Last news in Fakti

4 Септември, 2019 17:48 12 393 27

Самоуби се бивш кандидат за главен прокурор

  • васил миков

По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков пистолет

Самоуби се бивш кандидат за главен прокурор - 1

Днес, 04.09.2019 г. в 15.35 ч. на тел. 112 е постъпил сигнал от член на семейството на Васил Миков – прокурор от Върховна касационна прокуратура за това, че същият е намерен починал в жилището си в гр. София.

По първоначални данни смъртта е настъпила след самопрострелване със законно притежаван от прокурор Миков пистолет.

В жилището се извършва оглед, като на място са изпратени прокурор и дежурен прокурор, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата в Р България.

Васил Миков е бил кандидат за поста главен прокурор. Миков е първият административен ръководител на Апелативната прокуратура във Варна, до смъртта си беше прокурор във Върховната касационна прокуратура.

Той е известен с факта, че през 1998/1999 г. на два пъти беше кандидат-наследник на бившия главен прокурор Иван Татарчев, но не успя да мине през ситото на Висшия съдебен съвет.

Веднъж беше пренебрегнат заради тогавашния шеф на спецследствието Бойко Рашков (чийто указ за назначаване не беше подписан от държавния глава), а втория път заради бившия заместник-министър на правосъдието Никола Филчев.

Малко след като президентът Петър Стоянов подписа указа му за назначаване (през февруари 1999 г.), Никола Филчев изпрати Миков на заточение в Кърджалийската окръжна прокуратура.

Националното сдружение на българските прокурори е учредено от 13 прокурори още в началото на месеца, но бе регистрирано в съда на 18 октомври. В управителния съвет на новото сдружение, освен Васил Миков, са още Валери Първанов от Върховна касационна прокуратура и Анна Банкова от Върховна административна прокуратура.

Преди години Васил Миков бе сред критиците на едноличния управленски стил на главния прокурор Никола Филчев.

Тогавашният главен прокурор предложи смяната му – очаквано от магистратите. През 1999 година Миков бе основен конкурент на Филчев за поста на главен прокурор, но събра само 11 гласа, а Филчев получи поста с 14 при гласуването във ВСС.

Васил Миков е роден на 1.05.1958 г. Завършва гимназия в гр. Толбухин през 1976г. и ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1984 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъжете умират бързо

    22 27 Отговор
    А се правят на мъже. То те изчезват. Колко много са се самоубили днес. Нито една жена не се е самоубила. Жалко.
  • 2 Лекар БГ

    76 2 Отговор
    Със сигурност "няма общо с професията му. "
    Така ще кажат. Правовата ни Държава. Дали не са го самоубили???

    Коментиран от #4

  • 3 Той пък за какво

    37 1 Отговор
    Как така човек от ВКС ?..
    Жалко за човека ,минал през всички перипетий на кариерата ,
    това съвсем не е обикновенно нещо...
  • 4 онзи

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "Лекар БГ":

    "бедност и немотия"-води до тук

    Коментиран от #8

  • 5 Анти милиционер

    6 27 Отговор
    Кандидатът на Сорос умря.
  • 6 Бая тайни ще е отнесъл със себе си....

    36 1 Отговор
    Амин
  • 7 Браво

    23 13 Отговор
    моето момче. Дано си повлякъл крак сред колегите си, та малко да оредеете.

    Коментиран от #17

  • 8 Ми тогава

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "онзи":

    Добрите трябва да станат богати и да помагат. Защото днешните богати са много стиснати. Не им се дават парите. А те имат пари колкото цялото човечество. И богатите са малцина които държат на 80% от хората парите. Това сме ние бедните. Парата не е правилно разпределена.

    Коментиран от #27

  • 9 Тои с пиштака ли ходи на заседания😂😂

    16 7 Отговор
    А съдията сигур има лека картечница и без друго не може да ги бутнат от постовете им😂😂😂
  • 10 самокакво

    35 0 Отговор
    Самозастрелване?!? така ли му викат вече?
  • 11 La Piovra

    45 5 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Васил Миков е бил кандидат за поста главен прокурор."
    Един да се престраши да конкурира Иван Гешев, и го намериха самоубит. А стадото си пасе спокойно по асфалтираните ливади на Асфалт Паша..

    Коментиран от #13

  • 12 обвиняем

    23 2 Отговор
    Тоя поведе хорото на гилдията. Кой е следващият?

    Коментиран от #24

  • 13 Вечна памет

    40 0 Отговор

    До коментар #11 от "La Piovra":

    Бил е кандидат преди повече от 20 години срещу Бойко Рашков и Филчев.И като цяло беше точен.Всъщност той е един от малкото дето изгони корумпирани прокурори .Е после станаха богати адвокати
  • 14 Коньо

    45 0 Отговор
    На мен ми се струва,че са го самоубили за назидание към неслушащите подобни
  • 15 Марио Кроненберг

    32 1 Отговор
    Самоуби се или... го самоубиха... 🤔
  • 16 Простак

    13 1 Отговор
    така е в България - КГБ -то в действие , който не е удобен, се Самоубива или умира Внезапно
  • 17 бай Коста

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Амин ,, мед да ти яде устата
  • 18 Стефчо

    9 4 Отговор
    Малко е бъркал в кацата с мед и сега го е подгонила съвестта и някакви пичове с компромати и трябва да се плаща накара. Айде да повлече крак за цялата тая пасмина бандитска корумпирана. Амин!
  • 19 Боко

    2 4 Отговор
    Съвеста си е свършила работа!

    Коментиран от #20

  • 20 Краси

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Боко":

    При тях няма, съвест, а страх от последствията, ако се разкрие, какво, как и под чие командване е правил. Сега след като е умрял всичко остава следствена тайна и след 10 или 15 години като се разчуе вече няма да прави впечатление на никого...
  • 21 Разработката на НСС срещу Н Колев

    3 1 Отговор
    Това била справката от НСС за прокурора Колев София, България 18 Ноем. 2010, 10:29 248 прочита 0 коментара 1 от 1
    Справката от НСС за убития прокурор Николай Колев, уличен по думите на бившия главен прокурор Никола Филчев в трафик на дрога, е от 2001 г. Подписана е от тогавашния шеф ген. Атанас Атанасов. Девет години и половина след изготвянето й вече може бързо и лесно да се намери в интернет (според www.afera.bg).

    Във връзка с възложена от вас предварителна проверка в ДНСС-МВР е открит оперативен отчет с окраска “Престъпления, свързани с наркотрафик, производство и разпространение на психотропни и упойващи вещества, незаконна търговия с оръжие” на българския гражданин Николай Георгиев Колев ЕГН...., с адрес:....

    Основанието за откриване на преписката е постъпила оперативна информация, че обектът (б. р. - по-надолу с тази дума се нарича Николай Колев) участва в международни контрабандни канали за внос, износ и разпространение на оръжие, наркотични и психотропни вещества...

    На името на обекта няма регистрирани фирми и не участва в съдружия с други лица. Работи като адвокат и използва офис с адрес:..., съвместно с...

    От работата по преписката става видно, че обектът проявява голяма мнителност. В тази връзка на домашния си адрес е създал организация за извършване на “контранаблюдение” и осигуряване на района. В тази организация членуват:... Всички връзки между тази група се осъществяват по мобилни телефони...

    Характерно за обект
  • 22 made in bg

    11 1 Отговор
    Кой вярва на днешната ВЛАСТ ? Този се самоубил, оня се самозапали с газ, онова момче се самообесило ? Маде ин Герберистан, страната на Тиквата и Хидрта / Назависимата Съдебна ВЛАСТ/.
  • 23 Ставрю

    6 0 Отговор
    И на мен като на някои други ми се чини да са го самоубили. Защо точно сега?
  • 24 Цацаровия

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "обвиняем":

    И след него боко първи😂😂и Ердоган си прибира територията и настава шерията тука
  • 25 Joro

    6 0 Отговор
    Тоя яко се е самоубил,сигурно 2пъти,единия в главата,а после и в сърцето
  • 26 Joro

    6 0 Отговор
    Забравих да спомена,че изстрела в главата е бил,абсолютно точен,защото може да има и одраскване само!Ей така да поясня!
  • 27 Едо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ми тогава":

    ,,НЕ ЗАВИЖДАЙ НА ЗЛИЯ БОГАТАШ! ОСТАВИ ГО И ПОДМИНИ! ЗАЩОТО НЕГО ВЕЧЕ БОГ ГО Е ОСЪДИЛ!" ,,Който не е с Мен, против Мен е! Който не събира с Мен, разпилява!" ,,Който вярва в Мене, има Вечен Живот и няма да дойде на Съд! Който не вярва, е вече осъден!". ,,Който вярва в Мене, нека вдигне Кръста си и така нека Ме следва!". ,,Божието Царство не е ядене и пиене, а Правда, Мир и Радост в Светия Дух!". ,,Божието Царство не е тук или там! Божието Царство е между вас, ако имате ЛЮБОВ-ГРИЖА помежду си!". АМИН!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове