Last news in Fakti

21 Август, 2019 20:50 22 574 54

Разтърсващ разказ на свидетелка на трагедията с Криси

  • сотиря-
  • мартин трифонов-
  • криси

От спешния център ще решат дали колегата им – д-р Недко Димитров, е действал в нарушение на лекарската етика

Разтърсващ разказ на свидетелка на трагедията с Криси - 1
Кадър: БТВ

Във фаталния ден, в който почина 7-годишно дете в сливенското село Сотиря, шофьор на автобус от Сливен към селото вижда линейката на пътя. Разказва, че е била без сигнализация.

След минута автобусът и линейката се засекли на мястото на убийството и хората отишли да помогнат.

„Лекарят се качи отпред, лекарят не се качи отзад, той не беше възпрепятстван от никой и от нищо… Детенцето плачеше и се опитваше да се надигне от носилката, беше на дясната си страна, а бабата се опитваше да го успокои”, твърди кондукторката Йорданка Атанасова.

От спешния център ще решат дали колегата им – д-р Недко Димитров, е действал в нарушение на лекарската етика.

Близките на убитото 7-годишно момиченце ще съдят и лекаря, и болницата. Според тях медикът не е оказал адекватна помощ в първите минути след престъплението.

„Искам да не бъде никога доктор... Да, ще го съдя първо него, ще изискам иск за първата медицинска помощ, която не е оказал на внучката ми, и след това и болницата”, каза пред bTV Милка Георгиева, баба на момиченцето.

Лекарят от спешния център обясни, че е нарушил стандарта и се качил при шофьора заради афектираната баба.

Според директорът на болница „Пирогов” проф. Асен Балтов лекарят има вина, но призова да не се прехвърля фокуса за тежкото престъпление върху медиците.

„Лекарят трябва да е до пациента в кабината – не до шофьора, а до пациента, това е грешката на колегата, но да се прехвърля фокуса, че лекарският екип е виновен – не е на място”, коментира Балтов.

Детето беше изнасилено и пребито, и почина от раните си в сливенската болница. Обвинен за убийството му е 21-годишният Мартин Трифонов, който направи пълни самопризнания.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенсионер

    44 25 Отговор
    Всеки да си понесе наказанието. Свидетел съм как лекарите се отнасят с ци..г.ани.те.

    Коментиран от #25

  • 2 До племето

    100 22 Отговор
    Плащайте си здравните осигуровки и недейте много да знаете, защото не се казвате Стефан Данаилов, а и трябват пари за нови самолети Ф16.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    82 48 Отговор
    ПО ВАЖНО Е КЪДЕ БЕШЕ БАБАТА ИЛИ МАЙКАТА, ЗАЩО СЕДЕМ ГОДИШНО ДЕТЕ Е ОСТАВЕНО БЕЗ РОДИТЕЛИ САМО НА УЛИЦАТА, АКО БЕШЕ НА УЧИЛИЩЕ И СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО, НАЛИ ЩЯХТЕ ДА ПИЩИТЕ , ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА, А СЕГА КЪДЕ БЯХТЕ ВИЕ РОДИТЕЛИТЕ НА ТОВА ДЕТЕ ?!

    Коментиран от #9, #53

  • 5 Анонимен

    85 16 Отговор
    Да не дава Господ, човек да се връща да живее в България! България отдавна е вече, само територия!

    Коментиран от #40

  • 6 Сливен

    32 18 Отговор
    Циганска история.
  • 7 JPower

    63 20 Отговор
    Според директорът на болница „Пирогов” проф. Асен Балтов лекарят има вина, но призова да не се прехвърля фокуса за тежкото престъпление върху медиците.
    Освен Вас никой друг не прехвърля фокуса, убиеца е в арестта, ще си понесе наказанието, но какво ще е наказанието за лекаря? Не му плащаме заплатата да се вози, а да направи всичко възможно да спаси човешки живот, а и образованието пак ние сме му платили

    Коментиран от #18

  • 8 360

    25 3 Отговор
    ДОСТА ВЕРОЯТНО Е ДЕТЕТО ДА СЕ Е ЗАДАВИЛО С КРЪВТА ОТ ХЕМАТОМИТЕ, КАКТО ПОЧИНАЛА ВЕРОНИКА ОТ РУСЕ, НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ЛЯГА

    Коментиран от #26

  • 9 Альоууууу

    53 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ти сигурно като дете все с родителите си бил на улицата, в игрите, до магазина за вафли , сладолед.... и това дете е на село, не е в многохиляден град, нормални неща, но явно ти не си

    Коментиран от #12

  • 10 Боярышник

    49 14 Отговор
    Нещастници,вината е в политиците а не в лекарите.Докато не се противопоставим на статуквото няма отърване.
  • 11 Мразя България

    70 26 Отговор
    Смърт за Българските медици продажници! От три месеца съм на легло заради травма на вратът и ме разхождат от кабинет на кабинет с шийна травма за да ми казват че нищо ми нямало и било на психическа основа а аз съм с оток и протрузия. Чакахме 30 човека за двама доктори пред един спешен кабинет в УМБАЛ Свети Георги Пловдив! Аз със шийна травма, а един дядо си повърна стомаха на пода докато чакаше 3 часа и друг човек с извадено око заедно чакахме 6 часа за консултация само, останалите с по малки наранявания се прибраха по домовете си. Разбирам роднините на детето и дано го осъдят тоя нещастник. Това не е медик това е гробар! И България е гробище за всички които попаднат в ръцете на лекарите! Да тук ако не си Стефан Данаилов или Слави Трифонов или Бойко Борисов умираш като куче !

    Коментиран от #35

  • 12 ЕЕЕЕЕ

    3 11 Отговор

    До коментар #9 от "Альоууууу":

    ЩОМ АЗ НЕ СЪМ НА ТЯХ СИГУРНО СЕГА ВСИЧКО ИМ Е НАРЕД .
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 463738291

    35 9 Отговор
    Мнението ми за българските лекари, затова си поведение безчовечно, нагло ядат яката бой от близките на пациента и после по телевизиите се правят на жертви и хората дето представляват държавата с подкрепата си подпомогнаха наистина тия хора да забравят, че работата им е да запазят здравето и живота на хората.
  • 15 Свидетел

    36 7 Отговор
    Няколко пъти ми се е налагало да придружавам близък човек при транспортирането му с линейка. НИТО ЕДИН ПЪТ лекар или фелдшер не е бил при него! ВИНАГИ сядат до шофьора! Те си се возят като компания! Болният...да умира! На тях не им пука!/ Изключение-частна линейка, на която съм платил от джоба си за транспорт и медицинско лице/
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кака Мара

    24 24 Отговор
    Лека му пръст на детенцето. Не съм адвокат на никого, но искам да попитам - освен бабата и кондукторката има ли други свидетели. Има ли хора, които са били на ръка разстояние и могат да потвърдят или отрекат казаното от бабата и доктора. Прави ми впечатление, че бабата е "компетентна" по оказване на първа помощ и раздаване на присъди -да отнемат правата на доктора. Интересно тя какво образование има и какво е работила или работи в момента. Какви пари получават с дядото и от къде/социални,инвалидни,помощи и т. н. /Та да си дойдем на думата -

    бедна и няма възможност, а ще съди. Какво да се прави - царица парица.

    Коментиран от #21

  • 18 JPower

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "JPower":

    Аве, що пишеш от моя Ник??!! Там ли си бил, видял ли си какво е станало?!! Доктор ли си?!!
  • 19 Джони

    27 6 Отговор
    Да бъде мъчен и изнасилен мръсника млад психопад. Герб са виновни за всички беди на БГ. За целенасочената, деградация на обществото, за нефункционирането на държавата, като цял организъм, за нарушаването на обществено-възпитателните норми, за ниските доходи, за несигурността на хората, за заболеваемостта, за ранната смъртност резултат от всичките проблеми, които се създават на хората. И не са виновни, защото името им е ГЕРБ, а защото не стават, некомпетентни са и най-важното нямат и не изпитват интерес да се справят с проблемите на обществото и държавата.

    Коментиран от #31

  • 20 Оставка.

    21 6 Отговор
    Много станаха проблемите в държавата от всякакво естество. Народа не приема оставки на чиновници от властта под натиск на ББ. ББ е крайно време да поеме отговорността си, за закрие и забрани ГЕРБ и ДПС и напусне властта, без да се връща отново. С това ще има и нещо положително в Историята за него.
  • 21 Яре

    17 6 Отговор

    До коментар #17 от "Кака Мара":

    Кака мара шеповата, не е нужно да имаш образование за да констатираш, че лекарят, който е дошъл не си е свършил работата, а и, че лекарят се е возил на предната седалка също не изисква образование, за да разбереш, че това също е нередно. Като лекар до последно трябвало да се бори за живота на това ангелче., можело и да остане жива. Нека си припомним и случая с простреляното в главата момиче. Явно лекаря който е отишъл си е свършил работата
  • 22 OOPS

    10 9 Отговор
    Забелязвате ли как хакерската атака стана теч, а вече има обвинения, че държавата е виновна за убийството, лекарят, линейката! Много са задружни циганите! Това е работа на грантаджийските отрепки!
  • 23 ФЕЙК здравеопазване

    14 5 Отговор
    След прословутите реформи на политическата управляваща сган санитарите станаха фелдшери, а личните лекари станаха кардиолизи и невролози. Най-парадоксалното е, че здравеопазването е в ръцете на гнусен изкуфял дъртак, който няма нищо общо с медицината! Ясно е, че тоя фелдшер е мега прост и затова е седнал отпред, защото сиг не знае къде се намира далака, камо ли да извърши сложна процедура. В нашето здравеопазване ако намерят "лекар" , който знае човешката анатомия веднага го правят доцент и професор!!! Нашите "лекари" знаят как да усвояват направление - те това учат и това ги интересува!! Фелдшера трябва да го съдят и за лъжливи показания, защото е ясно, че лъже за бабата, иначе трябва да го съдят, че с полицаите са допуснали истерипна баба да влезе в линейката!!!
  • 24 Ердоан

    11 17 Отговор
    Ако бяхте викнали линейка от Истанбул сега детето щеше да е живо. По-умните така правят

    Коментиран от #34

  • 25 Друг пенсионер

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "Пенсионер":

    А пък аз съм свидетел как тълпа бесни и пияни цигани не дават на лекарите да си свършат работата. Е то затова няма лекари , фелдшери, та дори санитари в спешните отделения, защото като изключим заплащането, никой отишъл на смяна( особено нощна) не знае дали ще се прибере вкъщи след работа.
  • 26 Съвет

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "360":

    Ти нещо да не си доктор, та се изказваш така" компетентно"? Има случаи, когато ппострадалият изобщо не трябва да се пипа от некомпетентне, а има случаи, когато и без да си лекар може да спасиш човек. Прочети "Окончателната диагноза" на А. Хейли, има какво да научиш.
  • 27 Гнусна държава

    18 8 Отговор
    Имам приятел пожарникар, които ми ги разказва едни главата ми завира чак! По 5-6 часа режем тенекии вадим ги живи след ужасни катастрофи и викаме бърза помощ! Идват взимат ги и след това съпричастни бие отиваме в болницата да видим кво става и те мъртви! Как 5 часа живее докато ги вадим после умират в Бърза помощ и това казва не е веднъж а ги стотици пъти през годините!

    Коментиран от #36

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 4 Отговор
    А КОГАТО ТЬЙ НАРЕЧЕНИТЕ ПО ТОЛЕРАНТНОСТ РОМИ НЕ СА ТОЛЕРАНТНИ А ИЯТ БИЯТ ДОКТОРИТЕ
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 7 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ ДЕТЕНЦЕТО НО ТАЗИ БАБА Р О М К А ГЛЕДА ДА ИЗКАРА ДИВИДЕНТИ ОТ НЕЩАСТИЕТО ОБВИНЯВА ДОКТОРА А НЕ УБИЕЦА

    Коментиран от #32

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 0 Отговор
    С М Ь Р Т ЗА УБИЕЦА ПСИХОПАТИТЕ НЕ ОСЬЗНАВАТ ДЕЯНИЯТА СИ
  • 31 До #19

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Джони":

    ПсихопаТ, а не психопаД!!! Но за герберите си абсолютно прав! 👍
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Аз Варна

    13 9 Отговор
    Доктора трябва да е при детето в линейката.Бабата като цивилна гражданка(извинявам се-селянка)не трябва да е допускана в линейката.Според мен тя е загубила ценно време и е възпрепядствала служебното задължение на медика,така,че да не търси отговорност от него .Не е виновен човека.Те циганите нали на всякъде се месят.Сега може чак в Страсбург да осъди и него и държавата.
  • 34 Който не помни повтаря глупост

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ердоан":

    Линейката от Истанбул струваше 10000 долара, жената си умря след 2 седмици, колкото и бяха дали и нашите лекари и после имаше още един масраф да върнат тялото.
  • 35 Кефиш с простотия

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мразя България":

    А що ненамрази тоя, дето ти причини травма на врата?
  • 36 Да питам за привтел

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Гнусна държава":

    А който е причинаил катастрофата има ли вина?
  • 37 Пловдив

    9 3 Отговор
    Аре и лекарят вътре да полежи малко кат излезне ще работи както трабва!
  • 38 Петър

    12 7 Отговор
    Циганите се убиват и изнасилват после лекарите са им виновни. Бабата и от смъртта на внучката си гледа пари да изкара. Как ще дава вода и ще гушка дете като не знае какви са травмите. Може да го е увредила после лекарят и виновен.
  • 39 Гост

    9 0 Отговор
    Разпитайте и полицаите,нали са били там,те какво са правили и какво са видяли
  • 40 Мунчо

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Всички живеещи извън България ще бъдат третирани като мигранти, и избити като кучета при идващата световна гражданска война.

    Нали не мислите, че ще ви третират като испанци, германци, французи... просто ще бъдете третирани като хора, отишли и взели работата на местното население, като поради тази причина рязко са намалели заплатите там.

    Коментиран от #46

  • 41 Мунчо

    3 3 Отговор
    "Разтърстващ" разказа на... контрольорка!

    Знаем каква паплач са контрольорките особено тази от цигански проицход, която подкрепя баба си. Нали са от една черга човекоподобна.
  • 42 пешо тарапаната

    5 4 Отговор
    Ще съдят доктора , ама няма да съдят техният съсед циганин дето е изнасилил и убил . Какво могат от там да докопат !
    Още повече ,че не те ,а антибългарски НПО-та на цигани ще водят дело , а не неграмотната циганка , пък може да падне келепир !
    Вие бихте ли седели до някаква оскотяла нападателна циганка , като дори в рейса не сядате до цигани !
    Апропо тази баба на колко години е , нещо крият данните за нея , типично днес за нашите соросоидни еврогейски медии !
  • 43 Townboy

    4 1 Отговор
    Лекарят ще живее до края с мисълта, че е можел да спаси детето. Едвали няма никаква съвест а това е най-страшното наказание по тежко от затвор.
  • 44 Петър

    1 3 Отговор
    Бабата с това гушкане и тръшкане е убила детето сега търси пари от доктора. Няма пари за погребение и за там пари чака на аванта. Как има пари за адвокати. Защо е попречила на доктора да откара по- бързо детето? Той какво друго да направи в случая?
  • 45 Петър

    2 3 Отговор
    Бабата с това гушкане и тръшкане е убила детето сега търси пари от доктора. Няма пари за погребение и за там пари чака на аванта. Как има пари за адвокати. Защо е попречила на доктора да откара по- бързо детето? Той какво друго да направи в случая?

    Коментиран от #50

  • 46 Анонимен

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мунчо":

    А, българите в България избити от цигани, а? Май така изглежда, че вървят нещата!

    Коментиран от #48, #51

  • 47 Ставрю

    1 1 Отговор
    М А Л Е Т О МУ Е Б А А М лекарско лично такива копелдаци умориха баща ми. Малко ги бият направо трепане. Да иставиш дете да умре ХОРА ТОВА Е СЪДИЗЪМ ДА СЕ ВИЗИШ А ДЕТЕТО УМИРА. МАЛЕ МАЙКО МИЛА НЯМАМ ДУМИ ДА ОПИША КАКВО БИХ СТОРИЛ АКО ТОЯ П Е ДАЛ Е ПРЕД МЕН.
  • 48 Ставрю

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Анонимен":

    Еи шматарок ако е твоето дете май ще хленчиш и виеш но нали е чуждо кучета го яли.

    Коментиран от #52

  • 49 Гери

    2 1 Отговор
    Дали детето е щяло да оживее, ако докторът е седял до него. Дали е можел изобщо нещо да направи без апаратура и сам да обработи мозъчно-черепна травма, счупени почти всички ребра и травмата от изнасилването? То от всякъде е текло кръв. Така че проф. Балтов е абсолютно прав, един лекар трябва да е до пациента, а бабата е можело да изпълнява нарежданията на доктора и да помогне с нещо.

    Коментиран от #54

  • 50 Петърчо

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Петър":

    Ти или си приятел на съдиста доктор или си изпляскал тотално. Там петърчо е била и полицията . Не защитаваи доктора довършил убииството започнато от мангала.
  • 51 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Анонимен":

    Шматарок, отговарям на коментар! На мен ми е жал за детето, сам имам деца и разбирам болката! Даже е без значение какво е, дете е! Така че не обиждай, отговарям на коментар!
  • 52 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ставрю":

    51 коментар е до теб!
  • 53 184693

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Вие нали се сещате, че става въпрос за село (30-50) жители. Тай като задавате такъв глупав въпрос, ще Ви отговоря и аз по селски! Надзора за деца е теоритично до 12 г. възраст и то се отнася до “битова” обстановка/обстоятелства или Вие си мислите, че всички завеждат и прибират децата си от училище до 12 годишна възраст?! Второто в чужбина и то в столиците, повечето децата, които тръгват на училище на 6 г. след има няма 2 месеца се прибират сами вкъщи! Трето, Вие смятате ли, че педофила щеше да се спре пред 12 годишно момиче да не я изнасили?? И последно-това се случи посред бял ден и както се разбира пред очите на свидетели от магазина (те са видяли, че въпроснят уруд е тръгнал след детето)!!! Всички които обвиняват семейството и защитават лекаря са за голямо съжаление, абсолютно деградирали!
  • 54 1117

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Гери":

    Да абсолютно е прав, така ли? Вие явно не сте майка, да пишете такива простащини...Тук не се обсъжда дали детето в щяло да бъде спасено или не! Обсъжда се неоказана спешна помощ, която преди всичко се базира на даването на болкоуспокоително! Госпожо това дете се е било с неистови болки цели 30 Мин, защото този помияр наречен лекар, не си е направил труда да и бие дори инжекция! Наистина ме е срам от такива “хора” като Вас!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове