Last news in Fakti

25 Юли, 2019 08:01 5 427 39

Кристиян Бойков е обвинен в тероризъм. Издирват собственика на фирмата

  • кристиян бойков-
  • хакер-
  • нап

Адвокатите определиха обвиненията за абсурдни

Кристиян Бойков е обвинен в тероризъм. Издирват собственика на фирмата - 1

Обвинение за тероризъм по аферата с кибератаката срещу НАП получи Георги Янков, търговският директор на фирмата, заподозряна за източване на данните от приходната агенция, съобщи bTV.

Специализираната прокуратура пое разследването по случая.

По думите на един от адвокатите му той е освободен под парична гаранция от 20 хиляди лева. С ново обвинение се сдобива и Кристиян Бойков.

Грози ги до 15 години затвор. Засега не се знае дали собственикът на фирмата Иван Тодоров ще бъде обвинен. Той се намира в Канада.

Продължава преглеждането на иззетата техника при вчерашната акция на ГДБОП. Във файловете са открити много данни за държавни институции, банки и застрахователни компании.

Адвокатите определиха обвиненията за абсурдни.

Днес стана ясно и че няма да се наложи 4 млн.души да си сменят личните карти след кибератаката срещу НАП.

Припомняме, че по-рано днес адвокатът на Кристиян Георги Стефанов призова да не бъдат намесвани в политиката.

Вчера ГДБОП влезе във фирма, в която работи обвиненият за хакерската атака. В ареста е търговския директор на "Тад груп" Георги Янков, задържан вчера с операцията на ГДБОП във фирмата. Другият директор Иван Тодоров е в Канада на планирано пътуване още преди година.

От прокуратурата заявиха, че нямат съмнение, че Кристиян Бойков е отговорен за атаката срещу НАП.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    34 31 Отговор
    Пуснете момчето бре Идиоти!

    Коментиран от #3

  • 2 Гостилничаря

    52 8 Отговор
    Боко първо го нарече вълшебник, сега терорист! От осанна до разпни го е малка разликата......

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Йосарян

    33 13 Отговор

    До коментар #3 от "Не става така,":

    Къде са Доказателствата пич? Утре и теб може да те затворят, без да знаеш защо.

    Коментиран от #9

  • 7 Как

    33 8 Отговор
    Пълни глупости. Нищо не са открили защото не са могли да декриптират. А иначе говорят глупости и в това са силни. Скоро очаквайте да намерят връзки със сайтове на алкайда и детско порно на ... заключените компютри
  • 8 Хасан

    12 31 Отговор
    Поредния бизнесмен ,който се прави на недосенаем и може да си направи всичко ..България е една правова държава с инстииуции и не можеш просто за таша..к да хакваш една държавна инстииуция
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миризлив пор

    38 4 Отговор
    Най-големия терорист в случая е държавата. Има изтекли лични данни, които се търгували по няколко евра, знаят се но си мълчат. Сега очаквам някой по-заинтерисован да си ги купи и по данъчни декларации където са обявени всички доходи от търговска дейност, заплати, продажба на имоти и т.н. и да започне по списък да разбива домове и да отвлича хора за които знае, че имат пари. Това че има и изтекли лични карти и се правят на ущипани вместо да ги анулират и подменят за тяхна сметка е още по лошо.

    Коментиран от #16

  • 11 Гост

    23 8 Отговор
    Очакваме скоро да обвинят Кристиян за ремонта на Графа и атентата в Сарафово.

    Коментиран от #25

  • 12 Престъпника от Банкя

    31 9 Отговор
    Време е да изметем тая гербераска папплач. ГЕРБ=АВТОРИТАРЕН РЕЖИМ!
  • 13 Boxer

    21 3 Отговор
    Вчера обясниха, че само 150 българи са засегнати, с които НАП ще ли да се свържат лично. Демек, нищо не е станало. А, пък сега , терористи?! По-скоро ги е яд че и техните данни са изтекли и ще им се видят кирливите ризи и за това действат така твърдо. Как може и те да са със събути гащи, наравно с нас простосмъртните?

    Коментиран от #21

  • 14 Bingo

    19 5 Отговор
    Така става когато показваш грешките на системите публично. В нормалните държави дават награди, но в банановите републики те вкарват в списък с потенциални заподозрени, и при следващ случай те налазват яко, както се случи сега. Наивно младо момче, в държавата на Мухобойко не се прави така. Сега Гешев ще му изкара белия дроб за да покаже колко е велик. Всички българи сме виновни заради апатията ни към тези безумни управници.
  • 15 Антон

    9 17 Отговор
    Смачкайте цайсите ! Да се знае че никой не може да се гъбарка с държавата чрез милионите нейни граждани. Значи могли да качат крадена база данни от нап обаче видите ли информацията на машините им била само за тях. Ей оставете ми ги за едно денонощие в ареста - нужна ми е дълбока кофа с вода и няколко карфици. Тогава ще рвзберат от къде изгрява слънцето.
  • 16 Boxer

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Щом като има пазар, държавата сега да ги купи обратно! Чрез Иктерпол, по веригата, да ги хванат всички закачени един за друг, и ще.стигнат до хакера изтеглил данните. Сега гонят михаля...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 бббббб

    14 5 Отговор
    Тия големи специалисти се извъдиха.Защо не откриха хакера хакнал Търговския Регистър ,който спря работа за около 14 дни !?!?

    Коментиран от #22

  • 20 една недоверчива

    9 8 Отговор
    Не е изключено господин Гешев да е "на прав път" (този път), но той отдавна загуби доверието на много хора! Ако ще и гл.прокурор на 'нам си какво да го направят, НЕ МУ ВЯРВАМЕ!!!...
  • 21 ГДБОП

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Boxer":

    Засегнати най-много, иначе около 4М са засегнати. Когато не съдейства това беше логично, ако и с националната сигурност започнем да се гъбаркаме, направо да закриваме държавата. Дори и да намери пропуск в сигурността, не би трябвало да тегли файловете, ако предположим че е имал добри намерения. Когато замирише на пари и светецът става дявол.

    Коментиран от #24

  • 22 Адвокат

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "бббббб":

    Защото нямаше хакер а немарливост, и не добра поддръжка. Освен това ТР е публичен и не е обект на НС.
  • 23 Корлуково спешна да се реформира

    9 4 Отговор
    20 годишен младеж, враг №1 на прехода - тероризъм, онанизъм, опит за преврат срещу държавата, срещу Земята, Марс и космоса. Ало, санитарите, къде спите?
  • 24 Boxer

    10 3 Отговор

    До коментар #21 от "ГДБОП":

    Разбра се че системата никога не е била тествана, а е трябвало минимум на 6 м. да го правят. Кой е тук терориста? Началниците на компютърното звено в затвора и държавата ДА ИЗКУПИ ОБРАТНО ДАННИТЕ! После, ще си възстанови средствата от виновниците! А не да ми вдигат рамене и да се правят на заети!

    Коментиран от #26

  • 25 Така е

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Освен това Кристиян изби 40 000 прасета наскоро, докато си почиваше от хакванията.
  • 26 Адвокат

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "Boxer":

    Хаха ти наред ли си????? Нещо създадено от човек и с достъп до десетки служители ти ще плащаш за всеки теч????? Все едно аз да те набия и да ти кажа еми другият път си вземи телохранител. Ти си вземаш обаче идва друг със снайпер и те така. Най-малкото държавата заслужава уважение а някакъв мухльо да се гаври с нея.

    Коментиран от #37, #38

  • 27 Тръмп

    6 6 Отговор
    Хакерчетата които бачкат срещу държавата,мястото им е в затвора!!!:):):)Терористи гнусни!!!:):):)Дебилите които ги защитават им пожелавам да им хакнат парите и имотите,безнаказано за крадците!!!:):):)
  • 28 Демократичен Джендър

    6 3 Отговор
    И Кристиян е "политически репресиран", като Иванчева&Петрова.... Слава на Сорос!

    Коментиран от #29

  • 29 Адвокат

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Демократичен Джендър":

    Да срам за българската прокуратура, че мошеници които всички ние ги знаем, че са такива накрая излизат оправдани и нещо повече герои за борба срещу репресиите!!!
  • 30 12345

    6 3 Отговор
    Момчето е добро, но е тръгнало да търси компромати за тримата големи, които управляват държавата. Няма да му се размине. Ще го осъдят, като Иванчева на 15-20 годинки от раз, за да знае всеки, че с тях не бива да се закача. Така действа мафията.
  • 31 Погледнато сериозно

    5 1 Отговор
    Даваме си данните в най сигурните институции МВР и НАП, сменяме пароли като ненормални да се защитим, а се оказва че сме ги изнесли на улицата. Има огромна армия от чиновници занимаващи се сигурността във всяка държавна структура, получаващи най високите заплати, органи по сигурността на информацията, цели комисии, друга комисия за защита на личните дани и какви ли още не, дето не сме ги чували, а виновни няма. Досега трябваше да бъдат уволнени хората които пряко са отговорни за това и техните началници. Белята е голяма. Гафа е голям. Някой трябва да ги събере всичките и да ги направи със земята. Не може да се правим че нищо не е станало. Незнам Вълшебникът ли е виновен, но ако не е скоро ще се разбере, след като започне злоупотребата с данните.
  • 32 299

    2 1 Отговор
    Чист е,като сълзица.
  • 33 АборигенЪТ

    2 1 Отговор
    Тиквата ще програмира.
  • 34 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    МНОГО СТРАННИ СА ПРИСЪДИТЕ В НОВА БЪЛГАРИЯ !!! НИЕ ЗА ТЕРОРИЗЪМ РАЗСТРЕЛВАХМЕ -СЛЕД СМЪРТНИ ПРИСЪДИ В ИМЕТО НА НАРОДА И ДЕЦАТА МУ !!! В САЩ Е ДО ЖИВОТ В "ГИТМО" И ТО БЕЗ ПРИСЪДА !!!!!!!!!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 пишман политици

    3 0 Отговор
    Абе дали този младеж няма нещо общо и с кулите на 11 септември, нищо , че е бил бебе?
  • 37 Boxer

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Адвокат":

    Ще ти обясня : ти си длъжен, щеш нещеш си предоставяш личните данни. Държавата, от там нататъка, отговорността е нейна! Сега информацията е някъде по широкият свят. Нейно задължение е да я прибере обратно! Ако трябва примамки ще пуска, ако трябва ще плаща, докато не залови хората които я продават. Нещо като да.ти оберат домът и после да обикаляш заложните къщи да си търсиш лаптопа и телевизора , например. Има начин, въпросът е има ли желание за.справедливост?
  • 38 Boxer

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Адвокат":

    Колкото до набиването и снайперът, ти като адвокат , би трябвало да знаеш че е нужен МОТИВ! А, когато си награбил личните данни на 5 мил. души, освен благинките и властта, носиш и отговорност! Престъплението тук е, че по закон е трябвало да тестват системата, а те не са го направили! ВЪПРОС : ДА ЛИ ТОВА НЕ Е УМИШЛЕНО И СЛУЧАЯТ ДА ЛИ НЕ Е ДИВЕРСИЯ? ДА ЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СА ЗАМЕСЕНИ? ДОКАТО МИ КАЗВАТ: "ОГРАБИХА ВИ, ТРАЙТЕ СИ!" ЗАЩО.ДА.НЕ.ГИ ПОДОЗИРАМ?
  • 39 Бойков

    1 0 Отговор
    Смешни са Ви коментарите аз не съм хакер, а гений, който в затвора ще бъде цар. Това няма да е затвор, а резиденцията ми. С всички данни пуснати в даркуеб вече съм милионерче.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове