Last news in Fakti

23 Май, 2012 18:07 970 0

Мините в Перник нямат общо с труса

  • миет-
  • перник-
  • мини-
  • земетресение
Мините в Перник нямат общо с труса - 1
Снимка: БГНЕС

Не се наблюдават различия в разрушенията на сгради в квартали, където са добивани въглища, и там, където няма минни галерии. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на пресконференция в Перник. На срещата с медиите присъстваха областният управител на Перник Иво Петров, депутатите на ГЕРБ от Перник Ирена Соколова и Владимир Димитров, съобщават от МИЕТ.

Министър Добрев обясни, че в продължение на два дни минни специалисти от МИЕТ са направили проверка на състоянието на сградите във всички квартали на Перник. Експертите са констатирали, че по-големи разрушения по сградите са налице в райони, където не е извършвана минна дейност.

Ще продължим да влагаме усилия в проучването и анализа на състоянието на подземната инфраструктура и да предприемаме мерки. Само тази година чрез МИЕТ  с постановление на МС ще бъдат финансирани дейности за повече от 1.3 милиона лева, каза още министър Добрев. Той поясни, че средствата ще бъдат използвани за поставяне на нови репери на базата на проект от 2010 г. за проучване и пространствено съвместяване.

Дейностите по поставянето на реперите вече са започнали, а съвсем скоро ще бъде направен и първият сондаж. По този начин ще се направи оценка на състоянието на галериите, допълни министър Добрев. По думите му този проект ще покаже какви допълнителни дейности са необходими,  за да бъдат предотвратени евентуални рискове. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА