Last news in Fakti

23 Май, 2012 16:37 929 1

Борисов пред Плевнелиев: По 325 лв. за пострадалите

  • борисов-
  • плевнелиев-
  • земетресение-
  • помощ-
  • пострадали

Търсят се и допълнителни механизми за помощ

Борисов пред Плевнелиев: По 325 лв. за пострадалите - 1
Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов информира днес президента Росен Плевнелиев за ситуацията след земетресението на територията на страната, усетено най-силно в Перник, Радомир и София. Министър-председателят запозна държавния глава с мерките, предприети от страна на правителството след трусовете, за оказване на най-неотложна помощ на населението.

Премиерът увери държавния глава, че за хората, чиито домове са най-засегнати от земетресението, са осигурени места за подслон до възстановяване на жилищата им. На пострадалите ще бъде предоставена и еднократна помощ в размер на 325 лв. чрез Агенцията за социално подпомагане. Борисов съобщи още, че след като комисиите в засегнатите райони опишат всички щети, заедно с вицепремиера Симеон Дянков ще бъдат търсени механизми за оказване на допълнителна помощ от страна на държавата. Премиерът информира държавния глава за извършените проверки на стените на язовирите в страната. Министри от кабинета и в момента посещават най-пострадалите райони.

Държавният глава  поздрави правителството за бързите и адекватни мерки, предприети след земетресението. Той даде висока оценка на координацията на всички ангажирани държавни институции, които, по думите му, са реагирали своевременно и са съумели да овладеят напрежението сред хората.

Министър-председателят ще продължи да информира държавния глава за текущата ситуация в страната и за размера на установените щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ууууу

    0 0 Отговор
    ууууууу как може е само 300 лв тцтцтц кво е тва е ако в америка беше тва заметресение по 200 долара ли щяха да им дадат или по 2000 най-малкоо!!!! ако беше в германия австрия по 150 евро ли щяха да им дадат или и на тях по 2000 евро най-малко само в бг са мизерни обещетенията еми тей кът на оправляват мафиоти!!!