Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 10:26 3 948 17

Кое е момчето, събирало цяло лято капачки

  • капачки-
  • сашо

В момента Сашо работи като общ работник

Кое е момчето, събирало цяло лято капачки - 1

Момчето, което цяло лято събира капачки докато чисти плажа на „Камчия“ – капачки за инициативата „Аз вярвам и помагам“, преди две седмици навърши 36 години и получи първата торта през живота си.

От ПР - СОК "Камчия" казват, че е момче, защото душата му е чиста колкото тази на едно дете.

Съдбата на Сашо е тежка, той не познава семейството си, почти целия си живот е прекарал по домовете, а сега Сашо е настанен при една възрастна жена, на която помага.

В момента Сашо работи като общ работник в комплекс „Камчия“. В същия този комплекс работят близо 300 човека и всеки познава Сашо. Едни го познават като най-работливия служител, други го познават като момчето, което всеки път ти отваря вратите, иска да ти купи кафе и ти носи ябълки, защото му изглеждаш изморен, а сега всички го знаят като човека, който без да каже на никой, цяло лято е събирал капачки, за да помогне за закупуването на кувьози. Сашо едва ли е знаел какво е кувьоз, но е знаел, че тези капачки ще помогнат на някой, което му е било достатъчно.

Преди седмица Сашо е имал рожден ден и е станал на 36 години, а служителите на комплекс „Камчия“ го изненадали с торта и питка. Сашо се разплакал и казал, че това е първата торта през живота му.

Сашо няма родители, няма своя къща, кола или хубави дрехи. Сашо, обаче не се оплаква, радва се на всичко и иска да радва всички. Сашо е момчето от ромски произход, което показа на 300 човека нещо много важно, което доста често забравяме – на първо място трябва да бъдем хора, да сме добри – без значение от обстоятелствата!

Сега комплекс „Камчия“ събира средства, за дърва и хладилник за Сашо, не защото той си е поискал, а защото знаят, че от това има нужда. Подготвят и тържество в негова чест.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омг

    31 5 Отговор
    Еххх Саше.. Защо и премиера не беше като теб
  • 2 Право куме та в очи

    42 1 Отговор
    Браво на Сашо, НО:
    - ако това е европейска държава в която за живота на деца се събират капачки, а има олигарси, за които това са джобните за миски и чалгий, а възрастните ровят по кофите и студуват и гладуват, а една Тиква ежедневно ми говори простащини и простотий, то аз предпочитам социализЪма и Държавата на Бай Тодар.
  • 3 Morgoth

    22 2 Отговор
    В медиите трябва по-често да има такива новини и ще сме по-щастливи. Негативността на българина постоянно се подклажда от лошите новини с които медиите ни заливат.
  • 4 681

    24 1 Отговор
    Браво! Бог да го благослови!
  • 5 За пример

    23 0 Отговор
    Браво Сашо! Ти си истински ЧОВЕК и без съмнение ще получиш отплата за добрите си дела. Бог вижда и доброто и лошото, и въздава всекиму заслуженото. Бъди здрав и все така добър и добрината ще ти се върне многократно.
  • 6 Аптал

    2 18 Отговор
    Кат си няма друга работа...........
  • 7 Синдикат на Ало Измамниците

    6 0 Отговор
    Браво!
  • 8 АА1

    16 0 Отговор
    Живее се с много-живее се и с малко. Това момче не е "заразено" от модните тенденции за скъп живот. Явно сърцето и добрината му са големи-нещо вече рядко срещано. Трябва му още подкрепа и от него ще се получи човек.А сега точно такива са нужни. Браво на него!
  • 9 Велик Човек!

    10 0 Отговор
    Има доста добри хора по света, но ДЕМОНкрацията ги подтиска. Системата е създадена за да виреят само безскрупулни крадци, убийци, мошеници и експлоататори! Светът се управлява от професори от Бръшляновата Лига и техни ученици, които са поклонници на Дявола. Те са BDSM извратеняци, които гледат на обществото като BDSM партньор, който да им е подчинен, да го изтезават, да се гаврят с него, да му се изхождат в устата и така нататък. Който не вярва може да провери, че в Харвард има ученическо-учителски клуб по BDSM. В катедрите по философия, психология, политика и икономика на тези университети се пропагандира бездушието, социопатията и алчността. Тези псевдо науки се преподават и в другите университети по цял свят, които искат да копират по-големите. Това е едно добре обучено зло, което мрази и ненавижда всичко нормално и добро. Затова се пропагандира по всички информационни канали наркомания, джендърство, содомия, садизъм, атеизъм и прочие. Хора като Сашо са обречени в тази система. Дори самото общество масово се е превърнало в звяр, както своите началници (политици-палачи). В 21 век прогреса буксува като Мини затънало в 2 метрова снежна преспа. Умните хора са обезверени и не могат да намерят финансиране за своите полезни научни проекти. Обаче разни ид*оти като Свинаря получават ненужни милиони от Евро Фондове, които харчат по чалга звезди и манекенки. Държавата няма пари за инвалиди, но има пари за хиляди безполезни НПО, кучкарници, ремонт на ремонтите и п
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Умно село

    12 0 Отговор
    Няма лошо да се събират капачки за Кувьози, но държавата какво прави? Прави аир на новите господари.
    Купува кеш за 2 милиарда нещо, което ще получи в бъдеще.
    Това се нарича ДАЛНОВИДНА ПОЛИТИКА:)))
    Държава бухалка!
  • 12 Чернобил

    9 1 Отговор
    Поучителни история за един човек с голямо сърце! Жалкото е че за цялата измет, която пише тук ще остане безсмислена...
  • 13 Bubbles

    5 0 Отговор
    Браво, повече такива хора трябват!
  • 14 Натанаил

    4 0 Отговор
    Какъвто и да е човек,съчувствието и добротата към околните му отваря врати. Днес сме се затворили в телефоните и рядко обръщаме внимание на другите хора-те може да имат повече нужда от внимание,от добра дума. Повече такива хора,като този мъж. Да не се фукаме с почивка в Гърция или на Хаваите,а да помогнем на някого,който е наистина в нужда. За кувьози богатите българи могат да помогнат,а не да събираве капачки. Петър Берон е живял скромно,но е помагал на бедните българи. А днес много нашенци се изживяват в стила Вижте ме кой съм аз! А знаеш ли ти кои сме?! Утре ако си идем от този свят,всичко за което сме ламтяли ще си остане тук. Нищо няма да ни ползва.
  • 15 NikNay

    1 0 Отговор
    Я, сега в един момент не ви пречи че е циганин а като се сетя само как оплювахте Гошка чистачката която извади късмет и удари джакпода в Испания . . . .

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Shweppes

    0 0 Отговор
    Доста бездарен пр. Упадъкът на Камчия. Жалка история
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове