6 Септември, 2019 17:10 3 881 22

Майка на две деца след пожара в Бухово: Голи и боси сме

  • пожар-
  • бухово

Хората разказаха, че това е втори подобен пожар в тази сграда

Майка на две деца след пожара в Бухово: Голи и боси сме - 1

Над 200 души живеят в пострадалия блок при пожара в Бухово. Техните апартаменти са или опожарени, или наводнени след спасителната акция. В четвъртък част от тях бяха допуснати до домовете си, за да спасят малкото останала покъщнина. Сградата продължава да е опасна.

Мария живее на последния етаж в изгорелия блок. Тя разказа, че не е успяла да се качи до апартамента си след инцидента. Не са ѝ разрешили, защото има шанс от пропадане на носещи стени.

"Когато започна пожара си бяхме вкъщи, даже си готвех, а дъщеря ми гледаше телевизия в хола. Изведнъж моят син извика: „Мамо, гориш”. Като се показах на прозореца цялата сграда беше пламнала”, спомня си жената пред Би Ти Ви.

Тя сподели, че трудно са се евакуирали заради задушливия дим. Спасили са се благодарение на доброволец, който се е притекъл на помощ.

"Нищо не ни остана, голи и боси сме. Дъщеря ми е на 13 г., синът ми е на 10 г., който с каквото може да ни помогне – ще бъдем благодарни”, призова Мария.

Хората разказаха, че това е втори подобен пожар в тази сграда. Според тях, първият път не са взети необходимите мерки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 12 Отговор
    Кой ще им помогне - бащата на децата - кой друг!

    Коментиран от #7

  • 2 Надежда

    25 1 Отговор
    Мога да помогна и за двете деца, както и на Вас Мария. Как да се свържем?
  • 3 Дайте координати

    26 1 Отговор
    Ако публикувате координали, сигурен съм че всеки може да отдели по малко. Трябва да бъдем хора!
  • 4 Какво съвпадение

    6 17 Отговор
    Щото и ние сме голи и боси, та имаме дори и съдебни дела от Топлофикация и Софийска вода. Гответе се и вие, защото пожарникарите са точили вода от блока и сметките ви ще са като Джомолунгма.
  • 5 Голо бърдо

    6 7 Отговор
    А на мен кой ще ми помогне, като съм инвалид. Никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой никой

    Коментиран от #9

  • 6 Ул Йордан Борисов

    14 4 Отговор
    Боко тиквата да развърже кесията,нали е баровец и раздава пари наляво и надясно.
  • 7 Ххх

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Така ли ? Ами ти ако си бащата и работиш за 600 - 700 лв. ще помогнеш ли с купуването на ново жилище ? Според мен Борисов да не се прави на ударен с мокър парцал, ами да вземе да осигури жилища на хората. И то не някакви там временни или нещо от сорта, просто да ги обезвъзмездят с равностойни жилища в района. Е, от такива харчове сигурно няма да изкара комисионна, ама то пък не може от всичко. И да не седнат да обясняват на хората защо не си били направили застраховка, защото и към коректността на застрахователите съм с много въпросителни.
  • 8 На този етап от живота

    15 4 Отговор
    Поне има деца за които да се грижи и да бъде обичана това е нейното най голямо богатство. Някои нямаме и толкова и ще умрем и няма кой да ни погребе.
  • 9 Отговор

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Голо бърдо":

    Какъвто и инвалид да си, получаваш пенсия за трайна нетрудоспособност, освен ако не си от същия блок и наистина се нуждаеш, но се съмнявам.

    Коментиран от #11

  • 10 Съдът да постанови решение

    5 2 Отговор
    Такива къщи от направени от дървени греди са силно запалими и пожароопасни. Трябва да ги застраховат и с времето гредите съхнат. Трябва да се събарят и да се стоят нови къщи със стоманобетонни конструкции и профили.

    Коментиран от #13

  • 11 Неудачникът

    13 2 Отговор

    До коментар #9 от "Отговор":

    Отчуждение и самодостатъчност и алчност ни залива отвсякъде станахме затворени в собственият си битовизъм и не познаваме дори съседите си. Само ламтим за пари. Завистливи и самодоволни живуркаме в собствените си кутийки и неусещаме че сме загубили човешкият си образ.
  • 12 Неудачникът

    5 1 Отговор
    Отчуждение и самодостатъчност и алчност ни залива отвсякъде станахме затворени в собственият си битовизъм и меркатиност и не познаваме дори съседите си само ламтим за пари завистливи и самодоволни живуркаме в собствените си кутийки и неусещаме че сме загубили човешкият си образ

    Коментиран от #15

  • 13 Архитект

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Съдът да постанови решение":

    Ти нещо да не предлагаш апартаменти като на ЦЦ и Татин Пламчо? Знаеш ли колко хора в по–малките градове и селата живеят в къщи, строени преди 50–60 години?

    Коментиран от #14, #21

  • 14 Няма логично обяснение

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Архитект":

    65/70 годишна постройка и то с 200 живущи в този пожароопасен обект.
  • 15 Госあ

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Неудачникът":

    А най голямото лицемерие е, че говорят за раждаемост.
  • 16 Педант

    14 0 Отговор
    Дами и господа журналисти, бъдете по-точни при използването на българския език!

    "...има шанс от пропадане на носещи стени."

    "Шанс" е вероятността да се случи нещо хубаво, добро и полезно. Когато се говори за вероятността за нещо лошо и нежелателно, думите са "риск" или "опасност".

    "Шанс от пропадане на носещи стени" е все едно някой, който играе тото, да каже: "има опасност да спечеля джакпота". :-)
  • 17 Дайте координйти

    8 1 Отговор
    Готов съм да преведа 10 000лв и да приема децата за месец докато се оправите

    Коментиран от #19

  • 18 Хил Наполеон Хил Наполеон

    0 0 Отговор
    Новите По Нова след 2 минути
  • 19 Въпросът

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дайте координйти":

    Да не си спечелил от тотото 300000 лв?
  • 20 ququ

    3 0 Отговор
    моля за номер на сметка, IBAN + BIC + титуляр
  • 21 Аз живея

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Архитект":

    в стара градска къща, която е строена през далечната 1892 година и е страхотно, чаровна и с дух сграда.

    Коментиран от #22

  • 22 Архитект

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Аз живея":

    Разбира се че е така, вярвам ти! Такива къщи носят духа на времето, имат собсвен живот и сякаш ти говорят. Ако я поддържаш както трябва внуци и правнуци ще ѝ се радват. Въпросът е, че в масовото строителство през 60–те и 70–те години на миналия век, когато хората напускат селата, започват да работят във фабрики и заводи и си закупуват парцели от ТКЗС–то, строят къщи като сами си правят тухлите, някои работят в Родопите , срещу което получават дървен материал и др. подробности. Цимент кът– реди се на смени половината рода или ходиш да се молиш на местното партийно величие. Така е било, знам го от баба си и дядо си. Та повечето къщи от този период са с гредоре. Който имал после пари, бил плоча и направил нов покрив, който не– потенциално пожароопасен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове