Last news in Fakti

29 Май, 2012 14:01 995 0

Утре стават ясни помощите за земетресението

  • помощи-
  • земетресение-
  • лиляна павлова
Утре стават ясни помощите за земетресението - 1
Снимка БГНЕС

В утрешния ден ще получим протоколите на оценените къщи. Работим приоритетно за тези, които са в най-лошо състояние. В Дивотино и в Мещица са най-пострадалите. Целта на утрешното заседание е, да бъде взето решение , как ще бъдат подпомогнати тези хора. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
За обществените сгради до края на деня ще бъдат предоставени протоколи, за да може и за тях да се реши как ще се възстановяват.
"Най-неприятното е, че всички обществени сгради имат ангажимент по закон да бъдат застраховани, и това е задължително. Всички имат застраховки, но нито една от тях не съдържа клауза за земетресение. Това е изключително неприятно, но ще се вземе решение. За обществените сгради, за аварийно възстановяване, по линия на Междуведомствената комисия, ще бъде осигурено финансиране, и то започна. Щетите ще бъдат заплащани поетапно.

140-дневен е срокът, в който трябва да бъдат окомплектовани щетите. Нямат пълна готовност за всички документи, така че – ще ги получаваме поетапно. След 14 дни комисията ще взима решение. Паралелно с това, осем екипа вече работят по аварийно-възстановителните работи", заяви министър Лиляна Павлова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА