Last news in Fakti

28 Август, 2019 09:13 7 469 15

Мистерията с изчезналия Иван се заплита

  • иван йорданов-
  • аксаково

Сигнал за изчезването му е подаден в полицията на 25 август в 19,40 часа

Мистерията с изчезналия Иван се заплита - 1

Малко преди да изчезне, 28-годишният Иван Йорданов от Карнобат е изпратил на баща си локация и му е казал, че се е загубил. За последно Иван е забелязан в гориста местност край селото, където е бил на палатка с приятели, съобщи Блиц.

Сигнал за изчезването му е подаден в полицията на 25 август в 19,40 часа, но по данни на близки той е в неизвестност от около 16,00 часа на 25 август. 28-годишният мъж е изчезнал в района на изоставено военно поделение с полуразрушени сгради. Местни жители споделят, че мястото е предпочитана дестинация за партита с алкохол и дрога.

Хората идвали с каравани и камиони, за да се отдават на гуляй. Бившето военно поделение, което се намира в началото на селото, се използвало за техно партита и за състезания по пейнтбол. Иван Йорданов е от Карнобат, но живее в София. Заедно със свои приятели, които баща му не познава, в петък тръгва от София.

Минават през Карнобат, след това продължават до Бургас. Съботния ден прекарали нормално на територията на бившето поделение. Освен компанията на Иван, там имало и чужденци, които били с доста екстравагантен външен вид. Иван се отдалечил от палатката си около 14,30 часа в неделя. Близките му споделят, че липсва от около 16 часа в неделя. Младият мъж е пратил локация на баща си и му е казал, че се е изгубил в гората.

Притесненият родител сподели, че е звъннал на сина си в 8 часа в неделната сутрин. Иван звучал сънен, все едно сега се събужда. Това е и последния път, в който баща и син разговарят. Оттогава телефонът на младия мъж дава заето. Не е разговарял нито с приятелите си, нито с гаджето си. В издирването на Иван са се включили полицаи с кучета, горски и граждани.

Обхождат се изоставените сгради в района. Горски коментираха, че е изключително трудно да се изгубиш в района, защото по какъвто и път да тръгнеш, след около половин час все ще стигнеш до някое от близките села. Трети ден бащата на момчето - Йордан, който е бивш военен, не спира да търси сина си.

Кметът на село Любен Каравелово Иван Димитров заяви, че в събота на обяд е получил сигнал от дежурния на общината, че от телефон 112 е получил сигнал, че в поделението е имало чужди хора с коли, с чужди регистрации.

„Отидох до място, за да видя дали действително има такива хора и коли. Навлязох в самото поделение, на 100 метра навътре, 2 палатки видях, с коли и каравани, но нямаше хора. При излизането ми от поделението видях двама младежи. Представих им се, попитах ги какво правят тук, откъде са...”, разказа кметът.

„Достъпът до поделението е свободен”, добави той.

„След това се обадих на дежурния на общината и му казах, че действително има хора и коли в поделението”, каза още Димитров.

„За изчезването разбрах от районния. Досега нямаме никаква информация такъв човек да е навлязъл”, посочи кметът.

„Не е лесно да се загубиш. Самото поделение... Ако вървиш в посока към селото, един километър е най-много. Виждат се нивите, виждат се къщите... В каквато и посока да хванеш, все ще излезеш някъде. Не може да се загуби, не е такава голяма местност”, каза още Иван Димитров.

„Ако беше тръгнал в някаква посока, за 2 дни трябваше да е стигнал някъде”, категоричен бе той. Иван Йорданов е около 180 см със слабо телосложение, къса кестенява коса и брада. Лицето му е продълговато, очите - кафяви. Бил е облечен със синя тениска и къси панталони, зелено горнище, обут с маратонки. От ОД на МВР - Варна апелират гражданите, които имат информация за местонахождението на Иван Йорданов, да позвънят на телефон 112 или да подадат сигнал в най-близкото поделение на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    33 2 Отговор
    То п бива бива олигофрения ама чак пък толкова..... ако е вярно това в статията ..... Нито са разговаряли с тези хора с които е бил нито по клетки търсят телефона ебати чудото!!!! Момчето е голямо не е неориентиран така като го гледам по снимката няма как да се загуби само нещо се е случило.

    Коментиран от #5

  • 2 Христо

    22 4 Отговор
    Интересното е че е пратил локация на баща си а се бил изгубил...

    Коментиран от #10

  • 3 Бойко пада на есен

    25 6 Отговор
    Поделението - разграден двор, като цялата държава. Безстопанственост и безотговорност. Сгради, варници, поделения все удобни места за сакатлъци. Герберасткото правителство ни води към мор, целенасочен мор на населението и животните. Гората не може да няма собственик, поделението също ? Рибаров от Простатурата го е дал на уволнение вече.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 4 Отговор
    ДАНО ГО ОТКРИЯТ ЖИВ ЗДРАВ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Смеееееех

    13 2 Отговор
    Как ще се загуби бе тъпанари Нали всеки Андроид има GPS локация убитая зарове някъде и телефонът е Откраднат и затова дава заето Как не може да засечете клетката откъдето е изпратена локацията Явно че изпука цията е изпратена по Вайбър То бива простотия в това МВР ама край няма
  • 7 Ако се е избръснал

    9 1 Отговор
    Няма да го хванете никога
  • 8 Bahti

    7 1 Отговор
    Па не взимай наркотици у гарата, гении!
  • 9 onq s konq

    4 8 Отговор
    Тоа некъф брадясал талибанин се е смотал некъде нарочно спорет мене
  • 10 Bubbles

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Христо":

    Кое му е странното?
    Дорицкогато се изгубиш някъде имаш локация защото си някъде.

    Да вземат да търсят и ямите на изоставените сгради да не се е сурнал някъде.
    Дано да е жив и здрав пък другото както и да е.
  • 11 др.Хърб Мелник

    7 0 Отговор
    Зависи с какво са друсали.Има такива друсни,че веднъж "изгубиш" ли се неможеш се намери никога.
  • 12 Иван

    3 1 Отговор
    Иване,защо го направи?
    Иване,ти имаше всичко!
    Всичко ти купувахме,Ваньо,
    от нищо не те лишихме!
  • 13 Иво

    5 0 Отговор
    Не се е загубил. Мъж на 28 години в палатка с приятели излиза неделя следобяд да се разходи сам в гората, като на където и да тръгне след половин час ще стигне до село. Има телефон в себе си, ден е. Най-логичното е да се обади на тези приятели да каже, че се е загубил, а не на баща си в Карнобат. Според мен е станало нещо там и той е избягал, не е искал да се върне, нито да го намерят приятели и не е казал на баща си абе стават тук проблеми ела ме измъкни за да не се тревожи, а е казал, че се е загубил и е искал баща му да дойде. По всяка вероятност е намерен от хората, от които е избягал към гората преди баща му да дойде и са блокирали телефона да не го търси никой и да дава заето.

    Коментиран от #15

  • 14 Нина

    2 0 Отговор
    150 човека това са поне 40 коли. Кучетата не намират следи, районът е претърсен и го няма там. Най логично е да се е качил в някоя кола и после не се знае какво става, за кой град е тръгнала колата и за коя държава. Ако са го качили румънци и са го пуснали някъде по пътя, може да е навсякъде и в страната и в чужбина.
  • 15 Безименна

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иво":

    Абсолютно достоверно. С разликата, че тук пише, че действието се развива през деня, което мисля е грешка. Много съжалявам за момчето, надявам се да не е страдал. За съжаление близките му ше страдат вечно за него. Мир на душата му и дано намери справедливост.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове