Last news in Fakti

26 Септември, 2019 20:02 2 987 22

Няколко институции нищят кардиолога от Пазарджик

  • кардиолог-
  • стентове

Казусът коментира и здравният министър Кирил Ананиев

Няколко институции нищят кардиолога от Пазарджик - 1
Снимка: БГНЕС

Няколко институции работят по разкритията за кардиолога от Пазарджик, който е слагал стентове на напълно здрави хора. Казусът коментира днес пред Нова ТВ и здравният министър Кирил Ананиев.

„В момента всички органи са се самосезирали, в това число и Изпълнителна агенция „Медицински надзор”. Тя в момента е на проверка и като приключи проверката ще ми се докладва и ще взема съответните решения. Но все ми се иска да не е вярвам, че това наистина се е случило”, заяви здравният министър Кирил Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечо Кух

    48 5 Отговор
    Крайно време е виновен лекар да си понесе всички последствия... а този не е даже и лекар, а чист престъпник

    Коментиран от #5

  • 2 Хеле

    43 3 Отговор
    Всички институции само по статистика досега не са ли виждали, че в Бг се поставят петорно повече стентове спрямо другите европейски страни?!
  • 3 Lonecheer

    34 4 Отговор
    Кога ще има правосъдие в тази страна? Кога такива мърши като този урод ще бъдат съдени и въдворени да чукат камъни в някоя каторга докато са живи?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошо

    6 19 Отговор

    До коментар #1 от "Мечо Кух":

    А ти как реши че е виновен или просто ти се иска кръв

    Коментиран от #10

  • 6 Гошо

    7 21 Отговор

    До коментар #3 от "Lonecheer":

    Много внимавай с това правосъдие за което говориш че то може да рефлектира в/у теб
    Аз незнам как пък решиха, че слагал стентове на здрави Какви са тия здравеняци, дето ходят по кардиолози и то такива който се занимават с ивазивна кардиология Я ти пробвай да отидеш на преглед при такъв ,пък после виж дали стент ще ти слага или валидол щети предпише Скоро мисля и че ще подгонят някой ортопед дето слагал стави на здрави маратонци

    Коментиран от #11, #13, #22

  • 7 Христо

    15 3 Отговор
    Г-н Ананиев, събудете се! Тиквата отдавна превърна медицината в нещо мръсно и позорно, нещо алчно! Хора са си отивали, защото са нямали пари за подкуп да си платят на мафията с бели ризи. Да пази господ да не попаднеш на касап!
  • 8 hristo

    22 2 Отговор
    От самото интервю на това докторче си личи че е много гузен.Дано ако има вина и се докаже да му бъдат отнети правата на доктор.Срам за цялата гилдия.
  • 9 Тръмп

    5 2 Отговор
    Този не е доктор,а жив труп!!!:):):)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петър Атанасов

    12 2 Отговор
    Крайно време е заплатите на лекарите да станат европейски . Никак не е лесно да учиш яко цели 12 години , да вземеш специалност и после чистачката в болницата да взема по - голяма заплата от твоята . Лекарите не са виновни , че на всеки 50 години в България се правят '' реформи '' и стругари и шофьори са упълномощени да бъдат милиардери / Баневи , Арабаджиеви и много други /. В сучая лекарят със сигурност не е делил голямата месечна сума на едно
  • 13 Напълно

    6 10 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    прав си! Здрави в кардиологията не се лекуват. Това са поредните внушения на долно качествени журналя служещи на Киро Гела.
  • 14 Нямам

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Гошоoooooooo":

    желание да се занимавам с такива, като теб, които кълват на стръвта на поръчкови журналисти. Живей си със завистта и злобата.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 А,де ...

    14 2 Отговор
    Ха-ха ! Всичко е със знанието на ''държавата''. Дори им поставиха граница - 13 пациенти/стнента/ на ден. И ако дойде истински инфаркт, като 14-ти ...? Схемата: джипи-тата/особенно по селата/, ''установявават'' сърдечни проблеми. Следват, лекари от кардиологията, които планират дати за коронарография/3-4 човека на ден/ . И ... . На конвейра - извозване, приемане, документация, бръснене, стентове. 2-3 дни лежиш /според пътеката/. Изяждаш си супичката и ... на село. Следват, контролни прегледи, записване за нови стентове и т.н. Ха-ха. ,,Но все ми се иска да не е вярвам, че това наистина се е случило”, заяви здравният министър Кирил Ананиев. А, не, бе !
  • 17 При 57 000 лева заплата

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Нямам":

    не ти ли се струва че има нещо гнило? Има ли някой в България с честен труд да изкарва толкова пари? Ако лекарят беше такова светило, дали нямаше да го вземат в София или Пловдив? И ако е наистина престъпник, не мислиш ли че аз и ти и останалите му плащаме лъжите? И ако твоята баба и беше сложил такова чудо и я увреди, ти щеше ли да се мръщиш? Или щеше да се радваш на наследството получено няколко години по-рано благодарение на доктора? Вече показаха един човек на който е сложил стент без нужда, дали има и други? С апетита идва и яденето! Май е попрекалил и затова са го хванали! Иначе съм чел в нета за доктор, дето оперира синузити, само че те приспиват и други ти правят операцията, и повечето пъти операциите са неуспешни!
  • 18 Само

    2 4 Отговор
    преди няколко дни и професор Вучков, може би повлиян от подобни "разследвания" се поколеба за поставяне на стент и в резултат загуби живота си. Журналята постоянно ни заливат с помия, като целта е да се настройваме срещу определени професии или групи и да има разделение на обществото. И колко лесно се хващат на куката хората.

    Коментиран от #19

  • 19 Бачо Киро

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Само":

    Ха сега познай защо се хващат лесно хората? Защото повечето хора все имат някой познат, който се е опарил. Защото знаят къде се намират и колко глупости се случват в тази "държава", често такива, които и в Африка няма да станат. Кое те кара са мислиш, че не са свършили далаверата? Да не говорим, че въобще не е нужно да са им слагали наистина стентове. Достатъчно е по документи да изглежда така... Абе вие на луната ли живеете? Гафовете в тази страна са не ежедневие, а ежечасие... Верно сте 80%...
  • 20 Ели

    3 2 Отговор
    "Невинен до доказване на противното".

    Не сме хирурзи, за да коментираме, незнайно защо ми прави впечатление, че преди избори, други напрежения вътрешнополитически - журналисти, протести - винаги в медиите се разиграва картата с лекарите.
  • 21 goni

    2 2 Отговор
    Не виждам смисъл в спора. Лекарите са регистрирани по закона за еднолични търговци!:) Хората се държат като такива. Разбира се че крадат, мамят и т.н., като всеки търговец. В магазина като си купите бисквити катеричка, катеричка ли очаквате да намерите вътре?!:)
  • 22 Сирил

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    Гошо, има нужда от критична маса ,която не се пооддава на манипулаци.Но в случая е точно така здрави хора най- вече мъже са потърпевши.Личният ти лекар те праща на кардиолог щото си имал дискомфорт в гърдите и оттам вече си в болницата в интензивно и те подготвят за манипулацията без да знаеш за ,какво става дума.Аз съм потърпевш и видях как всичко се прави на конвейр.Единият от пациентите ,който беше около 40 годишен як украинец идваше за втори път а човек от Асеновград за четвърти път.Попитах го ,защо се е наложило четири пъти да му правят тази процедура той ми каза" ами оправят ме лекарите" .Когато ни изписаха на третия ден ми се похвали ,че декември пак ще идва.При инвазията се прави запис.Не искаха да ми го дадат.Заплаших ги с адвокат и след дълго чакане получих диска Дадох го на инвазивен кардиолог и той каза,че сега не е имало нужда номоже би след време.Стент се слага ,когато има инфаркт или запушване на кръвоносен съд над 75% ....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове