15 Юли, 2019 08:51 98 657 73

Открили мъртвия Перо без глава в Странджа

  • перо-
  • пламен стаматов-перо-
  • глава-
  • полиция

Разследващите смятат, че е загинал след стрелба от дългоцевно оръжие

Открили мъртвия Перо без глава в Странджа - 1

Новината за смъртта на най-колоритната личност сред поморийския ъндърграунд - Пламен Стаматов-Перо, от петък вечерта е вцепенила морския град.

Както „Флагман.бг“ пръв съобщи, 47-годишният бивш автоджамбазин бе открит мъртъв в дебрите на Странджа планина, след като повече от седмица бе в неизвестност.

„Флагман.бг“ се добра до потресаващи факти около смъртта на помориеца. Той е открит в гората край село Вълчаново, общ. Средец, с липсваща глава.

"Тялото бе непокътнато, беше облечен в тениска и с анцуг, нямаше вид на човек, който е тръгнал на лов, а по-скоро на такъв, който е тръгнал за гората изневиделица - без никакво снаряжение, или екипировка", каза очевидец пред „Флагман.бг“.

По време на аутопсията разследващите и съдебните лекари са останали озадачени от състоянието на трупа. Според майка му - Мария Стаматова, която е подала сигнала за изчезването му, той не е бил виждан в Поморие 5-6 дни. Според разследващите обаче състоянието на тялото говори за по-дълъг период от време, при което е настъпила смъртта - поне 10 дни. Озадачаващото е, че ако главата е изядена от животни, то защо няма абсолютно никакво нараняване по тялото. Към края на аутопсията експертите не са били единодушни за причините, довели до смъртта на легендарния автокрадец Перо. Всъщност от раменете нагоре имало само малко парче от врата, което е изпратено за анализ, за да се види дали става въпрос за самоубийство, при което Перо е стрелял със собствената си пушка, седнал и опирайки дулото в брадата си. Другият вариант е да е убит пак с дългоцевно оръжие - отново от много близко разстояние.

Мистерията е огромна, защото източник на „Флагман.бг“ от близкото обкръжение на Перо твърди, че ловната му пушка е открита на 300 метра от тялото, което изключвало версията за самоубийство. Нашето собствено разследване сред поморийци установи категорично, че Перо не би посегнал на живота си, тъй като бил физически и психически здрав.

По рождение той бил постоянно усмихнат, в добро настроение и помага на всекиго при нужда - с труд, с акъл, или с пари, когато има. Това не било човек, който може да се самоубие.

Перо приключил с кражбите на автомобили преди 5 години окончателно. Оттогава по-голямата част от годината прекарвал в Испания, през останалото време живеел в апартамент в нова сграда в Поморие, не бил семеен.

В Поморие се връщал за месец-два в годината, но не говорел с какво се занимава в Испания. По-наблюдателните твърдят, че през последната година са го забелязвали нашмъркан в компанията на двама-трима също често дрогирани поморийци. Дружинката имала слабост към бракониерския лов. Отбелязваме, че ловният сезон ще бъде открит едва на 15 август и ако групичката с ловни пушки е била в Странджа с цел лов - това било абсолютно незаконно.

В Поморие всички знаят кои са Перо и дружинката му, за ловните им оръжия, както и че никой от тях няма разрешително за притежание на боеприпаси от този род.

Източник на „Флагман.бг“ се закле пред наш репортер, че около 16 ч. в понеделник - 8-и юли, се срещнал с Перо при изхода на Бургас - кръговото движение на бензиностанция "Лукойл" под Гробищния парк. Перо бил със старото си Рено, с пазарджишка регистрация. Казал, че тръгва на лов и че до няколко часа ще се върне с диво прасе и елен. Изглеждал напълно адекватен, а не като човек, който е употребил дрога.

Интересното е, че колата на Перо - Рено, е намерена край главния път до селото. Много е вероятно ако е гръмнат от негов авер по невнимание, да е направен опит да се прикрие непредумишленото убийство. И към момента в РУ-Поморие продължават разпити на хора, за които се знае, че са от близкото му обкръжение. Свалени са и записи от пътни видеокамери, за да се види как и с кого е стигнал Перо до Вълчаново.

Отхвърля се версията, че помориецът, който е сред старите съратници на друга легендарна фигура от ъндърграунда Янко Гюров-Поморийския, все още да се занимава с кражба на коли.

Виртуозът в автокражбите обаче се записа в историята с това, че успя преди 12 години да подкара заключено по последен писък на технологиите бронирано Ауди на литовския бизнесмен Денис Ершов. Той има в биографията си и друг подобен подвиг, след като задигна новата лимузина на една от любимите жени на сикаджийския бос Стоил Славов.

Все още от ОДМВР Бургас няма официална информация за трагичния инцидент.

Според източник от полицията районът около Вълчаново е известен отдавна като депо за автомобили, които са откраднати от поморийската мафия. Не е изключено все пак да е ставало въпрос за разправия с похитена кола. Утре се очаква да бъдат готови резултати от взетите проби от тялото. То все още е в моргата.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 97 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    101 11 Отговор
    На точния стрелец с бластера.
  • 2 Гост

    150 24 Отговор
    Абе тоя умник Перо имаше или нямаше глава?Ами като тръгна за гората си взе шапка,тъй че трябва да е имал глава....из приказки по Елин Пелин
  • 3 Миризлив пор

    173 19 Отговор
    Този направо национален герой го изкарахте. Ако полиция прокуратура и съд си бяха свършили работата щеше да е поредния жив.

    Коментиран от #34, #49

  • 4 Велин

    80 9 Отговор
    Абе, просто е ритуално самоубийство по японски тертип. Що си блъскат главите в МВР ами не го обявят!?!? Поредно самоубийство в България.
  • 5 Иван

    182 10 Отговор
    И сега какво.. да плачем за един крадец ?? Каква е тая дълга статия бе хора. Защо изобщо се набляга как бил живял и какво бил правил последните години, да цъкаме с език за тая "голяма" загуба ли се иска? Ай сиктир вече !

    Коментиран от #8, #16

  • 6 Усмивката

    83 7 Отговор
    Така е. Като не си направи партия. Други от неговото обкръжение са още живи ма имат телохранители около себе си от цял отбор. И като ги притиснат, квичат на умирало. Не мой ги махнеш и от властта.

    Коментиран от #67

  • 7 Будалата

    143 12 Отговор
    Един БОКЛУК по малко.
  • 8 Нали

    15 44 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Щом си я изчел, значи ти е била много интересна!
  • 9 хаха

    91 4 Отговор
    Тоя бил много добър човек бря, помагал на всички с пари ама когато имал.

    Коментиран от #11

  • 10 Шляхтиц

    39 6 Отговор
    Миче, подобно на легендарния автокрадец Перо и ти си легендарна отвсякъде.........
  • 11 Шляхтиц

    54 3 Отговор

    До коментар #9 от "хаха":

    Обикновено нямал и затова крадял от другите..
  • 12 гост

    77 8 Отговор
    Спрял да се занимава с крадене на коли преди 5 години в България , затова пък е отишъл да краде коли в Испания. Само ,че тамошната мафия не е като нашите джендъри мафиоти , тия режат глави.
  • 13 Samaran

    41 9 Отговор
    Всички в Поморие това ги чака !!!!

    Коментиран от #62

  • 14 Ventura

    40 4 Отговор
    Къде е бил Робин Худ! А аз си мислех, че е някъде в Англия!
  • 15 Кольо кварталния

    33 3 Отговор
    Снимки нема ли?
  • 16 Хайл

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Ти видя ли кой е списвателя на статията,виж и се сещай 😁
  • 17 Бай Уй

    29 5 Отговор
    Поредния само-убит...
  • 18 Плагинум

    31 2 Отговор
    Един по-малко
  • 19 Мимиту

    23 4 Отговор
    Ананасова, много добре... имате не напредък ами назадък в писането... само така...още може..

    Коментиран от #37

  • 20 Койчо

    25 5 Отговор
    Гръмна ли са го на друго място. После са го пренесли там. Били са двама.
  • 21 Дядо ви господ

    28 3 Отговор
    Абе вие още ли си мислите че Арнолд уби Хищника.
  • 22 Краси

    40 2 Отговор
    Абе според някои учени глави някъде в Странджа се намира гробницата на богинята Бастет. Най вероятно този я е обезпокоил и тя е излезнала да му отхапе главата за наказание... Ама е объркала и вместо долната му е отхапала горната глава...
  • 23 marquise

    44 1 Отговор
    Сега ще обявим обществена поръчка за мемориал на този Национален герой с паметник на торс/т.е. без глава/ с ансамбъл от множество маркови леки автомобили. Инвеститор: МВР и Главна Прокуратура на Република България.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Много интересно

    40 0 Отговор
    Един боклук по малко
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хан Крум

    24 2 Отговор
    Сам се е пренесъл в жертвоприношение,разкаян от тревогите и неволите,които е причинил на хората.
  • 28 Ставрю

    42 2 Отговор
    Да самообииство е. Всичко е до гуша затънало в мафиотски истории от министър до кмет затънали в корупция. Знаят добре кой е извършителя но смеят ли да гъкнат мафиотската хранилка ще секне ще се разчъят и деуги истории. На кораба останаха само пирати и малко трудукюбив нарид които управляващите кл е цат. Тоз бил мафиот оня нарко дилър и никой в панделата кметове крадът безнаказано героите на България. Вървете по дяволите господа управляващи.
  • 29 Поморие

    27 2 Отговор
    Бил е от Поморие - сигурни ли сте, че поначало е имал глава, че като гледам какъв бетон наливат там, а за наркотиците и кражбите да не говорим?!
  • 30 Ставрю

    33 5 Отговор
    Не ми е жал за крадеца жал мее е че утре тези който са го убили могад да убият всеки който им пречи
  • 31 беден шофьор

    22 5 Отговор
    Крадеца на коли заслужава такава смърт. Дайте и тялото на животните.
  • 32 poiuy

    6 2 Отговор
    Пикнах.
  • 33 Дедо

    15 3 Отговор
    Марийче, как го защитаваш тоз престъпник...май си имала взимане-даване с него и явно си останала доволна!
  • 34 Иванка

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    Щом е ловец бе ми е жал
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 1234

    15 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мимиту":

    Наистина приятна статия, жалко, че няма снимков материал!
  • 38 Патриот

    23 2 Отговор
    Може това да е причината за смъртта - паднала му е главата. Не е често срещан феномен, ама го има. Тоя както пишат за него сякаш е бил следващия Премиер.
  • 39 И аз имам глави ама свински

    19 0 Отговор
    Главата му в момента се изварява, и ще стане хубав трофей на стената , на някой пострадал от Перо .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Иво

    20 0 Отговор
    един боклук по малко
  • 42 Гого

    15 1 Отговор
    Да му бяха оставили главата , да му бяха отрязали краката !
  • 43 Без боклук

    21 3 Отговор
    Една хубава новина... Де да можех да видя този, който ми открадна фотоапарата с потрошени ръце и крака...
    За крадльовците - Крумови закони
  • 44 Голям прос

    20 0 Отговор
    Крадец, наркоман и...Робин Худ. Нещо не се връзва. Едното не е вярно
  • 45 Кико

    20 0 Отговор
    Има Господ. Дано продължи серията!
  • 46 Мимето

    10 1 Отговор
    Охх, получих оргазъм... Още един, охх...
  • 47 Пенсионер

    16 0 Отговор
    Страхотна журналистика имаме . Тук е без глава , а в Блиц е с куршум в главата. Коя е истината ? Не че има значение , ама все пак....
  • 48 Бах

    12 0 Отговор
    Дано често има такива приятни новини за подобни боклуци , но трябва и политици да обезглавят.Този умрелия е капка в морето . Вчера пишете че е прострелян в главата.........

    Коментиран от #53, #56

  • 49 до пора нмер 3

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    ако бяха си свършили работата щеше да е жив... но това ок ли е... да го хранят с нашите пари в панделата където щеше да струва колкото 3 пенсионера.

    Коментиран от #66

  • 50 автомонтьор

    15 1 Отговор
    откраднал е любимият Ленд Крузер на топмафиота на републиката и той е поискал да му донесат главата му
  • 51 Клошо

    7 0 Отговор
    Боже пази България..
  • 52 Холмс

    15 0 Отговор
    Само уникалната бг.криминалистика след дълъг анализ може да заключи че човека се е самоубил след като пушката е намерена на 300 метра от трупа ,а главата изобщо липсва.Уникални тъпаци
  • 53 Патриот

    7 1 Отговор

    До коментар #48 от "Бах":

    Първо са го простреляли в главата, а после са му я отрязали, за да прилича на самоубийство.
  • 54 Наташа Ците Милегнете от Омск

    8 1 Отговор
    след като липсва главата на трупа, трябва да е направен обход за търсене на останките. дали изобщо е откъсната от изстрел, изядена от животни или отрязана е въпрос на разследване, търсене и издирване. като я няма да не се е телепортирала? ама от флагман нямат нужната компетентност да задават въпроси - те разказват какво леля Данче казала пред портата. а факти преписват. ако имаше поне един да е гледал 2 документални филма за разследвания щеше да си зададе въпросите. да не говорим, ако имаше поне един образован човек от списващите. падение, тежко падение в тая разсипана държава. Путин ви побърка.
  • 55 Повръщащия

    12 1 Отговор
    Имаше ли юнак Гюро глава, немаше ли?
  • 56 Е, той е бил прострелян

    11 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бах":

    с черешовото топче, че затуй е без глава.

    Коментиран от #61

  • 57 Не ми пука

    7 1 Отговор
    Мир на праха му със сигурност е поръчано обезглавяването му от мафиьотите и сега бай мафиот ще си закачи главата на човека на стената в къщата си и с нея ще предупреждава колко е опасен Боже пази от такива Дяволи това не са хора това са дяволи приели човешка форма
  • 58 БАРС

    8 0 Отговор
    Една приятна новина.Един крадец по малко.Браво
  • 59 14/88

    4 0 Отговор
    Само не разбрах какво толкова е станало?
  • 60 Ko6mara

    5 0 Отговор
    Утрепаха боклука голем праз!
  • 61 Бах

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Е, той е бил прострелян":

    Давам Ви веднага + , това с черешовото топче или оръдие , не бях го предвидил.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 755

    4 0 Отговор
    Бил е Чупакабра!

    Коментиран от #64

  • 64 Сандо

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "755":

    Чупата само ти пие кръвта, не ти отрязва главата.
  • 65 Спорно е

    0 1 Отговор
    А имал ли е глава? Да се провери е лесно - ако е имал калпак, значи е имал глава.
  • 66 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "до пора нмер 3":

    Самия факт, че "гради кариера" пред очите на всички съвсем безнаказано мотивира много хора да се захванат с този "занаят". Във един момент дори и да хванат някой то има поне още 10 дето са подготвени и само да се прояви интерес изчезва поредната кола каналите за реализацията и си стоят. Не е много хубаво но ако се храни 5 години зад решетките ще струва на хората много по-малко от колкото стойността на откраднатите за тези 5 години коли за да ги обърне в "йедени, пийени, бело и сгодни женици" и да се прави на Робин Худ. Дано никога не ти "отнемат противозаконно автомобил" който все още изплащаш и да ги видиш онзи как пилее твоите пари за глупости.
  • 67 ГОШО

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Усмивката":

    Поне вестник да си беше направил
  • 68 ТМД

    1 0 Отговор
    Да е жив и здрав. И другите като него да го последват. Ама по бързо.
  • 69 Хипотези / Кирилов

    1 0 Отговор
    Първо1 Попаднал е на имигранти-радикални мюсюлмани и те са му отрязали (махнали) главата! Главата същите са му я заровили на отделно място, за да не отиде в рая (според техните вярвания)! След това са му откраднали раницата! Пушката не са я взели, защото ако ги спрат някъде, иди доказвайки, че си обикновен имигрант!
    Второ 2 Някой го е "поръчал", а съм чувал, че някои килъри от латино страните взимат главата като доказателство за свършената работа! Това е било стара практика още от времето на ловците на глави!
  • 70 Перо джамбаза

    1 2 Отговор
    Тъп, прост, неук, мизерен, озлобен и комплексиран народ, кво да праиш... Не е важно как са го убили, вие не обръщате внимание на най-показателното изречение в статията, а именно : В Поморие всички знаят кои са Перо и дружинката му, за ловните им оръжия, както и че никой от тях няма разрешително за притежание на боеприпаси от този род..........Не задавате правилните въпроси и не ви пука за нищо, ей затова си заслужавате всичко !

    Коментиран от #71

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Sniper

    0 0 Отговор
    Хаха , харесаха ми коментарите , верно тоя с тая глава си беше , като без глава , по е хубав без глава , сигурно за това тялото е непокътнато.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове