мрънкач философ.
  • 18 Асен

    2 3 Отговор
    В неделя около 15 часа работеха само 3 гишета при километрични опашки имаше гранични полицай просто има заповед от горе да има опашки да се пълнят хотелите в България
  • 19 Бай Брадър

    1 0 Отговор
    През този пункт е разрешено преминаването само на леки автомобили. Отделно е и най-нов и като погледнеш на картата е най-прекия път за повечето БГ и всички румънци. Не е изключено това да е пречка, която да кара нашите да се откажат от гръцкия плаж. Няма как да се построят повече пунктове, понеже е тясно, както и няма как да се разшири пътя до там. Не вярвам проблема да иде от гръцка страна, понеже тази част на Гърция е слабо развита и там имат нужда от нас, турците и румънците. Те са доказали, че разбрират от туризъм и няма да създават пречки. Ще ми се и аз да оплюя нашите служители, че от чиста завист, и злоба пречат, но минавам 1-2 пъти годишно и не мога да твърдя, че е така.
  • 20 Driving pleasure

    1 1 Отговор
    Същия ад е и на Русе, а тираджиите чакат с дни на някой да му се доработи - просто трябват още пунктове и още гишета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове