Last news in Fakti

30 Май, 2012 12:57 1 381 3

С 43 млн лв ремонтират спешно мостове и виадукти

  • ремонт-
  • автомагистрали-
  • хемус-
  • тракия

По-добре е да имаме път с дупки, отколкото паднал мост със загинали хора, заяви шефът на АПИ

С 43 млн лв ремонтират спешно мостове и виадукти - 1
Мост на АМ "Хемус"

Вицепремиерът Дянков обяви в Министерски съвет, че ще бъдат осигурени 43 млн. лева за спешни ремонти на мостове и виадукти по автомагистралите в страната.

Сумата е половината от отпуснатите преди месец с постановление на правителството 85 млн. за инфраструктурни обекти, посочи финансист № 1. Той изрази надежда още утре парламентът да одобри решението.

"Тези пари обаче няма да стигнат. Според първоначалната оценка на експертите – около 200 млн. евро са необходими за всички по-големи мостове и съоръжения. По някои от магистралите и мостовете се оказа, че от 40-50 години по основни пътни артерии не са правени ремонти", изтъкна Дянков.

Днес премиерът Бойко Борисов проведе разговори с представители на парламентарно представени политически сили. В срещата участва шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров. "

Представители на БСП не са присъствали на срещата с премиера, тъй като са обявили, че са обидени на вътрешния министър Цветан Цветанов заради поведението му сутринта в парламента. Той заяви, че истинското бедствие през последните 20 години не е земетресението, а управлението на БСП.

В срещата са участвали и специалисти по строителство и представители на заинтересованите ведомства.

Още следващата седмица по разпореждане на премиера ще започне процедурата за ремонт на застрашените мостове, пътни съоръжения и виадукти основно по двете магистрали - „Тракия”, на 61-ви и на 65-ти км, и 30-тия км на „Хемус”.

Това съобщи след срещата инж. Лазар Лазаров.

Тези мостове са в най-окаяно състояние и са топ приоритет на изпълнителната власт като съоръжения в аварийно състояние, каза инж. Лазаров.

Изчислено е, че за ремонта им ще са необходими пренасочените 43 милиона лева. Общо за 11-те опасни съоръжения, представени в доклада на Агенция "Пътна инфраструктура", ще трябват 58.8 милиона лева, съобщи Лазаров.

Ще отпаднат някои пътни обекти, които не са в критично състояние, за да се пренасочат парите към опасните пътни участъци. Дори и с дупки; по-добре е да имаме път с дупки, отколкото паднал мост със загинали хора, подчерта инж. Лазар Лазаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИВАЙЛО

    0 0 Отговор
    УРА ПАК ЩЕ ИМА ЯКО КРАДЕНЕ
    УРА ЗА РОБИТЕ
  • 2 Бойко Тиквата

    0 0 Отговор
    Нашите хора пак ще лапнат кинтите.
  • 3 Цеци

    0 0 Отговор
    ПО-ДОБРЕ ЗА ТОЛКОВА ПАРИ ДА СЕ НАПРАВИ ТУНЕЛ ПРЕЗ ПЕТРОХАН, ВМЕСТО СКАПАНИЯ ПРОХОД ИЛИ ЗАОБИКОЛНАТА МАГИСТРАЛА! TAKA ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ МИНЕ ПРЕЗ ДУНАВ МОСТ 2 ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ, ЗАЩОТО ПЪТЯ ДУНАВ МОСТ2 - СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ НЕ 3 И ПОЛОВИНА ЧАСА А 1.40МИН
    МАКСИМУМ! А ИНВЕСТИЦИЯТА СИГУРНО ПО ЕВТИНА ОТ ТЕЯ 50МЛН. ТИЯ СА БОЛНИ ПСИХОПАТИ ...50МЛН ЗА ''УКРЕПВАНЕ'' ИЛИ ПО ТОЧНО 10 ЗА УКРЕПВАНЕ И 40 ЗА ТЯХ САМИТЕ!