22 Септември, 2019 11:31 1 767 68

Президентът: От нас зависи дали ще се примирим с настоящето

  • румен радев-
  • президент-
  • независимост на българия

Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред преминава през също толкова значими предизвикателства, отбеляза Румен Радев навръх 111-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България

Президентът: От нас зависи дали ще се примирим с настоящето - 1

На 22 септември 1908 г. с достойнство и дързост българската държава зае своето пълноправно място на международната политическа сцена. За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на националния ни идеал. В онези тежки дни страната ни съумя да стане регионален лидер и да догонва с бързи темпове империи и кралства от целия континент.

Днес сме изправени пред своя собствен 30-годишен вододел. Три десетилетия след началото на прехода нашият път напред преминава през също толкова значими предизвикателства, очакващи своето решение.

И преди столетие, и днес независима България означава справедливост, развитие, европейска перспектива. От нас зависи дали ще се задоволим с настоящето си положение или ще се борим, подобно на предците ни, за да моделираме собствената си историческа съдба.

Нека с разум и самочувствие да работим за изграждането на модерна България.

Честит празник!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    34 8 Отговор
    111-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България и 111-та по свобода на словото!!!

    Коментиран от #48

  • 2 Анонимен

    23 46 Отговор
    Приказва Радев - говорит Москва

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ей чшшшш

    22 9 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Мучи Тиквуций, превзема ни ПроЗтотията. Разбишшш ли соросоидна подлого?
  • 5 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

    39 18 Отговор
    Честит празник, Господин Президент! Дано в България има повече честни и отговорни като Вас политици, за да постигнем всички заедно истинската независимост на Родината ни в днешни дни!

    Коментиран от #14

  • 6 Коментар📝

    19 7 Отговор
    Хората КОЙТО ТРЯБВАШЕ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО СЕ ЕВАКУИРАХА.СКОРО ТУКА ЩЕ ОСТАНАТ МУТРО-ОЛИГАРСИ.МИНИСТЕРСТВАТА.МВР.КНСБ.ДАНС.ЕТОСА.АПИ.ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ И ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ.КОЙ ЩЕ НАДДЕЛЕЕ Е ТРУДНО ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ

    Коментиран от #10

  • 7 Панов

    20 22 Отговор
    Шапка си 11000 заплата плюс отделно пенсия и всичко безплатно в резиденцията,кой кат него.баналности и празнословия,наслушали сме се.не ни стигат депутатите ами и тоя,напълно паразитна институция с 60 милиона на гърба на българския народ

    Коментиран от #8

  • 8 Прадядо на пра българин

    26 14 Отговор

    До коментар #7 от "Панов":

    А нещо за Боковата институция и договорите за Ф 16 да разкажеш? Слава на Румен Радев! Той си го казва открито! Ако не искате повече да издевателстват над вас, на изборите вземете нещата в свои ръце!

    Коментиран от #9, #50

  • 9 Извод

    21 13 Отговор

    До коментар #8 от "Прадядо на пра българин":

    За да вървим напред, РБ трябва да стане Президентска република.

    Коментиран от #22

  • 10 Турция АУТ

    8 12 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар📝":

    Напротив.. хората от които нищо не ставаше.. се евакуираха!!
  • 11 Радев е Решетников боклук

    11 13 Отговор
    Когато имаш свински задник за държавен глава, дори и най-светлите празник се превръща в Кочина. За домашната свиня на азиатската кочина на Злото и Лъжата това явно е естествено.
  • 12 Гост

    7 15 Отговор
    Много силно е прежълтял напоследък....Руснаците действат с биологични и гeнни оръжия рaзпръcквaйки ги oт грaждaнcки caмoлeти нaд пoчти вcички държaви oт 25 гoдини, но големия кодож е, че засягат точно русофилите от България. Те са на основата на европейския ген, а както знаем русофилите тук нямат капка европейска кръв ХАХАХАХ. Ако се чувствате все по-отпаднали и безсилни с всеки изминал месец, то нямате имунитет срещу биологичните оръжия на Русия, ЕС и САЩ. Обичате братушките, но им хапвате отровите на генните им оръжия, а те не могат да ви помогнат с противоотрови, защото те би трябвало да са в кръвта ви....Американските и гeрмaнcкитe също са на основата на бялата раса - хапвате и тях като десерт:):)
  • 13 Срам ме е от управниците ни

    8 2 Отговор
    България е задушена от мафиотски организации,зовящи се партии- ГЕРБ,ДПС и БСП ! Спасиние мисля,че няма !
  • 14 чичо

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК":

    Ти наред ли си?От кога Радев стана политик,че и отговорен?Единствената му отговорност е да служи на Нинова!

    Коментиран от #16

  • 15 Димитър

    12 10 Отговор
    Тоя не го ли е срам точно на тоя светъл празник да го обръща пак на предизборни лозунги,трябва да е обединител на нацията, не може всеки ден да настройва хората едни срещу други.

    Коментиран от #18

  • 16 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

    10 11 Отговор

    До коментар #14 от "чичо":

    Екстра съм даже! Радев е единственият, който има честта и доблестта да изразява собствено мнение и позиция, защитаващи интересите на българския народ и не е в услуга на нечии мафиотски интереси. Ето защо България трябва да е Президентска Република. Обзалагам се , че Радев ще спечели!

    Коментиран от #51, #67

  • 17 Кико

    11 9 Отговор
    Решетникова сказал-Пъпеш предал!
  • 18 Освен заглавието

    6 8 Отговор

    До коментар #15 от "Димитър":

    друго не си чел, Тролчо. Няма нищо предизборно. А, че ти се делиш и стоиш отстрани си е твоя работа, няма шапка да ти сваля човека.
  • 19 Скитник

    5 2 Отговор
    "За едва 30 години след Освобождението израсна поколение държавници, което с воля и последователност формулира и проправи пътя на" ...На какво ве Чоджум??? За 200 год.Гръцко и 500 год.Османско Иго,България е изгубила за съжаление безвъзвратно своите Държавници!!!
    Нищо не става от днеска за утре.
    Както е рекъл Димитър Подвързвачов ,Българският политик- Държавник, е като малко дете с играчка-все някак гледа да е умачка и отроши.ТОВА Е ЖАЛКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ!
  • 20 Усмивката

    5 5 Отговор
    30 гонини след освобождемоето пред България пред България треперят империи.Руската.Турската.Британската.Печелим уважението и сме признати като военна сила от германската.Това което е днес България 30 години след комунистическото наследство олицетворява напълно като образ и възможности Бойко Борисов.Честито
  • 21 Професора

    8 4 Отговор
    Да де , ама тази действителност ти носи около 10 000 лв на месец, приятелката ти се прави на шеф на наркокартел по улиците с НСО-то и обиколихте света на държавни пари. Не бъди част от тази действителност и се откажи от заплатата си, от НСО и от президентската резиденция, за да ти повярваме. Иначе тия приказки вървят при нискоинтелигентните хора, другите ти се смеят на предизборната кампания.
  • 22 Господин

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Извод":

    Чета тука някакви хора дето говорят за президентска република, но никой не е наясно какво е това животно. Вие знаете ли колко и кои държави са такива. Знаете ли кои са държавите с най-висок жизнен стандарт в света? Те президентски републики ли са? Въобще имате ли мозък, достатъчно развит, за да си връзвате обувките? Или "Слави ши ни упрай" направо не мога да повярвам колко неграмотен, елементарен и тъп народ сме.
  • 23 Баба Вуна

    3 3 Отговор
    Я сичкото трол на баламатума!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 След Съединението никой не ни призна

    2 7 Отговор
    Освен Русия ! Но Румбата прави изречения . Освобождението и Съединението ДВЕ КРУПНИ , ГРОМНИ ДОСТИЖЕНИЯ в новата ни история и летоброене - Придобити Благодарение и Само счрез Руска помощ . А при Соца ни изградиха Икономиката и придобихме жизнен стандарт какъвто никога не сме имали , дори и днес. У нас Руски войски и гарнизони не е имало. И въпреки тази благодатни и реанимирали за нас събития - българските политически авантюристи предават държавата на ония които не са ни желали да ни има на картата и по турско та и до днес. И да се върнем на пледоарията от словесни изпражнения на Уважаемият - кьок фишеци , стрелба във въздуха защото за да ни приемат на Запад има само едно условие - да хулиш Русия. Прогонихме Княза Батенберг веднага след Съединението , Воювахме Две Световни войни срещу Русия , а днес всячески угаждаме на Зад Океана. Пита Румба , питам - КОЙ ПЕЧЕЛИ ОТ ВСИЧКО ТУЙ И РЕАЛНИЯТ ЕФЕКТ ЗА ХОРАТА КЪДЕ Е ? Пълна Родопска гайда която ручи но фалшиво си скъпи и уважаеми . Карай по сценария. И от твоя храст няма да изскочи заек !

    Коментиран от #27

  • 26 Чакахме те Румба да ни залюбиш

    5 3 Отговор
    Но ти да любиш не умееш а само ни мърлявиш. Не успя да се извисиш над политическата шлака а си част от нея ! Мръхляч !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Кой те скалъпи та те кордисахс президент

    6 3 Отговор
    Та ти опит имаш само да кара айроплан но и гаргите летят също ? Кой и с какъв акъл те доведе в президентските покои? БСП и Ген . Михо Михуев ? Пълно делитантство !
  • 29 Пиши ми пак #27

    1 2 Отговор
    Не успях да те проследя ! Пиши ми отново.
  • 30 Динко

    8 1 Отговор
    Защо редакторите изтриха коментар номер 27? Защото казах, че Русия е била против съединението ни и че остави необезспокоявани сърбите да ни нападнат? Че Русия след Съединението прекъсва дипломатическите си отношения с България? Явно числото 111 е много на място и правилно, че сме зад Гамбия по свобода на словото. Говориш исторически потвърдени истини, а ти трият коментара, защото е против Русия и изключително тъпия ни президент. Браво, в деня на Независимостта така се прави.

    Коментиран от #32, #33, #36

  • 31 Динко ве

    2 2 Отговор
    Ти ако си чел дипломатическите договорите между Русия и Сестри Унгария, Германия и Турция преди войната ще знаеш какви са целите. А Съединението се извършва и обявява от Руският Княз Батенберг ! . Вярно е че Царя Александър II се е противил , защото е подписал преди войната конкретните взаимни договорености . А туй що става е против волята му и Запада ! Право казваш че Москва реагира . НО НИМА ЩЕ ОТРЕЧЕШ ЧЕ ПОД НАШ ПОДТИК в разрез на мнението в Москва , Руският Княз Батенберг го сътвори а не Фердинанд ! Те тъй. Без Русия нямаше да ни има , както и сега вървим на ЗАТРИВАНЕ . БРОЙКАТА НИ СЕ ТОПИ ДЕН ЗА ДЕН. Туй се види с просто око. Дявола и той напусна България от той що видя и днес очакваме вампира който живее от к/те !

    Коментиран от #38, #45

  • 32 Дико ве

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Динко":

    да се чете Австро - Унгария а не ( сестри Унгария). И най - накрая за Вампира - който живее от човешка к/ъв . Нас ни затриват и закриват като народ и държава ! А ние строим " Къщи за гости " !? Ти имаш ли такава ?
  • 33 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Динко":

    Независимостта е можело никога да не се случи.Съдбата на току що освободените българи ,макър и с неясна переспектива е била поставена на карта.Независима България трябва да помни още една съдбоносна дата освен 1878 г на която дължи свободата си.Това е 1885 г. И ако първата дата е свързана с неоспоримата помощ на Русия.То втората трябва да споменен ...Турската империя.Ако тя би се намесила ,дори демонстративно след сръбската агресия и одобрено от имперска Русия ,България нямаше да я има на картата 1908 г.
  • 34 Русия тръгва към България 1877 ма

    2 2 Отговор
    СЛЕД КАТО МИРНИТЕ УСИЛИЯ НА РУСИЯ за Облекчаване отношението на Империята към българите не се подобряват и Турция не предприема никакви промени. ЕДВА ТОГАВА АЛЕКСАНДЪР II трешава да предприеме най- тежката отговорност - да положи жертви ! Войната не е Пица парти и жертви не се дават БАДЕВА ! Ценим ли го днес това ? Едва ли ? Защо ? Липсва ни морала.

    Коментиран от #40, #42

  • 35 Днес у нас Господ Бог не се зачита !

    1 1 Отговор
    Парата убима на човек Душата ! Ние сме станали Анти Христо ! И Дявола се е отвратил от нас - на Запад не ни искат. Затова ни зачистват.
  • 36 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Динко":

    Независимостта е можело никога да не се случи.Съдбата на току що освободените българи ,макър и с неясна переспектива е била поставена на карта.Независима България трябва да помни още една съдбоносна дата освен 1878 г на която дължи свободата си.Това е 1885 г. И ако първата дата е свързана с неоспоримата помощ на Русия.То втората трябва да споменен ...Турската империя.Ако тя би се намесила ,дори демонстративно след сръбската агресия и одобрено от имперска Русия ,България нямаше да я има на картата 1908 г.

    Коментиран от #47

  • 37 Усмивката

    4 1 Отговор
    Брачед .Знаеш че историята не се коментира с ако.Факт е че Сърбия е бил наш палач.Русия е била в ролята на наблюдаващата екзекуцията ни.Това няма как да не се помни.Това не е игра.Назад връщане на ходовете няма.Затова ако....няма.Има присъда.Русия го доказа коя е.На този,,брат” не може да се разчита.Ако аз ти дам хляб щото си гладен,после с бой ти го отнема,ти вечно благодарен ли ще си ми?952.За кое???
  • 38 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Динко ве":

    Брачед .Знаеш че историята не се коментира с ако.Факт е че Сърбия е бил наш палач.Русия е била в ролята на наблюдаващата екзекуцията ни.Това няма как да не се помни.Това не е игра.Назад връщане на ходовете няма.Затова ако....няма.Има присъда.Русия го доказа коя е.На този,,брат” не може да се разчита.Ако аз ти дам хляб щото си гладен,после с бой ти го отнема,ти вечно благодарен ли ще си ми?952.За кое???
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Усмивката

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Русия тръгва към България 1877 ма":

    Това е лъжа .Не само Русия реагира на ,,тежкото положени” .Преговори се водят между великите сили .Но Русия е тази която се решава на военна операция.Не без одобрението на великите сили.Това е пропаганда на лъжата от Кремъл.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Русия тръгва към България 1877 ма":

    Русия е спряна преди Босфора ,защото целта на военната кампания е била освобождението на балканските нарди.А не това което е целяла Имперска Русия.Превземането и владеене на протока и Истанбул.Това на Западните сили естествено не се е понравило.А и не е влизало в договорките.19 85 г е своеобразно отмъщение на Русия.Но не им се е получило.
  • 43 Слънцето изгрява от ИЗТОК !

    2 1 Отговор
    И залязва на ЗАПАД ! Но ние и това отричаме. Знам едно - Щом има говеда , значи ще се намерят и касапи ! Защо оредяхме ли още питаш ?
  • 44 Антихриста е Запада ! Там е пътя към Ада

    1 4 Отговор
    Християнството и Спасението е в РУСИЯ !

    Коментиран от #46

  • 45 Динко

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Динко ве":

    Ако България някога се е съобразявала с международните договорености, сега нямаше да ни има като държава. Нито е щяло да има Освобождение,нито Съединение. И не е било нужно да питаме някой за това дали да се съединим или не. Защото ако бяхме питали нямаше да има Съединение. Но тогава, следвайки само и изцяло българския национален интерес архитектите на Съединението не са се съобразили с нито една "велика сила", затова Русия отзовава офицерите, които обучават нашите военни и скъсва дипломатическите си връзки с нас а после под мълчаливата подкрепа към Сърбия тяни напада подло и в гръб без всякакво предупреждение и нашите дядовци, които са били мъже за разлика от над в днешно време ги разгромяват. Така че това са фактите, а по-горе четох, че благодарение на тях и тяхната подкрепа сме се съедини, което вероломна глупост и показва неграмотност. А относно днешното положение ключа от барака се крие в нас. Нашето общество е умряло. Политиците в другите бели държави не им ги спускат от небето, обществото ги излъчва и те търсят отговорност от тях за действията си. А ние сме безподобни мързели, неграмотници, тъпанари и алчни селяци и сега като си изберем бат Слави "дъ нъ упрай" пак ще се пишат същите работи. Всеки народ е отговорен за собственото си блогоденствие. Нашите предци са показали достойнство през 1878, 1885, 1908, 1912, 1914-1918 , 1941-1945 . Сега да видим ние какво ще покажем.
  • 46 Усмивката

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "Антихриста е Запада ! Там е пътя към Ада":

    Я .Научил си български.Не се излагайте.Омразата ни към вас не намалява с това.
  • 47 Динко

    3 1 Отговор

    До коментар #36 от "Усмивката":

    След като България се "скарва" с Русия западните държави използват този момент и одобряват Съединението, поради което ,Османската империя, Гърция и Румъния не ни нападат, затова ни напада вечния гъзолизец на Русия- Сърбия. Още повече, че Османската Империя тогава си има други проблеми в други нейни части, защото по това време (1885) все още владее огромни територии в Северна Африка, Близкия Изток и Кавказ. Историята е много важно да се учи с разбиране и от официални източници, защото инче се излагате по форумите.

    Коментиран от #62

  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "EL chochone":

    На този ден БЪЛГАРИЯ става ЦАРСТВО НА БЪЛГАРИТЕ!
    Сега мнозина се страхуват от този акт и искат да го забравим, като го подменят с безличното клише "независимост".
    Единственото спасение от културното и национално обезличаване на България е ВЪЗРАЖДАНЕ на Българското Царство - т.е. конституционна монархия. По този начин ще се ЗАПАЗИМ КАТО НАРОД. За комунистите с гренясъл мозък, цирковете с избора за президент са любимата им забава, а бате Ламбо е техен кумир. Санкюлоти са и такива ще си умрат, нещастни. Като държава, която поне 200 души в света могат да я изкупят до последния клозет, ние нямаме друга алтернатива за оцеляване, освен КОНСТИТУЦИОННА МОНАРХИЯ. БЪЛГАРИЯ трябва един път за винаги да скъса с комунистическите изроди и да възстанови суверeнитета си, като върне Търновската (сребърна) Конституция.

    Коментиран от #49, #52, #53, #54

  • 49 България ЕС НАТО

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    По добре Президентска че ако се падне някой щъркел като сегашния ще може на избори да го сменяме или с импийчмънт направо да го разкарваме

    Коментиран от #58

  • 50 Ха-ха-ха

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Прадядо на пра българин":

    А ти нещо за новия (стар) Южен пАток да ни разкажеш? Проглушихте ни ушите с вашя жалък русоиден плач за изхарчените 1.2 млрд за F-16, а сега и думица не проронвате за изхарчените с лека ръка 2.5 млрд за путиновия уж "турски поток", от който уж сме щели да спечелим 20 млрд, ама.....след 20 (двадесет) ГОДИНИ?!? Това ни го натресе пак уж "десният" Борисов, който се оказа много по-голям поклонник на руските проекти и от Гоце!
  • 51 Ultra

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК":

    По-голям виц не бях чувал😄
  • 52 На баба ти фирмата Царство Българуя

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Лакей на Австро - Унгария и Германия. Сакс Кобурготски - Фердинанд, Борис, Симеон НЕ СА БЪЛГСРИ ! Защото в България има дупедавци ! Кой у нас е сведен политик ?

    Коментиран от #59

  • 53 На баба ти фурката - Царство Българуя

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Какво хубаво видя народа от Западното ни Харизване на Австрия. И Германия чрез Фердинанд и Борис ? Д. Талев, Хайтов, П. Вежинов, Алеко, Елин Пелин Вапцаров, П. Пеев, Смирненски , Г Милев, Две световни войни воюваме за Германия и получихме ТОПКИ ! Ти ма/на мисли каквото щеш но аз спасението виждам само в РУСИЯ. ДОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОТКАЖА защото и Дявола от България избяга а Вампира се настанява и кръвта българка осезателно намалява !

    Коментиран от #60

  • 54 Господин

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Много светла и чиста идея, обаче кого ще сложим за цар? Видяхме наследника на Борис, а наследника на наследника носи името "Хасан". Пак ли ще трябва да обикаляме по немските кръчми да избираме? Ама и немските кръчми не са това, което са били преди 150 години. Представителната демокрация (към която се пишем ние и белия свят) е само за развити общества, които са наясно как функционира и какви отговорности носи тя. След 1944 тотално се унищожава всичко, изградено до този момент и на мястото на младата българска аристокрация идват чобани, овчари и хора с 3-ти клас образование. Последиците ги виждаме и днес- тотално опростачване, оскотяване и изтъпяване на българския народ, което води до това, че същия този народ не осъщяствява контрол върху своите "представители", което пък води до "видимите резултати"- апартаменти, хрликоптери, тераси, къщи за гости, приватизации, ТЕЦ-ове, цени на тока и т.н. и т.н.

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 С Дявола и Вампира се съюзявам

    1 0 Отговор
    Но с туй що ни мачка днес не е се съглася и примирявам !
  • 57 Гост

    1 2 Отговор
    Независимостта е обявена от достойни хора, които не са робували на чужди интереси както Радев!
  • 58 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "България ЕС НАТО":

    Враговете на България многократно са се опитвапи да премахнат КОНСТИТУЦИОННАТА МОНАРХИЯ, защото тя е символ на независимостта.
    Е, най-накрая успяха,... през ІХ. 1944г.
  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "На баба ти фирмата Царство Българуя":

    Сигурно си мислите, че моите убеждения са монархически. Не познахте. Аз съм демократ по убеждение и съвест. Смятам, че единствено чрез конституционната монархия, Н. В. Симеон ІІ може да ни помогне да преодолеем сегашните трудности. Като се върне Н. В. Цар Симеон ІІ на престола, тогава може да съдим за него, дали го бива или не. Понятие си нямате от техниката на управление. Не може един голтак да управлява. Задайте си въпроса за какво са всички тези дворци-резиденции, скъпи тоалети, луксозни кабинети, приеми, кортежи т.н. салтанати на сегашната власт.
    При конституционната монархия, държавният глава, в голяма степен, не се поддава на външни влияния, по силата на своето обществено положение - ЦАР. От друга страна, подкрепа и ориентир, да не се озове в позицията на цар-самодържец, е ПОДЧИНЕНИЕТО МУ ПРЕД КОНСТИТУЦИЯТА.
    „Чиста и свята република” на Левски е отдавна доказан фалшификат, съчинен от комунистическия гуру Тодор Павлов за да се оправдае престъпно наложения на БЪЛГАРИЯ съвеЦки модел.
  • 60 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #53 от "На баба ти фурката - Царство Българуя":

    Ако не беше Н.В. Цар Симеон Втори щяхме да гледаме Европа през крив макарон, както сега ни пързалят с Шенген и Еврозоната.........и пак Н. В. ще докара завода на Фолксваген у нас.

    Коментиран от #61

  • 61 Behemoth

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не се и съмнявам ....само трябва няколко имота още да му дадем....

    Коментиран от #63

  • 62 Усмивката

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Динко":

    И какво ни подсказваш на нас недочелите.Че Русия просто не е имала други проблеми и затова се е захапала с нас.Както споменах,от Турция даже не се е налагало кое знае какви военни усилия.Само при един демонстративен военен маньовър и България сама щеше да падне .Турция оттогава е знаело кого да предпочете за съсед.А и така ще държи далече Русия и нейните нанаситен апетит и от своите граници.А за сърбите няма какво да се каже повече.

    Коментиран от #65, #66

  • 63 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Behemoth":

    Е да де, ама имотите са удържавени през 1946г. с постановление на Министерския съвет, нещо май послъгваш, като пропагандатор на открито партийно събрание...
  • 64 месара

    1 1 Отговор
    другарю Президент, по добре настоящето, отколкото бъдеще с бсп!
  • 65 Динко

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Усмивката":

    Нищо не е захапала, за нея това е грешка във външната й политика спрямо България, която грешка й коства излизане от нейното влияние. А за Турция кое не разбра? Западните държави просто не им позволяват,за да може България да попадне под тяхно влияние, както и става. Какви демонстрационни маршове ви гонят, това да не е разходка в парка. Всяко едно такова действие си има последици. Пак казвам четене му е майката.
  • 66 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "Усмивката":

    Русия и Турция винаги са прилагали спрямо България метода на ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ!
  • 67 чичо

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК":

    Радвам се че си „екстра",но това не е заради Радев.И ако сега си „екстра",защо ти е президентска република?!Че, Радев казва нещичко от време на време,-вярно е,но работата му не е да е махленска клюкарка.Колко мозък трябва за да кажеш,като ПРЕЗИДЕНТ,че държавата се управлява с телефон,дори да е вярно!Що за президент е това-няколко години да не разбереш за какъв са те избрали?!
  • 68 onq s konq

    1 1 Отговор
    Честит празник на всички свестни българи. Прав е президента. Всичко е в нашите ръце. Наближава времето да кажем СТИГА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове