Във връзка с предупрежденията за възможни нови бури през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи съветва българските граждани, намиращи се на територията на страната или планиращи пътуване в южната ни съседка, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
По информация на генералното ни консулство в Солун нашите сънародници, адресно регистрирани и притежаващи недвижимо имущество в Халкидики, които са претърпели щети в следствие на природното бедствие от 10 юли, могат да посетят съответните общини и да подадат искане за обезщетение.
Българските граждани могат да се свържат с:
Община Неа Пропонтида – отдел „Защита на околната среда“ и отдел „Грижи“, тел.: 0030 237 33 50281.
Община Касандра - „Техническа служба“ на общината, тел: 0030 23743 50100.
Община Ситония - отдел „Протокол“, тел: 0030 23753 50100.
Община Полигирос - отдел „Гражданска защита“, тел: 0030 23713 50706.
На място в съответните общини е необходимо да бъде попълнено искане, както и да бъдат представени снимки с щетите на недвижимото имущество.
В случай на претърпени поражения на МПС, българските граждани могат да се обърнат към Противопожарна служба на Полигирос – тел: 0030 23710215610, за издаване на удостоверения за събитието. На място е необходимо да подадат попълнен формуляр, както и да предоставят снимки на нанесените щети по автомобила.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Сезонът на тиквите
Коментиран от #3
20:30 12.07.2019
2 Булгар
20:41 12.07.2019
3 Булгар
До коментар #1 от "Сезонът на тиквите":
Ако те попитам за цената на октоподите в ресторантите няма да можеш да кажеш защото си на консерви и домати от тук и спиш на палатка ама иначе в гърция бил на почивка хаха 90% от тези дето ходят там са като прошляци само на плажа и по скалите с хляба и доматите и се облизвате като мастии минавайки покрай ресторантитеКоментиран от #4, #5, #10
20:47 12.07.2019
4 Туриста с хладилната чанта
До коментар #3 от "Булгар":
Хахахаха...току що хапнахме чудесни спагети със кралски скариди-плато за-четирима човека, не можем да станем от масата+ две бири и 0,500кг добре изстудено бяло вино- 32 еврака-кво му плащаш. Обаче готвача баце-факир, такова нещо ни направи човека ..евалларка. Мислех го за грък, то се оказа наше момче бе, взимал 2400Е. Викам му-що не работиш горе при нас. -Хаха-мани ги тия мизерници ,засмя се човека и отиде да работи с кеф. А ти си джавкай,няма лошо, ама вземи се хвани малко да поработиш, че зима иде...има да набиваш филийте с мас и да мезиш праз.Коментиран от #8
21:58 12.07.2019
5 Булгар тъпак
До коментар #3 от "Булгар":
Точно така паркирам където трябва без никакъв рекет ям на плажа през деня нося си и чадър защото половината от плажа е свободен за такива който не желаят шазлонги и чадъри.Вечерям във ресторант прясна и качествена храна обслужването е със усмивка, чисто и не много скъпо.А ти може да ме чакаш на мутроморието да доида със семеиствоо си и приятели но ще трябва да седнеш защото ще чакаш много дълго!22:05 12.07.2019
6 Антони Лазаров
22:12 12.07.2019
7 гост
Коментиран от #11
22:18 12.07.2019
8 МНОГО ДОБРЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС ЯДЕНЕТО
До коментар #4 от "Туриста с хладилната чанта":
НА МАЗ И ПРАЗ..ГОВОРИШ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ И ЯВНО ЗИМАТА ТОВА ТИ Е МЕНЮТО.. ТОВА СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ТЕБ КОМПЛЕКСАРЧЕ НЕДЕЙ ДА ГАДАЕШ С КАКВО СЕ ХРАНЯТ ДРУГИТЕ..ГЛЕДАЙ СЕБЕ СИ ГЪЗОБЛИЗАЧО..Коментиран от #9
22:26 12.07.2019
9 Туриста с хладилната чанта
До коментар #8 от "МНОГО ДОБРЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС ЯДЕНЕТО":
1-Не викай-глухи няма ( нещо напрегнат ми изглеждаш) ; 2-Така и така клатиш крака цял ден-вземи от някое дете граматиката ,не е лошо да я попреговориш и 3 -Вместо да висиш тук и да пръскаш мозъци, вземи се хвани на работа,че не маЗ и праЗ, ами топките за сол ще си ближеш.Пък мен не ме мисли ,ма никак даже, какво ми е менюто зимата. Гледай си копанката, че нещо май като платиш концесията, ще ти останат само джапанките на задника.22:44 12.07.2019
10 Гост
До коментар #3 от "Булгар":
А кои цени те интересуват -на октопод със едри макарони, октопод задушен във вино, октопод на скара, октопод - мавромати или салати и мезета със октопод.Та хубаво питаш, няма лошо , ама какво те интересува по-точно, няма сега да седна да ти изреждам ценоразписите я.А между другото -как харчиш порция замразена от миналата година цаца,щото тука мерида 0,300гр (обикновенно е повече ,слагат хората не са циций) прясна сардела на скара е 2,4 еврака23:39 12.07.2019
11 ...
До коментар #7 от "гост":
Прати го лефера на един тук прошляк с ник "Хотелиера" пише, че умрял от глад горкия и само вакуми са му в главата и отзад ха ха !И недей разправя много за тия лефери, че ше те налазят едни дебели бели ТВ звезди от фирма МЕСАРИ ООД !
Коментиран от #12
00:34 13.07.2019
12 гост
До коментар #11 от "...":
Ааа,тая банда кинозвезди я знам ...от село Бело поле😂😂😂😂😂.Те тия върлуват далече от моите ловни полета,за 12 години още не съм видял българин наоколо.Един-двама се пробваха ,ама ги намятах по черешите и сега трепят чернокопчета и платерини.А колкото до хотелиерчето и разни други такива ..не си струва да се нервим с такива тиквеници.Да набиват ''сто очички'' (консерва копърка ) и да реват кат сарански мечки.Хич не ми пука ...01:27 13.07.2019
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Карък(голям)
Само че това са си фактите.Готвачът може 2400€ да получава ,но не и с клиенти плащащи по 30€ за вечеря за четирима(ком.N4) Тия да ги разправят на онази... работа.
Само ако знаете как ви уважават и ви се усмихват маляките...през зъби.
Коментиран от #15, #16
12:45 13.07.2019
15 гост
До коментар #14 от "Карък(голям)":
Така,така,нема начин..тоя номер само ти го можеш,като продаваш стая 3* за 148$ ...естествено -ол-инклузив.Менюто-пиле със зеле днес ,утре-зеле със пиле, сиренето -домашно, от овчици селектирана порода-пасат само по палмите,за плодовете и зеленчуците да не говорим-при условие ,че имаме толкова хубави плодове и зеленчуци,ти предпочиташ македонски или полски,щото бабите на село не дават чушки и домати по 0.20ст килото.Пък за капак и персонала ти е супер доволен от тебе , като си поискат с мъка спечелените мизерни левчета, ти вземеш, та им пратиш нискочели мутраци да ги пребият.Но ти си оправно момче, транспорта за бачкаторите ти от околните села е безплатен,нищо че са от онези , интегрираните...и сега ще ти кажа една истина в прав текст и си я набий в кухата глава-не е истина че нямаме кадърен персонал-имаме ,ама всяка година го обират гърците. Аз познавам поне десетина наши момчета,перфектни готвачи, факири в Средиземноморската кухня, от които гърчолята могат само да се учат..жалкото е че никой от тях не иска да работи в България,точно заради такива като тебе тарикати ,дето много ги разбират нещата.14:51 13.07.2019
16 Туриста с хладилната чанта
До коментар #14 от "Карък(голям)":
Казано честно ,хич не ми влиза в работа, нито ме интересува колко взима.Самия факт ,че се изсмя презрително човека и нарече бг.работодателя, цитирам дословно-''мизерник'' говори сам за себе си.А иначе виждам че много ги разбираш нещата,особенно с ''екстрите'' по обслужването , та се докара до тоя хал да те оплюва всеки който те срещне.Нали знаеш-''кой каквото сам си направи - никой друг не може да му направи''. А човека беше се постарал и ние,семейство с две деца ,останахме предоволни от работата му .Е, не е пиле със зеле за двама за 130лв, понеже твоя готвач взима 5000€ ,защото ти си ''ГОЛЕМАТА РАБОТА'' и си най-добрия от добрите, ама какво да се прави-разпростираме се според чергата си.16:35 13.07.2019