Last news in Fakti

25 Юли, 2019 15:10 4 345 39

С червена бюлетина търсят шефа на хакера Кристиян

  • хакер-
  • нап-
  • кристиян бойков

Ново обвинение е повдигнато на 20-годишния Кристиян Бойков и на търговския директор на TAD Group Георги Янков

С червена бюлетина търсят шефа на хакера Кристиян - 1

Очаква се прокуратурата да обяви Иван Тодоров, собственик на фирмата, която се разследва за кибертероризъм, за международно издирване. Ще бъде издадена Европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол, съобщи БНТ.

Доказателствата, които разследващите са събрали по време на акцията, дават основание да се предполага, че неправомерното източване на данни от системата на приходната агенция може да е дело на организирана престъпна група.

Търговският директор на "TAD Group" Георги Янков беше освободен от ареста с парична гаранция от 20 000 лв и с обвинение в тероризъм. Хакерът Кристиян Бойков, който беше призован в специализираната прокуратура вчера, не се яви.

Междувременно близо 200 българи ще трябва спешно да подменят личните си карти, защото заради източената за тях информация има реална заплаха от злоупотреби.

Очаква се Специализираната прокуратура да оповести официално подробности около обрата по разследването за хакерската атака срещу Националната агенция за приходите. Снощи стана ясно, че то е вече за тероризъм, свързан с киберпрестъпление.

Ново обвинение е повдигнато на 20-годишния Кристиян Бойков и на търговския директор на TAD Group Георги Янков.

Янков прекара 24 часа в ареста и беше освободен срещу гаранция от 20 хиляди лева. Той е обвинен за подбудителство към киберпрестъпление, а Бойков –за извършител.

За издирване ще бъде обявен собственикът на фирмата Иван Тодоров, който се намира в Канада.

Информацията, че разследването вече е срещу престъпна група дойде от адвокатите на дружеството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Амвросий от изгубения манастир

    33 8 Отговор
    Голям шум, голямо нещо. Цялата пара на локомотива отива в свирката и той не помръдва. Както и Иванчева, така и тези юнаци виновни или не, ще ни осъдят в Страсбург. Лошото е, че пак ще платим ние, а не виновните за този цирк.

    Коментиран от #8, #15

  • 2 Ако всичко е чисто

    6 17 Отговор
    досега сам трябваше да се прибере.

    Коментиран от #4

  • 3 Ай стига бе

    46 5 Отговор
    20 годишен хлапак хакна сървърите на НАП. Е никой от държавната администрация не подаде оставка. Няма виновни. Сигурно е виновно времето или международното положение. А иначе какви хубави евтини апартаменти имат само.

    Коментиран от #6, #11, #12

  • 4 Спец Гешев

    26 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ако всичко е чисто":

    Не е важно при него дали е чисто, а каква мръсотия са му постлали Гешевците тука

    Коментиран от #30

  • 5 Давид

    28 3 Отговор
    Закулисието , което контролира политиците на България , трябва да бъде изтребено до 9 - то коляно . И България ще потръгне . Това ще стане . Въпрос на време .
  • 6 Незнайко

    20 7 Отговор

    До коментар #3 от "Ай стига бе":

    Тука оставка на някой чиновник не върши работа. Оставката е задължителна на политическо ниво, ако имаше достойни политици

    Коментиран от #23

  • 7 напальон

    7 0 Отговор
    Дигнахте шум,добре.Чакайте го сега да се върне.
  • 8 АМПЕР

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Амвросий от изгубения манастир":

    Ти кога ще си доволен ? Днес ги арестуваме, утре е процеса и до вечерта са застреляни. Така беше. Пак ли искате да стане мрънкачи? Внимавайте какво си пожелавате, да не стане.
  • 9 Прокурора Гушев

    13 3 Отговор
    Как така им трябваха 10г за да декриптират компютрите.им, а след няма и седмица вече знаят кой какво е правил на компа си?

    Коментиран от #13, #19

  • 10 haho

    18 3 Отговор
    Американските служби не можаха една година да декриптират картата памет на Iphone, НО българските декриптираха сумати дискове за 2 дена - йебем те Айнщайн йебем те Нютон

    Коментиран от #31, #32

  • 11 Вещер

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Ай стига бе":

    Добре и като си подаде някой оставката какво ще стане ? Ще сте доволни. И като дойде следващия , него няма да го хакнат ? Като хакнаха Б сектор на Пентагона някой търси ли виновни ? Изобщо на ясно ли си какво е хакнеш нещо ? Всичко, което е свързано с мрежа подлежи на пробив, независимо от защитите. Не могат да се хакнат обикновените пишещи машини с индиго и унищожаването му веднага. Сега си чешете езиците. Като си такъв вундеркинд отиди и ги разбий. Да, ама не. Можещите не мърморят. Те са се уредили и печелят и то доста.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 цар Киро

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "Прокурора Гушев":

    Тия 10 години ги измисли адвокатът в едно от интервютата. Бяха му натъпкали главата, колко са велики от фирмата и колко са тъпи в администрацията. Като видя, че работата става дебела и че шефовете се разбягаха бързо омекна гнидата.

    Коментиран от #26

  • 14 Ай стига бе

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Вещер":

    Да си поемат вината и подадат оставка. Следващият който дойде на неговото място ще има едно наум и няма да дреме, ще свърши нещо. Иначе по твоята логика излиза, че няма виновни. Ами да разпускаме тогава съд, прокуратура, мвр и всеки да си купи по един колт, пък който е по-добър стрелец да оцелее.
  • 15 446

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Амвросий от изгубения манастир":

    За маймуни като теб всичко е цирк. Я се стегни и се дръж като голям. Голям мозък се извъди. И Иванчева невинна и този гад невинен, ти си невинен, а всички останали не. И защо ? Защото си се сврял в миризливата си дупка и чукаш с не изрязаните си нокти по кирливата руска клавиатура в алкохолно опиянение. И всичко това във възбуждаща анонимност. Чувстваш ли се велик ?

    Коментиран от #17, #28

  • 16 Ай стига бе

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мижитурката Г Димитров":

    Не искам това. Искам така да направят системата, че да са 2 години напред преди хакерите и никой да не може да я хакне. За това им се плаща с моите и твоите пари от данъците ни. Като не могат да го направят да се махат и да дойде който може. Има такива кадърни хора.
  • 17 Амвросий от изгубения манастир

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "446":

    Чадо мое, не се хаби, ще ти опадне косата още повече. Никъде не съм казал, че тия хора са невинни. Казах, че ще ни осъдят в Страсбург и ние с тебе ще платим милионите които им присъдят. Това се е случвало вече и пак така ще стане. Трябва да си много тъп да не го разбереш и се налага да ти го обяснявам пак.

    Коментиран от #22

  • 18 Чичо АДИ

    5 1 Отговор
    Лелелелелелееееееее тия много си поверваха ,Господи какви идиоти има в България !! ХОРА тия ще ни Е“““““““““““ МАМАТА колко още ще ги търпим Тиквоча и Бостана на всички е ясно че България е ФАЛИРАЛА и тези нехранимайковци "Цуцат" всеки и всичко !! Барабар с "РАБОТОДАТЕЛИТЕ" са мафия ,спрете да им работите дее............... нихната мама ,ограбват ни Господ да ги убие! А да обяснят схемата с ТОЛ системата колко се "Усвоиха" и окрадоха !! Как се харчат 2.4 милиарда лева за самолети , защо само един е предложен за главен прокурор ! Как се покриха "Къщите за гости/прости/тъщи/мръщи " Как така изведнъж станаха толкова активни в изнамирането на "Престъпни групи " Работата е ясна който не "снася" го "Отнася" !! Искат да ни свалят 3 кожи и 2 кокала от гърба !! Защо НАП наблюдава ЕКОНТ и СПИДИ и ако има' продажби за 3000 лв снасяш на държавата !! ХАЙДУЦИ И МАФИОТИ ни управляват НО ще им играя хоро на гробовете !! Има Господ и Видов ден и скоро ще им се получи !!! Да живее БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #34

  • 19 Миризлив пор

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Прокурора Гушев":

    От това, което излиза може само да предполагам, че има информация която е криптирана, има и операционна система (вин или Линукс). Явно са отключили операционната система или са влезли "през задния вход" и виждат файлове и бисквитки на системата. Вече криптирани те дялове са друга бира, ако имаш физическия носител и съответните познания нещата е се случат но не за 10 години.

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 123

    2 1 Отговор
    Имайки в предвид че властта се управлява от едни и същи хора всичко е извършено от едни и същи хора могат да си обвинят който искат в каквото искат защото те командват
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Да да

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Незнайко":

    Що ББ да подава оставка заради мръсотиите на КГБ? Или мислиш че тези работят за ЦРУ? Дай да уточним.
  • 24 Чичо АДИ

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Миризлив пор":

    АКО Е ЛИНУКС ще влезат през западното крило на Северният полюс !! Бозата е врата в полето ,там и с парашут може да се спуснеш !

    Коментиран от #29

  • 25 Чичо АДИ

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Frognews":

    Така де ,ХАЙДУЦИ !!!!!!

    Коментиран от #27

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Чичо АДИ

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "446":

    ТИ да си се представил с ЕГН и Име случайно? Не ставай смешен!
  • 29 миризлив пор

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Чичо АДИ":

    Не говори глупости, зависи за коя дистрибуция на Линукс говориш. Ако не е нещо съвсем екзотично и имаш физическия носител (диска) то закачен на друга машина със съвсем малко убеждаване се четат файловете но не можеш да отключиш системата. Сега се вадят бисквитите на браузъра къде е ровено и какво е търсено.

    Коментиран от #33

  • 30 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Спец Гешев":

    Кой какво си направи и Гешев не може да му направи!Някой чувал ли е досега за тази фирма ,с 200 000 лева годишен оборот,че да бъде интересна на някой?
  • 31 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "haho":

    Защо лъжеш ? И ние сме я чели тази новина !
  • 32 Защо да.лъже

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "haho":

    За кое лъже, че американците се молеха на епъл да им дадат достъп до данните в телефона.на ислямиста терорист? Или че нашите отворковци за 2-3 дни декриптираха и анализираха съдържанието на сума ти компютри в които имало папки „търсене за бивол” „тъпо ченге, цъкни тук” и т.н. Аре стегни се малко.

    Коментиран от #35

  • 33 Чичо АДИ

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "миризлив пор":

    Ще ти дам хард с Линукс па го ръчкай колкото искаш !!

    Коментиран от #37

  • 34 Наистина ли?

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Чичо АДИ":

    Това за 3000лв продажби се отнася за продажби на ден, месец или година?

    Коментиран от #39

  • 35 Ppp

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Защо да.лъже":

    A ти какво мислиш че са чакали епъл ли, тия имат инфо за всеки и за всичко и са получили инфото веднага. Цирка че са се молили е за такива като нас, да се връзваме на това колко велики телефони има в пазара. Човече, тия имат машини с които да засекат змийска пръдня в Египет
  • 36 бай Коста

    2 3 Отговор
    другари ,, Бандити ,, защо не издирвате с червена бюлетина директора на КТБ - банка , той ощети с 5 милиарда България , а живее в съседна Македония , никой не го търси

    Коментиран от #38

  • 37 миризлив пор

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Чичо АДИ":

    Чиче, не говори глупости, Линукс е на дистро-та които много често са несъвместими така е кажи кое. От години не съм се занимавал но не вярвам много да са се променили нещата. Ползва се стандартна кодова таблица за форматиране и както казах някои файлове се виждат. Пак прочети какво съм написал. Все пак си и а хора за всичко, не мисли че хората на Колев са толкова тъпи.
  • 38 Другарю

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "бай Коста":

    Попитай прокурора Гушев защо не го издирва? Може да го питаш и защо най-големия кредитополучател, дебелян пеевски, не е сред обвинените за източването на банката. Или пък що иван искров е на свобода?
  • 39 Чичо АДИ

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Наистина ли?":

    На както искаш .Питай в Еконт ще ти кажат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове