Last news in Fakti

30 Септември, 2019 22:15 3 521 64

Шефът на БХК: Не се чувствам заплашен, но съм изтормозен

  • красимир кънев-
  • бхк

ВМРО поиска от главния прокурор да прекрати дейността на БХК заради недопустима намеса в съдебната система на Българи

Шефът на БХК: Не се чувствам заплашен, но съм изтормозен - 1
Снимка: БГНЕС

Заплашен от заличаване не се чувствам, защото това е решение на съда. Но се чувствам, както и всички мои сътрудници, изтормозен. Това не е първият акт на ВМРО в тази насока. През октомври 2017 г. те писаха до главния прокурор с искане лично мен да ме разследват за вредителство. И през 2014 г. писаха до НАП да ни разследват за финансови злоупотреби. Изобщо това е една линия на тормоз. Тя сега идва от българското правителство, те са част от българското правителство. Ние тълкуваме това действие на ВМРО като правителствен тормоз и като една поредна атака срещу независимия съд. Това каза пред БНР председателя на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев.

ВМРО поиска от главния прокурор да прекрати дейността на БХК заради недопустима намеса в съдебната система на България, съобщиха от пресцентъра на партията. Заместник-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки и депутатът в 44-тото Народно събрание и член на Националното ръководство на Организацията Александър Сиди са внесли сигнал до главния прокурор с искане регистрацията на БХК да бъде прекратена. В сигнала се твърди, че БХК по пряк и косвен начин оказва натиск върху българските магистрати и извършва противоконституционна, противозаконна, неморална и открито антибългарска дейност. Като най-скандалната дейност от ВМРО определят организирането на семинари за съдии, прокурори и следователи, част от които след това решават съдбите на доказани престъпници като Полфрийман.

Красимир Кънев казва, че според него "това е преднамерена спекулация, чиято цел е от една страна да очерни такива организации като БХК, но по-далеч отиващата цел е да очерни организации като Съюза на съдиите в България и изобщо реформаторите съдии: "Няма никакво съмнение в тази работа. Това, което ние сме направили по това дело, сме го направили по стотици други дела".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боярышник

    72 2 Отговор
    БХК=диагноза.

    Коментиран от #42

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българи

    117 1 Отговор
    Докога ще търпим БХК и ДПС? :(
  • 5 Йосарян

    60 3 Отговор
    Барабар със шкембето трябва да ви Избесим!
  • 6 Васил Левиски

    70 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асен":

    Мразиш ма, щото не те мъндръсках, ама я по муже не шетам. БХК дерегистрация и вън от България такива. И от света.
  • 7 К. за БХК на евреина Сорос

    53 3 Отговор
    К за седерастите им от канавката.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Йосарян

    58 1 Отговор
    Отче наш, Който си на небесата!
    Да се свети Твоето име,
    да дойде Твоето Царство,
    да бъде Твоята воля,
    както на небето, тъй и на земята;
    насъщния ни хляб дай ни днес,
    и прости нам дълговете ни,
    както и ние прощаваме на нашите длъжници,
    и не въведи нас в изкушение,
    но избави ни от лукавия;
    защото Твое е царството,
    и силата, и славата вовеки.
    Амин.
  • 10 БХК

    54 1 Отговор
    Не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава!
  • 11 11ап

    77 0 Отговор
    ,,Изтърмозен" от какво бе ,,джанам" ? ОРА ли, КОПА ли , СЕЯ ли ?
  • 12 Ххх

    49 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асен":

    Мисля, че е по - вероятно да си Асан, не Асен. Най - добре си върви при педофила Ердоган, вместо да се чудиш с какви простотии да дразниш нормалните граждани. А сигурно си и толкова нагъл защото гнусната организация БХК пази правата на извратени нищожества като теб.
  • 13 Само да ти кажа

    20 0 Отговор
    Не бе това последното ти е по рождение, от инцеста.
  • 14 Иван

    68 0 Отговор
    На този трябва да му се забрани да употребява думата “БЪЛГАРИЯ “ и производните и да му се отнеме гражданството , защото петни родината. Който го срещне да има правото да го заплюе в гнусната мутра и да го претрепе
  • 15 2SS DIVIZIA DAS REICH

    30 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асен":

    За те теб Zigeunerfamillienlager-Birkenau при доктор Менгеле и Ирма Грезе най доброто лечение за вас
  • 16 Български По Хелзинкски Комитет

    61 2 Отговор
    Ще гласувам за тази партия,която обещае да изгони Сорос и разни платени мекерета като този Кънев.
  • 17 Бай Шиле

    50 1 Отговор
    Нека БХК да си публикува финансовите отчети,пък хората ще си преценят какви са.Няма нужда платени журналисти да обясняват.
  • 18 Ххх

    52 1 Отговор
    Щатите са ми антипатични като държава. По много причини. Но една от причините е БХК. Предполагам, че тази антибългарска, бих казал античовешка организация предполагам че се финансира от САЩ, ако не директор от държавата, то по някакъв коствен начин. Предполагам, от там им поръчват и музиката. А пък тия, дето работят там са ми толкова противни, че нямам думи. Парите са си пари, ама да си заработваш парите по толкова мерзък и долен начин според мене може, ако самият работещ там е с достатъчно нисък и извратен морал. А специално тоя Красимир Кънев ми е толкова противен, че просто нямам думи да го опиша. И дето викат хората - има господ. Да, и аз мисля че има, но като гледам такива нищожества като Кънев, си мисля, че божията справедливост наказва само някои, други, такива като него пропуска за съжаление. Бих казал, и не само него. Пропуска и убийци като Полфрийман, пропуска и съдии, като Калпакчиев. Изобщо, ненаказана измет дал Господ.

    Коментиран от #23

  • 19 Истината боли много...

    49 1 Отговор
    Това влечуго не трябва да се допуска да влиза в България!Всичките му слуги предатели също!Вредите на този за България се равняват вече на петстотинте години турско гнет и робство!!

    Коментиран от #21

  • 20 0000

    40 0 Отговор
    Стига с този БХК.Тази престъпна организация спонсорирана от евреите и уж защитават правата на човека.Утре ако някой изнасили 12-13г. момиче и после каже, че не се е сдържал имала по пищни форми и изглеждала секси, какво той да не е невинен както претендираше онзи арабин в Холандия, че неможел да издържи понеже бил на сухо. Или да убие някой, че бил пиян или дрогиран. Стига глупости БХК се намесва с повод и без повод. Не ни трябват тия идиоти. Верно че съда се осира но не е това начина, когато вината е малка и провенилият е с първо престъпление се напъват колко повече може да дадат, а когато е рецидивист се чудят как да го оттарвът или да му дадат по малко .
  • 21 Йосарян

    19 0 Отговор

    До коментар #19 от "Истината боли много...":

    И нека да напишем коментарче, без деяние! За тва терминал 2 е българска Религия. Да бягаме, вместо да се борим. Резултатът е бавна смърти претопяване в Черни.

    Коментиран от #25

  • 22 Асан

    2 19 Отговор
    Грешите!
  • 23 БНСРП

    24 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ххх":

    Има една приказка"Бог Прощава Аз НЕ".И в Америка има такива организации но никой не им обръща внимание най много да забавят изпълнението на присъдата. Най харесвам Китайските Затвори там никой не ги оставя да стоят както тук, там работят не ги хрантутят както тук.Или както в други страни като извършиш престъпление докато тече разследването си в кауша никои не те оставя на свобода няма такова нещо пуснат под гаранция.Като свърши досъдебното производство и ако установят, че си невинен те пускат, а ако установят че си виновен оставаш в затвора и си излежаваш присъдата като ти приспадат времето през което си бил в затвора до приключване на делото. Ако те пуснат под гаранция ти може да отлагаш делото и да избягаш някъде, където няма да те намерят.
  • 24 Траверс

    20 1 Отговор
    Как искам да го чук.м тоя,малеее,ще му пръсна свинктера
  • 25 Истината боли много...

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "Йосарян":

    Борбата става в големите градове!София е пълна с мишки от провинцията,от тази разнородна маса не става качествено тесто!А ,,истинските софиянци"са доказани шопи,а шопите са описани в разказа на Захари Стоянов за прехода на Бенковски в шопската земя!Всичко е написано за това тарикатско и страхливо племе.Та въпроса е как да има прогрес при такова робско състояние на раята.....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Nik

    29 1 Отговор
    Този е рядко нагъл тип!БХК се"ровят" в различни дела и подкупват или влияят на съдии!!Слугинаж на Сорос!Трябва да се заличат и да не пречат повече!Съюзът на съдиите е едно мафиотско образование,подкрепяно финансово от БХК и други НПО-та!Целта им е да разрушата българската правораздавателна система и да внесат хаос е институциите!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 БЪЛГАР

    36 1 Отговор
    БХК ca oргaнизaция, кoятo e прoтив чecтнитe и рaбoтливи хoрa, прoтив грaдивнoтo oбщecтвo. Вcичкo, кoeтo мoжe дa дeгрaдирa oбщecтвoтo ce зaщитaвa oт БХК. Хoмoceкcуaлнocттa унищoжaвa ceмeйcтвoтo и прякo лишaвo oбщecтвoтo oт възпрoизвoдcтвo - зaщитaвa ce oт БХК; Цигaнитe, кoитo нe рaбoтят и caмo крaдaт или живeят нa пoмoщи oт чecтнитe дaнъкoплaтци cъщo ca oбeкт нa зaщитa oт БХК...

    БХК нe зaщитaвa чoвeк, кoйтo мoжe дa дoпринece зa прoгрeca и рaзвитиeтo нa Бългaрия. Зaтoвa ниe плaщaмe c бюджeтни cрeдcтвa, пaк пaри нa чecтнитe дaнъкoплaтци. Нe знaм кoй и кaк e принудил упрaвлявaщитe дa дoпуcнaт тaкaвa oргaнизaция дa cмучe oт нac зa дa ни унищoжaвa, нo тoвa прecтъплeниe трябвa дa имa КРAЙ!
  • 30 ужас

    30 1 Отговор
    При ТЖ този цял живот щеше да ходи с раиран костюм и шапка.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 любопитен

    18 1 Отговор
    Активната соросня я няма в темата! Къде се е покрила? Това Борислав Попов, Хрониките на Евразия, оня с камилата, кИде сте бе?
  • 33 Аз викам

    26 1 Отговор
    Тоя да го прибием с камъни
  • 34 мислещ

    15 1 Отговор
    Ъмм, да, в превод: Не се чувствам застрашен, понеже решението е на Сороския съд".
  • 35 Тръмп

    21 2 Отговор
    Този урод най-нагло си признава,че с неговата туморна организация работеща изцяло срещу всяко Българско правителство се е намесила в Стотици дела!!!:(:(:(По кой Закон има право да въздейства по Стотици дела на Съда???:):):)Защо организира Незаконни семинари за "обучаване" на съдии,прокурори и адвокати,като няма права да го прави???:):):)БХК е частна организация за усвояване на пари,а не е със статут на Университет който да Обучава Съдебната система!!!:):):) България трябва да се отърве спешно от подобни туморни образувания,вредящи на Обществото с Незаконните си действия!!!:):):)
  • 36 Тръмп

    25 1 Отговор
    Красимир Кънев е Основател на Организарана Престъпна Група в която са се включили и Съдии,та трябва спешно да се Заличи БХК а този е за Затвора!!!:):):)
  • 37 трагегия

    0 31 Отговор
    Да прекратиш дейносттта на БХК е аналогично , да върнеш
    България във мрака на феодализма.
    Да признаеш комунистическата диктатура на Сталин и Живков ,
    на Пиночет и Франко, на къде отиваш страна моя , управлявавана от улични скинери.
    Жалко за Българския народ, който не е със промит мозък.
    С това управление България не заслужава да бъде член на ЕС.

    Коментиран от #43, #46, #49, #54, #61

  • 38 трагедия

    15 0 Отговор
    Дали" Конрад Арденаур " създателя на ГЕРБ, е чела тези коментари ,и има ли някой от тях, който може да обясни на поръчкови драскачи какво е демокрация?
    Коалицията на ГЕРБ е аут оф ордер!
  • 39 без промяна на НК

    12 0 Отговор
    Дали, някой щеше да лее крокодилски сълзи ако жетвата беше циганче от факултета?
    Или да демонстрира пред Парламента.
    Уважавам всички българи от турски или цигански произход.
    Етноса не е проблема на България.
    Проблема е прилаганите на" Данаил Кириловите "закони в съдебната система.
  • 40 Българина

    14 0 Отговор
    Мъртвеца не се чувствал заплашен, смятайте соросогадната измет колко е нагла и се чувства недосегаема, защото Козяк и герб са зад тях! Няма герб няма нпо та убиващи 30 г България и българите
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 куку руку ку

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боярышник":

    Този, стрещнеш ли го, удри му шамар. Все ще има за какво.
  • 43 Хайл

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "трагегия":

    Ти какво работиш? Да попитам само...желязо ли береш или тухли...или вие не крадете а просто си вземате...ей тоя заедно с цялото бхк са директно за съд като НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, И ПОДСТРЕКАТЕЛИ НА БУНТОВЕ,КАКТО И ЗАСТРАШАВАЩИ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пилотът Гошу

    6 0 Отговор
    И как е атака срещу независимия съд, след като точно ти, бастуняк заспал, тоя независим съд си го вързал на синджир. Атака е срещу зависимия съд. Шкембе войвода май единственото свястно нещо, което е правил, е да се обяви срещу вас, платените боклуци БХК.
  • 46 Пилотът Гошу

    12 0 Отговор

    До коментар #37 от "трагегия":

    Ало, цигойнера, марш към Дуисбург да обясняваш на немците как не ти зачитат правата на бране на желязо....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бате

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "трагегия":

    Да трагедия си ти, къде отиде чак при Франко, Сталин си го дръж за руснаците, а тук е България и такива като тебе и (Изтормозения) Кр. Кънев й разкажват играта като защитават откровени престъпници който вече не се задоволяват с кражби а преминаха на убийства при това на деца. Това е трагедията, а тебе бате те съветвам, отиди при роднините на убитите и се опитай да им разказваш за Пиночет, да видим какво ще ти се случи
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бате

    14 0 Отговор
    Изтормозен ли??? Изторозен бил. Не бате, ти изтормози цяла България с присъствието си, моля те върви си

    Коментиран от #62

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 данко хайрсъзина

    12 0 Отговор
    Тоя , Красимир Кънев трябва да бъде тежко наказан за това,че е съсипал живота на много граждани без да имат вина.
  • 60 Иво

    3 0 Отговор
    ВЪЖЕТО за тия отрепки гнусни!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Бате":

    Не му се моли на тоя боклук,изпрати го подобаващо с лопата в гърба

    Коментиран от #63

  • 63 Бате

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Хайл":

    А бе на модератора бате не съм му от любимците, а аз не само с лопата, с много други неща бих го изпратил този миндил
  • 64 Иво

    2 0 Отговор
    В-Ъ-Ж-Е-Т-О !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове