Last news in Fakti

4 Юли, 2019 16:39 2 754 24

Станишев: Мога да работя с Борисов в името на България

  • сергей станишев-
  • пес

И двамата сме възмъжали и помъдрели с годините, отбеляза лидерът на ПЕС

Станишев: Мога да работя с Борисов в името на България - 1

Няма как да скрия разочарованието си от резултата от Европейския съвет, каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред БНР. "В продължение на 1 година европейските социалисти водихме битка стъпка по стъпка за промяна в ЕС и с това решение с номинацията за президент на ЕК – промяната, която олицетворяваше Франс Тимерманс.

"Франс Тимерманс беше единственият, който имаше реална политическа концепция, платформа какво да прави ЕС, как да работи ЕК, с ясни приоритети в посока социална Европа, устойчиво развитие с аспектите, които са и социални, и екологични, върховенството на закона, демократичност на ЕС.

Станишев смята, че е имало огромен натиск върху Съвета – и от общественото мнение, и от медиите, и това е изиграло негативна роля – до приемането на слаба кандидатура за президент на Комисията (избора на председател на Европейската комисия – Урсула фон дер Лайен) – човек, който никой не познава на европейско ниво, ние не знаем какви са нейните виждания и приоритети за Европа. За мен въпросът не е решен, както и за групата на социалистите – реакцията е остра и негативна.

Помолен да коментира отказа си да стане председател на ЕП, както и избора на социалиста Давид-Мария Сасоли за председател на Европейския парламент, и дали това не е приемлива пакетна сделка за всички социалисти, Станишев каза:

"Различен е знакът. Когато издигаш президента на своето семейство за тази позиция, политическият знак, че подпечатваш тази сделка, е категоричен и ясен. Аз не исках да бъда част от това и да легитимирам този пакет, който не е достатъчно балансиран и не отговаря за моите разбирания за това от какво Европа се нуждае.

Станишев изказа благодарност на европейските премиери за издигането на кандидатурата му и за широкото съгласие:

"Това в личен план е приятна оценка за моите усилия и за моята европейска ангажираност, благодаря за това. Но за мен е по-важно да оставя свобода на групата да формулира своята позиция, без да я обвързвам".

Станишев благодари и на Борисов за подкрепата и подчерта, че българският премиер вече не действа като политик, а като държавник. "В някакъв смисъл и двамата сме възмъжали и помъдрели с годините. Когато опира до интереса на България, мога да работя и с г-н Борисов".

Станишев смята, че големият дефицит в момента в БСП е липсата на диалог. "Критиката не е деструкция, критиката невинаги е знак за война".

"Моите каузи винаги са били едни и същи. Първо, Европа да бъде социална. Социалното начало трябва да стане водещо в политиката на ЕС. Защото това е големият дефицит днес. Хората не чувстват, че ЕС създава добри перспективи за техния личен живот. За България, като най-бедна страна, мисля, че това е важно, двойния стандарт, Европа на скорости...".

"Европа не е съвършена. Тя трябва да бъде променяна и усъвършенствана, доближавана до хората, а не разрушавана. И аз винаги ще се боря срещу тези, които искат да унищожат този най-красив проект като идея. Това е мое кредо и аз няма да се отклоня от това", каза лидерът на ПЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Пирдоп

    22 2 Отговор
    ИЛИ ,,ЗА" Борисов

    Коментиран от #14

  • 2 продажник

    36 2 Отговор
    Ти си работиш с Борисов отдавна, нали заедно разбивате БСП, така че ГЕРБ да няма конкурент за властта
  • 3 историк

    39 1 Отговор
    В името на България ... В името на народа - така се оправдават най-големите престъпления срещу страната ни
  • 4 Дедофф

    30 1 Отговор
    Тоя няма на къде да ми падне повече, най-мразя предателите.
  • 5 кум

    21 1 Отговор
    Дато се казва щом "младите" се искат да се вземат ! Ние каквото може ще помагаме и ще викаме или ура или ГОРЧИВО ха ха !Те неможаха да гътнат кака КУРи тюх развали се годежа за сега, но не е късно може да има пак опити ха ха а може и други дупки да се отворят като онази във Варна даа :) !
  • 6 животновъд

    21 1 Отговор
    Бас, че тоя не го бръснат за слива, ама никъде... Червеното отроче само гледа някъде да запецне и да засмуче... Срам голем!
  • 7 н стоименов

    21 3 Отговор
    много отдавна работите заедно ама котка ви мина път джендари
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    15 1 Отговор
    Абе, всичко ще си признаете, нищо че всички го виждаме отдавна!
  • 10 Забележка

    15 1 Отговор
    СерГей пак лъже - в заглавието има 4 лъжи, вижте... Мога (лъжа 1, не може нищо сам, слушка каквото му наредят!) да работя (лъжа 2, няма и един ден реален трудов стаж, само лапа на държавната ясла!) с Борисов (лъжа 3, не може да го гледа, обича Доги!) в името на България (лъжа 4, национален предател, защитник и проводник на чужди интереси!)... НЯКОЙ ИЗНЕНАДАН ?!
  • 11 Бачо Киро

    18 0 Отговор
    Станишка, боклук, ясно ни е, че 30 години работите всички миндили заедно и всичко е театър...
  • 12 Генко

    13 0 Отговор
    Станишев целуна местан та няма да се продаде на борисов вън от БСП ДА ЖИВЕЕ НИНОВА
  • 13 Генко

    12 1 Отговор
    Станишев целуна местан та няма да се продаде на борисов вън от БСП ДА ЖИВЕЕ НИНОВА
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Све

    5 0 Отговор
    СерГей работи с Доган и със Сакса, би с Боко Тиквата, Ердоган , с цигани и ескимоси само да е на гребена на вълната. Истински продажник, мазен и гаден
  • 16 hinkel

    5 0 Отговор
    Тоя закопа БСП и има смелост да говори!!!
  • 17 патриотъ

    4 0 Отговор
    А на мен ми се струва,че и двамата сте презрели и е време крушите да падат!
  • 18 Слави Славов

    4 0 Отговор
    То от такива работари като тебе и Борисов,та България е на тоя хал!
  • 19 българин

    4 0 Отговор
    Ха сопа де,твойто маме!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Станишев:
    Мога да да работя със Борисов в името на краденето!
  • 22 Хасан4о

    0 0 Отговор
    Моля Ви се спрете се да си починете от толкоз работа . И двамата . Ще се преработите нещо и язък за натрупаните фамилни богатства. За 5-6 поколения. Блазя им на унуките който ги има . Стани Шефф колко му са ? Я виж царските колко броя са . Току виж и друго от тях вземе та се върне да ни оправя .
  • 23 Цар Вул

    0 0 Отговор
    В името на България или ВИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?!Ти долно интригантче винаги си ЦИЦАЛ от това ВИМЕ!ХВАТИТ!ДРУМ БАТУТ!!ДРУМ ЛА КАСА!!Е не успяхте на конгреса да свалите Корнелия и сега продължаваш да усмърдяваш въздуха с нищо неказващи послания!!ТИ СИ ФИЛ КЕНЕДИ ДВЕ!И дано се намери някой/по високопоставен от мен/ДА ТЕ СВЕТНЕ ЗА ТОВА!ЩО НЕ СЕ ОБЕСИШ НА НЯКОЙ ПОЛЮЛЕЙ В БРЮКСЕЛ/Извинявам се на Венци Димитров за кражбата!!!!Отвратителен,тъп,мазен червей!!!КАЗАХ!!!!
  • 24 Грую

    0 0 Отговор
    Тя тази вече не мина ли? Нали му прие, когато беше премиер 10% плосък подоходен данък да има сега откъде да пълни бюджета, че Дянков с онези негови постни пици щеше да го умори от глад!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове