1 Септември, 2024 14:43 2 250 24

Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК

  • бсп-
  • нинова

Входът на партийната централа остава с охрана от полицията. На "Позитано" 20 са и симпатизанти на Нинова, които са тук от сутринта

Пленумът на БСП задължи Нинова да упълномощи Зафиров да представлява партията пред ЦИК - 1

Пленумът на БСП е задължил подалата оставка като председател на партията Корнелия Нинова да упълномощи Атанас Зафиров да представлява партията пред ЦИК, научи "Хоризонт".

По-рано тази седмица Нинова обяви, че е упълномощила Георги Свиленски и Иван Ченчев да ръководят процеса по регистрация на БСП за участие в изборите и регистрация на листите.

Малко по късно, от пресцентъра на БСП беше посочено, че партията не е бащиния и не може да бъде прехвърлена чрез пълномощно.

До момента днешното заседание е на своята първа точка от дневния ред, в който са включени и дебати за евентуални наказания за Нинова и приближените ѝ.

Входът на партийната централа остава с охрана от полицията. На "Позитано" 20 са и симпатизанти на Нинова, които са тук от сутринта.

По-рано днес партийната централа на БСП осъмна с протест и полицейска охрана. Над 50 души от цялата страна дойдоха в подкрепа на Корнелия Нинова. Те не приемат решенията на временното ръководство.

БСП членове твърдят, че листите вече са подредени на тъмно. Самата Нинова пък заяви, че единственото уставно и законно решение е да се свика конгрес. Тя предложи такъв да има на 28 септември.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Пешо

    28 3 Отговор
    ДПС и БСП се разпаднаха следва ГЕРП.

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Ха ха ха

    18 6 Отговор
    Ниновица яко го ду.....а
  • 3 Ха ха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Пешо":

    След 100 години няма да си жив да го видиж
  • 4 АГАТа Кристи

    10 5 Отговор
    Ало 121 - "Другарката" колабира...
    Бързо !!!
  • 5 50 човека от цялата страна

    12 2 Отговор
    Много малко сте останали
  • 6 генерал гном

    18 3 Отговор
    Да идва при нас в ДБ, където сме всички останали костови таланти.
  • 7 д-р цветеслива бухалова-злобната

    6 5 Отговор
    Браво Корнелче!!! С теб сме!! Венсеремос!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 :)))

    4 1 Отговор
    С тия сексапилни устни ,банкянския ти е вързан в кърпа
  • 10 Георгиева

    10 3 Отговор
    След като Р. Овчаров знае подробности за кирливите ризи на съпартийци, защо не изложи по-подробно своите прегрешения и, което е по-важно, тези на госпожа Нинова, свързани с ролята й на приватизатор на ВТО, неспособността й да бъде ръководител, липсата й на идеологическа връзка с БСП и т. н.
  • 11 Данко Харсъзина

    4 1 Отговор
    Крушовката ще им изиграе немци в тил.
  • 12 КРУСХуФФУ

    2 1 Отговор
    КРУСХУФФФУУУ здравеиииии.. КУ....а Ми РАЗВЕИИИ
  • 13 Тази жена да се укроти

    2 1 Отговор
    Да си върви откъдето е дошла и да не създава повече проблеми с ненужен инатлък.
    Да се успокои че мина между капките и никога не си призна на кого изпълни поръченията и срещу какво...
  • 14 НАЙ-СЕТНЕ ИЗКЛЮЧЕНА ОТ БСП-БКП

    3 5 Отговор
    Корнелия Нинова, Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев бяха изключени от БСП. ТОВА Е ПРЕКРАСНА НОВИНА, ЗАТЪМНИ ИЗГЪЗИЦИТЕ С АХМЕД ДОГАН и сган. паплач пред сараите Бояна и росенец!
  • 15 Цола Драгойчева

    4 1 Отговор
    Конгрес на Бузлуджа и избиране на нов председател на БКП.
  • 16 КруСХУФФУ

    1 0 Отговор
    аз съм от КрУСХуФФФУ
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ГЕРБ -СДС СА СТАБИЛНА ПАРТИЯ

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Джон Пешо":

    ГЕРБ-СДС са стабилна партия. Ти не се интересуваш от това, дори си функционално неграмотен, учиш се на правопис ГЕРБ се изписва с буквичката ( Б ), българия, а не с (П ) като пудел. ГЕРБ ОЗНАЧАВА : ГРАЖДАНИ ЗА ЕВРОПЕЪСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ. НЕ БЪДИ ПЪРВОСИГНАЛЕН.
  • 19 лекуващ лекар

    12 3 Отговор
    БСП умря, но не сега, а още като ни вкара в НАТО, ЕС и подписа за безплатни американски бази. Това не бе партията на трудовите хора от народа, създадена от нашите дядовци и бащи!!!
  • 20 хххххххххххх

    7 0 Отговор
    На следващите избори ще са под 4% и ще изпаднат от парламента. Крайно в реме е да си ходят.
  • 21 Отец Петка

    0 2 Отговор
    Гласувайте за да не успее КОЙ да купи изборите независимо за коя партия.
  • 22 Смешен плач

    0 2 Отговор
    В момента който си подаде оставката, Нинова трябваше да даде пълномощно на избран от УС. Защо направи този цирк, нито е достойно нито е " мъжко" както претендира, възмутително е. Тя не е нито Борисов, нито Пеевски, нито Доган. Акъла не й стига чак толкова. Тя може да воюва само с вятърни мелници. Дано спре да се излага.
  • 23 Е нали

    6 0 Отговор
    я изключиха. Като каква ще им дава пълномощни?Нали си имат нов председател да се подписва да си дава пълномощни и т.н. "Да ама, не" дето казваше П. Бъчваров. Жената си подаде оставка и иска процедурата по приемането и и избора на нов председател да стане по устав. Бог да прости БСП и левицата в България. Дано дочака нова
  • 24 българка

    3 0 Отговор
    След като са я изключили от партията, я зъдължават да упълномощава някого за нещо!?! Сигурно са и опряли пистолет в главата, иначе как така?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове