Last news in Fakti

1 Юни, 2012 11:38 1 325 1

Без сирени в Перник на 2 юни

  • сирени-
  • 2 юни-
  • перник

 

В област Перник сирените няма да бъдат задействани

На 2 юни в 12 часа сирените ще оповестят честването на деня на Ботев и загиналите за свободата на България, съобщиха от МВР.

По традиция, на 2 юни в 12 часа в продължение на 2 минути, сирените в цялата страна ще свирят в знак на всенародната почит към паметта на Христо Ботев и  загиналите за свободата на България. При подаването на сигнала пешеходците и пътните превозни средства ще спрат на място до края на звука от сирените.

По искане на областното ръководство на Перник, сирените няма да бъдат задействани в населените места на цялата област. Решението е прието, за да не се създава паника сред населението. Предвиждат се други инициативи за отдаване на почит към загиналите за свободата на България.


Същевременно продължава работата на пожарникарите и спасителите за преодоляване на последствията, причинени от земетресението на 22 май в Перник. Те отстраняват опасно надвиснали отломки от покривите и други фасадни елементи от сградите. Екипите работят в кварталите „Изток” и „Мошино”, както и на  улиците  „Младен Стоянов”, ул. „Бл. Гебрев”  и „Св. Св. Кирил и Методий”. Извършват се отводнителни дейности на мазета в село Дивотино.

Служители от Областното управление на главната дирекция в Перник  провериха получените в областта 34 фургона и 85 палатки.

В община Перник са раздадени 31 фургона, в които са настанени 87 човека.  Те са разположени в Перник, с. Мещица, гр. Батановци, Витановци и с. Дивотино.

В община Радомир са получени 3 фургона - 1 е в Радомир и 2 в Старо село. Те са електрифицирани  и обитаеми. Един фургон е разположен в софийското село Владая. Днес от област Русе за Перник пътуват още 3 фургона, а от Разград изпращат 1 фургон за София.

От предоставените 85 палатки, са раздадени 70 в община Перник, останалите 15 са на склад.  В палатките са настанени 228 човека. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мен

    0 0 Отговор
    ".....О предоставените 80 палатки, са раздадени 70 в община Перник, останалите 15 са на склад....." как по дяволите 80-70=15