Last news in Fakti

31 Юли, 2019 09:55 14 951 28

Човек на Пеевски става шеф на МВР – Пловдив

  • йордан рогачев-
  • пловдив-
  • мвр

Изненадваща рокада в ръководството на Областната дирекция на полицията в Пловдив

Човек на Пеевски става шеф на МВР – Пловдив - 1

Две години след назначаването му досегашният директор старши комисар Атанас Илков е сменен и преместен в Кърджали, за да оглави местната областна структура на МВР. Той ще заеме мястото на Венцислав Момчилов, който днес е преназначен в жандармерията в София. Новият шеф на полицията в града под тепетата ще бъде Йордан Рогачев. До този момент той бе начело на ОД МВР Пазарджик. Рокадата не е потвърдена, съобщи plovdiv24.bg, позовавайки се на свои източници, които са убедени, че именно Рогачев е фаворит за поста. Според източници в МВР Рогачев се счита за приближен на депутата от ДПС от региона Делян Пеевски.

За връзка на Рогачев с депутата от ДПС Делян Пеевски за първи път намекна Румен Петков. През август 2014 г. в телевизионно интервю той говори за схема за купуване на гласове в града . „Два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е смятал Пеевски за незаобиколим фактор в политиката. Този начин на мислене определя редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора. В секциите с концентрация на ромски гласовен доминарат ББЦ и ДПС. Има сигнали, че правоохранителната система в различни дирекции правеше невъзможна борбата срещу купения вот. Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с директора на пазарджишката дирекция, присъствал ли е е Йовчев и всичко приключва“, заявява Петков.

През 2016 г. премиерът Бойко Борисов се закани да махне Рогачев от поста заради слаби резултати по линия на контрабандата на цигари. Това, обаче така и не се случи.

Новият директор на Кърджали и досегашен на Пловдив Атанас Илков е един от хората, планирали злополучната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарвин

    30 7 Отговор
    Този подвид от човешката раса, полицаите, не подлежат на еволюцията докато живуркат в тяхната си затворена екосистема. Не вярвам скоро да нещо да еволюира там.
  • 2 хаха

    32 3 Отговор
    ТИКВАТА ЩО НЕ СЕ ПОКАЗВА БЕ, ДА НЕ ГО Е ХВАНАЛА ДИАРИЯ !
  • 3 мдаа

    29 2 Отговор
    Май г-н Пеевски ще измести Борисов от царското място в държавата.
  • 4 Свинята Шиши

    27 1 Отговор
    е болна от африканска чума. Трябва да бъде заровена жива!
  • 5 град козлодуй

    26 2 Отговор
    кво става с порьчителяна убииството на сестри белнейски петьрнейчев има власт и пари но парите не миришат мож да са кьрвави но ганстера и петьрнейчев от провидението бог не ще се скрият
  • 6 Хринологи

    21 3 Отговор
    Периода 2009 - 2019г.ще се запомни с възхода на ДПС!
  • 7 Пеевски кога ще върне

    21 1 Отговор
    няколко стотин милиона кредити, които е взел от КТБ?
    Има ли участие той в предизвикването на изкуствения фалит на КТБ, или да?

    Коментиран от #14

  • 8 анонимен

    6 2 Отговор
    кой пази а т и лата който плюе полицията по блиц никой не гозакача що

    Коментиран от #15

  • 9 колелото на късмета спретне нов 10 IX

    16 2 Отговор
    Ми какво лишо има? То в България всички сме "роднини", а и територията е малка, като пръд**еш във Видин във Варна знаят какво си ял.
    Някои от родадата се уреждат, други бъркат по кофите.
    Но за пред хората от Еврапа сме си рода!
  • 10 Хъш

    15 1 Отговор
    Хаха, няма мърда е ей. Ако върви така можем спокойно да обявим началото на Четвъртата Българска Държава - Феодална Република.
  • 11 сектант

    9 0 Отговор
    тоя ми се вижда черен нещо

    Коментиран от #12

  • 12 Кую

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "сектант":

    И не е дебел...
  • 13 ТИВКОландия

    12 1 Отговор
    Бойко, защо отдаде на концесия България на Пеевски?
  • 14 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пеевски кога ще върне":

    И Борисов , който набута "държавните" пари също в КТБ.
  • 15 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "анонимен":

    Щото е психично болен и пише от лудницата.
  • 16 Свиньо,

    6 0 Отговор
    ще бъдеш заклана!
  • 17 ПОЛИЦАЙ

    5 0 Отговор
    Да не се забравя че Рогачев е един от приближените на Г.Костов итой се грижише за нанеговото придвижване все по близко до центъра
  • 18 ПОЛИЦАЙ

    2 0 Отговор
    Да не се забравя че Рогачев е един от приближените на Г.Костов итой се грижише за нанеговото придвижване все по близко до центъра
  • 19 пенсионер

    6 1 Отговор
    Докато в Румъния за това че две деца обявени в нейзвестнос соказа че жестоко са убити МВР си подаде оставка само преди две седмици бе назначен и то за да запази част от престижа на министерството .То в България не само МВР Маринов подава оставка а се крие зад директори като вместо уволнение ги издига на по високи постове .
  • 20 България

    3 0 Отговор
    Това е гнусна корупция! България е на няколко олигарси които трябва да се убиват заедно с корумпираните политици! Без кървава революция нищо няма да се промени към по добро, напротив! Ще става все по зле, те ще стават все по богати а ние ще ставаме все по бедни! Само кръвта на корумпираните политици и техните олигарски приятели ще донесат баланс в държавата! Убий политик, спаси България!
  • 21 Свински черва

    1 0 Отговор
    Така са се оплели,че дано скоро се спукат!
  • 22 нг09

    1 1 Отговор
    Калинки навсекъде, но са удобни, наведени и послушни.
  • 23 666

    4 0 Отговор
    Накъдето се обърнеш свине и свинчета. Пробита държава.
    Но чумата идва и тогава всички в трапа.
  • 24 Много Просто

    3 0 Отговор
    Дайте ми някой готов да смачка Пеевски и веднага гласувам за него.
  • 25 1944

    1 0 Отговор
    матряла в управлението е непоправимо дефектен. начело с винету кълвача.
  • 26 Балканец

    0 1 Отговор
    Някой изненадан?....
  • 27 yufuuf

    5 0 Отговор
    Епа то ясно, че е на Пеевски, нема мой човек да стане...
  • 28 Цар Вул

    0 0 Отговор
    "Хвани единия - удари другия"!!От едно котило са!Както и да ги въртят и сменят все същите говеда са!!Когато Господ Бог е раздавал акъл на хората те /полицаите/били на занимание в ПУЦ-а в Симеоново барабар с Тиквата!!Не знам к,во става ,но всички началници в Пловдив са или от Хаскьойли или от Кърджа Али!!Ама и замистниците им са от там!!Пловдивчани ЙОК!!Явно има защо?Те са крепостите на А.Д.
    и Д.П.!!На печелившите честито!!На останалите един по.......!!КАЗАХ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове