23 Май, 2012 08:15 2 185 5

Вариант 1 беше изтеглен за вторите матури

  • матура-
  • матури-
  • изпит

Само в Перник матурите ще са на 29 май

Днес в цялата страна се провежда втората задължителна матура за 12-и клас и националното външно оценяване по математика в 7-ми клас.

Вариант 1, от два изпитни варианта, беше изтеглен в Министерството на образованието, младежта и науката за вторите държавни зрелостни изпити по 13 предмета по избор на зрелостниците, които започват от 8.00 часа и продължават 4 астрономически часа, съобщи БНТ.

В 9.00 часа ще се състои теглене на изпитния вариант за националното външно оценяване в края на 7-ми клас, който започва в 10.00 часа. Изпитните варианти ще се оповестят на сайта на МОМН след 15.00 часа.

В Перник днес няма да се провеждат матури. Това бе решено след посещение снощи в града на премиера Бойко Борисов. Заради вторични трусове вчера вечерта, два от които бяха с магнитуд около 3 по скалата на Рихтер, в града е отложено провеждането на изпитите. Матурата ще се състои на 29 май. Удължено е и бедственото положение до 12.00 часа.


Най-много зрелостници са заявили, че ще се явят на днешната матура по "География и икономика", по "Английски език", по "Философия" и по "Биология",

Това заяви зам.министърът по образованието Милена Дамянова. Тя уточни, че по предварителни данни общият брой на зрелостниците, които трябваше да се явят на матури днес по 13 предмета, е 67 980, но от тях има недопуснати кандитати, както и тези около 1000 зрелостници от Перник.

За първи път през тази година матурите за 12-и клас и изпитите в седми клас са в едни и същи дни, за да се пести учебно време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Мутка

    0 0 Отговор
    Ох на кака котенцата тееее
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 диан

    1 0 Отговор
    ако не са тия на снимката никои нямаше да погледне:)
    добър избор
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Богомил

    0 0 Отговор
    Кога ще излязат отговорите по география на 12 клас?