Last news in Fakti

12 Юли, 2019 20:19 1 732 16

МВнР: Очакват се нови бури през уикенда в Гърция

  • гърция-
  • бури-
  • халкидики-
  • мвнр

Предупреждение към туристите

МВнР: Очакват се нови бури през уикенда в Гърция - 1

Във връзка с предупрежденията за възможни нови бури през почивните дни в Гърция, Министерството на външните работи съветва българските граждани, намиращи се на територията на страната или планиращи пътуване в южната ни съседка, да следят метеорологичните прогнози и да се информират за актуалната обстановка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на генералното ни консулство в Солун нашите сънародници, адресно регистрирани и притежаващи недвижимо имущество в Халкидики, които са претърпели щети в следствие на природното бедствие от 10 юли, могат да посетят съответните общини и да подадат искане за обезщетение.

Българските граждани могат да се свържат с:

Община Неа Пропонтида – отдел „Защита на околната среда“ и отдел „Грижи“, тел.: 0030 237 33 50281.

Община Касандра - „Техническа служба“ на общината, тел: 0030 23743 50100.

Община Ситония - отдел „Протокол“, тел: 0030 23753 50100.

Община Полигирос - отдел „Гражданска защита“, тел: 0030 23713 50706.

На място в съответните общини е необходимо да бъде попълнено искане, както и да бъдат представени снимки с щетите на недвижимото имущество.

В случай на претърпени поражения на МПС, българските граждани могат да се обърнат към Противопожарна служба на Полигирос – тел: 0030 23710215610, за издаване на удостоверения за събитието. На място е необходимо да подадат попълнен формуляр, както и да предоставят снимки на нанесените щети по автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сезонът на тиквите

    6 8 Отговор
    Предпочитам бури отколкото скъпотия,мръсотия и криви муцуни които гледат как да те одерът жив за няма нищо.

    Коментиран от #3

  • 2 Булгар

    3 1 Отговор
    Цяло лято бури да има поне там държавата им помага а тука оле мале
  • 3 Булгар

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сезонът на тиквите":

    Ако те попитам за цената на октоподите в ресторантите няма да можеш да кажеш защото си на консерви и домати от тук и спиш на палатка ама иначе в гърция бил на почивка хаха 90% от тези дето ходят там са като прошляци само на плажа и по скалите с хляба и доматите и се облизвате като мастии минавайки покрай ресторантите

    Коментиран от #4, #5, #10

  • 4 Туриста с хладилната чанта

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Булгар":

    Хахахаха...току що хапнахме чудесни спагети със кралски скариди-плато за-четирима човека, не можем да станем от масата+ две бири и 0,500кг добре изстудено бяло вино- 32 еврака-кво му плащаш. Обаче готвача баце-факир, такова нещо ни направи човека ..евалларка. Мислех го за грък, то се оказа наше момче бе, взимал 2400Е. Викам му-що не работиш горе при нас. -Хаха-мани ги тия мизерници ,засмя се човека и отиде да работи с кеф. А ти си джавкай,няма лошо, ама вземи се хвани малко да поработиш, че зима иде...има да набиваш филийте с мас и да мезиш праз.

    Коментиран от #8

  • 5 Булгар тъпак

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Булгар":

    Точно така паркирам където трябва без никакъв рекет ям на плажа през деня нося си и чадър защото половината от плажа е свободен за такива който не желаят шазлонги и чадъри.Вечерям във ресторант прясна и качествена храна обслужването е със усмивка, чисто и не много скъпо.А ти може да ме чакаш на мутроморието да доида със семеиствоо си и приятели но ще трябва да седнеш защото ще чакаш много дълго!
  • 6 Антони Лазаров

    2 1 Отговор
    ...обаче каквото да става винаги има хора и по мутроморето....супер гадно море ,а отвън половината комплексирани хорица другото лешояд!!!
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Само като информация-на Йонийското крайбрежие всичко е наред,чудесно време ,никакаъви признаци за влошаване на времето. И за колегите риболовци-лефера тръгва,снощи извадих първия гофар-6,200кг.

    Коментиран от #11

  • 8 МНОГО ДОБРЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС ЯДЕНЕТО

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Туриста с хладилната чанта":

    НА МАЗ И ПРАЗ..ГОВОРИШ ОТ ЛИЧЕН ОПИТ И ЯВНО ЗИМАТА ТОВА ТИ Е МЕНЮТО.. ТОВА СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА ТЕБ КОМПЛЕКСАРЧЕ НЕДЕЙ ДА ГАДАЕШ С КАКВО СЕ ХРАНЯТ ДРУГИТЕ..ГЛЕДАЙ СЕБЕ СИ ГЪЗОБЛИЗАЧО..

    Коментиран от #9

  • 9 Туриста с хладилната чанта

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "МНОГО ДОБРЕ СИ ЗАПОЗНАТ СЪС ЯДЕНЕТО":

    1-Не викай-глухи няма ( нещо напрегнат ми изглеждаш) ; 2-Така и така клатиш крака цял ден-вземи от някое дете граматиката ,не е лошо да я попреговориш и 3 -Вместо да висиш тук и да пръскаш мозъци, вземи се хвани на работа,че не маЗ и праЗ, ами топките за сол ще си ближеш.Пък мен не ме мисли ,ма никак даже, какво ми е менюто зимата. Гледай си копанката, че нещо май като платиш концесията, ще ти останат само джапанките на задника.
  • 10 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Булгар":

    А кои цени те интересуват -на октопод със едри макарони, октопод задушен във вино, октопод на скара, октопод - мавромати или салати и мезета със октопод.Та хубаво питаш, няма лошо , ама какво те интересува по-точно, няма сега да седна да ти изреждам ценоразписите я.А между другото -как харчиш порция замразена от миналата година цаца,щото тука мерида 0,300гр (обикновенно е повече ,слагат хората не са циций) прясна сардела на скара е 2,4 еврака
  • 11 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Прати го лефера на един тук прошляк с ник "Хотелиера" пише, че умрял от глад горкия и само вакуми са му в главата и отзад ха ха !
    И недей разправя много за тия лефери, че ше те налазят едни дебели бели ТВ звезди от фирма МЕСАРИ ООД !

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "...":

    Ааа,тая банда кинозвезди я знам ...от село Бело поле😂😂😂😂😂.Те тия върлуват далече от моите ловни полета,за 12 години още не съм видял българин наоколо.Един-двама се пробваха ,ама ги намятах по черешите и сега трепят чернокопчета и платерини.А колкото до хотелиерчето и разни други такива ..не си струва да се нервим с такива тиквеници.Да набиват ''сто очички'' (консерва копърка ) и да реват кат сарански мечки.Хич не ми пука ...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Карък(голям)

    0 0 Отговор
    Уважаеми Модераторе,видях че сте ми премахнали коментара. Кое не ви хареса в него? Може би личната самоирония,или опровергаването на кръчмарските сметките на троловете изявяващи се тук.
    Само че това са си фактите.Готвачът може 2400€ да получава ,но не и с клиенти плащащи по 30€ за вечеря за четирима(ком.N4) Тия да ги разправят на онази... работа.
    Само ако знаете как ви уважават и ви се усмихват маляките...през зъби.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Карък(голям)":

    Така,така,нема начин..тоя номер само ти го можеш,като продаваш стая 3* за 148$ ...естествено -ол-инклузив.Менюто-пиле със зеле днес ,утре-зеле със пиле, сиренето -домашно, от овчици селектирана порода-пасат само по палмите,за плодовете и зеленчуците да не говорим-при условие ,че имаме толкова хубави плодове и зеленчуци,ти предпочиташ македонски или полски,щото бабите на село не дават чушки и домати по 0.20ст килото.Пък за капак и персонала ти е супер доволен от тебе , като си поискат с мъка спечелените мизерни левчета, ти вземеш, та им пратиш нискочели мутраци да ги пребият.Но ти си оправно момче, транспорта за бачкаторите ти от околните села е безплатен,нищо че са от онези , интегрираните...и сега ще ти кажа една истина в прав текст и си я набий в кухата глава-не е истина че нямаме кадърен персонал-имаме ,ама всяка година го обират гърците. Аз познавам поне десетина наши момчета,перфектни готвачи, факири в Средиземноморската кухня, от които гърчолята могат само да се учат..жалкото е че никой от тях не иска да работи в България,точно заради такива като тебе тарикати ,дето много ги разбират нещата.
  • 16 Туриста с хладилната чанта

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Карък(голям)":

    Казано честно ,хич не ми влиза в работа, нито ме интересува колко взима.Самия факт ,че се изсмя презрително човека и нарече бг.работодателя, цитирам дословно-''мизерник'' говори сам за себе си.А иначе виждам че много ги разбираш нещата,особенно с ''екстрите'' по обслужването , та се докара до тоя хал да те оплюва всеки който те срещне.Нали знаеш-''кой каквото сам си направи - никой друг не може да му направи''. А човека беше се постарал и ние,семейство с две деца ,останахме предоволни от работата му .Е, не е пиле със зеле за двама за 130лв, понеже твоя готвач взима 5000€ ,защото ти си ''ГОЛЕМАТА РАБОТА'' и си най-добрия от добрите, ама какво да се прави-разпростираме се според чергата си.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове