Last news in Fakti

22 Юни, 2024 09:46 1 017 20

Гергана Алексова: В БСП диалогът се отпуши и има чуваемост

  • бсп-
  • обединение на левите сили-
  • нинова

Много хора трябва да си оберат егото, трябва да си говорим и на 27 юли на Бузлуджа са поканени всички леви хора, независимо дали са членове или не на една или друга партия, каза още тя

Гергана Алексова: В БСП диалогът се отпуши и има чуваемост - 1

„Ние искаме надпартийно експертно правителство с ясна програма и хоризонт, защото България има нужда от стабилност. Но това, което предлага ГЕРБ, не е нито експертно, нито и надпартийно. Решението на Националния съвет на БСП е да не подкрепяме кабинет с техен мандат или с мандат на ДПС.“

Това заяви членът на Националния съвет на БСП Гергана Алексова пред Евроком.

Според нея ниската избирателна активност води до загуба на легитимация на политическите партии.

„Резултатът на изборите показа, че нещо всички вкупом сбъркахме. Дневният ред на избирателите и дневният ред на политиците някъде са се разминали. Затова трябва всеки да си направи сериозен анализ и да разчете посланията на
гражданите към българските политици“, смята Алексова.

По думите ѝ вътрешнодържавните проблеми през последната година са били изместени от външната политика, като дори самото правителство на сглобката е било формирано на външнополитически принцип.

„Това не може да бъде основата за формиране на българското правителство. Гражданите трябва да виждат в правителството тези, които мислят за приоритетите на България“, категорична бе Гергана Алексова.

Тя коментира, че в БСП диалогът се е отпушил и има чуваемост. Като заместник- председател на Общопартийната контролна комисия, Алексова подчерта, че процесите в БСП в дните след оставката на Корнелия Нинова са съобразени с устава на партията.

„Не може да има преврат, когато си подал оставка. В последното заседание на Изпълнителното бюро, ръководено от Нинова, тя самата изненадва, като заявява, че подава оставка, че това е осъзнато нейно решение и възлага на Бюрото да проведе Национален съвет на 15 юни и да избере изпълняващ функциите на председател. Тоест, всичко, което се случва в последните 10 дни, може да се каже, че е по последните ѝ заръки като председател“, каза Гергана Алексова.

Тя обясни решението на Националния съвет Калоян Методиев да не бъде включван в парламентарната група на БСП: „Ние имаме ясни правила как се редят кандидатдепутатските листи и това не може да бъде еднолично решение. Не може от регистрацията на листата в ЦИК всички да разбираме коя ни е гражданската квота, освен председателя на партията, която го е регистрирала. Това е капката, която преля. Нашата партия има колективни органи и не толерира едноличните решения.“

Според Гергана Алексова обединението на левите сили е възможно и тук е ключов диалогът.

„Много хора трябва да си оберат егото, трябва да си говорим и на 27 юли на Бузлуджа са поканени всички леви хора, независимо дали са членове или не на една или друга партия, защото заедно сме силни и можем повече“, заключи тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шам фъстък

    3 0 Отговор
    Ура,другари!
  • 2 щамов работник

    3 3 Отговор
    Българките са едни от най-красивите жени на планетата!
  • 3 Софийски

    11 2 Отговор
    Жалко че махнаха Нинова, още едни избори и нямаше да влезнат шумкарите в парламента
  • 4 Щерю

    9 2 Отговор
    Каква чуваемост ма, како. Та вие сте за закриване

    Коментиран от #6

  • 5 Влезем ли еврозоната

    5 6 Отговор
    С България е свършено. След Гърция и болкирането на частни депозити от ЕЦБ, обричайки ги на глад с 50 евро на ден, за мен е ДИКТАТУРА. Не можеш да изнудваш държавите с ФИНАНСОВ ГЕНОЦИД. Следва цифров концлагер, невиждани спекулативни цени. Ние не сме Хърватия, която сложи таван на цени на над 60 стоки. Еврозоната е национализация на депозитите на гражданите. Никой няма право еднолично да решава в каква валута гражданите ще операрират. В този смисъл всяка партия подкрепяща еврозоната е ВРАГ на българите. Коалиралите се с тях също.

    Коментиран от #9

  • 6 Закривай

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Щерю":

    Като някаква родово-общинна секта са, всички от изпълнителният съвет имат роднински или интимни връзки
  • 7 .......

    9 1 Отговор
    Неразбрахте ли,че вие сте малки партии и нямате думата.
  • 8 Язовец

    9 1 Отговор
    Не познавам нито един човек който да се интересува от "диалога" в БСП и от комунягите въобще. Тази огромна банда разбойници успя по непонятен за мен начин да се самоунищожи и сега че се изтрепят защото не могат да разделят кожата на умрелото магаре.
  • 9 КАУУУНЬ

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Влезем ли еврозоната":

    Куфарите и към Сибир, копейка обезценена
  • 10 Град Симитли

    8 1 Отговор
    ... Има освен чуваемост, и гледаемост на фурнаджииски лопати...
    Доста е противно!
  • 11 09876

    9 1 Отговор
    А реалността е , че бсп ум ре !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ненчев

    7 1 Отговор
    Алексова,ти къде беше,когато Зафиров и Нинова изключваха социалисти на последния конгрес?Защо не се самосезира контролната комисия,а се гънехте пред Нинова?Що за нахалство да се изкарвате борци за справедливост днес?Години наред редица социалисти се бореха със стила на работа на Нинова и обкръжението й?Засрамете се,извинете се на всички прокудени от вас и отстъпете на нови и чисти хора.Има ги не ги подминаваите,Ново ИБ и нов НС.Конгрес и нова контролна комисия в БСП без тъмни фигури вътре.Знаеш ги добре кои са.Стига вече!
  • 14 Промяна

    2 0 Отговор
    ТАЯ ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ ЛЪЖЕ
  • 15 Кои бяха

    0 0 Отговор
    Бсп?😂 Те май не разбраха,че са аут от играта... Следващите б..луци са ГЕРБ СДС дпс.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ес и колективният запад

    2 0 Отговор
    Зяпада с бг комунисти путлеристи не контактуват!
    Да лъжеш 30 години, че си европеец, а за 3 месеца да се укъкъш и да укъкаш всички българи, че са путлеристи!
    Веднага при путлер! На българите комунисти не им трябват! Безделници криминални!
  • 18 Истината

    4 0 Отговор
    Гражданите трябва да виждат в правителството тези, които мислят за приоритетите на България“, категорична бе Гергана Алексова.

    Е гражданите виждат много добре Как ги лъжете вие от БСП и затова няма повече да гласуват за вас!

    Коментиран от #19

  • 19 То и другите са комуунисти

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    А преди 1944 година комунистите също бяха криминални, но се кутаха в балкана или се излежаваха в затвора, а населението беше богато! А сега ..руска глубикна.. .мизерията сме на ес! Сами трябва да си упрайме болшевиките!
    Иначе в ес ще гледат на нас, като на съветски другари . . . червонни като цирей😂😂😂
  • 20 Дани

    1 1 Отговор
    Типично по комунистически от БКП/БСП говорят празни приказки и лъжата. Как разбрахте какви са програмите на Герб, на ДПС или на ИТН, след като отказахте диалог с Герб, която ви покани на разговори като първа сила в новоизбрания парламент? Ама, "искаме"... Когато БСП спечели избори, тогава ще имате право да предлагате програмата си на всички партии в НС. До тогава приемате поканата на първия или втория, изслушвате техните програми, и решавате дали тези програми са добри за България и българите. Ваше право е да приемате, или не, да подкрепите едно бъдещо правителство на първата. Всичко друго е партийни игри, лъжи и пак лъжи...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове