4 Май, 2012 18:43 1 134 2

Плевнелиев приветства конфискацията

  • плевнелиев-
  • закон за конфискация-
  • конфискация

Министерствата да останат в София, агенциите могат да бъдат местени

Плевнелиев приветства конфискацията - 1
Снимка БГНЕС

Приветствам политическата воля на правителството и парламента да приемат Закона за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Рибново в отговор на журналистически въпрос.

“По-важно е обаче този закон да доведе до създаването на реално функциониращи механизми, до създаването на комисия, която да може професионално и компетентно да си свърши работата. Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел”, заяви Росен Плевнелиев.

Държавният глава каза, че е важно административната децентрализацията в България да се случи, но тя трябва да бъде част от ясна държавническа концепция. “Министерствата трябва да останат в София, просто защото е необходима бърза координация на ниво министри и заместник-министри в държавата”, коментира Росен Плевнелиев. Според президента такъв е и опитът на нашите европейски партньори. “Агенциите към министерствата могат да бъдат позиционирани на територията на страната, там където има смисъл”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Камен

    0 0 Отговор
    "Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел”, заяви Росен Плевнелиев, с което искаше да каже, че не се интересува от оценката на българските граждани, да не говорим за опозицията на ГЕРБ.
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    държавата тоест боко иска да открадне вси4ко на хората и да ги загроби..ало народе къде си? не сте били роби ами кво? къде е оръжието? боко също е биологи4на единица и подвластна на куршум