Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 18:15 5 716 11

ДАИ-Пловдив с голяма схема за изнудване!?

  • даи-
  • даи-пловдив-
  • данс-
  • автомобилна администрация-
  • корупция

Няма официална информация за задържани служители при разследването на ДАНС

ДАИ-Пловдив с голяма схема за изнудване!? - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС, архив

Служители в ДАИ-Пловдив са поискали подкуп от голяма транспортна фирма, което е и причината за разследването на ДАНС в Държавна агенция "Автомобилна администрация" в града под тепетата, предаде TrafficNews. Преди два месеца служител от ръководството на ДАИ е поискал рекорна сума, за да прикрие нарушения, които биха довели до отнемането на лиценза ѝ. Собственикът на компанията е подал сигнал в ДАНС и служители на агенцията са поставили въпросния служител под наблюдение.

Днешната операция е започнала с обиски и претърсвания в кабинетите на ръководството на ДАИ в сградата на Автотранспорт на Сточна гара. Разпитани са част от служителите на пловдивската структура. Освен това на база на отменени наказателни постановления в ДАНС са извикани и разпитани собственици на транспортни фирми. На техни фирми са били съставяни актове, а след това по една или друга причина тези актове са били отменени. Основният въпрос е как са били мотивирани служителите да се откажат от първоначалните си констатации.

Според запознати от транспортния бранш в Пловдив в местната структура на ДАИ е имало порочна практика броят на установените нарушения да се мултиплицира и това да бъде причина за евентуално отнемане на лиценза. Например на камион, който се е движел с развалена тахошайба в рамките на месец се съставя акт не за 1, а за 30 нарушения. Така служителите на ДАИ имат право да поискат отнемане на лиценза на компанията, с чийто лиценз се движи камионът. А за да запази разрешителното си, собственикът на фирмата трябва да потърси неофицални начини да си реши проблема.

Към момента няма официална информация за задържани служители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    19 0 Отговор
    Дуерте колкото и да е брутален позволи ако някой ти поиска рекет да го гръмнеш но да не го убиваш. Това сви корупцията в пъти,. Време е да вземем пример от филипинците. Поне ще намалеят случаите с купени книжки и претоварени камиони разбиващи пътната настилка.

    Коментиран от #5

  • 2 ТРОПЧО

    16 2 Отговор
    АМИ КОИ ЩЕ ВЛЕЗЕ В ДАНС НЕ ЗНАМ ТАМ ПЪК ЗА КО СТАВА ВЪПРОС АААААА МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕ АМАН ОТ ПРЕДИЗБОРНИ ЗАРИ ТО НЕ ИМ УМРЪЗНА СЕ ЕДНО И СЪЩО АМА КО ОТ ПРОСТИ ХОРА КО ДА ОЧАКВАШ
  • 3 Патриот

    17 0 Отговор
    Такива чиновници унищожават бизнеса в България.
  • 4 гост

    13 1 Отговор
    Е чак пък изнудване дайте да не се изхвърляме толкова . Може да се каже не така грозно , а по така по свойски,по нашему гербаджийски .
  • 5 Да бе

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Чакай ти пътната настилка да сежразбива от претоварени камиони. Кога почнат да я правят качествено и пак се разбива, тогава може да обвинят камионите.
  • 6 Хахахахааа

    19 1 Отговор
    Винаги поткупа върши работа в ДАЙ !!!
    В България 95% от камионите са с така наречените "копчета" а по-старите с магнити,всичко това е възможно благодарение на ИААА,заради това,че са непоткупни...
    Ако имах възможност публично да осветя цялата схема в транспортния бизнес,Бойко и ДАНС трябва да се скрият в миша дупка.
    Нищо в държавата не става бе знанието на власт имащите,схемите са им ясни,но се правят на шматки...нарочно...
    За това стават и такива катастрофи с камионите постоянно,кара се до откат,до състояние на будна кома,лакомията на изедниците-чорбоджии в България е плашеща,загиват хора заради това,невинни.
    Ама нищо,важното е лапачите да са сити,лапачите на Бойко и компания...
  • 7 Мартин

    6 1 Отговор
    Еми тези от ДАИ Пловдив работят с логика? Като тахошайбата ти е развалена от месец, а камиона не е излизат от движение и има документи за превози през всеки 1 ден от месеца - той е направил 30 нарушения, даже някой по-смели биха казали 60 или повече според броят на извършените транспортни услуги. Аз ако мина 50 пъти пред една и съща камера за скорост, няма ли да получа 50 снимки? Пак някой голям схематьор спасява гАза си след плащане на по-висока инстанция.
  • 8 ТИ ДА ВИДИШ

    4 0 Отговор
    защо са назначавани само от ДПС
  • 9 doe

    13 1 Отговор
    Хахахаха и ще искаме немци да строят автомобилен завод.Вижте новините какви са корупция,кражби,измами ,рекет каквото поискате,само нищо хубаво не се съобщава в тях/
  • 10 анонимен

    3 0 Отговор
    Твърде закъсняла акция. Корупцията ва ИААА-Пловдив е с много стара дата, но всички разследващи органи са си затваряли очите. Още от 2002 г., когато за началник на ДАИ-Пловдив беше назначен Йордан Арабаджиев беше наложена тази практика, която облагодетелстваше него и приближените му, в т.ч. Анна Генова, тогава Анна Попрелкова, а така също и Иван Въчев, настоящ н-к на ДАИ-Пловдив, както и няколко човека от инспекторите с контролни функции. Така 18 г. тези хора си направиха палати, да не говорим и за охолният им начин на живот. Жалкото в случая е, че потърпевшите изпитват страх да подават жалби, защото ще им стъжнат живота. Срам и позор. И ако сега всичко е кьорфишек, много жалко. Навремето Йордан Арабаджиев беше следствен и в крайна сметка- нищо. Може би и сега ще е същото. За кой ли път ще показваме, че корупцията е водеща сила в държавата ни.

    Коментиран от #11

  • 11 СТРАШНИКОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "анонимен":

    ТОВА Е САМО ЧАСТ ОТ СХЕМАТА АРАБАДЖИЕВ, МНОГО ПАРИ СМЪКНАХА И КАТО СЕ ЗАДАДЕ ОБЛАК ПАК МНОГО ПАРИ СЕ ДАВАТ, ЯВНО И НИВОТО Е ГОЛЯМО ТА ВСИЧКО СЕ ПОТУЛВА АМИ НАЛИ АРАБАДЖИЕВ Е ОТ ДПС!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове