Last news in Fakti

17 Септември, 2019 10:37 4 641 59

Цветан Цветанов учреди ''Евро-атлантически център за сигурност''

  • цветан цветанов-
  • учреди-
  • евро-атлантически център-
  • за сигурност

Сред първите членове на организацията има интересни имена

Цветан Цветанов учреди ''Евро-атлантически център за сигурност'' - 1
Снимка: Евро-атлантическият център за сигурност

„Евро-атлантическият център за сигурност“, учреден на 16-ти септември 2019г., е независима неправителствена организация, включваща експерти и професионалисти в различни сфери на сигурността, независимо от партийната им принадлежност, обединени от общите евро-атлантически ценности и идеята за задълбочаване на сътрудничеството в сектор сигурност в региона и транс-атлантическото пространство, съобщиха от центъра.

Според организаторите на центъра от фундаментално значение за сигурността в транс-атлантическото пространство са зачитането на евро-атлантическите демократични ценности, международното право, доверието в международните организации, човешките права, свободата на медиите и върховенството на закона. Те трябва да са в основата на общото дефиниране на заплахите и предизвикателствата пред сигурността, както и на съответните мерки за противодействието им, защото само така имаме шанс да съхраним доверието и единната принципна позиция на съюзниците и партньорите в евро-атлантическото пространство.

В осъществяването на своите цели, центърът ще работи с всички институции, политически партии и граждански организации в България, които споделят евро-атлантическите ценности и ще се стреми да разширява обществената подкрепа за тях.

„Мисията ни като Евро-атлантически център е да предоставяме качествени професионални анализи, да генерираме идеи, да даваме решения и да търсим възможност за чуваемост на различни гледни точки като стимулираме дебат по темите от сектор сигурност,” заяви Цветан Цветанов, председател на Управителния съвет на центъра.

„Тъкмо поради факта, че темата е строго експертна и в повечето случай понятието сигурност се свързва със секретност, е необходимо да има организации като нашата, създадени с идеална цел, които професионално и експертно да осигурят достъп на гражданите до тази така чувствителна и важна за обществото ни информация“, продължи г-н Цветанов.

Подготовката за създаването включва множество срещи и разговори на най-високо ниво, за да се осигури предварително солидна международна подкрепа, която е в основата на успеха на мисията на центъра.

До момента Евро-атлантическият център има официалната подкрепа на посланик Даниел Фрийд, дипломат с 40-годишен опит и старши директор на Съвета за национална сигурност при президентите Клинтън и Буш, Фиона Хил, специален сътрудник на президента Тръмп и старши директор по въпросите за Европа и Русия към Националния съвет за сигурност на САЩ (2017-2019), в момента старши изследовател и директор на Центъра за САЩ и Европа в института “Брукингс”, Робърт Сингер, специален съветник на президента на Израел и бивш вицепрезидент на Световния еврейски конгрес, Дейвид Харис, главен изпълнителен директор на Американския еврейски комитет в Ню Йорк, Юрген Хайке, член на Ландтага на Бавария (1994-2018) и държавен секретар в баварското Министерство на вътрешните работи (2007-2008), Николас Льобел, член на немския Бундестаг от ХДС/ХСС, Агустин Диаз де Мера, бивш евродепутат, депутат в парламента на Кралство Испания и директор на полицията на Испания, Пол Сантяго, бивш директор по глобалните въпроси на Международната Асоциация на полицейските началници (IACP) и Фатмир Медиу, депутат и бивш министър на отбраната на Албания (2005-2008).

„Разбира се, ключова роля имат и българските експерти и професионалисти, които участват в дейността на центъра, защото на тях се пада основната работа по изграждане на доверие към нас от страна на институции и граждани, както и реалните ползи за обществото от дейността ни. При създаването на екипа, водещи бяха два принципа – заложихме на хора с реален опит и знания и с ясна евро-атлантическа позиция“, уточни г-н Цветанов.

Сред първите членове на Центъра са журналистът Христо Христов, проф. Румен Кънчев, проф. Евелина Келбечева, психологът Росен Йорданов, адв. Борис Велев, Борислав Велков, анализаторът Кристиян Шкварек, д-р Виктор Серафимов, Евгения Стоянова, Екатерина Борисова, Стоян Георгиев, Драгомир Младенов, Петър Матов и София Цветкова.

„Включвам се в центъра като дълбоко убеден човек, че България трябва да заеме мястото, което ѝ се полага сред нашите партньори в евро-атлантическото пространство,“ заяви Росен Йорданов.

„Стартирането на центъра е изключително навременно в контекста стратегическото съперничество към настоящия момент в глобален план,“ подчерта проф. Кънчев.

„Важно е и приветствам разпознаването на културата и образованието като част от националната сигурност,“ поясни проф. Келбечева по повод проектните области за бъдещите дейности на центъра.

Първите инициативи на центъра ще бъдат свързани с темите за дезинформация и фалшиви новини, борбата с трафика на хора, етническия мир и толерантност, както и създаването на култура на спомнянето за периода на комунистическия режим в България.

“Нашата кауза е сигурна и просперираща България в един сигурен и предвидим свят,” подчерта Цветанов.

Повече информация за целите, дейностите и екипа на Евро-атлантическия център за сигурност може да откриете на: www.easecurity.org


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 grot

    75 4 Отговор
    Боже..... пази България......
  • 3 OT MEN IMA NE

    42 3 Отговор
    da go duxa !!!!
  • 4 Нацвъкване

    52 3 Отговор
    Цвъке и от там има кво да прилапаш а България ти е през оная.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 темида

    72 4 Отговор
    Някой може ли да ми посочи поне една правна причина тоя да не е в затвора , неправните и сам ги знам.

    Коментиран от #11

  • 7 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    5 59 Отговор
    Добра и навременна инициатива. Успех!!!
  • 8 Иван

    47 3 Отговор
    Ако дават евтини апартаменти, се включвам и аз
  • 9 Иван

    16 4 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Руми, днес изпи ли си хапчетата?
  • 10 Капитан Петко Войвода

    45 2 Отговор
    " мухата никога не пада , тя винаги ще намери ново л..но за да се качи на него"

    Коментиран от #18

  • 11 Аз мога

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "темида":

    Основната причина е, че той е “наше момче”. Това достатъчно ли е?
  • 12 Само питам

    7 32 Отговор
    Защо евразийската измет се е разбесняла?

    Коментиран от #25

  • 13 Какви руснаци бе.

    26 2 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Дрънкаш глупости и за тая рабата ти плащат добре вероятно Цвъки. Платена наемница.

    Коментиран от #55

  • 14 Джендар

    24 4 Отговор
    Приемат ли джендари от " америка за българия"?
  • 15 Да добавя

    18 4 Отговор
    За сопствената сигурност на г-н Цецерон!
  • 16 АНЕНЕРБЕ

    32 1 Отговор
    КОЯ ФОНДАЦИЯ ЩЕ ГО ГЪШИ ТОЗИ ЦЕНТЪР ??

    ДОПУСКАМ, ЧЕ ЩЕ Е ТАЗИ НА СОРОС.
  • 17 Обикновен човек

    38 1 Отговор
    Този беше и е предател и сега го доказа АБСОЛЮТНО!!!!
  • 18 Истината

    5 27 Отговор

    До коментар #10 от "Капитан Петко Войвода":

    и русофилите така, Руската империя, СССР, Руска федерация.Цар Освободител, Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев, Путин!.Никога не са падали, все са намирали къде да кацнат.
  • 19 Чата

    31 0 Отговор
    Ето така едно време същите тези и техните духовни предшественици бързаха да се запишат в Партията! И утре ако нещо се обърне в Ориентацията, няма да можете от тях да се вредите да поднесете едно цвете на Червената армия! Ще ви избутат назад, ще се гъзурчат пак, ще ви обявят за враг на СССР и ще ви обесят пред арена Армеец!!
  • 20 разбиращ от апартавенти

    23 1 Отговор
    Тоя цървул защо не си направи апартаменто-асансьорен център за сигурност ?
  • 21 Гост

    27 1 Отговор
    Отрепката цветанов е ясен, ама всички тия млади хора покрай него, на тях се чудя, какво очакват...?!
  • 22 Б.Х.

    25 1 Отговор
    Каква евро атлантическа сигурност. България обезлюдява със всеки изминал ден. Вместо да създадат организация която да спре напускането на страната от българи , те тръгнали с глупости да се занимават
  • 23 Трибъл

    30 1 Отговор
    Шпионски център! С официалната подкрепана НПО - Франц Зайдел.
  • 24 Рабад

    11 2 Отговор
    Вее не Цецо - апартаментния а Цецо - НПОто или Цецо апартаментния от ГЕРБ с НПОто финансирано от Сорос!
  • 25 666

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Само питам":

    ти от къдеси бе клоун
  • 26 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    АБЕ, ТИ НЕ РАЗБРА ЛИ, ЧЕ ИМА ХОРА, ДЕТО СИ ПСУВАТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, ОТ СЕКВИ ПАРТИИ, Е ТАКА ПРОСТО, НА ОБЩО ОСНОВАНИЕ, БЕЗ НИКОЙ, ПАК ТИ ПОВТАРЯМ, БЕЗ НИКОЙ ДА ИМ ПЛАЩА, АЗ СЪМ ТАКЪВ. ПСУВАМ СИ ЗА КЕФ, ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ, АЛЧНИ, 90% РОДЕНИ ПО СЕЛАТА ''РОДНИ ПОЛИТИЦИ''
  • 27 1234

    14 1 Отговор
    Наредени предател соросоид предател соросоид..... Да им пукнат децата дано
  • 28 Яверт

    20 0 Отговор
    Притесняват ме съветниците. Точно тези ни съветват 30год.и нещата стават все по зле за България. А такива като Цветанов винаги могат да се намерят.
  • 29 Цецо Боклука

    17 1 Отговор
    Вече се обзаведе официално с НПО да шпионира за чужди служби!
  • 30 1234

    16 1 Отговор
    Поредния отдел на цру, целящ тотална дебългаризация и разграждане на държавата, финансиран от сащ в нарушение на чл. 105 от НК
  • 31 хахо

    17 0 Отговор
    Що не сте писали откъде се финансира това НПО?Соломон Паси нямаше ли подобна организия от време оно.Дори за Прокопиевите медии знаем откъде се финансират,а тия новите откъде,или от „КОЙ”,„КОЙ”,„КОЙ”?
  • 32 България ЕС НАТО

    2 22 Отговор
    Браво в противовест на Русофилията
  • 33 Густав

    12 0 Отговор
    Ей, на никой не му се работи на полето, всеки гледа на работата лекото, а на хляба мекото :)
  • 34 Фридман

    20 0 Отговор
    Как ще се издържат в този шпионски център? Или е тайна?

    Коментиран от #42

  • 35 А бе

    15 1 Отговор
    Тоя шпионски скандал дето се развихри последните дни пък и хакерски преди това дали не бяха с цел оправдаване на поредното предателство а?
  • 36 Цецо Гнусния

    14 1 Отговор
    Тоя само с мозерии се занимава, сигурно му е заложено в ДНК или е генно модифициран на по късен етап!
  • 37 Тодоров

    23 2 Отговор
    Я сега ДАНС да арестува американофила Цветанов за шпионаж ! Та Цветанов ефектимво нанесе много повече вреда на страната, отколкото русофила Малинов. Пък и обявения предмет на дейност на неправителствената МУ ОРГАНИЗАЦИЯ ми изглежда като на ЧАСТНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ЦЕНТРАЛА. И ЩЕ БЪДЕ НЕЗАВИСИМА организация, защото нищо няма да зависи от НЕГО/НЕЯ, а от АМЕРИКАНЦИТЕ. Дано БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА е на ниво и навреме да отреже мераците на това бивше гербаджийско политическо величие.
  • 38 5248

    20 1 Отговор
    Независима организация.... - Да бе! - Финансирането от къде идва?
  • 39 Кой68

    17 1 Отговор
    Независима от България.Зависима от Сорос и САЩ........
  • 40 ФОНДАЦИЯТА

    8 1 Отговор
    Апартаментите са заети,трябват ми за децата и внуците!
  • 41 Умно село

    15 0 Отговор
    Е те това правят ЗАКУСКИТЕ В САЩ.
    Някой ден като ви преседне от закуски, дано се сетите да работите да държавата си.
    Поредното НПО на и без това изпостялата ПУДЕЛСКА държава.


    Радой Ралин

    Простакът е кремък- корав и могъщ,
    Простакът е демон без лик, весдесъщ
    Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
    Удариш на кухо, простакът звучи.
    Простакът не чака, не знае предел
    и стига простакът до своята цел,
    Защото простаци край него вървят
    и дават му знаци и правят му път
    Надкласов, безкласов, без род и съюз,
    но винаги касов, но винаги в плюс
    Без ден да протакаш, дори да кърви
    война на простака до смърт обяви
    За срам на Европа, на всичките нас,
    когато докопа в ръцете си власт
    По страшен от спина, по-жилав от рака,
    сега за сега се оказа простака.

    Коментиран от #49

  • 42 Луцифеер

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Фридман":

    Ще се издържат като шпионират за ЦРУ, МОССАД, а и по някое експефтно поръчково мнение, заплащано от бюджета. Цецо лъже яко. Независима НПО няма. А тази е открито антибългарска и би трябвало институцииге да я дерегистрират. Има членове все висши шшиони в нея от САЩ, Израел, а и СЕК. Това е работеща срещу интересиге на българите и България чужда ре,зидентура. Ето такива разсипват България десетилетия. Не мога да повярвам, че ние имаме Национална сигурност? Да регистрираш чужьи резиденти като НПО??? Цецо се издигна. От дясна ръка на великия ни вожд, се превърна в резидент на СИА, МОССАД, а вероятно и на МИ5. Този е кариерист от класса. Сега ще прибере и Плевнята на хранилка и ще лаят яростно зрещу Рашън и ще ни моткат, че зад всеки ъгъл дебнат фуснаци, да се оглеждаме и по пешеходните пътдки. И девиза им ще е: '' Ахтунг, Джузраел юбер аллдс! ''.
  • 43 XXXXXXX

    9 1 Отговор
    В МИЛОТО НИ ОТЕЧЕСТВО ВЪВ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ВЛАСТТА ВИНАГИ ГАСТРОЛИРАТ ОТЯВЛЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И НАГЛЕЦИ. ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЦВЕТАНОВ НЕ САМО ИМОТНИТЕ ПРИДОБИВКИ, НО КЪСАТА НИ ПАМЕТ ИЗВАЖДА ТЯХ НА ПРЕДЕН ПЛАН, КАТО НАЙ-ПРЕСНИ. ПРОДАЖНИТЕ МЕДИИ СПЕКУЛИРАТ СЪС ФАКТИТЕ ОКОЛО АПАРТАМЕНТИТЕ НА ТОЗИ ЕВРОАТЛАНТИК. НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, ЧЕ АПАРТАМЕНТА С АСАНСЬОРА НЕ Е КУПЕН НА ЗАНИЖЕНИ ЦЕНИ, А Е ПРИДОБИД ЧРЕЗ РЕКЕТ. ПИТАМ СЕ КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СА ТИ ЛЪСНАЛИ КРАЖБИ И ДАЛАВЕРИ И ДА ИМАШ НАГЛОСТТА И ДЕБЕЛООЧИЕТО ДА УЧРЕДЯВАШ ЦЕНТЪР ЗА СИГУРНОСТ И АФИШИРАШ НЯКАКВИ ЦЕННОСТИ. КАК Е ВЪЗМОЖНО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА ТЪРПИ ТАКАВА НАГЛОСТ. СРЕД УЧРЕДИТЕЛИТЕ ЗАБЕЛЯЗВАМ ХРИСТО ХРИСТОВ И ЕВЕЛИНА КЕЛБЕЧЕВА. ТЕ ДВАМАТА НЕ СПИРАТ ДА ОПЛАКВАТ ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА. КОМУНИЗЪМ И СОЦИАЛИЗЪМ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО. ИМАШЕ ДИВА БОЛШЕВИШКА ДИКТАТУРА И ДЕЦАТА НА ТОГАВАШНИТЕ САТРАПИ УПРАВЛЯВАТ ДНЕС. ТА ТИЯ ДВАМАТА ХРИСТО ХРИСТОВ И ЕВЕЛИНА КЕЛБЕЧЕВА НЕ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ БАЩАТА НА ЦВЕТАНОВ Е БИЛ ШОФЬОР В ТОГАВАШНОТО УБО И Е ВОЗИЛ ШЕФА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ГРИГОР ШОПОВ И НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ДИМИТЪР СТОЯНОВ. САМИЯТ ЦВЕТАНОВ ПОКРАЙ ТАТЕНЦЕТО Е ЗАПОЧНАЛ РАБОТА В МВР КАТО СПЕЦИАЛИСТ В СЛУЖБА ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И БЪРЗО СТИГА ДО ОФИЦЕРСКО ЗВАНИЕ.
  • 44 -...-

    7 0 Отговор
    Е ха, честито на новодомците! Като им гледам ухилените физиономии, явно с ''аванса'', са получили и ключовете от мезонетчетата:-)
  • 45 хахаха

    8 1 Отговор
    Какъв експерт по сигурноста е Цветанов?
    Това ,че политически е бил в МВР не го прави никакъв специалист, освен по кражбите...и манипулациите на избори. Тогава беше обаче във властта. А сега е бай х.... с много откраднати парици.
    Като ментора си Тиквоча.
  • 46 Факт

    7 1 Отговор
    А трябваше да е в затвора..,
  • 47 Глас от ОТВЪДНОТО

    2 1 Отговор
    Айде бегайте при Паси-то. И той е Атлант некъв си там . Да се гушкате заедно и да гушите долари.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Умно село

    7 1 Отговор

    До коментар #41 от "Умно село":

    Колко ли ще струва една такава "ЕСКПЕРНТНА" НЕПОИСКАНА ОЦЕНКА?
    Яко ще се върти паричната пералня.
    И нашия асансьорен специалист няма ли да е в кофликт на интереси с родата си - в случая съпругата, ако още работи в службите?
    Но на тази територия НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА НЯМА!
    Няма да се очудя ако след някой друг ден към групичката от мераклии "специалисти" се присъединят и Кристалина Георгиева, Роско Плевнелиев и Елена от летище Окенче, все пак трябва да са на хранилка завалиите.

    Коментиран от #54

  • 50 Софийски зоопарк

    8 0 Отговор
    Моля до всички граждани знаеши къде се намира въпросният павиан,да се свържат с нас,избягал е от клетката вчера сутринта,не е опасен,просто е грозен и бавноразвиващ се,благодарим предварително!!!
  • 51 Последния софиянец

    6 0 Отговор
    Както е тръгнало няма да има кого да шпионират.Българите трябва да ни запишат в червената книга като изчезващ вид. При откриването на учебната година ей така между фанфарите вметнаха че една трета от първолаците не знаят български език.
  • 52 Грую

    4 0 Отговор
    Биваше да го нарече "Апартаментариум за сигурност" !
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 XXXXXXX

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "Умно село":

    Плевнелиев със сигурност. Няма к'во да се чудиш. Сега ще почнат да се редят на опашка държавни предприятия, агенции някакви, НПО-та, фирми близки до властта да искат от това частно ДАНС анализ и оценка на сигурността срещу съответните дебели суми разбира се. Първи ще бъдат енергийните дружества НЕК, БЕХ, АЕЦ и Топлофикациите. Сметката ще я плати заспалия български народ.
  • 55 а неее

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Какви руснаци бе.":

    не Тя!?Той е Румен-педала.....
  • 56 зара

    1 0 Отговор
    от основи да им се изрежат таш....е, мръсни гнусни подлоги
  • 57 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НАПОМНЯМ : "НЯМАМЕ ОБЩО СЪС СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК !!!!!!! ОБЩО ИМАТ ПОРТУГАЛИЯ ;ФРАНЦИЯ ;БРИТАНИЯ ; ИСЛАНДИЯ ;БЕЛГИЯ ;ХОЛАНДИЯ И...!!!!!! НЕ БЪРКАЙТЕ- СЛО!?!?
  • 58 Аааa

    2 0 Отговор
    Чифутите са навсякъде ...
  • 59 ИЗМАМНИКА

    0 0 Отговор
    ЦВЕТАНОВ Е БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА ДС, АМЕРИКАНЦИТЕ ЛУДИЛИ СА ДА СЕ ХВАНАТ С ТОЯ ИЗМЕТ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове