Last news in Fakti

29 Май, 2012 18:16 978 0

Данъчните оценки за пострадалите домове отпадат

  • земетресение-
  • данъчни оценки-
  • пострадали домове-
  • перник
Данъчните оценки за пострадалите домове отпадат - 1
Снимка БГНЕС

Данъчните оценки при подаване на документите за обезщетения на пострадали домове от земетресението в Перник- отпадат. Това съобщи пред в. "Строител" и десетки граждани, събрали се пред данъчната служба областният управител на града Иво Петров.

Решението е взето от междуведомствената комисия към Министерския съвет. Данъчни оценки ще се изискват само за къщите, които ще подлежат на събаряне.

Петров увери хората, че комисиите по оценяване на щетите работят без почивка. Стана ясно още ,че в ремонтите и възстановяването на училищата и детските градини в града са се включили активно фирми, членове на Камарата на строителите. Това е дало възможност във вторник да бъдат проведени и матурите, които са минали спокойно.

Междувременно бяха публикувани данни на Комисията за финансов надзор ,че у нас от близо 3,7 милиона жилища ,застраховани са едва 8 процента. Застрахователи се обявиха за създаване на Катастрофичен пул, който да покрива щети от наводнения, земетресения и свлачища на имоти и жилища на частни лица.
На утрешното заседание на Министерски съвет се очаква правителството да вземе решение как да подпомогне най-пострадалите хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА