Last news in Fakti

10 Септември, 2019 09:26 1 422 27

Фандъкова: София се променя

  • йорданка фандъкова-
  • местни избори

Трудна е битката, защото и лобитата са големи

Фандъкова: София се променя - 1

Много хора говорят, че тази кампания ще бъде на живот и смърт, но за мен това никога не е било така, а да се представят нови идеи и проекти. Това ще е битка за власт. Това заяви в ефира на ''Здравей, България'' по „Нова телевизия“ кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова.

,,За мен е важно да имам възможност да разговарям с хората. За десет години успяхме да заменим едни задачи с други. Виждате, че София се развива и променя с бързи темпове. Работата за града ни трябва да продължава. Приоритетите се сменят, трябва да има нови идеи, а те идват с нови хора, които да ги създават и реализират'', добави още столичният градоначалник.

,,Изпълнихме стотици обекти за тези години. В хода на всички тези стотици ремонти никой не може да гарантира, че няма да има изкривени плочки. Аз съм кметът, налагал най-тежките санкции в държавата, но трябва да се помисли и за превенция, а не само налагане на контрол. Лично ще внеса такова искане за промяна - всички да носят професионална отговорност, тоест гилдиите да могат да отнемат лицензии. В момента, колкото и да не съм доволна от дадена фирма, не мога да ѝ откажа участие в обществени поръчки'', допълни Фандъкова.

Кметът на София обяви, че не възнамерява да излиза в отпуск, защото в столицата има още доста задачи за изпълняване.

,,Аз ще си свърша работата дотогава, докогато законът ми дава това право'', категорична бе тя.

,,Имаме много натрупани проблеми през годините, с които се опитваме да се преборим. Трудна е битката, защото и лобитата са големи. Имаме идеи и ще продължим да се борим, за да подредим града'', заяви тя по отношение на презастрояването на София.

,,Хората да решат в каква София искат да живеят. Аз ще изляза с решителност и отговорност'', допълни в заключение Йорданка Фандъкова.

Много хора говорят, че тази кампания ще бъде като "на живот и смърт". За мен това никога не е било така а възможност да представиш новите си проекти и идеи. Това заяви в ефира на "Здравей, България" кметът на София Йорданка Фандъкова. "За някои кандидати сякаш това е битка за София и власт, но не мисля, че хората очакват точно това от нас", добави тя.

Фандъкова коментира и изтеклите голи и перверзни кадри на годеницата на кандидат - кмета на "Демократична България Борислав Игнатов: "Реакцията ми бе дълбоко лична и пак бих реагирала така. За мен има граница и не може така да се руши личното достойнство. Аз самата съм била жертва на такива публикации. Обикновено пишат, че съм много болна от рак и съм в много лошо здраве.

Това натъжава близките ми хора, детето ми. Съчувствам дълбоко на архитект Игнатов като майка и човешко същество. Моето бе лична реакция, а не партийна", подчерта тя. "Дъщеря ми ме поздрави за реакцията ми срещу снимките. Още като се прибрах, тя ми каза "Браво, мамо, че реагира така"", добави Фандъкова. "Общината не е имала отношение с медията, в която се появиха снимките.

Следващата реакция на политическите сили вече ще е партийна, досега бе лична на всеки", смята кметицата. "Кметската надпревара е състезание на мнения и идеи. Имаме много такива. За 10 години успяхме да заменим едни задачи с други и да пренаредим приоритети. Наложихме една висока скорост за промяна. Днес тя може би се струва нормална за всички, но това не е така. Това е плод на много работа, на много проблеми. Понякога трябва да си взимаме поука от грешки и пропуски.", каза тя. "Няма как човек да не сбърка за 10 години, но е важно да си направим изводите и да продължаваме напред. Приоритетите ни обаче се сменят. Новите идеи ще запазят бързият темп на развитие на столицата", каза тя. "Аз съм кметът, който е налагал най-големите санкции в държавата. Само заради ситуацията с "Граф. Игнатиев" съм наложила половин милион лева санкции", припомни тя. Според нея проектантите, архитектите и изпълнителите трябва да носят професионална отговорност - лицензът им да бъде отнеман или поне рейтингът им да бъде намаляван така, че да не може да участват в конкурс за обществени поръчки.

"В Сърбия процедират така и имат успех. Съвсем скоро ще внеса това предложение и при нас. Ще настоявам за тази промяна, защото това ще доведе до още един механизъм за контрол", заяви Фандъкова. Според нея друг важен процес е дигитализацията в града. За тази цел тя е поканила IT специалисти, които работят за промяна в структурата на общината. "Предвиждам и създаването и обособяването на специален ресор - дигитален заместник-кмет, който ще носи отговорност за този сектор. Всичко ще е по-прозрачно и публично и по-лесно за гражданите", каза тя.

"Метрото е стратегически проект, който променя града. Трябва да продължим с развитието му със същите темпове", заяви Фандъкова. Виктор Николаев излезе на видео стената и на специална карта започна да очертава бъдещите маршрути на метрото, като пожела кметицата да му даде няколко пояснения. След секунди картата обаче се смени, а на нея се появи "зелен ринг". "Ще имаме зелен ринг. По старите ж.п. линии ще изградим паркове - ще има пешеходни зони и зони за велосипеди. Идеята е да се свържат кварталите с парковете на града", каза Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гол охлюв

    21 2 Отговор
    Фандъкова да влиза в затвора доживотен затвор без право на автомобил на НСО
  • 2 Софиянец

    27 1 Отговор
    Е какви нови идеи, за десет години една и съща боза с обещания и накрая нищо
  • 3 джедай

    23 1 Отговор
    София се променяла с бързи темпове.АМИ ДА,ПРОМЕНЯ СЕ. БЕТОН ДО БЕТОНА,МИЛА МОЯ МАЙНОЛЬО,ПЕРКИ ДО ПЕРКИТЕ,РЕМОНТ НА РЕМОНТА.
  • 4 Фосайд

    18 3 Отговор
    От другия месец ти Данче спираш да крадеш за пейки по 20 000 лв. и люлки по 5000лв!
  • 5 софиянец

    16 1 Отговор
    По проста и безмозъчна лелка в управлението на София не е имало. Изпълнява всяка прищявка на Тиквата, без мисъл и възражения. Три мандата гербави стигат, защото София има крещяща нужда от мислещ и принципен кмет
  • 6 Бай Хой

    8 0 Отговор
    Да влиза ма някой трябва да й покаже пътя, че тя не е от най-умничките, но едва ли ще си боцне сама катанеца ! София за съжаление няма особен късмет последно време - 95 до 2005 Софиянски, каква ирония. След това Боко строителя и от 2011 учителката на боко боко по човек и общество. Де да знам, все си мисля че някой инженер, архитект би бил добър кмет...са ще чакаме кюстендилската слива да одруса столицата !

    Коментиран от #11

  • 7 Алфа Вълкът

    10 1 Отговор
    Тая София от 20г как съм стъпил за пръв път в нея все се променя. Обаче последните 10г като зачукахте пътищата ѝ таковахте мамата! По 2-3 не можете да оправите един булевард. И то като свърши ремонта, булевардът пак е за ремонт!
  • 8 vvvvv

    9 1 Отговор
    Пред казионната телевизия с подготвена викторина. Пак от същото, а бунаците да гласуват за нея.
  • 9 въй

    4 0 Отговор
    "изтеклите голи и перверзни кадри" Голите и перверзни кадри не са течни. Публикувани или разпространени кадри. Голи и перверзни кадри има и в администрациите,в министерствата,в Медицинска академия и прилежащите й заведения. Руси и тъмнокоси.
  • 10 Йосарян

    9 0 Отговор
    Накрая и пломбите ще ни откраднат! Яко глупави и овчедушни. Търпи и папкай асфалт.
  • 11 само питам

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Хой":

    Много ми е интересно, ти себе си как би оценил ... щото за кусурите в чуждата паница си много добър

    Коментиран от #17

  • 12 Факт

    2 0 Отговор
    Парковр!?Като дълбоката оран в Западния парк!?
  • 13 Коментар📝

    10 0 Отговор
    ЛИЦЕТО НА МАФИЯТА
  • 14 ОТКАЧАЛНИК

    4 0 Отговор
    ДОВИЖДАНЕ ВРЕМЕ Е ВСИЧКО СВЪРШИ
  • 15 Фандъкова

    3 1 Отговор
    Софянци и пришълци пак ще ме изберете щото сте оВце !
  • 16 сгур

    0 0 Отговор
    Данче, за теб - https://fakti.bg/life/408190-zashto-jenite-zapochnaha-da-majat-vaginite-si-s-ocet
  • 17 Бай Хой

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "само питам":

    Ха ми за кмет на софия не ставам ако това питаш. Иначе съм добре и не ми е цел да забогатея на чужд гръб. А паницата не е чужда , защото тези хора управляват града в който съм роден и живея. Не съм забелязал изброените от мен лица да блестят с градоначалнически нюх. За далавери и кражби няма да говоря там е дъвкано , та дъвкано.
  • 18 Скрий се

    0 0 Отговор
    Недорузомение на конци
  • 19 Сф е най гадния град държава

    7 0 Отговор
    Всичко е отврат😂😂😂сгазени псета котки гълъби мизерия прах строшени улици тесно шумно пренаселено и скъпо побъркана архитектура с 2 думи ако не правиш поне 5 бона месечно за джоба немаш място в сф щот тва не е живот
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 бял

    0 0 Отговор
    Променя се,ти изчезваш
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чичо Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "СОФИЯ Е БОЙКОВАТА БЪЛГАРИЯ":

    Ти и ти нищо не каза ! Да не си в младежкото ГЕРБ ? Или в Дее България ?
  • 24 Казуар

    0 0 Отговор
    Данчето и Майчето произхождат от семейства на комунисти.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Роко

    1 0 Отговор
    Отивай си....
  • 27 Светла

    1 0 Отговор
    Никога ГЕРБ никога Фандъкова то бива може ама чак пък толкова много ооо да се краде и да си нагъл кой това ?Как кой Фандъкова как така пише в фейсбук а ти и пишеш и греда ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове