30 Юни, 2019 14:03 1 954 23

Нинова предложи Жаблянов да бъде отстранен

  • нинова-
  • жаблянов

Сред мотивите за отстраняването на Жаблянов са нарушен екипен принцип

Нинова предложи Жаблянов да бъде отстранен - 1
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова предложи на Пленума на БСП съставът на Изпълнителното бюро на партията да се разшири от 15 на 21 души. Лидерът на партията предлага още от ръководния орган да бъде отстранен Валери Жаблянов. Сред мотивите за отстраняването на Жаблянов са нарушен екипен принцип, липса на активност в идейните дискусии, както и неучастието му в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

На вниманието на Бюрото са предложени кандидатурите на общинския съветник от Столичния общински съвет Милка Христова, депутатите Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева и Манол Генов, както и на председателят на Младежкото обединение в БСП Николай Бериевски.

Идеята на Нинова е по този начин да се разшири кръгът на лицата, които взимат решения за партията. Нинова е поискала повече депутати в Изпълнителното бюро, за да се подобри връзката на органа с парламентарната група, както и повече представители на местната власт, съобщава "Фокус".

Политиката, която се води от председателката деформира всички вътрешни механизми за контрол в партията и постепенно се установява едноличен режим на управление. Това заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и депутат от левицата Валери Жаблянов преди заседанието.

На влизане на днешното заседание на Националния съвет на партията, което се провежда на „Позитано“, Жаблянов коментира появилата се в публичното пространство информация, че вероятно ще бъде отстранен като член на Изпълнителното бюро.

„Не знам какво ще се обсъжда, тъй като не съм информиран. Най-вероятно това ще се случи, защото в БСП настъпиха дълбоки и трайни промени през последните месеци и години. Критичното мнение се отстранява с всички средства“, заяви той.

Той изрази надежда в негово лице лидерът Корнелия Нинова да не вижда враг, а партиен другар, въпреки че често има различно мнение и отправя критични бележки към Изпълнителното бюро. „Нека да мине пленумът и ще имаме възможност да поговорим“, призова Жаблянов.

„Аз дневния ред го научих от вас. Нямам го официално получен. Трябва да има промени в Изпълнителното бюро. Ще става въпрос и за местни избори. Понеже предизборният щаб, който организираше европейските избори подаде оставка, би трябвало да се избере негов председател и състав“, коментира съпартиецът му Манол Генов.

Той обърна внимание и на финансовото състояние на партията, след като тя трябва да върне надвзетата партийна субсидия и подчерта, че това може да доведе и до съкращение в структурите ѝ.

Евентуалното отстраняване на Жаблянов коментира и депутатът Антон Кутев. „В БСП винаги председателят определя кой ще е член на бюрото и това е негово право. Аз също бях отстранен на времето от едно бюро. Няма драма“, смята той. Според него обаче в възможно Корнелия Нинова да предприеме и още по-големи промени в бюрото, като аргументира и необходимостта от тях.

На обратното мнение се оказа Красимир Янков. „Искрено се надявам, че няма да се направи опит за чистка в ръководството на БСП. Предполагам, че ръководството и Корнелия Нинова са наясно, че преди избори никой не освобождава подготвени, административно и политически, служители в една партия. Ако се правят съкращение сега, се залага да няма координация в предстоящите избори и те да се правят трудно“, смята той. Във връзка с финансовите проблеми той подчерта, че БСП може да се справи с тях със събирания членски внос.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    22 6 Отговор
    Абе, с две думи, голям смях! И кой им вярва на тези, ум не ми го побира!

    Коментиран от #10

  • 2 El chochone

    19 6 Отговор
    БОЙКО ЩЕ ВИ ОТСТРАНИ ВСИЧКИТЕ КОМУНОИДНИ АМЕБИ.!

    Коментиран от #11

  • 3 дявола

    15 2 Отговор
    Всичките да се уволняват и да си ходят на село по нивите (какво ли разбират от ниви де)да работят и трудят тогава ще има смисъл от тях а не само да стоят и чакат какво има за плячкосване
  • 4 Емил

    12 7 Отговор
    Жаблянов знае, че дните на Нинова са преброени и не иска да се излага в Европа, подкрепяйки тъпи русофилистични идеи.
  • 5 Пешо

    6 9 Отговор
    Добре правят, като се отървават от педер.сти и техните сподвижници.
  • 6 наглост

    16 3 Отговор
    Нинова, защо изхарчихте 2 милиона народна пара от субсидиите, за да си направите партийна телевизия, за съд сте за пореден път, за това ли се потим българите и си плащаме данъците, за да си правите телевизийка, сган гнусна
  • 7 Драйвър

    9 1 Отговор
    Ха какво "съвпадение" всички които се изказаха в подкрепа на Нинова и я "помолиха" да си оттегли оставката сега са назначени в изпълнителното бюро,на следващия конгрес Курнела ще преложи да сменят името от БСП за България на БСП НА КУРНЕЛИЯ ;)
  • 8 Костов

    8 1 Отговор
    Добре се справя.
    Пратил съм я да им разкатае фамилията.
  • 9 Да да

    10 1 Отговор
    Курнелия е истински комунист!!! До каквото се докосне,се скапва. Дано да е начело на БСП до пълния разпад и отрезвяване на част от електората на БСП.
  • 10 Мигел

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Статистиката показа кой им вярва на тези-издуханите пенсионери по села и панелки,селските идеоти и кварталните алкохолици,тези дето работят за бира и цигари,живеят в хола на родителите си и си мечтаят да живеят живота от разказите на баба си ,в държава в която за членовете на партията всичко е безплатно ,получаваш заплата и жилище само за да ходиш ДО работа и всяко лято почиваш безплатно на бунгалата на предприятието;)
  • 11 Centurion

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Твоят Бойко в най големият Комунист ,и то потомствен Комунист,баща му е бил член на партийният комитет на първо градско на МВР в София !!!
    Пълно е с комунисти в ГЕРБ,една не малка част,а остатъка са биле партийни минетчии на партията. Ви си мислите, че всички са на 20/30 г и не знаят кой кой е и какви ги е вършил,или пък са безпаметни.Цацка ли не беше комунист,или вашият Президент,онзи Бенчо, станал комунист във второ курс,с баща партиен функционер в Благоевград,организатор на десетдневки на Руската култура.Майката също е Партиен член.И сега какво,то в Герб само пребоядисани Комунисти!!(

    Коментиран от #12

  • 12 Реалист

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Centurion":

    Минетчия си ти - кажи истината че преди 89г ако не беше член на "партията и комсомола" никой не пускаше децата ти до Университетите. Да не говорим за излизане в "Соц.чужбина". Такива партийни секретари като теб ще ги изтрием един по един от живите. Времето ви за дървено пардесю идва.

    Коментиран от #17

  • 13 Гост

    5 1 Отговор
    На Нинова и се услади властта! И паричките!
  • 14 ЕДе

    8 1 Отговор
    Само гледайте как една самозабравила се селянка съсипна всичко до които се докосне!!Тя не става и да чистачка,а те я държат начело на партията си.Защо не я питат къде похарчи партийните парички?
  • 15 Селянин

    9 2 Отговор
    Биволицата да върне парите. Ако не, съдия изпълнител,запор на заплатата и имотите.
  • 16 Червени чакали

    9 2 Отговор
    Комундетата им дойде времето за самоунищожение Всеки иска голямата лапачка за него и няма място за разни идеи принципи и други глупости с които лъжеха дебилния си електорат
  • 17 Centurion

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    Некадърници,плазмодии и пещерни протеин сте вие,какъвто и строй да дойде все ще сте надупени,и ще лежите в краката на силните на деня,защото нямате достойнство,защото не можете по друг начин да се доредите до трохите от трапезата!!!Нито дядовците ми,нито родителите ми,нито аз сме биле някога членове на партията.Аз в казармата бях Свинар,автомат не ми дадоха,защото имам характеристика в която пише,политически неориентиран,със западно залитане,опозиционно настроен,с двама роднини зад граница ( САЩ) от 69, и 71 г,Така ,че вие които венцеславехте комунизма,сега станахте най големите му "противници"!
    Колкото до дървеното пардисю,за там ред и възраст няма!

    Коментиран от #21

  • 18 Вальо

    6 2 Отговор
    Корнело, казвай къде са парите.
  • 19 гост

    6 1 Отговор
    Видяхте ли кой бил председателят на Младежкото обединение в БСП? Николай Бериевски пра-пра внукът на Лаврентий Павлович Берия!!!!
  • 20 Възмутен

    5 2 Отговор
    Парите...Върнете парите...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 6 милиона за 6 месеца.

    4 1 Отговор
    Парите къде са 💰 💰 💰 ❓
  • 23 Centurion

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Драйвър":

    Далеко съм от това да съветвам някой как да се държи,какво да мисли и да пише,както и не налагам мнение,само го споделям, а който иска да го приема.
    Но да ти кажа ,че от зелени тикви семки не вземам!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове