Last news in Fakti

12 Септември, 2019 12:39 2 467 37

Борисов за Шенген: Не съм се отказал

  • бойко борисов-
  • шенген

Рискът, когато сме в Шенген като идват бежанците да си остават тук е 100%, посочи премиерът

Борисов за Шенген: Не съм се отказал - 1


"Аз не съм казал, че се отказвам от Шенген. На моите колеги от десните партии в Германия им казах, че вече ми омръзва. Всеки като дойде и казва ние подкрепяме Шенген. Подкрепете ни като ни приемат."
Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти на откриването на логистичен център на Jysk.

Той подчерта, че им е казал да се спрат малко, защото излиза, че ни правят услуга. "Не, ние ви правим услуга, пазейки най-добре европейската граница", изтъкна премиерът.
Той обърна внимание, че искаме да влезем в Шенген, но Холандия ни спира поради една егоистична причина.

"Ако и България, Румъния и Гърция са в Шенген, от Егейско море до Холандия няма кой да спре бежанците", обясни той.
На въпрос дали добрите отношения с Ердоган са гаранция за намален миграционен поток, Борисов заяви, че от турската граница имаме 0% натиск.

"Рискът, когато сме в Шенген като идват бежанците да си остават тук е 100%. Днес с Турция имаме такива отношения", допълни още премиерът.
Бойко Борисов коментира и безсрочния протест на медицинските сестри с искане за по-достойно заплащане.

И аз искам двойно, всеки иска двойно. Затова милиарди влагаме в инвестиции, посочи министър-председателят.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мали мали

    41 2 Отговор
    Фурнаджииска лопата,хем сърби хем боли
  • 3 Коментар📝

    41 2 Отговор
    Оставка и Съд.
  • 4 Родолюбец

    21 2 Отговор
    Господин Борисов, Шенген да, но да си запазим БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ както си запазиха и други страни от Шенген.

    Коментиран от #6, #29, #30

  • 5 Мартин

    30 0 Отговор
    Добре, че е Бойко, иначе JYSK нямаше да отвори склад в България. Пак се е самопоканил на откриването, все едно е Тодор Живков. Само че година е 2019, комунизма е минало, а Бойко с нищо не допринася за да се отвори частен обект за каквото и да е било, а ако случайно пък има принос - то това е корупция.
    Следващото лято, живот и здраве, ще ремонтирам покрива на къщата на село, та ще го викна ако е още премиер да резне лентата, да се снимаме.
  • 6 Мартин

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Родолюбец":

    Браточка, Ние сме във валутен борд с Еврото от доста години, нашият лев няма себестойност като другите валути. Стойността на лева се определя от еврото т.е. дали ще го запазим или не, има значение само за банките които прибират тлъсти такси за обмяна на валута. По-добре да се директно в Евро за да спестим някой лев от такси и комисионни, а може и да се докопаме до малко по-ниски лихвени проценти за заеми.
  • 7 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    23 1 Отговор
    ББ при политиката която водите, при икономическото и политическото положение в момента и при фалшивата стабилност, гарантирана от Гроб– Шенген само през крив макарон! Мечтите са безплатни.
  • 8 Лъжци бг

    20 0 Отговор
    Боко Тиквунов хептен е загубил връзка с реалността и тотално се е самозабравил,с тези заучени до болка фрази,без реално покритие за поне малко по-добър живот на сънародниците му...!
  • 9 плевен

    12 0 Отговор
    В природата нищо не се губи или прибавя. За да забогатеят банките, ще трябва да обеднеем ние. Цялата икономическа мисъл в страната е впрегната в задачата как да се предизвика инфлация за да се размърда икономиката. Нас кучетата ни яли. Веднъж вече ни ликвидираха спестяванията. Колкото до това, че не му пука от заселването на мигранти- нямам думи които да подмине модератора.Не е прав, и майка му не е права , и сестра му не е права, и партията му не е права.
  • 10 Ха сега

    11 0 Отговор
    ТОЙ не се е отказал?
    Ще заминава някъде ли?
  • 11 управляват ни мишоци

    13 0 Отговор
    Какъв Шенген бе цървул ? ПотникОф и неговата чета предизборно пак спря движението в местността Салтанат във Варна. От канцеларията лесно се налагат рестрикции без да се види на място необходимостта от транспорт на семейства , комунални услуги и държавни учреждения. Националния Институт по Метеорорлогия и Хидролигия - филиал Варна е отрязан и не може да си изпълнява дейностите. Толкова време не можаха да намерят решение за втори излаз . Канцеларските мишоци с лека ръка налагат рестрикции вместо тая смотана ВЛАСТ да се грижи за хората. Некадърното ръководство на общината започна предизборната си кампания със голямо спускане по пързалката. И подкупните медии втори ден мълчат и гледат сеир до следващите митинги.
  • 12 обективно

    19 0 Отговор
    Ще сме в шенген, когато БиБи е забутан някъде в историята и България стане рай - тогава наистина ще сме привлекателна страна за живеене, бизнес и развитие...
  • 13 Явашев

    0 14 Отговор

    До коментар #1 от "Еl comandante":

    Тия дето толкова години гласуваме за ГЕРБ и Б. Борисов го имаме за нещо. А това, че някакви тикви го нямат за нищо си е техен персонален проблем . Той е единствения разпознаваем български лидер лидер, за когото в Европа няма затворени врати. Много завиждат на авторитета и харизмата , която има. Още дълго ще завиждате, колкото и да виете тролове червени.

    Коментиран от #18, #19

  • 14 нищо ново

    17 0 Отговор
    от простака......
  • 15 здравейте дебили

    14 0 Отговор
    Криво ли ти се молихме Господи , криво ли ни разбра , или сме си просто тъпаци ?! Не мога го разбра , традиционно прост ли е , или е прост по традиция.
  • 16 Усмивката

    12 2 Отговор
    Ей това е типично по цигански.Не бе бате не съм казвал.....Ето какво каза.Ако утре и аз съм в опозиция(визира ако загуби на изборите вследствие на недотам ,,убедителната” подкрепа от германците),той.......НЕ ЩЕ ДА ГЛАСУВА ЗА ШЕНГЕН......Вид балкански мурафети да изнудва запада.Игра опасна и недопустима за дипломация от европейско ниво.До там я докарахме.Да се сравняваме с режими от ГорноНилски райони в Африка
  • 17 когато

    12 0 Отговор
    Сест рите избягат,други се пенсионират и тройно да " даваш " няма да има на кого тикво проста!
  • 18 хахо

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "Явашев":

    Браво! Много хубав виц!
  • 19 Усмивката

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Явашев":

    Борисов го харадват на Запада защото е лесен и удобен в този смисъл.А не защото заслужава заради неповторимите му качества.Поради това ще царува дълги години.И ако искат ,от там ще го премахнат.За пример нека ти послужи Цветанов.Решиха ,могат,умеят и ще го разкарат от политиката за часове.Знаят му досието.Знаят му всички кирливи ризи,знаят за Испания.Не се подвеждай по клишета на селянина от Банско
  • 20 падението ни е безгранично

    12 0 Отговор
    Чудя се , колко изпаднал народ трябва да си , това нещо да ти е Премиер ?!
  • 21 Бойко

    11 0 Отговор
    Мършата
  • 22 ЪРП

    11 0 Отговор
    "Рискът, когато сме в Шенген като идват бежанците да си остават тук е 100%"........И ДРУГАТА ЧУТОВНА МИСЪЛ..........."Ако и България, Румъния и Гърция са в Шенген, ОТ Егейско море ДО Холандия НЯМА КОЙ ДА СПРЕ БЕЖАНЦИТЕ", обясни той.

    МЪЪЪКА , МЪКА.......ИМА ЛИ КВО ДА КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ......ТЕЗИ ВЗАИМНО ОТРИЧАЩИ СЕ ТЕЗИ??!??!!???
  • 23 АНЕНЕРБЕ

    5 1 Отговор
    ЧЕТА ДОКЛАДА НА ЙОХАНЕС ХАН "България след българите"...............

    ВИЖТЕ КАКВО МИСЛИ ЕС ЗА БЪДЕЩЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ : управлението на страната трябва да бъде отнето от ръцете на олигархичната българска върхушка, което няма да бъде трудно, ако успеем да заселим там десет милиона европейци, които да създадат своя партия, която чрез избори да поеме властта по един мирен и демократичен начин. Българите, които пожелаят, ще могат да се завърнат в територията си, те няма да ни пречат. Убедил съм се, че българите нямат нужда от държава, те си имат история, с която да се гордеят. Така виждам аз България след българите, ако имаме желание да задържим територията им в рамките на Евросъюза.

    Коментиран от #27, #31

  • 24 Кратунчучуна

    4 0 Отговор
    Аз искам в Шенген,но нямам желание!
  • 25 АНЕНЕРБЕ

    8 1 Отговор
    Ти не си се отказал от Шенген , но от Шенген се отказаха от теб!!!...........Това е след като изпържихте с ДОМУЗА с едни 500 милиона евро брата на Урсула фон дер Лайен..........Виждаш, на какъв измислен пост на комисар поставиха свраката която изпрати за комисар в ЕК. .............Сега ще започнат проверки и по усвояването на средствата по европроектите, където се кради като за последно........ Побързай да прекратиш и договорите с ОФШОРКОВЦИТЕ които са собственици на "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ , защото и там ще ни изсипят едни санкции. ........ ВРЕМЕ Е ДА ПОДАДЕШ ОСТАВКА ПО БОЛЕСТ И ДА СЪСТАВИТЕ НОВО ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ........Така повече не може да се продължава.........Ако си разумен няма да допуснеш проливането на кръв , ако ли не името ти ще бъде записано в историята не само като на КРАДЕЦ , НО И КАТО НА УБИЕЦ!
  • 26 ИЗПРАЩАЛ СИ

    10 0 Отговор
    Кой чужденец е луд да остане тук бе тикво проста. И кучетата напуснаха България защото вие герберите окрадохте и тяхната храна .
  • 27 Усмивката

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "АНЕНЕРБЕ":

    Това последното е правдиво.По добре е европейци да ни владеят отколкото Банкянската мафия.Нямам нищо напротив иначе изчезваме и се стопяваме за години.
  • 28 Умно село

    6 0 Отговор
    Абе не мож да си опазим нашите данни, а ще ни поверят и тия на Аврупа.
    Кривен макакаронен.
    Време е за обещания, лакардии и още нещо.
    КЕБАПЧЕТАТА ИДВАТ!
  • 29 Ахахах

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Родолюбец":

    Какво общо има Шенген с националната валута. Това са две много различни неща! По договор България трябва рано или късно да приеме евро. Точка. Като не разбирате не пишете. Герберските гласоподаватели сте най-тъпите кукувици!
  • 30 Ахахах

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Родолюбец":

    Какво общо има Шенген с националната валута. Това са две много различни неща! По договор България трябва рано или късно да приеме евро. Точка. Като не разбирате не пишете. Герберските гласоподаватели сте най-тъпите кукувици!
  • 31 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "АНЕНЕРБЕ":

    ИЗВИНИ СЕ бе Хамелеон "Възрожденски" такъв ЗА ЛЪЖИТЕ,КОИТО СИПЕШ ЩЕДРО ...след което СЕ ПОКАЙ и си посипи главата с пепел!/ако нямаш-ще ти услужа с пепелника/!Да питам ли КОЙ ТИ ДАВА ПРАВО да разпространяваш ФАЛШИВИ ИЗКАЗВАНИЯ НА ЙОХАНЕС ХАН,от 14.02.2017г че "Българите нямат нужда от държава",след като веднага на СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ЕС излезе с ОПРОВЕРЖЕНИЕ на Фалшификата?Пропуснал си обаче ОТ НЕМАРЛИВОСТ най-пиперлията изречение във фалшивия дfклад на хан:"До 40г българите ще изчезнат":)И по-нататък относно скандалния случай на измама с Инфо:"Цитатите с антибълг. насоченост които му се приписват НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИСТИНАТА и имат за цел и ДЕЗИНФОРМАЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО и НАСАЖДАНЕ НА АНТИЕРОПЕЙСКИ НАСТРОЕНИЯ".А най-вероятният Източник е в."Нова зора" - собственост на Минчо Минчев.ТА:ДОКОГА БЕ пищман-краставичар/ПОДВИЗАВАЩ СЕ И СЪС НИК "СВЕ" и Господ знае още с колко други/ ще се опитваш да продаваш краставици на ПРОФЕСИНОЛНИ КРАСТАВИЧАРИ?!!

    Коментиран от #32

  • 32 АНЕНЕРБЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    МНОГО СИ СЕ ГАЗИРАЛ.

    За твое сведение това не е фейк новина , а доклад изнесен през месец април 2013 година от Йоханес Хан на конференцията „Проблеми на демографската политика в Европейския съюз“.

    ПРОБЛЕМА КОЙТО ХАН Е ПОСТАВИЛ ЗА ДЕМОГРАФСКИЯ СРИВ И ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, МОЖЕШЕ ДА ГО ЧУЕШ И НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА, КОЯТО ДАДОХА УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН И ВОЖДА НА НАЦИЯТА МУТРАТА БОРИСОВ.

    ЛАЙЕН изрично подчерта ДЕМОГРАВСКИЯ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИТЕ БЕЖАНЦИ , които малоумничещият Борисов възприе като проблем с ЧУЖДИТЕ БЕЖАНЦИ.

    ЗНАЕШ ЛИ , ЧЕ МОЖЕШ ДА СЕ ПРАВИШ НА ИДИОТ И СИ ЗАРАВЯШ ГЛАВАТА В ПЯСЪКА ЗА ДА НЕ ВИДИШ, ЧЕ ЗАДНИКА ТИ Е ГОЛ И ОСРАН , но когато това го виждат от НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА ЕК , не можеш да не очакваш, че нещата ще се разминат без последствие.

    ЩЕ ТЕ РАЗОЧАРОВАМ НО СИ МИСЛЯ, ЧЕ ДОКЛАДА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В КЛАСИЧЕСКА СХЕМА ЗА СПРАВЯНЕ С КОРУМПИРАНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ , с които според ХАН ЕС бързо ще се справи като им отнеме ПИТАТЕЛНАТА СРЕДА.

    НАЗНАЧАВАНЕТО НА ГАБРИЕЛ НА СПЕЦИАЛНО СЪЗДАДЕНАТА ДЕСЕТА ДУПКА НА КАВАЛА НА ЕК КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ОСТЕНАЛИТЕ ДЕВЕТ Е ФАКТ, ЧЕ СЕ РАБОТИ ПО ДАДЕНИТЕ В ТОЗИ ДОКЛАД СТАНОВИЩА!

    Не забравяй още , че в сегашната ЕК , Йоханас Хан е на най отговорния пост - РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ , КОИТО НЯМА ДА СТИГНАТ ДО БЪЛГАРСКИТЕ ОЛИГАРСИ!!

    Коментиран от #37

  • 33 Шенген и Европейските служби за сигурнос

    2 1 Отговор
    Шенген а също и европейските служби за сигурност да дойдат и се установят тук. Европа трябва да стане като САЩ. Европейските служби за сигурност да дойдат и прогонят чуждите агенти както го правят на запад или ФБР в САЩ. Какъв е този рай за агенти на RUS нали сме в Европа.
  • 34 Свободна зона за шпиони

    3 0 Отговор
    Много се загрижил за бежанците че щели да отидат в Холандия. В Холандия има мароканци, индонезийци, суринамци, турци и др. Не може ги уплашиш. Не искаш да влезем в Шенген заради Руските агенти и шпиони тук е свободна зона за тяхната дейност.
  • 35 Имигранти как така до сега нямаше

    4 0 Отговор
    Срам и позор Боко. Браво на Нинова че тя защити нашата ориентация за Щенген. Много ясно го чухме всички в прав текст какво каза за Шенген че нямал да подпишеш. То да не ти е бащиния. Ние те избираме за работа в полза народу. А сега се мъчи да се оправдае врели некипели. Да не си говорил глупости без да мислиш поне си мълчи. Те гърците имат 1 милион имигранти и нищо не им пречи да напредват. Но са управлявани от знаещи и можещи. А тук е тъпкано с врагове но тях не ги виждате. Тук го превърнахте на бащиния правите си каквото ви хрумне. Така не може. Ако не ви се работи за благото на народа български. Други ще го сторят.
  • 36 Васил

    2 0 Отговор
    Алоооооо Бойко май гроздето се оказа кисело?
  • 37 Сега разбра ли

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "АНЕНЕРБЕ":

    защо все имаш минуси ? Отърва пак Катъра .Публикувано във факти.бг: ще се опитваш да продаваш краставици на ПРОФЕСИНОЛНИ КРАСТАВИЧАРИ?!!----- Професионалист ама с кон .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове