Last news in Fakti

10 Юли, 2019 12:50 8 487 34

Ето кой е загиналият в Пловдив моторист (СНИМКА)

  • моторист-
  • пловдив

От сутринта в профила на Божидар е изпълнен с послания от неговите приятели

Ето кой е загиналият в Пловдив моторист (СНИМКА) - 1

Приятели на загиналия моторист Божидар положиха цветя и свещи на лобното му място. Близките на 26-годишното момче се събраха още снощи на булевард „Македония”, за да почетат паметта му.

Припомняме, че Божидар загина на място след удар в електрически стълб. Той е управлявал мотоциклета си, когато се блъска в кола и от там в металното съоръжение. Ударът бил толкова силен, че каската не е успяла да го спаси.

Близките на моториста обвиняват водача на колата, че именно той е причинил ПТП-то. Според тях, колата не е спряла на знак „СТОП” и е отнела предимството на Божидар.

„Искам да попитам, какво щеше да се случи, ако се беше огледал или ослушал 2-3 секунди повече и беше видял, че нашият приятел, колега, роднина идва и беше спрял да мине? Един от нас, един със същата страст си отиде и вече не е сред нас. Та, да те попитам, ще спиш ли спокойно?”, пита един от близките приятели на младия пловдивчанин.

Оказва се обаче, че не водачът на колата е виновен за жестокото произшествие. Според МВР мотористът е управлявал с висока скорост возилото си, загубил управление над него и се ударил в шевролета. От удара в колата изхвърча в страни и се удря в стълба.

Ето кой е загиналият в Пловдив моторист (СНИМКА)

Водач на автомобила е 54-годишен мъж. Веднага след инцидента той е тестван с дрегер за алкохол, като резултатът е бил отрицателен.

От сутринта в профила на Божидар е изпълнен с послания от неговите приятели.

„Ще липсваш на всички ни, братле. Почивай в мир”; „Не мога да повярвам. Ще ни липсваш”; „Защо точно ти” – са само част от съболезнователните коментари в профила му.

Божидар е на 26 години от Пловдив. Завършил е гимназията по електротехника. Образованието си продължава в Техническия университет. Той е работил като барман в едни от най-посещаваните заведения в града под тепетата. Божо обичал екстремните преживявания, като най-голямата му страст са били моторите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Християнин

    53 12 Отговор
    Донорче. Добре че не е утрепал някои човек. Бог да го прости.
  • 2 Иван

    40 10 Отговор
    Кога ли пък моторист ще е виновен... върховна наглост битува у тези хора. Лека му пръст
  • 3 Behemoth

    22 10 Отговор
    Не изглежда да е голяма загуба... снимките говорят ...
  • 4 Конникът без глава

    13 9 Отговор
    Здравните ми и друга застраховки трябва да са невалидни щом се качат на мотор над 50 см3 🐌

    Коментиран от #21, #22

  • 5 гост

    27 4 Отговор
    Не се набръмчаха с тия мотори.... Кой бил виновен, оня чичак си е карал пуф-паф, а кой знае с ква скорост като куршум е летял мотора! За отнемане на какво предимство говорим в този случай? Според мен има ли превишена скорост трябва да се преразгледат нещата! А отделно и санкциите и контрола на скороста да се затегнат още! По две даже и по три да са от досегашните. И още триноги, и още полицай с мотори, абе контрол трябва!
  • 6 112

    31 5 Отговор
    за отбелязване е , че в града на майните моторджиите карат все едно са на магистрала в германия.
  • 7 Азз

    21 6 Отговор
    Един идиот по-малко!

    Коментиран от #33

  • 8 Ники

    12 20 Отговор
    По коментарите си личи,че сте крайно некомпетентни.Нека почива в мир!

    Коментиран от #15

  • 9 И сега....

    20 4 Отговор
    Защо винаги се търси първо вината във водача на автомобила?Няма кой да опази моториста от самия него .........Жалко за момчето....Но да гледаме обективно и трезво на нещата.....
  • 10 ники

    23 3 Отговор
    Лека му пръст на момчето. Загубата е голяма за близките му. Но, защо е тая агресия по пътищата, и не само там. Всички сме свидетели как ги карат тия мотори...Минават между колите, повечето не се съобразяват от къде се промушват...Не ни трябва на нас война. Измираме от ПТП, рак, диабет...а, всичко това е резултат от неудовлетворението ни, от начина ни на живот, неумението да се справим с проблемите...Да си агресивен, друго не знаеш....
  • 11 баба

    17 0 Отговор
    С риск да ви разсмея. Досещам се , но...питам. Какво е това бакъреното на масата, и има ли връзка с онова шареното в ръката му? А иначе е хубаво дете.

    Коментиран от #23

  • 12 Несъстоялата се еволюция

    6 1 Отговор
    Още един паднал в неравната борба с еволюцията. Multi sunt vocati pauci vero electi както би казал всеки изминал трънливият път от шебека до човека .
  • 13 Доооо

    8 1 Отговор
    Ноор. Нали е бил наясно, че всеки удар с повече от 30 е смърт за него. Значи е искал да се убие точно в този момент съден съзнателно. Сега да плати щетите на колата и на пътната инфраструктура.
  • 14 Един капитан

    15 1 Отговор
    Имам познат моторджия, та той казва, че с каквато и скорост да кара, на полицай не спира, а и полицаите не го гонят, така, че пито платено.
  • 15 Бай Урко

    15 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ники":

    Значи той да си кара с 200 в населено място а ние сме некомпетентни,има ограничение от 50 км градско и то важи за колела,мотори,коли,скейборди!!!
  • 16 Факти

    11 1 Отговор
    Бе какво ме боли хоя за някакъв наркоман. Да го разфасоват за донор и това е. Ако беше помел 3 4 ма тогава друго щяхте да лаете смешници
  • 17 Hmmm

    16 0 Отговор
    От опит казвам, че колкото и да се оглеждаш ако мотора се движи с 200, няма как да реагираш с колата. А това "ослушал 2-3 секунди повече" е най-нелепото нещо което съм чел изобщо. Ще се ослушвам аз по кръстовищата за донори.. смях...
  • 18 гост

    11 1 Отговор
    Да бе карал с разрешената скорост, да не бе загинал, щом е носил и защитни средства. Има си експертизи и те ще кажат с каква скорост се е движил. И аз съм бил моторист и съм се сбогувал с други мотористи, които летяха по пътищата, 2,3 години и след това ги погребват, защото късмета не им е безкраен.
  • 19 Моториста никога не е виновен

    10 1 Отговор
    Добре че само той е умрял ,ако караше бавно и да му отнемат предимство пак ще спре или поне няма да се забие с 200 и да умре. Карайте бавно или не се сърдете и не плачете после .
  • 20 месара

    11 0 Отговор
    ако моториста беше карал с по ниска или с допустимата за мястото скорост, щеше да е жив! но иначе, жалко за момчето!
  • 21 Стига простотии

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Конникът без глава":

    Мислете, преди да пишете глупости.
  • 22 Стига простотии

    0 7 Отговор

    До коментар #4 от "Конникът без глава":

    Мислете, преди да пишете глупости.
  • 23 123

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "баба":

    Ама че си проста. Това е уред против комари.
  • 24 1234578

    11 0 Отговор
    Вече на никой не вярвам. Нито на мотористи, нито на полиция, нито... Още по малко пък на "близките" и приятелите на моториста. След като не са били на мястото на катастрофата. Няма откъде да знаят какво е станало и кой е виновен.
  • 25 Guest

    7 0 Отговор
    Не разбирам защо продължавате изметта яхнала пистови мотоциклети да я наричате "мотористи"?! Тези машини според мен трябва да са забранени за управление в градска среда!!! Мотористи са пи.овете и пи.ки.е на чопъри, туръри и др. шосейни мотоциклети, каращи спокойно, и колегиално с трафика. Изчакващи реда си по светофарите! Тези на метлите свирещи в кресчендо са абсолютни безмозъчни келеши. Метастази на най-долната обществена гнус, позволяващи си да теторизират звуково хората и най-нагло искащи от трафика да се съобразява с непрестанните им скоростни изцепки! Ай сиктир - да вървят на ма.на.а си! Към тези никакво уважение, а пазя, ако въобще го видя, но по 3 сек., като гърмян заек не смятам да се "ослушвам" екстра тайм!
  • 26 Тегавар

    5 0 Отговор
    На 2 пъти ми се е случвало да влезна в беля заради такива. Карат в града с много висока скорост и много близко до автомобилите, а му е нужно само леко да го закачиш и последствията може да са фатални. По тази малка улица защо е карал толкова бързо, че и каската не го е спасила. Същата работа е щяла да стане ако на улицата е имало и улична котка или някой камък, без да е нужно да е непременно автомобил. Толкова много хора загиват и на никой не му идва акъла в главата и после Сорос ни бил виновен за положението, в което сме. Това да гледаш как умират хората по пътищата и ти да продължаваш да правиш тяхната грешка е висша форма на простотия и нисък интелект
  • 27 Цецо

    2 0 Отговор
    Ех, жалко за младия човек!!! Хора, зарежете тези високи скорости по пътищата!!!
  • 28 Йозеф

    6 0 Отговор
    Ако беше карал с разрешената скорост щеше да е жив.
    Природата чрез физиката се грижи да опази генофонда на човечеството читав.
  • 29 БНСРП

    2 0 Отговор
    Пистовите мотори не са за града те немогат да се карат бавно.За тях си има определено място на пистата. Такъв моторист и струята може да го бутне на магистралата.За всички останали мотори е възможно да се карат с ниска скорост.Друг е въпроса, че мотористите избягват трафика като се шарят между другите участници в движението. Предимно така наречените нови граждани и комплексари се перят с такива мотори.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Костика

    0 0 Отговор
    Първо жалко за момчето лека му пръст,но си го е търсил.До миналата година като от1983 съм моторист карах мотор.Продадох го поради финансови проблеми.Тръпката си остава ,но никога не съм си позволявал това което правят младите и аз съм бил на 26 .Незнам законите ли бяха други .Малкия ми син също бе моторист и то от най кофтите стъндаджии минавайки покрай нас винаги го познавах все на задна гума и го питам с колко кара а той се смее и вика с 140.е много хубаво.Спря се вече .Доволен съм тръпката си остава ,но дали му е дошъл акъла в Чутурата не гарантирам.Господ да ги пази!юНяма контрол няма от там е.
  • 32 V......

    0 0 Отговор
    Кой от вас бе там и видя,а?Не ви е срам! Дано на никой от вас не се случи такова нещо да изгубиш близък човек,който наистина не бе виновен! Срамота е че говорите без да го познавате и да сте биле на мястото на инцидента.Радвайте се на живота,защото не знаете кои ден ще ви е последният!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Коmapak

    0 0 Отговор
    Не знам статистиката какво казва по въпроса, но ми се струва, че това лято счупихме рекорда за загинали мотористи. Не знам дали е късмет или лошо стечение на обстоятелствата, но е неоспорим факт. От 1991г. съм на пътя и не е имало случай около мен да има мотор и да не е в нарушение! Може би тогава нямаше Интернет и бързи комуникации ама пак имаше бързи мотори управлявани от самоубийци. Жалко.... Все млади си отиват. Не успяват да стигнат до възрастта да върнат педала на газта!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове