Last news in Fakti

27 Май, 2012 13:18 1 100 8

20 млн. лв. трябват на Перник след труса

  • перник-
  • земетресение-
  • мррб
20 млн. лв. трябват на Перник след труса - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова изпраща 21 конструктори – инженери, които да подпомогнат дейността на 28-те комисии за оценка на щетите от земетресенията в Пернишка област, съобщиха от МРРБ.

Комисиите бяха създадени със заповед на областния управител на Перник Иво Петров. Изпратените допълнително 21 експерти и специалисти ще помогнат за по-бързото приключване на огледите на сградите и оценка на годността им за живеене с цел засегнатите да получат обезщетенията си в максимално кратък срок.

Междувременно пернишкият градоначалник Росица Янакиева обяви пред БНР, че възстановяването на щетите от земетресението в Перник ще струва над 20 милиона лева, но експертите тепърва ще уточняват сумата. От вчера общината подготвя документите, необходими на междуведомствената комисия за по-бързо задоволяване на нуждите на най-тежко пострадалите 50-60 домакинства.

„Моите наблюдения за 77 сгради общинска собственост, които се нуждаят от неотложни възстановявания, както и на другия общински сграден фонд, са средства, които вероятно ще надминат размера от 10 милиона лева. Вероятно толкова или повече, може би и повече, трябва да бъдат и средствата за възстановяване на частния жилищен фонд. Все още нямам информация за щетите, които са нанесени на фирмите защото те в тези дни сами се справяха със ситуацията”, допълни Янакиева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оценител

    0 1 Отговор
    Да,точна и вярна оценка-3-4 млн за гушкане и каквото
    остане-за замазване на очите тук-там.........
  • 2 GUEST

    0 0 Отговор
    sega che po4ne qkoto prosene ot faliralata pernishka obchina..da se opravqt sami.az kato danukoplatec ne iskam parite mi da otivat pri m...lite koito ne znaqt kak da stroqt
  • 3 каду

    0 0 Отговор
    айде и тая ревна-те тия пари им требват на винкелите ежеседмично за да играят кючеци на воля.има си застрахователни компании които да поемат щетитекакто е във цивилизованите държави тук никой на никого не е длъжен-от няколоко месеца само ревящи физиономии за пари по медиите-

    Коментиран от #4

  • 4 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "каду":

    @3 Много си зле, какви кючеци те гонят... Явно не си от засегнатите от земетресението щом пишеш глупости. Ей ама злобен народ сме и при най-голямата трагедия не можем да се обединим и да си помогнем един на друг. И какво значи никой на никого не е длъжен? Цял живот държавата е длъжна на циганите, ние си плащаме данъци и всички сметки към държавата до стотинка, така че поне в тоя случай айде държавата да ни е длъжна и на нас българите. Друг е въпроса, че и да се отпуснат пари на общината, обикновените хора няма да видят никаква помощ - нито финансова, нито морална. Което е жалко. И не си мисли, че аз съм тръгнала да рева за парична помощ, много добре знам, че ако чакам на държавата е като да чакаш от умрел писмо.
  • 5 Тайфунчо

    0 1 Отговор
    ми вземете ги от резерва .. опааааа той е празен.
  • 6 gringo

    0 0 Отговор
    Какви са тия 20 милиона лева ве хора осъзнайте се малко, мазилката не е чак толкова скъпа ..
  • 7 Джорето

    0 0 Отговор
    Ооооо.....Джеси,разлюля ли те?Земетресението де....Та третия е прав до някъде,кметицата е забъркана в доста корупция.Още от преди 10 години.Но това не значи да не се отпускат помощи,ама като знаем,че няма да отидат където трябва някак кофти ти става.

    Коментиран от #8

  • 8 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джорето":

    @7 Не ми става кофти от това, че някакви пари ще отидат не по предназначение, то това е ясно. Въпроса е, че българите никога не са единни и винаги някой гледа да прецака другия. То затова сме на тоя хал. В такива моменти си мисля, че хората трябва да се подкрепят морално, а не да се плюят един друг. Явно всички, които плюят и се подиграват просто не са усетили земетресението и не знаят какъв ужас изпитва човек, от това че е безсилен да направи каквото и да било. И на никой не го пожелавам. А за кметицата няма какво да приказваме, не случайно иска след изтичане на мандата и да отиде в парламента, за да си осигури имунитет.