Last news in Fakti

4 Август, 2019 19:42 6 867 57

Уволниха Мая Илиева, която организира протеста на медицинските сестри

  • мая илиева-
  • медицинска сестра

От КНСБ разрешили да се уволни председателят на структурата му в болницата

Уволниха Мая Илиева, която организира протеста на медицинските сестри - 1

Мая Илиева е организатор на протеста на медицинските сестри, който се превърна в национален. В личния си „Фейсбук“ профил публикува, че вчера е уволнена. Обяснила е и причините, и виновните.

Ето какво написа Мая Илиева:

„От днес съм вече безработна медицинска сестра. Вчера, събота, в 18:30 ч. ме уволниха дисциплинарно от Acibadem City Clinic Болница Токуда. Защо?

Защото вместо да се решават проблеми в тази болница, те решават да се отърват от неудобната – от оная „лудата“, дето си позволява да им нарушава спокойствието, като им предизвиква проверки от страна на различни институции и си позволява да изисква от работодателя да спазва българските закони.

За съжаление – не без помощта и на тези, с които работя повече от 10 години, които на практика ме предадоха, за да може работодателят да се докопа до заветните „доказателства“. Дали са им обещали нещо – не знам, те си знаят и нека да им тежи на съвестта. И най-важното – не без помощта на синдиката „Конфедерация на независимите синдикати в България“ /КНСБ – CITUB/, защото се оказах неудобна и за тях и не играя по ничии правила. Защото не можаха да ми затворят „голямата уста“ (цитирам д-р Иван Кокалов), който, след като разбра за организирания от мен първи протест в социалните мрежи, ми се обади по телефона и каза:

„Затваряй си голямата уста, че лично аз ще се погрижа да не работиш повече в Токуда“

И се погрижи, удържа на обещанието си. Парадоксът в случая е, че аз съм председател на синдикална организация към КНСБ в Acibadem City Clinic Болница Токуда от 2012 г. и като такава имам имунитет по чл. 330 от КТ, т.е. защита от уволнение. Но синдикатът /КНСБ/ и работодателят са си стиснали ръцете и д-р Кокалов и КНСБ са дали своята благословия на работодателя да ми отреже главата като са свалили имунитета ми.

Забележете – без да поискат от мен каквото и да е обяснение и без да ме изслушат като страна, без да ме уведомят за взетото решение и мотивите за това, но продължавайки да събират членския ми внос. Питам аз: чии интереси защитават синдикатите в България – тези на работниците или тези на работодателя?

Неудобна съм за КНСБ, защото си позволих да направя петиция, с която да искам оставката на д-р Кокалов заради непристойното му поведение и за абдикиране от синдикалните му задължения.

Изводите остават за вас, но мисля, че на всички ви е ясна каква е картинката в България. Това, разбира се, нито ще ми затвори „голямата уста“, нито ще ме постави на колене. Напротив – още по-убедена съм, че има нужда от синдикат на медицинските специалисти и тогава да се надяваме работодателите да разберат, че законите в страната важат за всички и не правят разлика между държавна и частна собственост.

За вас остава правото да избирате дали да плащате на синдикати, които не работят за вас и са винаги готови да ви предадат и къде и при кого да кандидатствате за работа. Разбира се, че ще има съдебно дело, може и две. Ще ви обявя дата, заповядайте! Гледат се на отворени врати. Продължаваме напред, мили хора и да става каквото ще.“

Случаят на г-жа Илиева е поредното доказателство за прогнилата ни държавна система и как институциите обслужват всички други интереси, но не и тези на българските граждани, уточнява iskra.bg.

Корупция, алчност и лични облаги са завладели голяма част от държавните служители. Дъното е близо, но народът ще продължи да се бори за своето спасение и да накаже всички индивиди, които са във вреда на България.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Emperorex

    120 8 Отговор
    Поредният абсурд в държавата, няма оправия

    Коментиран от #50

  • 2 гост

    86 5 Отговор
    Очаквано . Защо ли ?
  • 3 аве румънските туристи са виновни

    99 5 Отговор
    Така работи шишибойковата машина проектирана от великия хидроинженер, всичко на кайма ...
  • 4 Краси

    93 7 Отговор
    Даааа, България, вече удря дъното. Евала на жената, че се бори, а много други, които им е писнало от всичко работят същата работа в Западна Европа за между 1500 и 2500 Евро.
  • 5 Бай Яни

    18 30 Отговор
    Не се йъхари, на терминал 2,и право в Англия, поне там в момента търсят Български санитарни. Какво се чудиш, заминаваи, и достойна заплата там ще получаваш.

    Коментиран от #33

  • 6 Гостилничаря

    13 33 Отговор
    В Русия Путин арестува за неудобни протести, стане ли и тук така, бягам!

    Коментиран от #8, #34, #47

  • 7 НАТО ВЕЦ

    72 4 Отговор
    Това е съдбата на всеки в територията ( защото това не е държава ), дръзнал да си отстоява правата. Прави се демонстративно. За назидание. А така наречените "синдикати" са структури за отглеждане на "наши" лежачи, на бюджетна хранилка. В света няма такова "чудо", като "синдикат" на бюджетна издръжка.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Главата на семейството

    39 6 Отговор
    2000 лв минимална работна заплата за всички които са със средно образование и специализация
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Лични дневници

    40 3 Отговор
    Трябва
    Да бъде проверен целия бюрократичен апарат в болницата
  • 12 ужас

    68 2 Отговор
    За ккви синдикати говорите. Че те са най големите разбойници и подлоги. Тренчев, Желязко Христов, сегашните Димитров, Манолов. Пълна мъка. Далавераджии, плачат за затвора.

    Коментиран от #17

  • 13 Така се прави

    23 1 Отговор
    Проверка от компи всеки Ден и ежедневно
    .
  • 14 Имаме да плащаме 20 години тези изтребит

    22 5 Отговор
    В нашата фирма няма синдикати и работодателят си прави кефа.

    Коментиран от #15

  • 15 НАТО ВЕЦ

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Имаме да плащаме 20 години тези изтребит":

    Що си мислиш, че ако имаше, нямаше да е същото. Нагледен пример горе.
  • 16 Възмутително

    21 2 Отговор
    Сталински репресии!
  • 17 ххппп

    28 2 Отговор

    До коментар #12 от "ужас":

    да кнсб винаги са били подлоги на "управляващите"....мъка....тоя сегашния на кнсб съм го виждал да лиже на събрания на бсп...мъка:(((

    Коментиран от #21

  • 18 777

    19 3 Отговор
    Срамота, по този начин ще решат противоречието в сектора! Това е безсилието на управлението! Края на илюзийте за това , че се тарси промяна !
  • 19 Behemoth

    26 2 Отговор
    Народ от предатели и подлеци!Вечен позор за робското племе!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ДЕМОНкрация!

    22 3 Отговор
    В ДЕМОНкрацията надделяват нахалните, жестоките, подлите и манипулативни индивиди. Те пък не блестят със здрав разум. Затова в тази система не може да има качествен прогрес и всеки умен и градивен човек е изправен пред изключително тежки препятствия. Макар прогреса също да е в ползва и на ония гадове те не мислят разумно и живеят в своя жесток и бездушен свят, където всяка мисъл е свързана с кражби, убийства и експлоатация. Тези на ръководни постове масово нито мислят, нито искат да мислят за реални реформи в ползва на всички, защото те не искат да живеят нито в мир, нито да гледат обществото усмихнато. Затова сме 21 век, а болниците ни са с обслужване като 19 век, защото начело са агресивни индивиди, които имат интелект само да убиват и грабят. Тези хора ги гледаш едни миловидни на вид, усмихват се, имат семейства и внуци, а реално са прикрити брутални психари жадни за кръв. Тези индивиди ако не убият някой пряко или косвено не могат да спят спокойно. Цялата политика и бизнес е в ръцете на уроди
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ники

    24 3 Отговор
    Отивай на запад. Сестра ми е учител , с магистратура и 15г. стаж , 600 лева заплата , отказа се. Замина в Австрия , Алпите ... 1500 евро нето + осигурен апартамент и храна...... камериерка. В територията на СИКаджията , няма бъдеще.
  • 25 Хахаха

    20 3 Отговор
    КНСБ и онзи Димитров защитават работодателите.
    Наистина су чудя, кой още им плаща членски внос.
    А този слумай безспорно доказва, че КНСБ и председателят му Димитров са отрепки.
    С такъв синдикат не ти трябват робовладелци, щото в самият синдикат са такива
  • 26 Ямболския

    22 3 Отговор
    Достойна жена, бореща се за справедливост и едни боклуци от другата страна наядени, напити, интересуващи се единствено да не им се разваля рахата и лапачката. Това са КНСБ.
  • 27 Ямболския

    10 3 Отговор
    Достойна жена, бореща се за справедливост и едни боклуци от другата страна наядени, напити, интересуващи се единствено да не им се разваля рахата и лапачката. Това са КНСБ.
  • 28 543

    15 3 Отговор
    Що ли ми се струва, ве в основата на това уволнение ,седи министаро Ананиев!
  • 29 Дайте ми контакт ...

    15 3 Отговор
    ...на г-жа Илиева. Ще и помогна да и намерим работа в по-нормална държава. Сериозен съм. Някой да ми даде неин контакт,моля

    Коментиран от #30

  • 30 234

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "Дайте ми контакт ...":

    Браво! Помогни и !
  • 31 Открих я

    2 1 Отговор
    Надявам се да отговори
  • 32 Коравия

    11 14 Отговор
    Сменя професията, върви продавачка в някой мол, ще взимаш много повече от сега като мед.сестра.
    Няма да имаш нощни смени и т.н.
    Извода е когато не те удовлетворява дадената работа, било то като възнаграждение, отношение на началници, колеги и т.н,сменяй работата, всичко е просто и елементарно.

    Коментиран от #36

  • 33 Точно така!

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Яни":

    Не знам кой ти е срожил толкова минуси, но от мене имаш "+"! Мтого ясно, като кадърните не ни щат - да си се оправят тука некадърните, но "от нашите", питомци!
  • 34 Баба Вуна

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гостилничаря":

    Ей откачения, какво общо има Русия с темата! Или трябва да се издрискаш само!
  • 35 Антисоциалист

    4 6 Отговор
    Господа, четем:"Корупция, алчност и лични облаги са завладели голяма част от държавните служители." Но "Токуда" е частно медицинско завадение - няма държавни служители там! И синдикатите не са държавни организации - няма държавни служители там! Четем още: "Разбира се, че ще има съдебно дело, може и две. Ще ви обявя дата, заповядайте!" Похвална упоритост на госпожата, но ... тя не пише вече да се е обърнала към съда! И още ... Датата се обявява от съда, а не от госпожата... А и още: "Продължаваме напред, мили хора и да става каквото ще.“ Е, сега вече съмнителното е ясно! Обръщението "мили хора", въведено от редактора на "Дума" Продев стана съставка на речника на пропагандата, криеща целта на прехода - ограбване на "милите хора" - на народа чрез държавни фалити. Ха сега "мили хора", борете се за още държавни фалити и ми пишете минуси.
  • 36 Баба Вуна

    14 2 Отговор

    До коментар #32 от "Коравия":

    Ами ако си професионалист и си обичаш работата? Жената е разровила осилото и затова са я " премахнали"! Де такива смели хора във всеки сектор!
  • 37 Напред

    9 2 Отговор
    Добър адвокат и дело!Съдът ще ви върне на работа.Ако не стане решението във ваша полза съдете ги в Брюксел!Д-р Иван Кокалов не е всесилен.Като член на надзора на здравната каса защо не го попитахте върна ли фин. министър Дянков 1млрд и 450млн.лева от касата?Парите били пак в бюджета.Това беше отговора на Дянков в Народното събрание!Тези пари не са на правителството!Те са на хората за здравни грижи!Ниските заплати на мед.сестрите са заради източването на касата!Виновни са тези които я управляват!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Фелдшер

    10 1 Отговор
    Синдикати? Илюзия....

    Токуда? Който помни Ренета Йнджова.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 кокала е педер

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Голям прос":

    ако не знаеш!
  • 42 бойкот на Токуда

    10 1 Отговор
    Ако имате възможност, не ходете в Токуда. Бойкотирайте и КНСБ. И без това профсъюзите у нас защитават работодателите. А най добре, напуснете свинарника .

    Коментиран от #43

  • 43 Йоцо

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "бойкот на Токуда":

    Много добра идея! Подкрепям те!
  • 44 Ставрю

    3 1 Отговор
    Боко и окупиралата се мафия във власта не забравят всеки дръзнал да надигне глас ще бъде наказан рано или късно от машината.
  • 45 идеята

    4 1 Отговор
    КНСБ само храни бивши комуняги и винаги е била подлога на властта.
    Тука няма истински синдикати... всичко е боклук.
  • 46 гост

    3 0 Отговор
    А защо държавните органи не защитават хората и техните права? Не е ли нормално прокуратурата да се заеме с нередностите в болницата? Една подобна чистка е знак за нередности, какво им трябва повече от това, за да се задействат? Защото ако плащаме лев, два на синикат, то плащаме стотици левове в данъци за издръжката на държавния апарат, който в случая отказва да работи.
  • 47 robur

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гостилничаря":

    МУДАК - обсъждаме проблемите на България
    ха ха ха - забелязах че някой ако не споменава Русия и до тоалетна не може да отиде горките
    а за арестуването на неудобните спомени първо Франция
  • 48 БГ681

    5 0 Отговор
    така е вески който реши да казва истината и е неудобен , се намира начин как да бъде пратен в "отпуск". А трябва за такива неща да сме единни да протестираме да не млъкваме защото утре ще сме ние
  • 49 Шефьор

    3 0 Отговор
    За мен болница Токуда е най-смотаното лечебно заведение. Искат пари на здравно осигурени по един рекетьорски начин. Ако си с направление, час след месец, ако си платиш такса за преглед - веднага. А, заплатите не само на медицинските сестри, на лекари и всички в България са такива, защото гласуват за тъпаците които са в Народното събрание-крадци, апаратаментаджии, ИТ специалисти като тия от НАП и МФ.
  • 50 ЪРП

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Emperorex":

    ГАРАНТИРАНА ДИКТАТОРСКА РЕПРЕСИЯ ОТ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ В МРАКОБЕСНАТА КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВИЦА ВСЕ ОЩЕ НОСЕЩА ИМЕТО БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 zorro

    2 0 Отговор
    За жалост така е в България! Самата истина! Желая късмет на сестрата.
  • 53 Анонимен

    3 0 Отговор
    Дипломата и уменията няма да Ви вземат. Има места по света, където ще оценят усилията и уменията В. На тези места няма да се налага да просите пари, защото хората сами ще Ви ги предлагат.
  • 54 Никита

    3 0 Отговор
    Шуро баджанащина....Повярвайте,Няма такава държава....всичко е безумие Борете се БЪЛГАРИ...нито една институция не работи както трябва...поредния парадокс....напитка за деца със срок на годност 27.07.19г....Закупен на 05.08.19г.от Фантастико ....Защитавайте правата си
  • 55 Гост

    1 0 Отговор
    Отдавна някой трябваше да каже истината за синдикатите. Синдикати в БГ трябва, да се разтурят и да се изградят нови синдикални сдружения. Браво на сестрата,
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове