Last news in Fakti

5 Юли, 2019 18:54 3 604 34

Тол таксите между 26 и 39 ст. на километър

  • тол такси

Автобусите извършващи служебни и случайни превози ще плащат за тол системата

Тол таксите между 26 и 39 ст. на километър - 1

Между 26 и 39 стотинки на километър да е тол таксата за тежкотоварните автомобили. Това обсъждаха държавата и превозвачите на първото си заседание за тарифите и обхвата на тол системата, съобщи Нова телевизия.

Числата не са окончателни, а с още разговори ще се реши и дали автобусите по редовните линии да бъдат освободени от такси, за да не се налага поскъпване на билетите за потребителите.

Дори и да се стигне до такъв вариант, то автобусите извършващи служебни и случайни превози ще плащат за тол системата.

„От всичките 13 сценарии, разработени от Световна банка за тол таксите, се спряхме на един. По него максималната ставка за тежкотоварен автомобил е 0,36 лв. за над 12 т Евро 0 и 0,25 лв. за Евро 6“, заяви зам.-министърът на строителството Николай Нанков.

В момента обсъжданият обхват на платените пътища у нас е това да са 5900 - 6000 километра - магистрали, първокласни, както и някои от второкласните. Това е редуциране на първоначалния замисъл да се събират пари върху 10 000 километра от пътната мрежа в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан

    28 7 Отговор
    Я го закръглен на 1лев, кво им се чудите на тия камиони!

    Коментиран от #21

  • 2 Опа

    39 1 Отговор
    Накрая в тая кочина ще останат само, алчните и тъпи паразити! А след това от кой ще крадът не им идва на умът!
  • 3 ЧЕСТИТИ

    33 4 Отговор
    НОВИ ЦЕНИ НА ВСИЧКО ! тиквата Е РЕШИЛА ДА ДА НИ УБИЕ ТОТАЛНО !
  • 4 РУССИЯ

    23 3 Отговор
    Ами спи народе спи ама спокойно спи още малко да те по обрулят.
  • 5 Утопия

    22 1 Отговор
    Убийствена цена за тези скапани пътища. Наистина всички ще ни заобикалят. От тази цена 90%. за мутрите, другото за пътища.
  • 6 Vanio

    28 3 Отговор
    Хахаха, от София до Бургас 100-150лв. Няма начин! Доколкото знам, трябва да има алтернативна пътна мрежа, безплатна. Считайте там какво ще е.

    Коментиран от #10, #15

  • 7 гост

    24 2 Отговор
    Да не забравят пак да вдигнат и застраховките и данъците , че нема от дека а се пълни бюджето, да има за ...гушене !
  • 8 Мимо

    20 0 Отговор
    Тия оправиха положението в туризма по морето, сега ще оправят и приходите от транзитно преминаващи през България товари, както и ще оправят и българските превозвачи. Ще докарат до там, че да се отпускат пари от бюджета, да покрият само заплатите на новоназначените 7-800 хрантутници в ТОЛ милицията, ще направят така, че да няма и тези приходи, дето ги имаше до сега от винетки....
  • 9 Хахаха

    13 0 Отговор
    София - Бургас - 100 кинта.. няма да е толкова, около 50 ще е :) плашат ги за да ги навият на 50 лв :) то 100 лв не взема шофьора за тоя курс :) глобата сигурно ще е 50 лв - ще карат на глоби, не на такси ... сега ще се напълни с бусове 😄😄😄 от тия най дългата база
  • 10 пейо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Vanio":

    Тежкият транспорт ще се премести изцяло по алтернативните пътища. А иначе като определят цената ще казват че минават по магистрала за да може да дърпат още повече пари. Нищо ново.
  • 11 Monk

    24 0 Отговор
    Хора, преди дни се върнах от Турция - Кушадасъ, минах 700км по еднопосочен двулентов път. Без тол такса или винетка. Широко като магистрала, само дето не е заградено, пътя равен като стъкло. Разликата е че има много ограничения по отбивките. Така и не видях износена дясната лента където се движат големите камиони и автобуси. Не знам по какви стандарти са строени, но нямат нищо общо с нашите пътища. Много са напред турците, не знам защо се натискат за ЕС.
    Какви 26-30 стотинки за километър, за какво!?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Как за какво,

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "Monk":

    за треторазрядните пътища, за да си купуват още апр. с ВИП асансьори! Ето, за това!
  • 13 И ние се върнахме

    24 1 Отговор

    До коментар #11 от "Monk":

    преди седмица от Гърция! От Промахон до Атина 28 евро! Колата жужеше като комарче, няма тръскане/ като в България/, няма псувни! Тоалетни навсякъде по магистралата ! В България, където видиш храст! :(
  • 14 El Torro

    13 0 Отговор
    До АПИ. Кучето ли ви АпИ, от жегата ли е не знам, ама тези цени са за пътна мрежа като например полската, германската или пък словенската а може и за хърватската също така и гръцката но в никакъв случай за нашата.
  • 15 СтарТИРаджия

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Vanio":

    Няма начин: тря'а са много тъпи от АПИ! Първо: в нормална държава при наличие на магистрала от т. А до т. В, дублиращия път е забранен за тежкотоварен транзит!!! За тежкотоварният трафик никъде НЯМА АЛТЕРНАТИВНА ПЪТНА МРЕЖА! Има за този до 3.5 тона, но да го кажа за 'найсти път - в България удобно се премълчава!!! Второ: казва се "магистрали, първокласни и второкласни пърища...". Т. е., ако плащаш на "Тракия" 39 ст./км и решиш да караш по I-8, и II-66 до Бургас, ще плащаш напр. 30 и 25 ст./км. Ако си с 20 - 24 тона товар и си сметнеш всички села, през които минаваш със съответните намаляния, и ускорения - не си заслужава! Иначе да, ако си с лека кола при нормална ТОЛ с/ма, ако решиш да се търкаляш от София до Бургас по I-6, I-8 или II-66 няма да плащаш пътна такса. Ама това е, като с концесията за плажовете: никой от народа не я ще, ама държавата - шезлонги та шезлонги! Ни чули, ни видели - плаж и шезлонг са неделима даденост разбираш ли.

    Коментиран от #16

  • 16 El Torro

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "СтарТИРаджия":

    Веднага се сещам ,че има дублиращи такива в добрата стара Франция.
  • 17 onq s konq

    1 13 Отговор
    ТОЛ- таксите се отнасят за АВТОМОБИЛИ /КАМИОНИ И АВТОБУСИ/ НАД 3,5 ТОНА.Тука всички ли карате такива,та плачете "на умряло"?А ако изобщо има някой такъв шофер,КЪФ МУ Е ПРОБЛЕМА СЛЕД КАТО ТОВА Е РАБОТА НА РАБОТОДАТЕЛА МУ?Истината че основната част тука сте ОГРАНИЧЕНИ НА МАКС и хабер нямате от света,а останалите са ЗЛОБНИ РУСКОНАСОЧЕНИ ХЕЙТЪРИ които използват незнанието на другите и правят отчаяни опити за да саботират ВСЯКО НАЧИНАНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.И колкото Правителствената стъпка е по-удачна,толкова ПО-ЯРОСТНО СЕ КРИТИКУВА от русофилската сган!

    Коментиран от #19, #20, #26

  • 18 Гоуст

    3 0 Отговор
    Нанков си движи нещата и го боли шпека за вас
  • 19 El Torro

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Може и да има, собственик на един камион, кара си го човека и се възмущава. Високи цени за разбити пътища, съответно бърза амортизация на машината. А има и шофери солидарни с шефовете си. Ти що се пенявиш толкова?, хората си споделят мнението.
  • 20 El Torro

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    П. С. И нещо много важно, Toll системата се отнася за всичи МПС в България, /и за тези под 3.5т./. Направи си справка в Toll-БГ.

    Коментиран от #22

  • 21 верно си тупан

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тупан":

    всичко в свързано с камионите горивото което зареждаш , храната която ядеш дрехите които носиш всичко се ДОСТАВЯ С КАМИОНИ , така че всеки ще плаща по скъпо за всичко коети си помслите след тая тол такса. Камионите няма да спрат със сигурнос , но цените на стокие ще поскъпнат Определено , Така или инач крайние потребител плаща всичко това, направете и ТОЛ за автобусите.
  • 22 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "El Torro":

    НАПРАВИХ СИ ТРУДА да прочета какво пише в препоръчания от тебе "ТОЛ - БГ" и ето какво открих:От 2019г се въвежда "Е-ВИНЕТКА" за ВСИЧКИ МПС, което значи че ЦЕНАТА ЗА ЛЕКИТЕ КОЛИ е СЪЩАТА като мин. година,но НЕ СЕ ЛЕПИ НИЩО НА СТЪКЛОТО.Що се отнася за КАМИОНИ И АВТОБУСИ НАД 3,5 Т,следва НАДГРАЖДАНЕ/парично естествено/ под формата на ТОЛ-ТАКСА.ТАКА ЛИ Е,ИЛИ НЕЩО ГРЕША?А ако не греша,още ли твърдищ че ТОЛ -таксата обхваща и Леките автомобили,имли те ще продългат да си се движат по СЕГАШНАТА ВИНЕТНА СИСТЕМА със съответните ДИФЕРЕНЦИРАНИ ЦЕНИ съобразно желанието на водача ЗА ВРЕМЕТРАЕНЕ НА ВИНЕТКАТА,независимо че вече е "Е-винетка"?

    Коментиран от #23

  • 23 El Torro

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    И сега да те питам, каква е разликата между думичката "електронна винетка" и" Toll-такса "?. Или и двете означават едно и също, плащане на пътни такси под различна форма.

    Коментиран от #25

  • 24 El Torro

    2 0 Отговор
    Твърдя, че за мене дали ще се казва Toll или Vignette все се отняся за пътна такса, но на различни езици. Благодаря, че си си направил труда да провериш.
  • 25 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "El Torro":

    Или не разбираш,или не искаш да ме разбереш.В случая ПРОТИВНИЦИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО протестират че на ОБИКНОВЕНИЯ ВОДАЧ НА ЛЕКА КОЛА ще му дерат кожата със ОЩЕ ЕДНА ПЪТНА ТАКСА,т.е. ОСВЕН ВИНЕТКАТА ЩЕ ПЛАЩА И ТОЛ-ТАКСА!А целта на тази заблуда е ясна - "Оставка и нови избори".

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Коня- измисли друго!

    4 0 Отговор
    Оня с коня- тъпо е за всичко, което не се харесва у нас и се критикува, да се обвинява "русофилството"! Дай нещо по-оригинално! Пътувам по магистралите ни и ще ти кажа, че те трудно могат да се нарекат така. Не с 90 км\ч , а с 20 да караш по прословутата вълнообразна част( немалка) от "Тракия", пак колата ти ще се тресе и ще се чувстваш некомфортно. А пари оттук наттък ще се събират, много, по най-различни начини, защото трябва да плащаме за скъпите самолети, които си поръчахме по каталог от задокеанскитеприятели. Остана ли някой, на когото все още не му е ясно?
  • 28 А отговорност?

    4 0 Отговор
    Навсякъде се плащат ТОЛ такси, но за МАГИСТРАЛИ! Нашите дори и имитации не са. Някой трябва да отговаря за това голямо престъпление и огромното разхищение на средства!
  • 29 Шофьор

    4 0 Отговор
    Някои от старите пътища в страната са много по-добри от прехвалените магистрали.
  • 30 Васил

    0 0 Отговор
    У пропадналата Русия отдавна колите имат транспондери на стъклата и си събират таксите а у "европейската" държава България още се борим с дупките по пътищата.
  • 31 El Torro

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Сега те разбах, извини ме ако съм те оскърбил. Но продължавамм да твърдя,че водачите на леки коли не трябва даплащот извън магистралите око се прииме например фрнският модел или германският.
  • 32 Само греп и бад боко

    0 0 Отговор
    Гражданската кога ше я надуете и нея? Най еврината е в европа!!!
  • 33 Антонн

    1 0 Отговор
    То хубаво да се плаща но приблизително излиза че един ТИР,от София до Бургас ще плати около 100лв, в посока.
    Само че на магистралата от Стара Загора до Сливен ще трябва да не плаща нищо.Защото това не може да е магистрала!

    Коментиран от #34

  • 34 123

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Антонн":

    Точно пък от Стара Загора до Сливен си е супер магистралата! От Чирпан до Стара Загора, единственото нещо построено по времето на БСП е друга работа!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове