Last news in Fakti

2 Юни, 2012 13:18 1 125 7

Задължителна застраховка на всички сгради иска Лиляна Павлова

  • лиляна павлова-
  • застраховка-
  • задължителна
Задължителна застраховка на всички сгради иска Лиляна Павлова - 1
Снимка: БГНЕС

Всички сгради трябва да имат задължителна застраховка. Това заяви министърът на регионалното строителство и благоустройство Лиляна Павлова в предаването на Дарик радио „Седмицата”.

Темата ще бъде обсъдена на заседание на Министерския съвет, категорична е Павлова. По думите й техническите паспорти на сградите също са задължителни, за да може да се знае какво е състоянието на сградата.

„Законът и в момента казва, за съжаление само за държавната и общинската собственост, това е задължително. Аз смятам, че всички сгради, независимо дали са частна или държавна собственост, трябва да имат задължителна застраховка”, каза тя.

„За колата правим и задължителната „Гражданска отговорност”, правим си и „Каско”, а за дома - това е посоката, както се грижим за колата си, така да се грижим и за дома”, заяви още Павлова. „Голямата тема според мен е, че сега вече всички осъзнаха защо е толкова важно и необходимо сградите да имат технически паспорт. Застраховка плюс технически паспорт са двете задължителни неща за всеки собственик в една сграда, независимо дали е къща или блок”, обясни министърът.

Ако само един от собствениците в една сграда не даде съгласие за съставянето на техническия й паспорт, той може да бъде изгонен, съобщи още пред Дарик регионалният министър Лиляна Павлова. Тя бе категорична, че обследването на една сграда ще трае най-много около месец и спокойствието на хората няма да бъде нарушено дълго, докато тече тази процедура.

Регионалният министър отбеляза, че в България частната собственост е почти 98%. „Това го няма никъде в такъв размер. Няма нищо лошо, но след като сме частни собственици трябва да се грижим за своята собственост, движима или недвижима”, уточни тя и изтъкна: „Не трябва да се интересуваме само вътре какво се случва в нашия дом, а трябва да знаем какво се случва с покрива, с общите части”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    О да , още един начин да рекетираме народа и със събраните пари да пълним хазната.
  • 2 qwerty

    2 0 Отговор
    Абе едно и също дъвчете. Няма пари и това си е. От къде пари за паспорти на сградите. То за оправянето на покрива на жилищния брок няма пари,та какво остава за паспортите. Не за 2016 година ще го отложите паспортизирането на сградите, за 2030-та.
  • 3 ТЪП ДАНЪКОПЛАТЕЦ

    1 0 Отговор
    АЗ ПЪК ИСКАМ ПАРЛАМЕНТА ДА ИЗМЕНИ ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ТАКА ЧЕ ВСИЧКИ ФИРМИ В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ХАРЧАТ ВСЯКА ГОДИНА РЕКЛАМНИ БЮДЖЕТИ, НЕЗАВИСИМО В КОЯ РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ! ЗАЩОТО АЗ УПРАВЛЯВАМ РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ И ОТ ТОВА ИМАМ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛЗА - ХА ХА :-)
  • 4 Валентин ВИТАНОВ

    2 1 Отговор
    само законен рекет това и остана на дьржавата да напалним застрахователите с пари
  • 5 kiko

    0 1 Отговор
    mytrinska partia mutrenski raboti dobre hese zastraxovame no nedai boje stane zemetras irazlylee cqla balgaria qko kvo pravim otkade heniplatite na vsi4ki xora a kajete de
  • 6 а така

    1 1 Отговор
    Задължително през СИБАНК по сметка на ГЕРБ
    НЕ ПРЕЯДОХА ТЕЯ ОТ ГЕРБ !! Бездънни са !!
  • 7 Гадост

    1 1 Отговор
    Колко интелект и красота струи от това личице! Все сме имали тъпи министри, но при това управление е нещо страшно, но явно Бойко много се е затруднил да намери по-глупави от него, че да може да блести пред тях със своя чар на мутра.