Last news in Fakti

5 Септември, 2019 20:39 7 689 28

Прокурорът Васил Миков се е самоубил, застрелвайки се в главата

  • васил миков-
  • прокурор

Магистратът не е оставил предсмъртно писмо

Прокурорът Васил Миков се е самоубил, застрелвайки се в главата - 1

Обвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който беше намерен мъртъв в апартамента си в София в сряда, не е оставил предсмъртно писмо. Не е казал и нищо необичайно, нито пък се е държал по-особено в последните часове преди да се самоубие, научи TrafficNews. Съпругата му Анита, която е открила тялото, първо решила, че е получил инфаркт или инсулт, но после видяла раната от куршума.

61-годишният магистрат се е застрелял в главата със законно притежавания пистолет. При огледа в жилището му, което се намира на четвъртия етаж в блок в столичния квартал "Младост 2", освен криминалисти са били и двама прокурори от Софийската градска прокуратура.

Въпреки категоричното становище на полицията, че става въпрос за самоубийство, близки и познати на Васил Миков са изумени от решението му да сложи край на живота си.

„Васил беше тежък характер, влагаше много емоция във всичко, но никой не успя да го пречупи. Дори в най-тежките за него години, когато като главен прокурор Никола Филчев правеше всичко възможно да го стъпче и да му стъжни живота, той не се огъна.

Два пъти нападаха и офиса на жена му, първо го запалиха, после го взривиха, но въпреки това Васил не си подви опашката. Затова е странно сега изведнъж да натисне спусъка”, коментира пред TrafficNews бивш колега на Миков, който пожела да остане анонимен..

Според него подхвърлените версии, че починалият прокурор е имал психически проблеми напоследък са съмнителни. Миков не се е оплаквал от здравословни проблеми и е бил напълно адекватен, твърдят прокурори, които са се срещали с него в последните 2-3 месеца.

За последните години това е трето самоубийство на прокурор. През 2000 г. върховният прокурор Николай Джамбов, който също беше опонент на Филчев, се застреля в служебния си кабинет. През 2014 г. в дома си се самоуби Христо Манчев, който беше заместник на Филчев като главен прокурор, но за него се знаеше, че страда от тежко заболяване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яката

    14 31 Отговор
    работа. Една мърша, тормозеща народа си по малко...
  • 2 Behemoth

    31 4 Отговор
    Ами всеки си има точка на пречупване....при мишоците е всеки ден ама им минава леко....тежките характери издържат много но когато се пречупят е завинаги...

    Коментиран от #5

  • 3 5241

    45 9 Отговор
    Този е щял да изнася компромати срещу избора на единствения кандидат за прокурор/при единствен такъв просто липсва избор, има назначаване и мошикът Гшеве е мн.удобен/ и е бил самоубит.

    Коментиран от #19

  • 4 незнайко

    56 6 Отговор
    Всички неудобни се САМОЗАСТРЕЛВАТ ! Това не прави ли впечатление на никого ? Вече ни взеха за МЕЗЕ !!! Интересното е, че на господин Филчев изобщо не му ПУКА !!!

    Коментиран от #15

  • 5 Гари Бъзи

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Много точен коментар, ако визираш едноименния филм, с големите имена в Холивуд Киану Рийвс и покойния Патрик Суейзи, които наистина беше железен и корав, но накрая и той се пречупи, дето се казва колкото и да си корав, винаги имаш точка на пречупване.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Краси

    21 3 Отговор
    Обикновено в кримските и по филмите се предлага следната версия: ако не е оставил предсмъртно писмо, значи е убит. След този коментар очаквам да намерят предсмъртно писмо, написано поне преди два месеца и скрито при някой адвокат за да могат разследващи те да оправдаят своята неграмотност и некадърност.
  • 8 Фоти

    38 3 Отговор

    До коментар #6 от "манго":

    Няма прокурор и адвокат и съдия, които биха се самоубили без да оставят писмо. Поредният убит от мафията.
  • 9 ROP

    24 2 Отговор
    Един приятел пита? За какво им са на прокурорите и съдиите лично оръжие? Също и на набедените политици - нали народа ги обича?

    Коментиран от #12

  • 10 знаещ

    34 2 Отговор
    Нищо подобно! не се е самоубил, убит е! И приятелите, и близките му са сигурни в това! КОЙ го самоуби, е ясно, нали!
  • 11 Олимпийска надежда

    8 0 Отговор
    Да бе, да!
  • 12 ???

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "ROP":

    Ей за това -да се самоубиват. А виж го и писмо не написал да мъчи колегите си. Сега сериозно -подписал ли се е в подкрепа на Гешев?
  • 13 Койчо

    10 0 Отговор
    Всичко е ясно като бял ден
  • 14 ТОВА Е АТЕНТАТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ

    32 2 Отговор
    Няма друга страна, в която магистрат да го самозастрелят и хорицата спокойни да се изнасят на почивчица на море и планини. Няма такава дива селяни и свинщина. Сега трябва да излезем и да сменим мафиотското правителство! АЙДЕ БЕ РОБО, НЕ ВИ ЛИ Е ЕНЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА ВИ?

    Коментиран от #20

  • 15 Синдикат на Ало Измамниците

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    С лявата ръка в дясното слепоочие........
  • 16 СЕЯНИН

    7 1 Отговор
    С очите си да видим, нема да повервам на тва, къде го пишат офицялно. У село един преди години се обеси, после друг се гръмна, един утрепа баща си и още е у затворо, ама сичките така с цел, умисъл, а тоа .те така. Нема да е верно!
  • 17 Обикновен човек

    12 3 Отговор
    Убит е но близките се страхуват да споделят това в медиите!
  • 18 ддн

    8 1 Отговор
    Мното прокорори храним, заплатите им големи !!!
    Мисля, да съкратя щата - кофти че не съм власт имащ!
    Жалко за тоя човек - не го познавам лично, но явно не е издържал на натиска, затова е казано ако нямаш дупе не играеш. Аз затой съм си в застой от бая време!!!
  • 19 Щял съм да бъда..

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "5241":

    Бил съм бил пиян.. Съчинения от типа: ала бала.
  • 20 Силно психическо натоварване и ...

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "ТОВА Е АТЕНТАТ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ":

    Трудна им е работата. Не всеки може да понесе стреса във работата. Ген ... .
  • 21 Странно

    12 1 Отговор
    Самоубият е написал предсмъртно писмо, в което изказва пълна подкрепа за кандидатурата на Гешеф за гладен прокурор.
  • 22 АНЕНЕРБЕ

    9 1 Отговор
    УБИХА ГО!!

    ОПГ не допусна хора като него да останат и продължат БОРБАТА С ТОВА МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ В КОЕТО УЧАСТВАТ КАКТО УПРАВЛЯВАЩИ , ТАКА И ОПОЗИЦИЯ.

    ВЕЧНА МУ ПАМЕТ .
  • 23 НЕЩО НОВО

    7 1 Отговор
    На 22.12.2002 година зверски пред дому му бе РАСТРЕЛЯН прокурор НИКОЛАЙ КОЛЕВ!!

    И ДО ДЕН ДНЕШЕН УБИЙЦИТЕ МУ СА НА СВОБОДА!!

    ПОМНИТЕ ЛИ КОЙ БЕ ТОГАВА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР??
    Една мутра на която Петър Стоянов и Първанов дадоха ГЕНЕРАЛСКИ ПАГОНИ.

    Как се справи с това и другите показни убийства извършени в този период от време ген. Борисов??

    ОТЛИЧНО!!
    НЕ ОСТАНА ЕДИН ЖИВ КОЙТО ДА ГО КОМПРОМЕТИРА!
  • 24 КАПИТАЛ:

    7 1 Отговор
    Прокурорът, който не преклони глава пред началника
    .
    Със смъртта на Васил Миков си отива един последните представители на откритата съпротива в държавното управление.

    "Грешката ми беше, че твърде рано свалих маската" разказва Васил Миков и споменава за случай, когато е отказал да върне иззети вещи, за които имало данни, че са предмет на престъпление.

    КАКВО ЩЕ КАЖАТ ПО ПОВОД СМЪРТТА МУ ИВАН ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ.

    НЕ ЧУВАМЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ОТ ГОВОРИТЕЛКАТА И ОТ КОЛЕГИТЕ МУ!!!

    КАКВИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ???
    ТЕ СА ВЪЗДЪХНАЛИ ОБЛЕКЧЕНО.

    НЯКОЯ ГАД Е СВЪРШИЛА МРЪСНАТА РАБОТА - убили са го!!

    БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ И ГОРЕТЕ В АДА!!
  • 25 Дзвер

    6 0 Отговор
    Естествено, че няма да остави писмо. Някой ще направи графологична експертиза и цялата работа ще се разсмърди. Заплашвали са го, гърмяли го и не се е пречупил, изведнъж решил да се самоубие без нищо.
  • 26 Дрибъл

    2 3 Отговор
    Миков е вероятният поръчител на Николай Колев. Убиха го,след като Колев каза за Миков че и за селски пъдар не ставал . казаното беше по повод кандидатурата на Миков за главен прокурор

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЧичоДядко

    1 0 Отговор
    Много разбирачи и конспиратори!
    Никога няма да разберете, защо човека е човек.
    Поклон пред памедта му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове