Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 08:53 5 626 16

Приютите на отец Иван имат спешна нужда от храни и лекарства

  • отец иван-
  • нови хан-
  • якимово

Дарители вече са изпратили големи количества дрехи, които са повече от достатъчни

Приютите на отец Иван имат спешна нужда от храни и лекарства - 1
Снимка: БГНЕС

Отец Иван има спешна нужда от храни и парични средства за приютите си в селата Нови хан и Якимово, за да поеме нарастващите разходи с настъпването на есента и задаващата се зима.

Във Фейсбук групата в подкрепа на отец Иван посочват, че на този етап има най-голяма необходимост от трайни хранителни продукти, дезинфекциращи и перилни препарати.

Отец Иван и отец Григорий "благодарят от сърце на всички, които се отзоваха и изпратиха дрехи за децата и родителите от домовете в Нови хан и Якимово, но молят акцията да бъде преустановена, защото количествата дрехи вече са повече от достатъчни".

За всеки случай, преди изпращане на каквато и да е помощ е най-добре дарителите първо да позвънят в дома, за да бъдат уточнени конкретните нужди в момента. Телефоните за връзка с отец Иван са 0889539874 и 0886852950, а с отец Григорий - 0886853026.

В двете села - Нови Хан и Якимово, са настанени около 240 души, за които отците се грижат, като по-тежка е ситуацията в Якимово.

Банковите сметки за дарения са:

UNI CREDIT BULBANK, клон Елин Пелин IBAN: BG72UNCR 96601000411600, BIC: UNCRBGSF

В евро:IBAN: BG13UNCR70001522104630 BIC: UNCRBGSF

Дом за сираци "Св. Николай" при манастир "Св. Троица"ул. "Търнава" № 21 Ас. Нови Хан п.к 2110, община Елин Пелин

Дарения се приемат и на адрес Якимово, ул. "Ал. Стамболийски" 4, ПК 3640


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данчето и Валя

    7 3 Отговор
    Нема проблеми, църквата получи милиони левове от данъците на атеистите (принудително), ние искахме да се дарят на нуждаещи се, но ни казаха:- Вие ку.ки, нямате думата, ще плащате за каквото ние кажем! Парите от църковната каса са за гуляй, мерцедеси, бензин, алкохол, мъжки проститутки и т.н., а парите на атеистите, отиват за ремонт на просешките бизнес сгради на религиозната пасмина
  • 2 всеки има нужда от нещо

    14 5 Отговор
    Отец Иван събира само утрепки. Те нещо да са произвели? Всеки само иска. Да работят и с част от заработеното да си ремонтират.

    Коментиран от #9

  • 3 БгТоооо

    15 6 Отговор
    Стига с тоя измислен поп мошенник бе нищо не му давайте той отглежда цигани.БЪЛГАРИНО ОСЪЗНАЙ СЕ ВЕЧЕ.
  • 4 Не може тъй

    12 2 Отговор
    Бай Иван иска с парите на народа да върти приюта. Хубаво, ама така не става. Или пък става, но веднъж. А той всяка година търси помощи. То не бяха палежи, побоища и обвинения в сексуални апетити към отеца през годините. Току мъжът на някоя от жените там каже, че бай Иван натискал жена му. Какво става в тоя приют?
  • 5 Сюргюн Али Коч

    8 4 Отговор
    На тоя и вода няма да му дам да пие мошенник.
  • 6 гост

    4 0 Отговор
    Е друго е да караш линкълн и да носиш ролекс. Махни ги тези нуждаещи се дето нямат пари за храна и топло, какво като са в приют на църквата. Дарители ни трябват, че скоро линкълна ще стане на 5г. и трябва да го сменям с новия модел, няма как.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Не така

    13 4 Отговор
    Зрелостта на обществото се определя от начина, по който се отнася с болните и нуждаещите се. Ако можете– помогнете, ако ли не– не плюйте! Никой не е застрахован да се разболее или да изпадне в бедност. Я си помислете колко клошари има с образование и професия, които сега поради една или друга причина( имотна измама например) ровят по контейнерите за коричка хляб. Или това не се отнася до вас, бълващи змийска отрова от устата си?

    Коментиран от #13

  • 9 А що

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "всеки има нужда от нещо":

    Поне не е седнал да продава невидими продукти и да заблуждава невежите че ще им опрости греховете срещу 300 лв. и една молитва не ги пръска със ,,светена вода,, чешмяна меришеща на канал, не кара мерцедеси не иска за кръщене 2000 лв. Грижи се безпризорни, на които им купува учебници да учат, дрехи, храна па ти иди да целуваш на баба Гуси ръчицата
  • 10 Жоро

    8 0 Отговор
    Половината там са здрави хора мързеливи и стоят на готово а отгоре на всичко се и размножават
  • 11 Грауч.

    8 0 Отговор
    Развъдник на търтеи и дебили.
  • 12 мдаа

    4 1 Отговор
    Помагайте на развъдника на примати. Няма ли кой да закрие тоя публичен дом?
  • 13 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Не така":

    В ТОЯ РАЗВЪДНИК НИТО СА БОЛНИ НИТО СА СИРАЦИ. ПУБЛИЧЕН ДОМ Е ТОВА И РАЗВЪДНИК НА БОЛЕСТИ. ПИТАЙ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.

    Коментиран от #15

  • 14 теодор

    4 0 Отговор
    дядо иван само на дарители чака цял живот, няма ли да ги впрегне тези големите да ходят да бачкат някъде.. не са само деца в този приют..
  • 15 Не така

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Що по махалите да не е друго? Ама ги подкрепят разни НПО–та и др.под. организации с цел манипулиране. Това ,което съм виждал по медиите, не съвпада с твоето мнение. Доколкото знам садят зеленчуци, отглеждат животни. И последно– ти какви хора очакваш да отидат в тези приюти– депутати, бизнесмени, олигарси и тям подобни? Мого ясно, че това са хора без дом и подкрепа.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    НЕ БОГОХУЛСТВАЙТЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове