30 Септември, 2019 16:32 5 043 7

Арх. Анастас Карчев: Свиленград е проектът на живота ми

  • анастас карчев-
  • свиленград-
  • местни избори
Арх. Анастас Карчев: Свиленград е проектът на живота ми - 1

Свиленград е проектът на живота ми. С това мото стартира предизборната кампания арх. Анастас Карчев в неговия личен фейсбук профил, а през седмицата се очаква кампанията му да бъде открита със специално събитие.

Макар да не е партиен член, местната структура на ГЕРБ несъмнено взе най- доброто решение за издигането на тази силна кандидатура. Вече 8 години арх. Карчев реализира с отдаденост проекта на живота си като част от екипа на общинската администрация на Свиленград.

Започва почти на шега малко след като се е върнал в родния си град от София, където се дипломира като архитект в Университета по архитектура, строителство и геодезия. В столицата няколко години успешно работи по ключови проекти, включително укрепването и реставрацията на Централния военен клуб, реставрацията на сградата на Националната опера и балет и на Царския дворец – все паметници на културата от национално значение. Признава обаче, че софийският въздух го задушава.

„Наблюдавах колеги, които са с по 10 години по-възрастни от мен. Изглеждаха измъчени, изтощени, изнервени. Не исках след 10 години да бъда като тях. Напуснах работа и се върнах вкъщи, защото имах нужда от почивка. Вкъщи винаги е най-хубаво. Обичам Свиленград, природата, въздуха тук.
Неслучайно казват, че камъкът си тежи на мястото. Започнах работа в общинската администрация уж за малко, да опитам и два месеца по-късно вече знаех, че ще остана тук“, разказва той.

Като главен експерт „Архитектура и строителство“ Карчев не само че не позволява на ритъма в малкия град да промени темпото на работа, с което е свикнал в столицата, а и успява да го наложи сред колегите си в общинската администрация на Свиленград. След 4 години упорита работа, през 2015 г., след проведен конкурс, застава начело като главен архитект. На тази ръководна длъжност той има отговорността да управлява, координира и контролира всички дейности и проекти, свързани с планирането, проектирането и строителството на територията на общината.

Сред проектите, с които най-много се гордее, са реконструкцията на емблемата на града – моста, и изграждането на спортната зала и младежкия парк. Признава, че понякога идеите му изглеждат странни за изпълнителите, но винаги е сигурен в това, което прави, и резултатите са налице.

Арх. Карчев смята, че приемствеността е единственият начин Свиленград да продължи да се развива със същите бързи темпове и да бъде привлекателно място както за хората, които живеят тук, така и за онези, които искат да правят бизнес на територията на общината.

„Правилният подход е да продължим всички доказали се като успешни практики и да ги надградим, за да можем да отговорим на нуждите на хората от общината и да им бъдем максимално полезни. Свиленград е малък град, тук всички се познаваме. Това са нашите приятели и роднини, нашите деца, нашите родители, баби и дядовци. За мен е важно да знам от какво имат нужда. Често проблемите, които хората споделят при срещите си с мен, са лесно решими“, споделя Карчев. С много от тях той е добре запознат и вече участва в разрешаването им именно заради работата си в Общината.

Да се върне в Свиленград, се оказва едно от най-правилните решения на Анастас Карчев и в личен план, защото в Общината главният архитект среща съпругата си Христина. Двамата се радват на 4-годишна дъщеричка. Той е президент на спортния клуб по бадминтон на Свиленград, както и президент на Ротари клуба на Свиленград за 2018-2019 г.

Анастас Карчев е роден в Свиленград на 28-и април 1984 г. Родителите му, Мария Карчева и Валентин Карчев, са познати с доброто си име в целия град, но най-ярката личност в рода на архитекта несъмнено остава Иван Мангъфов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.
Платена публикация



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    10 2 Отговор
    Чакат ви КРАДЕНЕ КРАДЕНЕ КРАДЕНЕ
  • 2 гер

    9 0 Отговор
    Колко е нараснал външния дълг на България, след управлението от 10 години на ГЕРБ?
  • 3 666®

    12 0 Отговор
    А къде е надписът "платена реклама"?
  • 4 Последния софиянец

    8 1 Отговор
    Бате Милко кмет оле, оле, всички ще ги пр.. бе.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТАРИКАТА

    2 0 Отговор
    ПОРЕДНИЯ КЬОРФИШЕК АБЕ БАТЕ ТО АБДАЛИ НЕЗНАМ ОСТАНАХА ЛИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове