8 Юни, 2012 12:45 2 606 5

Бойко Борисов: Ще учим ЕС как се конфискуват имоти на мафиоти

  • бойко борисов-
  • конфискация
Бойко Борисов: Ще учим ЕС как се конфискуват имоти на мафиоти - 1
Снимка: БГНЕС

"И ние сме дали нещо на Европейския съюз - как да конфискуват имотите, придобити по престъпен начин. Не си мислете, че на Запад всички имоти са придобити по законен начин", това е заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите на последното правителствено заседание. Това става ясно от стенограмата.

Той е направил този коментар, след като правосъдният министър Диана Ковачева е съобщила, че на заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи“ в Люксембург ще представи приетия наскоро Закон за конфискацията на имущество, придобито по престъпен начин.

"На същото представяне ще присъства и комисарят по правосъдие госпожа Вивиан Рединг. Съвместно с министъра на правосъдието на Ирландия предвиждаме да направим предложение към ЕК темата за гражданската конфискация да стане обект на изследване и да бъде предложена директива в това отношение. Така че и в рамките на ЕС гражданската конфискация да може да се прилага", заявила е Ковачева.

По време на правителственото заседание е бил обсъждан и друг казус, свързан с имоти. Образователният министър Сергей Игнатов е предложил кабинетът да даде съгласие за продажба на част от недвижим имот, собственост на „Образование и наука” ЕАД, София.

"Този имот е строен навремето много амбициозно като печатница, в която трябва да работят над 2 хиляди души. Днес целият производствен цикъл е свит и там са около 187 човека. През 2005 г. „Демакс” АД е закупило от този имот 4866,72 кв. м и искат да купят още тези 3 хиляди кв. м", докладвал е Игнатов.

"Това не е ли скрита приватизация?", усъмнил се е премиерът.

"Не мога да Ви кажа дали е скрита приватизация. Ние владеем 31 590 кв. м", пресмята Сергей Игнатов.

"На практика ние с това решение сега обикаляме забранителния списък в закона и влизаме в тази посока. И утре именно в това Народно събрание ще излезе опозицията и ще каже – защо заобикаляш закона и защото правиш скрита приватизация?! И аз какво ще им отговоря?", продължава да настоява Борисов.

Игнатов се опита да го успокои, че юристите са му казали, че не е скрита приватизация.

"Аз не се съмнявам в теб, не ме разбирай грешно, но тези, които са ти поднесли всичко това, утре ще те пратят на питане или най-вероятно ще ме питат мен, защото ще има министерско решение. Ако това, което казваш като мотиви, е така, повтарям, не се съмнявам, ще отидеш в парламента, ще поискаш съгласие на парламентарните групи да ти дадат ОК и тогава ще го пусна по този начин. Ако не, ставаш уязвим, покрай теб и аз. Иначе би трябвало да променим закона. Или – трябва ни, ние не искаме да го вадим от забранителния списък, но една част можем да продадем и с тези пари да си уплътним или да си подобрим енергийната ефективност, каквото искаш.

Обясняваш им, там са хора. Когато им се обясни и видят, че няма елементарна далавера… Още повече, че това е техен депутат – Петър Кънев, бивш депутат от БСП. В смисъл, нямаме никакво основание да се притесняваме морално, но би могло да ни атакуват. Затова няма да я приемем тази точка, докато не я прекараш през парламента", отсича накрая министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IQ146

    1 2 Отговор
    Бойко Борисов Е ПАТРИОТ;Бойко Борисов,вместо да КРАДЕ,с парите на данъкоплатците СТРОИ МАГИСТРАЛИ, изгражда и възстановява инфраструктурата на България;Бойко Борисов е ПЪРВИЯТ ПРЕМИЕР,който уволни Министър само за съмнение за злоупотреби;Бойко Борисов е популист,но и милее за хората;При Бойко Борисов няма 6-5,няма ваши,наши,хванат ли те в крачка,няма прошка!;Бойко Борисов е „убиец” на маргинали-когато хората ги сравнят с Бойко Борисов,разбират,че са маргинали;Бойко Борисов превърна Доган в маргинал;При Бойко Борисов най-сетне доказаните престъпници получават ефективни присъди;Бойко Борисов спря Бургас-Александруполис-убиецът на туризма в Южното ни Черноморие;Бойко Борисов спря БелеНЕ–най-КРАДЛИВИЯ проект в историята на България;Бойко Борисов(с Плевнелиев) се бори да измъкне България от газовата монополна хватка,довела ни до най-високи цени в цяла Европа...Бойко Борисов,така,както го разбира и колкото може,РАБОТИ ЗА БЪЛГАРИЯ!За разлика от ВСИЧКИ ПРЕДИШНИ УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ!
  • 2 гостенка

    1 1 Отговор
    ЕДНО ГОЛЯМО БРАВООООООООО ако е истена , но трябва да влязат и на топличко,
  • 3 100

    2 0 Отговор
    Точно така Бокоо-апартаменти,банки всичко трябва да се конфискува в полза на държавата
  • 4 кик

    1 0 Отговор
    боко казва вси4ко което е ваше е мое тоест какво праваят моите имоти и пари при вас??????? и вие му се кефите хахахахах прост народддддддддддддд
  • 5 Фъч

    1 0 Отговор
    Неговите кой ще му ги вземе???