Last news in Fakti

9 Август, 2019 12:28 30 759 63

Мая Илиева: Казаха ми да си затворя голямата уста, ще обжалвам уволнението

  • мая илиева-
  • медицински сестри-
  • здравеопазване-
  • токуда

Организаторката на протестите на медицинските сестри беше дисциплинарно освободена от МБАЛ "Токуда"

Мая Илиева: Казаха ми да си затворя голямата уста, ще обжалвам уволнението - 1
Снимка: БГНЕС

Мая Илиева - един от организаторите на протестите на медицинските сестри в страната, беше категорична, че ще обжалва заповедта за дисциплинарното ѝ уволнение от МБАЛ "Токуда", където тя е и синдикален лидер.

"Аз ще обжалвам в съда заповедта за уволнението ми", каза пред БНР Илиева.

От болницата твърдят, че наложеното дисциплинарно наказание на Илиева е мотивирано от нейни конкретни действия и бездействия при и по повод изпълнение на нейните непосредствени професионални задължения в отделението за реанимация и интензивни грижи за пациенти с кардио-хирургични заболявания.

"Единствената причина, поради която мога да бъда уволнена, е да бъда професионално дискредитирана, за да могат синдикатите да дадат съгласието си и да свалят имунитета ми", коментира Илиева и оспори верността на обвинението, че тя не е вършила професионално задълженията си.

"От години се опитват да ме уволнят от тази болници. Аз, като синдикален лидер, си защитавам правата, предизвиквам проверки и съм наказвана многократно и от предишното ръководство на тази болница. Аз имам заведени и спечелени пет дела срещу болницата, включително и спечелено дело срещу предишния директор на болницата - за дискриминация, точно по същата причина", обясни тя и уточни, че сигналите и проверките са били от НАП, от Инспекцията по труда - за нарушаване на трудовото законодателство.

Мая Илиева посочи в предаването "12+4" на програма "Хоризонт", че е разбрала от работодателите си, че синдикатите са се съгласили тя да бъде уволнена. Тя добави, че не е била потърсена от синдикатите, за да ѝ покажат решението за уволнението ѝ и мотивите за него. Илиева е поискала официално да получи това решение.

Илиева разказа още, че е получила телефонно обаждане преди първия протест на медицинските сестри от д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, който ѝ е казал "да си затваря голямата уста, че лично ще се погрижи да не работи повече в "Токуда".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тръмп

    57 162 Отговор
    МБАЛ "Токуда" е частна турска болница и може да прави каквото си иска с революционерките от персонала,та нищо не може да се направи!!!:):):)Тази явно не е медицинска сестра щом постоянно ходи по съдилищата,да стане Адвокат!!!:):):)

    Коментиран от #19, #55, #57, #58, #63

  • 3 Това ли е истината?

    77 3 Отговор
    Общо взето случаят е ясен.
  • 4 Гостилничаря

    129 19 Отговор
    Нищо ново в Булгаристан, в Третия свят е така! Неудобните си отиват, когато кажат истината! Най-лесно е да уволниш някого с измислен претекст когато не ти е удобен! Проблемът на този народ е класическият мързел и вечното чакане някой друг да му свърши работата! Ако бяха гърците досега да са я запалили тази болница и да са набили на кол уволнилите сестрата! Всички скачат като един когато волята им се прекърши, така трябва да бъде и тук! Скачаш, разбиваш статуквото, наказваш тези, които се опитват да то налагат несправедловост и измислени модели на поведение и мислене!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фантома

    96 12 Отговор
    Точно като по турскито робство който скача срещу озурпатора го отстраняват
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДРУГ

    99 10 Отговор
    Докато не стане като в Румъния, т.е Чаушеско и приближените му, България Няма да се оправи. Няма да да се оправи и защото сме овце, и все чакаме някой да ни оправи. Ние сме хлебарки, на които единствената цел е да оцелеем, а не да стане живота ни по-добър.
  • 10 Един ....

    27 17 Отговор

    До коментар #5 от "Libre comme air":

    Ама там се иска бачканеее !!
  • 11 аха...

    106 8 Отговор
    Брейй много имперялисти и капиталисти тука бе.Не могло да се стачкува защото видите ли било ЧАСТНО тука.В любимия ви запад нали всичко било ЧАСТНО пък като кажат стачка ,значи стачкуват всички.През ден стачкуват някакви авиокомпании,за Гъция пък да не говориме.НО ЩОМ Е ТУК НЕ МОЖЕ,ЧАСТНО БИЛО.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 СссереМ

    29 76 Отговор

    До коментар #11 от "аха...":

    Ами в мойта фирма който не работи го гоня,на който не му харесват условията на труд да си взима багажа,ама за толкова години напуснал работник нямам ,виж изгонени търтеи бол.
  • 13 месара

    16 44 Отговор
    другарката импексова няма ли да вземе отношение по въпроса? все пак нали тя подклажда протестите, партията плаща!
  • 14 Синдикално

    11 39 Отговор

    До коментар #11 от "аха...":

    При частното е така - ако нещо не те урежда, напускаш и си търсиш място където ти е по-добре. Ако няма кандидати за даден пост, и условията за него ще се променят впоследствие. Но единствените начини да накажеш работодател или частник са да не работиш за него и да не купуваш от него. За повече претенции-има държавни длъжности, но не са така заплатени.

    Коментиран от #21

  • 15 Мунчо

    49 7 Отговор
    Частинет болници в България да бъдат забранени, и Токуда и амплитуда да си ходят в държавиците да си лекуват идиотите.

    Коментиран от #37

  • 16 Българина

    79 9 Отговор
    Още едно семейство ще емигрира в германия за 2500 евро за мед сестра. Какво мислите че ще стане. Герб гонят българите и връшат само циганите от франция белгия италия германия. Подмяна на населението
  • 17 Наполеонов

    18 81 Отговор
    Щом топи Токуда, не знам като отиде да работи в държавна болница какво ще прави. Аман от протестиращи. А тая си мисли, че като е някакъв профсъюзен лидер в болницата може да си прави каквото иска. Няма по-добра болница от Токуда в София.
  • 18 БГ681

    55 7 Отговор
    какво ще стане ако всички започнем да звъним на нахакания и платен др Иван Кокалов. Какъв невероятен мъж на честа да заплашва жена и очевидно ревностен пазител на хипократовата клетва
  • 19 Observer

    50 5 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Дървеният филсоф #2 - Има Кодекс на Труда, койтое в сила ДАЖЕ и за частната турска болница, която е частна, но не турска. Отзад прозират пилетата Градус. Анадънму?
  • 20 калинка

    30 4 Отговор

    До коментар #8 от "Тръмп":

    Синдикалните лидери имат защита от уволнение. Като начало се ограмоти малко.

    Коментиран от #38

  • 21 калинка

    38 3 Отговор

    До коментар #14 от "Синдикално":

    Трудовото законодателство (би трябвало да се) прилага еднакво и в държавния, и в частния сектор.
  • 22 До кога

    46 3 Отговор
    Стига с този нихилизъм с този страх с това робско примиренческо мислене с тази апатия. До кога ще оставяме нчкой да се бори сам за нещо от което и ние имаме нужда свобода и истина.До кога само ще гледаме по новините и ще псуваме , до кога ще сме на протест само пред телефона и компютара, до кога ще сме съгласни с цялата гавра кога ще кажем стига искаме нормалност. Не разбирам това ли искаме или всички сме едни и същи. Защо сме с насно с целия този абсурд и участваме безучастно в него. Всички заедно сме силни, нека не оставяме да гледаме как някой е сам зад идеи които и ние изповядваме...

    Коментиран от #48

  • 23 Пипи

    46 1 Отговор
    В момента синдикатите в България и по- точно шефовете им са изцяло на разположение на работодателите. Те се интересуват само от облагите за себе си и ако не си от тях, вместо да те защитят са съгласни да те уволнят. За работодателя е важно да има синдикати, вместо да преговаря с всеки един отделно. Затова те просто подкупват синдикалните "лидери" .
  • 24 незнайко

    35 2 Отговор
    Синдикати ли ? Това е като демокрацията, говори се за нея, но не се вижда !!! Синдикатите са измислени от същите тези мутри да замазват очите на хората !!! СЕГА НЕ СМЕ 1989 ГОДИНА, КОГАТО СЕ ЗНАЕШЕ КОЙ КОМАНДВА !!!

    Коментиран от #26, #59

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гешев

    30 2 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    Синдикати има в америка там още преди да си почнал да работиш синдиката ти определя заплата с работодателя която ти покрива всички нужди за месеца. И няма право работодателя да се държи грубо с теб зашото ако идеш да се оплачеш ще му вземат лиценза. А тука за 600лв на месец робуваш и мълчиш а синдикатите не ги интересува отделни личности. Те гледат само да взимат пари за няква си отчетена деиност
  • 27 Давид

    28 3 Отговор
    Всички частни болници трябва да се национализират. Да се закрият и 70 процента от ненужните и с дублиращи функции институции . Хората от тези институции да се пренасочат в селското стопанство и с остатъка от парите ще има за болници , заплати на лекари , качествени учители и учени от БАН . Сега ги даваме на Пеевски . Ахмет циган и чалгари като Слави - ръководени от един деградирал и алчен задкулисен елит от измет.
  • 28 onq s konq

    8 32 Отговор
    Тая "сидикатка" нали организира протести в своя полза - сега защо ще завежда и дело?А ако си е решила ПРЕДВАРИТЕЛНО да завежда дело,ЗАЩО НЕ КАЗА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ В НЕЙНА ПОЛЗА ДА НЕ СЕ ХАБЯТ?Чудя се как ръководството на Болницата я е траяло толкова време,щото ако аз бях шеф до сега да съм я изхвърлил 100 пъти!И след като в една Англия например плащат в пъти по-големи заплати на Сестрите КАКВО ОЩЕ СЕ ОШУМОЛЯВА тая,та не отиде там да си синдикатства,а се занимава с щуротии в БТ и води дела "до дупка" срещу хората които й дават хляба?Естествено че е проучила детайлно как е в Англия,ама никога няма да отиде там щото там искат бачкане,а тука си върти синджира и е "Лидер" !Аман от такива Бай-Ганьовки със лумпенско самочувствие.
  • 29 Българин

    25 3 Отговор
    Що за синдикати са това? Ами нали основна грижа е да защитават правата на членовете си.Защо ли говорим въобще ,че има синдикати. Те явно също са на хранилка и затова трябва да си затваряме всички устите. КНСБ- пародия на СИНДИКАТ. Жалко !
  • 30 Бат Мишо

    12 2 Отговор
    До СЕСЕСЕРЕМ
    ДОБРЕ като национализираме фурната ти ще те бием по малко кът додат рашките с танковете
  • 31 Бат Мишо

    13 3 Отговор
    ПС 2 до СЕСЕСЕРЕМ
    може и да разменим разходката с среща с Ангел Стражара със къмпинг в Белене ако спреш да уволняваш безпричинно и да плащаш малко ....иначе среща с убит партизанин печелиш
  • 32 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    "ТОКУДА " ДНЕС Е СОБСТВЕНОСТ НА ТУРЦИ -ТОВА Е КАПИТАЛИЗМА -СКРИТ ЗАД ДУМАТА ДЕМОКРАЦИЯ !!! НО ВСЯКО СВОЕ ДЕЙСТВИЕ ВЕЛИКОТ ЧОВЕК ИЗВЪРШВА ПРИ ДОСТАТЪЧНО МОТИВАЦИЯ !!! ЕДИНСТВЕННО ДЕЙСТВИЕТО ТРЯБВА ДА Е В ПОЛЗА НА БЪДЕЩИЯ КОЛЕКТИВЕН ЖИВОТ НА НОВОРОДЕНИТЕ ДЕЦА -ЧОВЕЦИ !!!" НЕГО И МАЙКА МУ " И ЩЕ ИМА НАДЕЖДА ЗА ДЕЧИЦАТА -ИЗРАСТЛЯЦИ -ЕДИНСТВЕННОТО СЛЕД НАС !!!!!!!!!!!!
  • 33 Бат Мишо

    15 5 Отговор
    ДО СИЧКИ ОСТАНАЛИ ГЕРБЕРАСИ НА ХРАНИЛКИ - сега като хрупате и ви пази полицията докато дерибействате ДА ВИ НАПОМНЯ УМНАТА - България е малка държава а руските танкове идат бърже а наказателни взводове се правят ОЩЕ ПО БЪРЖЕ -буквално за минути се формират УМНАТА ДА НЕ СЕ ТЪРСИМЕ ЩОТО ЩЕ СЕ НАМЕРИМЕ - ако си мислите че някой ще ви покрие щото имате некви хартийки от народната любов ИМАМ НОВИНИ ЗА ВАС -никой няма да пролее и сълза за вас ТОГАВА НА ДУВАРА - ЗАТОВА УМНАТА СЕГА да не плачете после
  • 34 Бат Мишо

    18 1 Отговор
    Демокрация е когато мнението на 2 лумпени значи повече от мнението на 1 интелигентен човек
    А Хитлер
  • 35 Фюрер

    9 1 Отговор
    Пламене-оставка...
    Има хора с чест заслужаващи да работят доблестно,оставка...
  • 36 Валера

    2 0 Отговор
    Да, ама не!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дона

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "калинка":

    Защитата се изразява в това, че трябва да питат синдиката, в който членува въпросната дама. Ако синдиката даде своето съгласие няма никакъв проблем лицето да бъде освободено.
  • 39 NIKOLAJ

    13 1 Отговор
    СТИГА КОМУНИЗЪМ 45г.+30г.!!!

    ДОЛУ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Г€РБ$ и ДП$ !!!

    БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!
  • 40 инчхай

    5 0 Отговор
    то при бай тошо беше по добре синдиката помагаше с почивките,сега тия помагат с уволнението.Председател на подкрепа беше една разведена Ел.Димитрова пенсионираха стария директор и спуснаха тая разведена начална учителка направиха я директор на два конкурса за директори се явява неможа да вземе изпита и сега пак е начална учителка в същото у-ще Й.Йовков данчо не можа да и помогне к----
  • 41 Мухльо с претенции

    11 0 Отговор
    Скъпи мои съотечественици...
    Обръщам се така към вас,защото имам предвид всички - от бедните и онеправданите,до последните парвенюта.
    От няколко години чета само коментарите и се сещах,какво казваше баба ми - „Всяко чудо -три дни,по-голямо - четири!!!!!”
    Мислех,че ще отминат времената на разделението и омразата,но уви....
    Наистина не разбирам,откъде тази омраза у вас?!?
    Как не ви омръзна да се плюете,карате и обиждате,постоянно?!?
    Как не се научихте,да уважавате не само мнението на другия,но и самият него!?!Как разбирате - да ме прощава Господ - „от ракети до минети”????
    Преди бяха - Левски и
    ЦСКА...
    Провинциалисти и софиянци...
    Военни и милиционери ...Сега е модерно да се казва - полиция...Няма значение как се казва,важното е - какво върши!!!!!!
    Кога ще се осъзнаете,че докато ви насъскват едни срещу други,никога няма да бъдем нормален,достоен и почтен народ...
    Каквито сме били!!!!!!
    Но....забравихме кои сме...Забравихме за какво са умирали предците ни!!!! Забравихме защо трябва да възпитаваме децата си...Забравихме кое е добро и кое - лошо!!!!! Забравихме откъде идваме и къде ТРЯБВА да отидем!!!!
    Моля ви - погледнете навътре в себе си!
    Там,където сте само Вие!!!! Там,където се срамувате,сияете,копнеете и беснеете...
    Там,където никой никога не влиза!!!!
    Ще усетите,че и вие сте добри!!!! Просто...ви е страх да си признаете.... Защото,ако се разкриете,ще бъдете уязвими...А когато сте уязвими,започвате да мразите!!!!
    Страх и омраза - два у
  • 42 Мухльо с претенции

    11 0 Отговор
    ...Страх и омраза - два уникални двигателя!!!
  • 43 Мухльо с претенции

    5 1 Отговор
    Скъпи мои съотечественици...
    Обръщам се така към вас,защото имам предвид всички - от бедните и онеправданите,до последните парвенюта.
    От няколко години чета само коментарите и се сещах,какво казваше баба ми - „Всяко чудо -три дни,по-голямо - четири!!!!!”
    Мислех,че ще отминат времената на разделението и омразата,но уви....
    Наистина не разбирам,откъде тази омраза у вас?!?
    Как не ви омръзна да се плюете,карате и обиждате,постоянно?!?
    Как не се научихте,да уважавате не само мнението на другия,но и самият него!?!Как разбирате - да ме прощава Господ - „от ракети до минети”????
    Преди бяха - Левски и
    ЦСКА...
    Провинциалисти и софиянци...
    Военни и милиционери ...Сега е модерно да се казва - полиция...Няма значение как се казва,важното е - какво върши!!!!!!
    Кога ще се осъзнаете,че докато ви насъскват едни срещу други,никога няма да бъдем нормален,достоен и почтен народ...
    Каквито сме били!!!!!!
    Но....забравихме кои сме...Забравихме за какво са умирали предците ни!!!! Забравихме защо трябва да възпитаваме децата си...Забравихме кое е добро и кое - лошо!!!!! Забравихме откъде идваме и къде ТРЯБВА да отидем!!!!
    Моля ви - погледнете навътре в себе си!
    Там,където сте само Вие!!!! Там,където се срамувате,сияете,копнеете и беснеете...
    Там,където никой никога не влиза!!!!
    Ще усетите,че и вие сте добри!!!! Просто...ви е страх да си признаете.... Защото,ако се разкриете,ще бъдете уязвими...А когато сте уязвими,започвате да мразите!!!!
    Страх и омраза - два у
  • 44 Мухльо с претенции

    4 1 Отговор
    Скъпи мои съотечественици...
    Обръщам се така към вас,защото имам предвид всички - от бедните и онеправданите,до последните парвенюта.
    От няколко години чета само коментарите и се сещах,какво казваше баба ми - „Всяко чудо -три дни,по-голямо - четири!!!!!”
    Мислех,че ще отминат времената на разделението и омразата,но уви....
    Наистина не разбирам,откъде тази омраза у вас?!?
    Как не ви омръзна да се плюете,карате и обиждате,постоянно?!?
    Как не се научихте,да уважавате не само мнението на другия,но и самият него!?!Как разбирате - да ме прощава Господ - „от ракети до минети”????
    Преди бяха - Левски и
    ЦСКА...
    Провинциалисти и софиянци...
    Военни и милиционери ...Сега е модерно да се казва - полиция...Няма значение как се казва,важното е - какво върши!!!!!!
    Кога ще се осъзнаете,че докато ви насъскват едни срещу други,никога няма да бъдем нормален,достоен и почтен народ...
    Каквито сме били!!!!!!
    Но....забравихме кои сме...Забравихме за какво са умирали предците ни!!!! Забравихме защо трябва да възпитаваме децата си...Забравихме кое е добро и кое - лошо!!!!! Забравихме откъде идваме и къде ТРЯБВА да отидем!!!!
    Моля ви - погледнете навътре в себе си!
    Там,където сте само Вие!!!! Там,където се срамувате,сияете,копнеете и беснеете...
    Там,където никой никога не влиза!!!!
    Ще усетите,че и вие сте добри!!!! Просто...ви е страх да си признаете.... Защото,ако се разкриете,ще бъдете уязвими...А когато сте уязвими,започвате да мразите!!!!
    Страх и омраза - два у
  • 45 Мухльо с претенции

    8 1 Отговор
    Модерни,мощни и....безплатни!!!!!
    Всичко се решава с юмруци - дотам водят страхът и омразата!!!!
    Ставаш животно...Защо?!?
    За да покажеш,че и ти можеш да всяваш страх,да покажеш,че и ти си някакъв „фактор”...
    СИЛАТА,уважаеми съотечественици,е да помагаш на слабите и да се бориш срещу силните!!!! Опитайте да помогнете непредизвикано на някой,който има нужда от помощ...Ще се почувствате истински ЧОВЕК!!!!
    Може би вече е много късно...?!
    Отнеха ни основата,,разбиха ни семейството,направиха ни безродници и палячовци...Отнеха ни и вярата!!!!
    ....докато ни обясняваха - цветно - колко прекрасно е бъдещето!!!!
    Това не е нашият път...
    Докъде стигнахме??? А къде искахме да бъдем???
    Мисля че,всеки един от нас трябва да предприеме действия! Простички...да сложи живота си в РЕД... Да бъде почтен...
    Защото,докато гоним ПАРИТЕ,нищо няма да постигнем!!! Трябват ни почтени учители,почтени доктори и почтени отци!!!
    Всъщност...исках да ви кажа,че ви РАЗБИРАМ,но само с приказки,нищо не става!!!!
  • 46 Мухльо с претенции

    9 1 Отговор
    И друго казваше баба ми...
    „Много вожд,индианец - малко!”
  • 47 hmhmhm

    1 4 Отговор
    Принципно и при нас имаше една дето се конфронтираше и викаше тези по труда и заради нея ни увеличиха работното време с 30 мин уж да почиваме. Понякога това са мечешки услуги. Като не искаш да работиш просто не работиш. Толкова е просто.
  • 48 hmhmhm

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "До кога":

    Изи цезаре. Просто е терминала и готово. Какво се пънеш. То който и да дойде краде като за последно. Ако не сте го разбрали за толкова години лошо
  • 49 Георги Илиев Митев

    6 1 Отговор
    ОДА ЗА БОЙКО
    БОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА. ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА. ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ. НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ. БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ. ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД. ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ. ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ...В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.
  • 50 Георги Илиев Митев

    3 0 Отговор
    П-Е Е КАТО ДЯДО СИ МИЛ. ПРЕПЪНАТ В ГОРАТА ВЪРВИ ПО ТРЕВАТА. П-Е Е ПРИЗНАТ АКТИВИСТ: ТУРИСТ, КОМУНИСТ, СОЦИАЛИСТ. ДОКТОР НА ТОТАЛИТАРНИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ КОЯ ПАРТИЯ НЕ ГРЕШИ. НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ СА В РЕДИЦИ. ТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ГИ РЕШАВАТ С ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА:' САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ".
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ставрю

    3 0 Отговор
    В мутренска държава така се случва . Наи много да я намерят някъде самоубила се.
  • 53 Ставрю

    8 0 Отговор
    Била дис иплинарно освободена. Хаха изгонена от мафията която изсмука на народеца кръвчицата.
  • 54 дявола

    10 0 Отговор
    Браво Мая ако населението беше така отговорно и справедливо 70%като тебе щеше да са по-добре нещата
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 простия

    3 0 Отговор
    българин обикновено се радва на чуждото нещастие или в най-добрия случай не му дреме какво става с ближния му.Но...когато се се сменят местата,започва едно реване и псуване...и после едно е ясно-другите са му виновни.а той не..никогага,понеже е мноого прост,не че е умен не ,прекалено просте ..за съжаление
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тим

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Е, щом си Тръмп нещата са ясни. Ама май си по тъп и от него.
  • 59 Незнайко НезнайковК

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "незнайко":

    Крадеш ми името фамилията Нямаш ли си твое.След като крадеш имена фамилии СИ ДВУЛИЧНИК
  • 60 Неграмотен

    0 2 Отговор
    СРЕДСТВО ДА НЯМАШ ВРАГОВЕ

    "Преклонената главичка 
    остра сабя не сече" - 
    тази истина едничка 
    кой би смял да отрече?

    Както всички умни хора 
    аз не ритам тръна бос, 
    с големците се не бора 
    и им ставам сявга мост.

    На богатий шапка клата 
    и на силний казвам: да! 
    И затуй ми е душата 
    мирна, весела всегда.

    Се е харно за челяка 
    да е скромен и разбран: 
    не пречупва се гръбнака 
    от един учтив метан.

    За начала, убежденья 
    в препирня не влазам аз, 
    нито ме е много еня 
    кой що мисли тоя час.

    Що е бяло, черно, сиво 
    аз не знам - не ща да знам. 
    И готов съм услужливо 
    право всекиму да дам.

    Интереса си обаче 
    нивга ази не презрях 
    и със силните най-паче 
    винаги съгласен бях.

    Туй завидно положенье 
    аз дължа на тоз си нрав; 
    често тегля униженье, 
    но пък пътят ми е прав.

    Завчера една плесница 
    аз изядох например 
    от един простак - бъбрица. 
    Ах! Какъв постъпък чер!

    Що вий мислите, че сторих? 
    - Че предложих там дуел? 
    Не, аз хитро се престорих, 
    нищо че не съм видел.

    По туй светът има право 
    тих човек да ме зове, 
    и уверен съм на здраво, 
    че аз нямам врагове. 
     
    Пловдив, 1882

    Иван Вазов, 1884 
  • 61 Незнайко

    0 0 Отговор
    Да се охладят имената и адресите на всички тези работодатели. Всеки който може по ВСИЧКИ ПОЗВОЛЕНИ ОТ ЗАКОНА начини да ги санкционира. Да взима пример от държавата и да гледа да не го хванат 😁!
  • 62 Путарина

    2 0 Отговор
    д-р Иван Кокалов държи здраво кокала
  • 63 Невежият се опитва да мисли

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Един ден ще го измислиш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове