Last news in Fakti

10 Юли, 2019 10:37 3 604 28

Шофьорските курсове скачат на 1000 лева

  • шофьорски курс-
  • кат-
  • шофьорска книжка

Самите школи очакват повишение в цената с 300 лв.

Шофьорските курсове скачат на 1000 лева - 1

Цената на шофьорските курсове може да достигне 1000 лв. Това ще се случи, ако Министерството на образованието и науката (МОН) одобри предложението за увеличение на броя на задължителните часове кормуване за курсистите, за да бъдат допуснати до шофьорския изпит. Към момента бъдещите шофьори карат 31 часа на пътя, но според школите за обучение те не са достатъчни и трябва да бъдат увеличени до 45, коментира в. „Сега“.

Курсовете за подготовка на водачите струват между 650 и 800 лв. в зависимост от инструктора и града. "В момента се опитват за сметка на потребителя да решават проблеми на бизнеса. Самите школи очакват повишение в цената с 300 лв. Новината ви е, че цената ще стане 1000 лв.", коментира пред в. "Сега" председателят на Управителния съвет на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. На практика МОН изготвя учебните програми, по които да се обучават курсантите. От просветното министерство обаче отричат да са инициатори на предложението за увеличение на часовете.

Според Богдан Милчев хората, които са прокарали това предложение, са председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов и председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ) Красимир Георгиев. За да бъде окончателно въведена промяната, е необходимо единствено одобрението на просветния министър Красимир Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чалга - роб

    10 0 Отговор
    Две очи разплакани, две сълзи горещи
  • 2 jambazina

    22 0 Отговор
    А качеството на обучение с колко скача?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Чалга - роб

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "jambazina":

    Я превратился в чалга - раба...
  • 4 JEEP

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "jambazina":

    С николко, но ще скочи цената на купените книжки!
  • 5 И 100

    29 1 Отговор
    И 100 часа да ги направят, пак няма да има ефект. Това е в манталитета на много от българите. Карат бързо, мислят се за пилоти от Формула 1 или си мислят, че всичко е като в Бързи и Яростни. Снимат на клипчета как карат, дават си цялата мизерна заплата за трошки на по 20 години, ходят на глупави състезания и мислят, че като карат бързо са велики. Много от тях свършват на два метра под земята, заради сбъркано мислене. Роби на колите си.

    Коментиран от #7

  • 6 ванката

    4 3 Отговор
    има една държава в която птп-та почти няма на година едва ли има и по един загинал но в тази държава също така се кара курс от 6месеца след което при успешно преминаване на всички изпити а те не са като при нас за няколко часа и си готов че (инструктора и изпитващия имат работа) и след преминаването на тези изпити ти се издава документ който служи да покажеш пред властите че си в изпитателен срок и чакаш разрешение за книжка през следващите 2г ако направиш каквото и да е нарушение не вземаш книжка и отново на курсове ... и така де след 2.6г един кандидат за книжка може да се сдобие с такава ! всеки сам да си прави изводите
  • 7 Гостилничаря

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "И 100":

    Поправка, манталитета на почти всички българи! Проблемите няма да се решат с увеличени часове, и 200 часа няма да оправят на пътя закоравял джигит с възпитание от майка/баща джигити. Инструкторът ще го премести в другия крачол веднага щом си сложи парите вджоба. Спасението е в крути и безмилостни наказания - десетки (стотици) хиляди левове глоби, затвор без право на замяна при строг режим, доживот без книжка, при рецидив още по-големи присъди. Законовата (или по скоро липсата на такава) уредба в момента е причината за тези проблеми! Кучето скача според тоягата - докато съществуват тези джендърски правила, войната ще продължава, даже и ще се разраства. Защо всички търсят проблемите (и решенията им) там, където ги няма и никога не ги е имало!!!???
  • 8 Гост

    11 0 Отговор
    сутринта един шофьор на видима възраст 35-40 засече едновременно 3 автомобила.
    Сигурно няма часове кормуване? манталитет...
  • 9 Коментар📝

    5 0 Отговор
    ВДИГАЙТЕ 900 ЛЕВА Е МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ В РУМЪНИЯ А ПРИ НАС 217 ЛВ.ВДИГАЙТЕ

    Коментиран от #11

  • 10 Хасфалт

    4 0 Отговор
    Проблемите са комплексни, и вдигането на таксата не решава нито един от тях. За сравнение в САЩ в много щати няма задължителен шофьорски курс за издаване на свидетелство и се явяваш на изпит с личния автомобил.
    Тук куца възпитанието, техническата изправност на колите, качеството на пътната мрежа, знаци, маркировка, контролът по пътищата, неплащането на глобите и ред други фактори...
  • 11 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Коментар📝":

    уточни какво, че така са го дигнали и наточили че ако се обърнеш и те минават!
    ама пенсии и заплати не можело, боляло ги кръста при многото вдигане!

    Коментиран от #14

  • 12 Картел

    2 0 Отговор
    А заплатите КОГА
  • 13 filo

    4 0 Отговор
    Инструкторите са измамници, като адвокатите, докторите и много други.
  • 14 Коментар📝

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Инфлацията За 2018г
    7% Стоките като почнеш от Хляба до Доматите са се вдигнали с 20-30% Ток Вода и Парно с около 15%без ДДС С ДДС 18%ВСИЧКО НАГОРЕ ТА НА ЕДНИ ШОФЬОРСКИ КУРСОВЕ НЯМА ДА СКОЧАТ ЦЕНИТЕ ЛИ.с 60% се Вдигна Градският Транспорт само за Един ден.
  • 15 В дания

    4 4 Отговор
    Струват по 30000дкк. Демек 8000лева.ко ревете. Келеши на по 18 не трябва да карат бмв и да се затриват само заради комплекси и гъзария. Шофьорската книжка и автомобила са за работа не за показност. Който не ходи на работа не му е необходим автомобил. Има градски транспорт.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Коментар📝

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "В дания":

    САМО В СОФИЯ ЕДИНСТВЕНИЯТ ГРАД НА ЗЕМНОТО КЪЛБО КАДЕТО ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ Е ПО СКЪП от Предвиждането С Собствено МПС

    Коментиран от #19

  • 17 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "В дания":

    Бе келеш къде си тръгнал да сравняваш цените в Дания и в България, да не живея в Дания, че да ме интересува. И никой не те питал, навеждай си главата и робувай там

    Коментиран от #18, #22, #23

  • 18 Келеш си ти

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Не сравнявам а казвам. За тяхния стандарт е скъпо. Но тъпанар като теб не може да си отвори очите. Главата му е вдигната високо, защото няма тикви, които да ми смачкват самочувствието. А ти си един прост Софийски галош.

    Коментиран от #20

  • 19 Колко ти струва градски

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Коментар📝":

    Транспорт за месец в София? За карта питам. И колко ти струва мпс на месец като имаш в предвид заем, гориво, застраховка, консумативи.? Отговори ми честно.

    Коментиран от #25

  • 20 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Келеш си ти":

    Ти си навеждай твоята и робувай

    Коментиран от #21, #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гена

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Тебе пък кой те е питъл?
  • 23 Гена

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Тебе пък кой те е питъл?
  • 24 Дания

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Работя 37 часа и получавам повече от 6000лева. Ти колко изкарваш? Че и келеш ми вика. Ти си много смешен. Главата ми не е наведена, щото няма кой да ми я навежда а точно обратното. Но твоята е май наведена, че и очите ти са покрити. Смешен си.
  • 25 Коментар📝

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Колко ти струва градски":

    С Газов Инжекцион съм.ФАНДЪКОВА ПРЕСТАНИ ИЗЛАГАШ СЕ.4лв. Е КАРТАТА НА ДЕН С 4лв.На ПРОПАН БУТАН МИНАВАМ 42км.А с Градския Транспорт С 4лв.Карта Минавам 26км.Ето ти Честно.Отговори ми ти Честно от МОСКОВСКА 33 ЛИ ПИШЕШ 😏

    Коментиран от #26

  • 26 Не от мола във

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Коментар📝":

    Велико Търново. Не съм трол питам просто от лични съображения. Ти само горивото ли смяташ в твойте изчесления?

    Коментиран от #27

  • 27 Коментар📝

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Не от мола във":

    И Удобството Защото съм с Климатик през Лятото и Парно през Зимата.И Това че мога да Пътувам по Всяко време на Денонощието и Това че е по Бързо стигането от т.А до т.Б.Дори да Включиш 280лв.Гражданска 80лв.Данък и 50лв.Преглед пак излиза по Евтино.
  • 28 Божидар Петров

    0 0 Отговор
    Смешната държава, която скоро ще напусна. Няма да увеличат малко повече часовете, но иначе изказвания "който иска книжка 1000 лв., Който не иска-да си търси друг начин за превоз" подобно изказване от институция еее смяяях. Ползват като предтекст птп, за да лапат повече пари, но иначе качество - няма. Тъпите български дъртаци комунисти и партиархални идиоти, които развалиха развалиха още повече смотана държава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове