Last news in Fakti

3 Юли, 2019 15:02 2 412 20

Хвърлят 2 млн. лв. за борба с комарите по Дунав

  • дунав-
  • комари-
  • десислава танева

Пръскането ще бъде извършено от БАБХ и започва до няколко дни

Хвърлят 2 млн. лв. за борба с комарите по Дунав - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди спешни мерки във връзка с проблема с масовата популация на комари край река Дунав. По време на днешното правителствено заседание премиерът поиска министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, заедно с БАБХ да влязат във връзка с кметовете на засегнатите общини, за да може да се реагира незабавно като се отпуснат средства и се осигури самолетно пръскане.

„Лично ги прозвънете и им кажете, че имаме желание да им помогнем и то максимално бързо, но трябва да съдействат“, обърна се премиерът Борисов към министър Танева.

"Отпускаме 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комари в дунавските общини", допълни самата Танева на брифинг в Министерски съвет след заседанието.

„По искане на кметове на дунавски общини и по предложение на вицепремиера Томислав Дончев Министерски съвет днес взе решение за отпускане на 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комарите по поречието и дунавските общини“, посочи Танева, цитирана от "Фокус", и уточни, че пръскането ще бъде извършено от БАБХ.

„Правим възможно най-спешната организация. До края на деня директорите на областните дирекции на БАБХ по съответните области следва да представят териториите и площите, които да бъдат третирани. А след като се направи необходимата процедура по възлагането на това пръскане със самолети, ще бъде направена и организация за времето, часовите зони и териториите, които ще бъдат третирани, така че да опазим пчелите и всичко, което би се засегнало“, обясни Танева. По думите ѝ пръскането трябва да стартира до няколко дни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    19 0 Отговор
    Тези пари буквално "ще бъдат хвърлени". Пръскането или се върши на време кога са малко и не са снесли потомство или следващото третиране трябва да е няколко пъти защото избиваш летящите НО ларвите във водата си се люпят отново и отново.

    Коментиран от #4, #20

  • 2 с черпака

    11 1 Отговор
    Пак с черпака загребаха милионите ... спешно ...
    КОЙ ще брой комарите преди и след?
  • 3 El chochone

    5 11 Отговор
    АКО ТРЯБВА ОТДЕЛЕТЕ 200 МИЛИОНА ЗА БОРБА С БЕСЕПЕРАСТИТЕ.!

    Коментиран от #5

  • 4 2 комара носят тухла четворка

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Точно така, третирането се извършва предварително !!! Сега са си буквално "хвърлени" пари !

    Коментиран от #7

  • 5 д-р Гербоморов

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "El chochone":

    Намажи се с крем "Боко" и ще ти мине ! Странична реакция, ставаш аналноподатлив гербераст, но ти вече си такъв, така че няма да ти е проблем !
  • 6 Guest

    11 0 Отговор
    За комари се пръска през размножителния им период, а той мисля че е през Март или Април...вече е късно но не и да се откраднат малко средства....

    Коментиран от #16

  • 7 Пешо

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "2 комара носят тухла четворка":

    Е, ти пък. Щом е намесена БАБХ значи става дума за безумия и далавери.
  • 8 Guest

    7 0 Отговор
    Поредната кражба на пари.
  • 9 Димитър

    5 0 Отговор
    Комар да го ева, като кацне на довара и кучето го лае
  • 10 гост

    6 0 Отговор
    а имаше ли пари в размножителният период?
    живял съм 6 години в русе и там си има специални МПС-та които минават и "обгазяват"
    ако не са им дали бюджет да го направят когато трябва, то сега вече е късно!
  • 11 Аман от идиоти

    6 0 Отговор
    Боже опази България! Сега ще пръскам с инсектициди и ще се чудим после защо децата ни се разболяват и защо измират пчелите. Уважаемите управляващи не са ли чува за бацилус торингендис - бактерия, която атакува нервите на насекомите и спира тяхната популация. Тя е безвредна за хора и други животни и е много по-евтино, което в случая не много добре явно. Трябва да е скъпо и да не върши работа, че да се КРАДЕ много пъти. За информация на тези, които искат да знаят с бацила торингендис се третират местата, където се размножават комарите на есен и пролет, като по този начин се спира тяхната популация, ама за това уви трябва да има мислещи хора.
  • 12 бна

    8 0 Отговор
    Операцията ще носи кодовото име "след дъжд-качулка"
  • 13 хаха

    9 0 Отговор
    Миналата година похарчиха куп пари да броят комарите а сега па ще ги трепат!?! Боже вразуми ги!
  • 14 Пак кражби ше има

    3 0 Отговор
    Ше пръскат с вода от дунава😂😂😂

    Коментиран от #17

  • 15 ПИЛОТ

    4 0 Отговор
    Хахах епидемиолозите предупредиха това да се направи през края ха април,за да се унищожи ларвата.Асега щяха да минат само с пушене.Те пушиха,сега ще ръсят и после пак и пак и пак.След дъжд качулка господин БОРИСОВ и ЗА ВАС ОТ БАБХ.Ноооооо важно е да се разреди препарата за да няма ефект.
  • 16 Centurion

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Guest":

    Аааааа,ма то това им е специалност на Герб,пари да се откраднат,за тях е детска игра,те това работят!Африканските скакалци ряпа да ядът!!!
  • 17 А, слагат и по малко

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пак кражби ше има":

    нафта, за аромат на комарите. Значи, нови 2 000 000 лева ще откраднат! :(
  • 18 Русенец

    2 0 Отговор
    В Русе пръскат през ден, вече цял месец. Никаква полза. Комарите ни изядат. Май, пръскат само със светена вода. Поразреждат яко химикала, че да има за някое околно село, където някой общинар си е построил палат.
  • 19 Юри Белоконски

    0 0 Отговор
    Живях бая време на Дунав, срещу Зимничеа. По стечение, познавах местния румънски елит. Част от тях бяха чокои, гледаха много животни. Решаваха комарния проблем с развъждане на водни кончета. Един флакон от три грама яйчица е 15 хиляди долара
  • 20 Ломчанин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Хайде, че ни изядоха.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове