31 Юли, 2019 16:29 2 427 25

Нинова: Само Борисов можеше да осигури състезание за главен прокурор

  • корнелия нинова

Нинова направи обзор на изтеклата сесия, като разкритикува управляващите за приетите от тях 21 закона

Нинова: Само Борисов можеше да осигури състезание за главен прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова наруши мълчанието по темата "избор на главен прокурор" и се оправда за него с довода, че социалистите нищо не могат да направят по въпроса, а само изпълнителната власт. Нинова директно обвини премиера Бойко Борисов за липсата на втори в състезанието, съобщи Нова ТВ.

"Прави впечатление, че всички са се вторачили в БСП и никой не пита този единствен, от когото зависи този въпрос. Той се казва Бойко Борисов. Единственият човек, който може да осигури състезание между двама души, е Бойко Борисов", заяви пред пленарната зала Нинова в политически отчет за изтеклата пленарна сесия.

Соцлидерката се обърна и към десницата, която протестира срещу номинацията и също се е вторачила в БСП. "Нито партии, нито депутати, нито БСП може да направи такова предложение, ако можехме - щяхме", обясни лидерката на соцпартията. Тя добави, че е изчаквала с надежда крайния срок 29 юли, за да може "Борисов да внесе втора кандидатура".

Премиерът няма такова правомощие, но Нинова обясни, че той е могъл да го направи през правосъдния министър Данаил Кирилов като член на кабинета, който има това право да номинира. И понеже това не станало, за БСП Борисов "е участник в договорката на един-единствен кандидат" за главен прокурор, атакува Нинова. Тя припомни, че БСП поначало е била против разделянето на ВСС на две колегии и няма намерение да участва в сблъсъка за едно или друго име. Нинова обаче настоя, че ще внесе промени в съдебния закон още наесен.

Преди това Нинова направи обзор на изтеклата сесия, като разкритикува управляващите за приетите от тях 21 закона.

"В първия ден от сесията всички тържествено представяме приоритетите, в последния обикновено мълчаливо си тръгваме и отиваме във ваканция", отбеляза лидерката на БСП. Тя цитира няколко закона, приети от мнозинството през тази сесия, които според нея са нанесли вреди на гражданите.

"Закон за енергетиката - резултат - чудовищни пазарни манипулации, част от предприятията затвориха и освободиха работниците, цената на тока скочи", посочи Нинова, като добави, че работодателите са реагирали с право на всичко това. Актуализацията на бюджета, пустеещите плажове и обжалването на концесията на Летище "София" бяха част от цитираните от Нинова последици от законодателството през отминалия политически закон.

На финала на декларацията соцлидерката каза: "Зададох много теми. Четете и мислете, че ни чака гореща есен".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУРНЕЛИЯ НИНОВА

    23 11 Отговор
    ТОЗ БОЙКО МАЙКАТА НИ РАЗПЛАКА.!

    Коментиран от #5

  • 2 ПЕЕВ

    20 22 Отговор
    БИВОЛИЦАТА ИЗМУЧА.
  • 3 КУРНЕЛИЯ НИНОВА

    19 22 Отговор
    САМО ГЕШЕВ ДА НЕ Е,ЧЕ ЩЕ НИ РАЗПЕРДУШИНИ БЕСЕПЕРАСТКИТЕ ЗАДНИЦИ
  • 4 гербав фанатик

    31 13 Отговор
    Един е Борисов и Гешев е негов прокурор! А ние всички сме щастливи тикви в неговия бостан

    Коментиран от #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА

    15 11 Отговор
    ВИЕ КАТО БЪХЛИВ. КОЙОТ
  • 7 Спец Гешев

    14 14 Отговор
    До тук има пет коментара от един и същи герберастки ТРОЛ
  • 8 хубав ник имаш

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Куре":

    напълно ти подхожа

    Коментиран от #10

  • 9 РУМЕН РАДЕВ

    14 14 Отговор
    Учудвам се колко е проста БИВОЛИЦАТА.!

    Коментиран от #13, #14

  • 10 ха ха

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "хубав ник имаш":

    Хубав ли му е ... ти май от личен опит нещо ...
  • 11 костана

    14 6 Отговор
    Тая бохча върна ли парите?
  • 12 АКТЬОРИ ОТ ЕДИН ТЕАТЪР

    12 5 Отговор
    КОЛНЕЛИЯ НИНОВА- ИМИТАЦИЯ НА ОПОЗИЦИЯ !!@!!+@+@+!!@!!
  • 13 абе тролчо

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "РУМЕН РАДЕВ":

    Много се пънеш бе, тролче. По колко ти плащат на простотийка ... сигурно не е много щом наблягаш на количеството
  • 14 ОТВРАТЕН

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "РУМЕН РАДЕВ":

    Забрави Кури да върне парите от субсидиите дадени за хотели,масрафи и пури !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Borisov

    10 5 Отговор
    Тая текезесарка се чуди за какво да говори и да плюе, а парите не връща, и се прави на ощипана госпожица
  • 17 месара

    6 3 Отговор
    другарко импексова, няма ли да изрецитирате някое стихотворение - отново?
  • 18 ИСТИНАТА

    7 3 Отговор
    Др. К. ИМПЕКСОВА, вие не сте на власт и нямате право да изисквате и предлагате. Разбирам, че не ви се иска да връщате пари и да носите отговорност, това не е ваш стил! Ваш патент са разграбване на държавата, манипулации, фалшиви новини и популизъм. Много ви се искаше ЛОЗАН ПАНОВ за гл.прокурор, страхувайки се да не отпадне давността за масовата приватизация и РМД-тата, фалита и разграбването на държавата и българският народ. Кога ще излезете и кажете истината? 30 г.ви чакаме! До кога нагло ще своеволничите? КОЙ ПОЧИСТИ ПОЛЯНАТА ОТ БОКЛУЦИТЕ, ОСТАНАЛИ СЛЕД ВАС? Или сте свикнали само да изисквате, но неспособна да понесете отговорността, както за миналото ви в СДС, за ТЕХНОИМПЕКС, за безцеремонното напускане на НС за 3 м-ЦА и безотговорните популистки и фалшиви лъжи. Е, трудно вече бихте манипулирани. 60% от Народът не е прост. Никога връщане на комунизма! "Независимата" М. Манолова Костинбродско (сестра Галева) не притежава моралът и достойнството на г-жа ФАНДЪКОВА, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ КМЕТ НА СОФИЯ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ !!!
  • 19 007

    2 2 Отговор
    Тази дама е най-добрата възножна опозиция; държи всички в напрежение и в добра форма. Вярвам, че последните събития (НАП и прасетата) не са част от политическата им дейност, защото и ако до там са стигнали, вероятно това ще е краят на двупартийният модел.

    Коментиран от #20

  • 20 Друс друс

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "007":

    Това не е дама а двуполово нищожество!
  • 21 Жабара

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гербав фанатик":

    Ти си просто един негоден простак
  • 22 Тоти

    2 1 Отговор
    Имам чувството, че ако и за късне е цикъла на Курни ще обвини Бойко Борисов.
  • 23 КИМ ЧЕН УН

    1 0 Отговор
    Тая и разстройство да я хване пак ще е виновен бат Боко
  • 24 ИСТИНАТА

    1 0 Отговор
    Разбирам др. К. ИМПЕКСОВА, че техният защитник на олигарсите и ЛОЗАН ПАНОВ няма да бъде бъдещият гл.прокурор. За нея и цялата партия БСП, наследници на комунистическата БКП всичко е много лошо, щом не са те на власт и не е възможно да се докопат до хазната, КОЕТО Е ЕДИНСТВЕНАТА ИМ ЦЕЛ. Обиколих много държави и при всяко свое завръщане, с болка установявам, колко далеч сме от европейската култура, в разсъждения, мисли, мнения. Голяма част е изостанала в развитието си, относно културните ценности: горене на дърва, хартия, автомобилни гуми, изхвърляне на боклуци от балконите и мб.др. Предполагам, че много от вас ще се съгласят с мен! Иска ли ви се комунистите да върнат Б-Я в началото и да ни завладее отново комунизмът? Искате ли отново държавата да бъде разграбена, фалит на банки, пенсионен фонд и т.н.? След 45г.комунистическо управление и няколко правителства, как очаквате само една единствена партия да оправи всичко? С магическа пръчка ли? Нима сте слепи, че най-мързеливите+олигарсите подтикват към протести? Изискванията им са да могат да продължат безнаказано бизнесите си, с прикриване ДДС към държавната хазна. Зад тях кои мислите са, "мамините синчета" на бившите доносници от ДС, участвали и облажили се добре от масовата приватизация и РМД-та, както самата др. К. Импексова? Същото важи и за М. МАНОЛОВА, които мислят само за лично облагодетелстване. Дори те не вярват в думите си и популизмът, в които ви убеждават! Осъзнайте се, ако желаете Б-Я да се развив
  • 25 коча

    0 0 Отговор
    Абе ние комунистите да бягаме докато сме още живи че утре не се знае .................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове