8 Октомври, 2019 08:51, обновена 8 Октомври, 2019 10:27 4 998 106

Борисов: Безумно е да се мисли, че държавата ще взима деца (ОБНОВЕНА)

  • бойко борисов-
  • деца-
  • социални служби-
  • родители

Как ще влезем в едно нормално семейство и ще му вземеш детето. Как ще го вземат и да го вземат къде ще го заведат, каза премиерът

Борисов: Безумно е да се мисли, че държавата ще взима деца (ОБНОВЕНА) - 1
Снимка: БГНЕС

Безумно е да се мисли, че държавата може да вземе децата. Това каза премиерът Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Обръщам се към нашите сънародници и питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани? Единственото, което го има и в закона, е, че ако хванат родител, който изнасилва детето си, защото още когато бях главен секретар имаше една много хубава кампания за домашното насилие, ако го пребива като куче, дори кучетата, когато някой ги тормози или домашните животни, ние всички се вдигаме да ги защитим, и сега го има от закона“, добави Борисов.

„Когато едно дете е лишено и изхвърлено да седи на вън в мръсотията, в калта без грижа, без медицинско обслужване, без да ходи на училище като животно, буквално. Така ли трябва да стоим и да ги гледаме, това ли е правилното и хуманното? Как ще влезем в едно нормално семейство и ще му вземеш детето. Как ще го вземат и да го вземат къде ще го заведат“, обясни още премиерът.

По думите му нито има такава стратегия, нито има такова решение, нито има такъв план.

„Сезирахме прокуратурата. Разпоредих се на ДАНС и на МВР, защото вече става сериозно и ще ги хванат разни „пастори“ и партийни. Просто лъжат хората. Заговори се, че ще бъде приета Стратегия за закрила на детето, по принцип децата имат нужда от закрила, особено в такива проблемни семейства. Стотици хиляди примери има за изнасилени в семействата си деца, за пребивани системно и ние като общество да не смеем да го защитим това дете, защото някой минава и казва държавата ще ви вземе детето“, посочи още Борисов.

По думите му слухът се е завъртял заради предстоящите избори. „Безумно е да се мисли, че може да се вземат децата. Да си отиват на училище децата, да си ги учат. Повече от 50 000 деца вкарахме в класните стаи миналата година, които не са стъпвали в класните стаи, това е един от големите ни успехи. Цел един град като Казанлък не е ходил на училище, тези деца после или крадат или отиват на социалния стълб. Нашата стратегия е да ги квалифицираме, да ги научим да работят, да учат, за да могат да се издържат“, коментира Бойко Борисов.

Не съм подвеждал медиците

"За здравеопазване са дадени 2 634 367 лв., когато започнахме да управляваме през 2009 г., през 2019 г. са 5 млрд. на година. Продължаваме с начина, по който нито един от протестиращите или от съсловните организации, които идват при мен не казват, за здравеопазването отделяте малко пари. Никога не съм подвеждал медицинските сестри, че ще им увелича заплатите, с огромно уважение се отнасям към лекарите и медицинските сестри“, добави Борисов.

Премиерът обясни, че в бюджета за следващата година са предвидени с над 300 млн. лв. повече.

„Медицинските сестри в едни болници получават много добри заплати, върху тази основна заплата. Аз онзи ден събрах и Здравната каса и Министерство на здравеопазването по този въпрос“, каза още министър-председателят.

По думите му пари има за прослужено време, за трудов стаж и за извънреден труд.

„Задавам въпроса защо толкова много години не са направени заплатите така, както искаме, защо за толкова много години няколко пъти фалираха държавата. И сега, когато всички увеличения на доходи и на заплати са нагоре, точно тогава всички искат да протестират, защото виждат, че ние събираме парите. Работим по-добре и имаме парите“, посочи още Борисов.

Той коментира, че през април тази година са отпуснати 50 млн. лв. за по-високи цени на клиничните пътеки пред НЗОК.

„Здравната каса е независима организация, защо всяка година ние доплащаме на Здравната каса. Ако има по-добър модел, да го използват, аз не знам някъде да са стигнали тавана на заплатите. За да не задълбаваме в темата за здравеопазване, аз следя рамката. Като приоритет ние винаги отпускаме повече пари за този сектор, това е безспорен факт. Как се разпределят вътре в сектора, не само Министерството, не само касата, но и главните лекари също трябва да си направят своето вътрешно преразпределение“, допълни премиерът.

„Достатъчно пари, два пъти повече пари са се отпуснали за здравеопазване. Колко болници трябваше първо да се ремонтират, помните ли какви бяха линейките и какви са сега, помните ли какви беше апаратурата, допотопна беше в болниците и сега няма болница без най-съвременна апаратура. Огромни неща сме свършили, за да бъдат удовлетворени, така както полицаите, така както военните, така както в много други сектори“, добави още Борисов.

„200 млн. лв. ще бъдат преразпределени, че да получават повече заплати. Не може да отиват Х милиона в една болница, доктора да получава 36 000 или 50 000 лв. заплата, медицинската сестра да получава 1 000. Трябва Министерство на здравеопазването така да направи лимитирането, че Х% да отидат за медицински работници. Разбира се, че поемам ангажимент. Кога не съм поемал и кога не съм си ги изпълнявал? С 86 млн. лв. с различи инструменти са дадени в здравеопазването и това ми е докладвано на мен, това обяснява и министърът на здравеопазването“, посочи още Бойко Борисов.

Партиите да оставят прокурорите да си изберат главен прокурор

"За да е обективен изборът направихме промени в закона, съдийската гилдия да си избира ръководството и прокурорската гилдия да си избира ръководството, за да няма пряко вмешателство на политически партии в този избор.

Когато БСП управляваше преди години двамата съветници на президента Георги Първанов, единият стана главен прокурор, другият стана шеф на Върховния касационен съд“, добави премиерът.

Борисов коментира, че когато Сотир Цацаров е станал главен прокурор, желание на партията е бил Бойко Найденов.

„Тъй като с Бойко Найденов като зам.-главен прокурор бяхме работили много по-дълго. Г-н Цацаров го познавах като съдия в Пловдив, един от най-добрите съдии, да не кажа най-добрият. Изборът беше добър, той направи успешен мандат. Сега прокурорите са си избрали този кандидат за главен прокурор“, обясни Борисов.

„Представете си, че ние като правителство бяхме изпратили партиен кандидат да се конкурира с него. Например Емил Радев като наш евродепутат, кандидат за главен прокурор, и вие ме питате сега вашият ли главен прокурор искате да стане главен прокурор, ако стане“, допълни министър-председателят.

„Аз и сега работя с Иван Гешев като зам.-главен прокурор с една единствена тема. Особено борбата с контрабандата и виждате колко убийства изкараха. Ако се остави прокуратурата да бъде превръщана в арбитраж, защото сега политиците какво правим, всеки тича и хвърля по един сигнал в прокуратурата и почва да вика сезирана е прокуратурата, чакаме да реши, всички партии това правят. Чакаме тя да ни е арбитър, хубаво де ама, когато арбитърът стане толкова важен, че да може и да решава мачове. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат, който си преценят“, посочи още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брадвата

    59 10 Отговор
    Баце тоя път е прав. На държавата най-малко ѝ трябват деца. Тя иска да закрие и предаде територията на новите собственици. За какво са ѝ деца?!?

    Коментиран от #36

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Давид

    66 4 Отговор
    Лъжец . На вас не ви трябват деца . На вас ви трябват емигранти . Изгониха 3000000 бг граждани а ти се бориш да вкараш римляните в училищата . И като ги образоваш какво ? И те навън . Това стратегия на глупостта ли е ? Всички сте за трепане .

    Коментиран от #27

  • 5 Анти милиционер

    46 2 Отговор
    Не отрече, че ще вземст деца като в западните смърдящи кенефи. Каза само, че било абсурдно. Но, то и той самият е абсурден.

    Коментиран от #14

  • 6 боцмана

    42 2 Отговор
    От вас всичко може да се очаква , вземате от всеки , всичко. Пладнешки хайдуци!
  • 7 Гост

    34 2 Отговор
    Егати лъжата. Ето я цалата истина - https://www.youtube.com/watch?v=mtLgNIT6o7c . Днес дори по нова излъгаха, че социалните били помогнали на семейството.

    Коментиран от #24, #55

  • 8 руска измет

    7 51 Отговор
    Комунетата, подлоги на русия разпространяват подобни глупости, за да злепоставят България в ЕС, Бойко е напълно прав. Изключително долнопробна кампания срещу България, децата на България членството ни в ЕС.
    Руските подлоги са изключително долни боклуци, а народа е доста прост и им вярва!
    Тези закони са приети и работят перфектно във всички западни държави, които са най-развитите в света. За това България ще е бедна, а хората гладни, заплатите ниски, защото е пълно с простаци лесни за манипулации.
  • 9 баю

    32 1 Отговор
    От безумци всичко може да се очаква. Дръж си безумието при теб , не ни го прехвърляй на нас.
  • 10 В социален дом На кой свят живее този ид

    24 2 Отговор
    Как ще го вземат и да го вземат къде ще го заведат“, обясни още премиерът.
  • 11 Покана за изпълнение

    28 2 Отговор
    Уважаеми господин Боко тиквата съгласно договор за кредит с международният валутен фонд за покупка на новите 8 изтребителя f-16 block 70 платени предварително чрез облигационен заем и прехвърлен към федералната банка на САЩ в размер на 2,212 милиарда лева вие сте задължени да погасявате кредит в посочените срокове вашият кредит в просрочие от 08.10.2019 година възлиза на 24 милиона лева считано от датата 08 октомври в случай на неизпълнение на задълженията ви уведомяваме че банката има право да направи кредита предсрочно и изцяло изискуем всичко това е в ущърб на вашия кредитен рейтинг като наличието на негативна кредитна история в централния кредитен регистър към БНБ кредитната история отразява вашата надеждност стабилност и финансова репутация като до нея имат достъп всички банкови и финансови институции регистрирани на територията на България в момента имате неплатени 2 вноски по кредита общо 240 кредитни вноски в продължение на двадесет години считано от датата 08.08.2019 година ( четвъртък) следваща вноска по кредита е на 08.11. 2019 година.
  • 12 Прав е Боко

    32 1 Отговор
    На кочината и трябват роби да бачкат, а чиновниците и тарикатите да крадат.
  • 13 ДОКО

    23 3 Отговор
    РАЗБИРА СЕ ЧЕ ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ДЕЦА..ЩЕ ГИ КАРАТ В ИНСТИТУТА ПО ДЯСНА ПОЛИТИКА..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бою забавата

    27 1 Отговор
    Остава сега да ни илюстрира , в неговия си неповторим стил , как като малко детенце е бил изнасилван.
  • 16 Анти милиционер

    34 1 Отговор
    Слугата на нпо-тата на Сорос е за затвора.
  • 17 Анти милиционер

    43 1 Отговор

    До коментар #14 от "руска измет":

    Ходил съм навсякъде на запад. Навсякъде е воня и смрад - вземат децата пт родителите, ако им повишиш тон. Една приятелка не смее да гъкне в Испания, понеже миризливата сороспидна държава слухти и идест за детето й да проверявст дали му се карат. Идиот. Такава смрад като западната няма и в Северна Корея.

    Коментиран от #29

  • 18 Като ги гледам младите в София

    17 3 Отговор
    Пълна трагедия, Господ да пази България, само тъпунгерчета, които имат само две думи в речника си: " Само Левски" и после отиват да чупят стадионите.

    Коментиран от #104

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кукли на конци сте

    31 0 Отговор
    И изпълнявате план, според който семействата да се разбият, за да се разбият и християнските ценности, които крепят взаимоотношенията между хората
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Све

    29 0 Отговор
    Безумно е България да се "управлява" от толкова некомпетентни и прости престъпници
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 тъп човек да ме обработва е кауза пердут

    21 0 Отговор
    Ка съ праят еничари бе Баце. Конкретно днес либерасти с правилна ориентация. Като се изземва материала и му се промива мозъка, нали така ?
  • 26 Bingo

    28 1 Отговор
    И най-големия парадокс е, че тези неграмотни циганета са внесли много повече пари в България от джепчийство, кражби и проституция отколкото този е докарал като чужди инвестиции.
  • 27 ддд

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Давид":

    Да трябва да ги вкараме римляните в училище. След 10 години няма да има кой да работи. Те ще са новите работници. По добре работник, който може да чете инструкция отколкото такъв който дори не разпознава цветовете. Тук не говорим да стават интелектуалци. Елементарни неща да могат да четат и да напишат нещо.

    Коментиран от #61

  • 28 Анти милиционер

    26 1 Отговор

    До коментар #24 от "руска измет":

    Къде е интврвюто с децата? В Норвегия им ги взеюат от училище.... какво интервю, господин идиот?

    Коментиран от #32, #33

  • 29 руска измет

    5 29 Отговор

    До коментар #17 от "Анти милиционер":

    Друго си е да си биеш децата, яко е, нали, и жената, бой!? Това са ви методите за възпитание, Макаренко, кой зане, какъв тъмен балкански субект си.
    Не можеш да биеш детето, и то има права, както не можеш да си биеш и жената, не можеш да БИЕШ, като биеш, ще ти го вземат, много ясно.
    Обаче бълхарина обича да пие и да бие, това му е в кръвта, повечето тупани казват:"Аз съм го правил, мога да си го бия." Да ама период свърши, свиквайте, или сатвате хора или децата ще ви ги гледа някой друг, който може да ги гледа.
    Само така ще се цивилизова бълхарина, друг начин няма.

    Коментиран от #35, #37, #38, #46

  • 30 ЪРП

    36 2 Отговор
    ТОЛКОВА ТЪПОТИИ И НАГЛИ ЛЪЖИ ИЗГОВОРИ ЗА 2 МИН. ДОКАТО ГО СЛУШАХ , ЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ИМАХ ЧУВСТВОТО ЧЕ СЪМ ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СИЕРА ЛЕОНЕ, ЗАНЗИБАР ИЛИ СОМАЛИЯ И СЛУШАМ ВОЖДА-ДИКТАТОР ПО РАДИО ТОЧКАТА С КВИ ВСЕВИШНИ МЪДРОСТИ ХРАНИ НАРОДА!!!!!!!!!!!!
  • 31 Студент

    10 6 Отговор
    Ни съм за тия ни за ония , де що е дърта паплач се нафталин диша, и се младите са им виновни, че така зле са научили децата си..... отивайте се пенсионирате и марш на нивите и градините сган мръсна
  • 32 руска измет

    6 25 Отговор

    До коментар #28 от "Анти милиционер":

    Леле, ти наистина си много прост, гастербайтер някакъв, в Норвегия взимат деца, които са подложени насилие, на лоши условия на живот, изоставени и пренебрегвани или имат криминални прояви, взимат наркотици и други анти-социални прояви.
    Никой не взима деца ей така, без причина!
    Кой ти ги говори тия глупости, така пише във Фейса, нали.
    Проблемът е, че четете фейса, а не четете книги и за това сте кухи парчета.
    Няма да си биеш детето и това е положението, свиквайте, варвари скапани.

    Коментиран от #39, #41

  • 33 Не е така

    1 18 Отговор

    До коментар #28 от "Анти милиционер":

    Взимат, ако има причина. Ако няма, не взимат. Това е пропаганда което се пише в БГ за другите държави.
  • 34 да ти поясня

    18 0 Отговор
    Държавата сме ние , вие сте анти-държавата.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Соросоид

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "Брадвата":

    Не, на държавата не й трябват деца, но на алчни НПО-та - да. Типично по герберски след 2020 г. се отваря нова бизнес ниша - социални услуги с деца в риск. Кой ще определя кое е насилие? НПО-тата, с техните измислени "програми", преписани директно от английски и скандинавски модели. В Англия ако повишиш тон на дете, се води насилие и социалните го отнемат, и пращат родителите на курс за "правилно възпитание". Кой организира тези курсове? Същите НПО-та. Кой ще плаща курса - родителите. Е ,и тук искат да направят подобна система. А и има десетки милиони пари за "усвояване". Повечето НПО-та са свързани със Сорос и "Америка за България". Последните са от най-големите спонсори на ГЕРБ.
  • 37 Анти милиционер

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "руска измет":

    Стани джендър, западна измет.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Borislav Popov

    28 2 Отговор

    До коментар #32 от "руска измет":

    В Норвегия вземат деца, само срещу един съседски донос. В училище им задават провокативни въпроси, на които децата наивно отговарят погрешно и гинотнемат от родителите им.
  • 40 Гост

    17 0 Отговор
    "Eдинcтвeнoтo, кoeтo гo имa и в зaкoнa, e, чe aкo хвaнaт рoдитeл, кoйтo изнacилвa дeтeтo cи, зaщoтo oщe кoгaтo бях глaвeн ceкрeтaр имaшe eднa мнoгo хубaвa кaмпaния зa дoмaшнoтo нacилиe, aкo гo прeбивa кaтo кучe, дoри кучeтaтa, кoгaтo някoй ги тoрмoзи или дoмaшнитe живoтни, ниe вcички ce вдигaмe дa ги зaщитим, и ceгa гo имa oт зaкoнa"
    Ами, щом и сега го има в закона, защо не го прилагате, а е необходимо да се приема нещо друго?! Просто институциите трябва да работят! Няма нужда от нови стратегии и тем подобни измишльотини!
  • 41 Анти милиционер

    23 1 Отговор

    До коментар #32 от "руска измет":

    Гледам интервюта с майки на отнети деца в Норвегия. Понеже детето спяло на едно и също легло с родителите. Има ги в ютюб, джендър продажен

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 и ние сме дечица на Природата

    15 0 Отговор
    Бацето да бяга от такива закони , защото пръв ще го отнесе. С глупостта и меркантилността си насилва цял народ.
  • 44 Антон

    27 0 Отговор
    Баце да то кажа: 1. Каза че съе пуснали пари за мед.сестри. Въпреки това пари за тях няма. 2. Каза че Белене е един гьол, а пък ходи да търсиш инвестротшри. 3. Каза че сте намерили газ в нашия шелф на черно море. Оказа се че газ няма. 4. Колко пъти излъгахте родителите на децата с увреждания. 5. Оная министърката каза че няма опасност от фалити заради томас кук. Вчера разбрахме че български туроператор е фалирал. 5. Мога да продължавам до безкрай. ТА БАЦЕ КАЖИ КАК ДА ТИ ВЯРВАМЕ И ЗА ДЕЦАТА?

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Антон

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "руска измет":

    А тебе ако те пребия какво ще ми вземат бе? Скоро скоро всякакви такива сбъркани като тебе ще се крият в миши дупки. Все пак сте единици спрямо милионите нормални хора!

    Коментиран от #49, #54

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 айдее

    9 0 Отговор
    отидоха и пасторите! Защо пасторите,кои пастори,защо не ходжите? Утре ще има да казва простия главанак,че не е бил разбран.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Барбой

    5 13 Отговор
    България е демократична страна щом червените боклуци са първи по форумите, понеже те така са научени - пари да изкарват от плюене и празни приказки!
  • 51 До нормалните

    13 1 Отговор
    Запалете по една свещичка за децата които можеха да бъдат живи, ако бяха в една нормална държава. Последния случай, момченцето което баща му го бутна от моста. Можеше да е живо.

    Коментиран от #57

  • 52 АЗ ЩЕ ДАМ!

    11 0 Отговор
    Министърът да отива да се обяснява защо не дадох.
  • 53 СссереМ

    4 16 Отговор
    Бря,баце като им каже истината в ОЧИТЕ на русопитеците и веднага скачат на амбразурата, и тая интрига няма да мине,пак ще ядете бойковите токати.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ЪРП

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ГЛЕДАЙТЕ КЛИПА ОТ КОМЕНТАР №7 !!!!!!
    ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИТЕ СА ЧУМАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!.......НО ТЕ ПОКАЗАХА НА БЪЛГАРИТЕ КАК СЕ ЛЕКУВА ЧУМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 56 Byg

    3 18 Отговор
    Сега на тия червени тролове , които пускат тези слухове за децата и разпалват постоянни конфликти с измислици , трябва да им се разкатай фамилията. Трябва вече да им се обърне гьона . В напъните си да се докопат до власт почват да сътворяват такива простотии че и руските депа за фалшиви новини почват да се учат от тях. Няма да ви огрее , много сте тъпи , за да сте начело , отивате на заробване другари. Амин.
  • 57 руска измет

    3 21 Отговор

    До коментар #51 от "До нормалните":

    За русофилистиците не е важно бъдещето на децата, а да плюят по всичко западно, европейско и по Бойко.
    Изключително долни, прости и гнусни боклуци.

    Коментиран от #60

  • 58 Nostradamus

    19 1 Отговор
    На Борисов му е отказана среща с Тръмп, с Путин, с новия премиер на Гърция (върнаха го от въздуха), с Курц, с Ердоган, с президента на Сърбия, на Румъния Премиерът на Северна Македония го детронира от поста лидер на Западните Балкани , като пожела Гърция да поеме лидерството на Балканите. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео умишлено заобиколи България, като не я включи в Балканския си тур. Нищо не е случайно и всички дипломати разбират какво означава това за България и нейните управляващи The End. Край с борисоф!

    Коментиран от #105

  • 59 Антон

    9 0 Отговор

    До коментар #54 от "руска измет":

    Не се притеснявай! И в момента има закони които пазят гражданите да не бъдат пребивани! А в случая ако те пребия, това е хулиганство. Стига да не е рецидив, никой не лежи за хулиганство. Така че ти остава да ближеш рани и да се радваш на 500-1000 лв. обезщетения които си получил заради счупен нос.

    Коментиран от #78

  • 60 Учуден

    6 2 Отговор

    До коментар #57 от "руска измет":

    Доста отворена уста и омазан с нещо кафеникаво език с неприятнс миризма наподобяваща изхвърлена стомашно преработена храна ! Извинете с какво се храните ?
  • 61 Давид

    9 1 Отговор

    До коментар #27 от "ддд":

    Ти и да го вкараш , средата в която живее след училище го демотивира . Ние българите си помагаме на децата за домашните уроци а на римлянина кой ще помага . Всичко е комплексно . Тук трябва национална стратегия за всички . С тази за която говоря аз и изпълняват управляващите няма да стане . Ромеите може да свикнат на труд между нас . А те ни гонят извън страната . За какво изобщо говорим ?
  • 62 Коментар📝

    4 1 Отговор
    (ИРОННИЧНО) По КОМЕНТАРИТЕ КОЙТО ПРОЧЕТОХ СЪДЯ,ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е ЧЕСТЕН СПРАВДЛИВ И С МОРАЛ.
  • 63 Türk

    5 11 Отговор
    Омразата ми към България е безгранична.
  • 64 Хахаха

    23 1 Отговор
    Аз на Борисов и измамниците от ГЕРБ ли да вярвам, или да вярвам какво пише черно на бяло в законите ?!
    Борисов и ГЕРБ са лъжци и национални предатели, и ни подготвят за нов диктаторски режим, и който гъкне му взимат децата. Кой ще се изправи срещу властта, а ?!
    Това дори комунистите не си позволяваха !

    В чисто новият закон за социални услуги, който влиза в сила от 01.01.2020 е допуснато да се НПО като Норвежкия фонд да бъде доставчик на социална услуга !!!
    Барневарн, тази фашистка организация е допусната да се докосва до българските деца:

    ЗСУ - Частни доставчици на социални услуги
    Чл. 30. Частни доставчици на социални услуги могат да са:
    1. български физически лица, регистрирани по Търговския закон, и юридически лица;
    2. физически лица, извършващи търговска дейност, и юридически лица, регистрирани по законодателството на друга държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

    Тези доставчици, частните имат възможност сами да финансират приемните семейства и да си пишат доклади, как е детето и дали биологичните родители, са преминали ПЛАТЕНИЯТ курс при тях, дали са издържали изпита, и евентуално да върнат децата.
    Борисов е прав, държавата няма да взима децата, а Барневарн финансиран от Норвежкия фонд.
    Това е национално предателство и легитимиране със закон на нов бизнес, отвличане на деца и искане на подкуп от родителите, за да им върнат децата.
  • 65 Хахаха

    15 1 Отговор
    Борисов и този плужек Петков ЛЪЖАТ, че не може да се отнемат деца по анонимни сигнал.
    Ето какво гласи текстът на чл. 10, ал. 5 от Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето ( Обн. ДВ. бр.66 от 25 юли 2003г., … посл. изм. и доп. ДВ. бр.37 от 7 май 2019г.)
    Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2006 г.) Сигналът може да постъпи в дирекция "Социално подпомагане" писмено, устно или чрез активно набиране на информация от социалните работници в дирекцията.
    (5) Анонимни сигнали не се разглеждат, освен в случаите, отнасящи се до насилие над дете, или по преценка на директора на дирекция "Социално подпомагане".
    А текстовете на чл. 36г и 36д, във връзка с чл. 26, ал. 1 от Закона за закрила на детето /ЗЗДт/(Обн. ДВ. бр.48 от 13 юни 2000г., … посл. изм. и доп. ДВ. бр.24 от 22 март 2019г.)
    се дава ред и основание, още преди да се е произнесъл съдът, детето да бъде изведено и временно настанено по реда на чл. 27 (административен ред).
  • 66 Хахаха

    15 0 Отговор
    Сега идва въпросът, колко време ще е необходимо на човек да докаже пред съда, че не е употребил насилие над детето, че неправомерно му е отнето (изведено) и прочие ?!
    Пълна измама е, че родителите могат да се защитят в съд !!!
    В производството пред районен съд, който гледа мярката за отнемане на детето, НЕ СА КОНСТИТУИРАНИ РОДИТЕЛИТЕ КАТО СТРАНА !!!
    Можете да обжалвате заповедта за извеждане на детето, но само пред административен съд !!!
    В чл. 27 от ЗЗДт е указано, че актовете (т.е. обжалване на законността на издадения ИАА) за извеждане на дете се обжалват по правилата на Административнопроцесуалния кодекс. Излишно е да обяснявам колко време отнема това, но …
    Представям бърза справка по първото ми попаднало такова дело – без да обръщам внимание по същество правилни или не, са актовете на административните съдилища:
    - Заповед № ЗЛ/Д-С-СЛ-033/13.07.2017г на директора на дирекция „Социално подпомагане“
    - Решение № 5019 от 26.07.2018г. на Административен съд София град по адм. дело № 9321/2017г.;
    - Решение № 2096/13.02.2019 на Върховният административен съд на Република България - Шесто отделение, по адм. дело № 13614/2018

    Видно, сроковете за постигане на пресъдено нещо (окончателен съдебен акт) са
    необходими около една година и осем месеца.
    Кажете ми, кой нормален родител няма да се поболее, камо ли да води битка с властта, поради която, по анонимен сигнал са му отнели децата ?!

    А съгласно чл. 27, ал. 2 от ЗЗДт, директора на дирекция „Социа
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 На всяка манджа

    10 0 Отговор
    мерудия дето е рекъл народът. Министър председателят трябва да управлява държавата, а не да се занимава с дребнотемие, да надзирава строежи и да реже лентички. За детайлите и дребните неща си има компетентни служби. не може един човек да разбира от всичко и да се изрязва по всяка една тема, която е станала обект на обществено внимание, а просто трябва да прехвърли въпросът по компетентност. Толкова ли е трудно за десет години в управлението да може да научи кой с какво се занимава и всъщност на-важното да организира или да намери кой да му организира ефективен контрол как се върши всичко и как се харчат парите?
  • 69 Хахаха

    11 0 Отговор
    А съгласно чл. 27, ал. 2 от ЗЗДт, директора на дирекция „Социално подпомагане“
    /ДДСП/ издал заповедта за настаняване на детето по административен ред, е длъжен в рамките на един месец да направи искане до съда за настаняване по съдебен ред по чл. 28,
    ал. 1 от ЗЗДт.
    Т.е. родителят каквото и да предприеме, най-малкото един месец детето ще бъде отделено от него съвсем законно, по анонимен сигнал!!!

    Но какво следва … чл. 28, ал. 3 от ЗЗДт напълно изключва родителите да присъстват на заседанието в районен съд въпреки, че се засягат техни права и то уредени в Конституцията !!!
    Това е възпрепятстване на правосъдие и е отказ от такова, защото не ти се дава възможност да се защитиш в съда. Този текст на ЗЗДт, практически въвежда доктрината, че детето и родителите не са семейство и нямат взаимно законни права и задължения по между си, нито чувства на обич и привързаност, а са просто отделни биологични индивиди.
    Първоинстанционният съд се произнася в срок от един месец съгласно чл. 28, ал. 4 от ЗЗДт. Т.е. месеците стават два, в които съвсем законно може всеки родител да бъде с отнето дете само по анонимен сигнал !
    Но ЗЗДт, не предвижда ред по който родителят да бъде уведомен за решението на районен съд, което да обжалва пред окръжен. Видно от текста на чл. 28, ал. 6 въобще не дава разяснение кои са страните, които могат да подадат жалба, за протеста ясно, това е прокурорът.
    Видно, законодателят е предвидил само ДДСП да участва в производството пред район
  • 70 ???

    6 0 Отговор
    С толкова Ум защо да е безумно.
  • 71 Türk

    1 11 Отговор
    Мразя всичко балгарско мразя балгария мразя. Васил Левски мразя още.

    Коментиран от #81

  • 72 Гутен морген

    8 1 Отговор
    Що бе Баце, що да е безумно. Ами нали норвежците именно това правят. Че и теб карат да го приемеш под формата на конвенции?!
    Пък и истината се крие именно в твоите думи "нормално семейство.."
    Колко НОРМАЛНИ, ромски семейства има, а ?
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Türk

    5 8 Отговор
    Защо все още няма паметник на башибузуци, подло убити от български разбойници в Батак?

    Коментиран от #103

  • 75 бай онзи

    11 0 Отговор
    държавата не, НПО-тата дето сте им делегирали правата ДА. Долен лъжец и демагог.
  • 76 БББ

    10 2 Отговор
    Никой не ти вярва Борисов! НИКОЙ!
    Запомни си думите! Аз ще запазя тази статия на компютъра си, за да мога да ти я забия в лицето, АКО все пак някое детенце бъде изведено от дома си след Нова година!
    Заслужавате разстрел на място, шайка мекерета!

    Коментиран от #79, #80

  • 77 ???

    14 0 Отговор
    Защо да е безумно. Двама са слепи, а карат коли. Някой няма ръка, а ходи на ТЕЛК, че може да му е израснала нова.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #76 от "БББ":

    Днес по Нова ТВ, зам. министъра на социалната политика каза, че за 2018г., са изведени над 2000 деца от биологичните семейства.

    Така че Борисов знае, че лъже най-нагло.

    Коментиран от #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Фак на тия факти

    7 0 Отговор
    На бесилото продажник!!!
  • 83 Тръмп

    5 6 Отговор
    Това са болшевишките саботажи на ДеБъ и НПО-тата на Сорос!!!:):):) Борисов да се консултира с Орбан по въпроса,защото те няма да спрат Войната срещу Правителството!!!:):):)

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 SAAB

    8 0 Отговор
    Вярно е НЕ ГИ ВЗИМА...........ГОНИ ГИ !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Türk

    0 10 Отговор

    До коментар #81 от "руска измет":

    Мразя балгария мразя русия мразя гарция мразя сарбия!

    Коментиран от #89

  • 88 гощо

    14 0 Отговор
    По домове и приемни семейства гаврите са брутални за едно дете! В къщи най много да изяде два шамара! Та нЕма нужда да преиграваме с стратегия за детето при липса на хора адекватни за работа с деца!!!

    Коментиран от #91

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Türk

    1 3 Отговор

    До коментар #89 от "руска измет":

    Много обичам на балгарско момче! Гейсекс!!!

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ???

    2 0 Отговор

    До коментар #91 от "руска измет":

    Добре тогава ни обясни за какво става реч.
  • 94 за избори

    5 0 Отговор
    дава и ....под наем хайманата!....
  • 95 Родител

    8 0 Отговор
    Децата просто трябва да ги обичаш и да се отнасяш към тях както към такива. Какво ще е възпитанието им се решава от родителите. Естествено че трябва да бъдат защитени в случай на жестоко отношение, но и сега си има закони за това, и не са нужни никакви Стратегии и подобен род глупости.
  • 96 Гост

    8 1 Отговор
    Безумно е бтв снощи по централната си емисия в 19 часа да пусне някакъв маниак, който инсинуира, че зад истерията с отнемането на децата стоят русофили - привърженици на Путин.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Матей

    8 1 Отговор
    Циганите някой ги е подплашил с определена цел,възползвайки се от податливостта им на слухове.Действително управлението няма намерения да пипне с пръст окаяните циганчета,нека се ровят в боклука като свинчета,но виж за българските от бедни семейства може друго да последва.То няма да е внезапно и масирано,а постепенно и неусетно,първо най-тежките случаи,а после и останалите.Разбира се,на чорбаджийски деца никой няма да посегне,няма как,богатите са вече като свещени крави,тях нищо не ги лови,те ще се кефят и ще сочат с пръст неудобните,да им докарат ад на земята.Новите еничери ,не с ятагани,а с купища бумаги.
  • 99 Centurion

    1 2 Отговор
    Държавата деца не взема,тя просто ги гони от тук.
  • 100 Баба Вуна

    1 2 Отговор
    Я не моем да разберем тоя странен демарш, ръийш! Ей омбре, напрай ми дупка на корема! Всички мадър факин грингос да си одят у оринж Каунти! Отиди коня у ряката, юбауми коча у гъзягата! Хау!
  • 101 Опонент

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Türk":

    Васил Левски пък защо го мразиш бре? Че ти не си бил и роден когато са го обесили!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Ую Уестеа

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Като ги гледам младите в София":

    "..и тесни пичета!"
  • 105 Маркиз дьо Отзад

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "Nostradamus":

    Евалата пич, напълни ми душата! Кажи им го в очите на мръсните герберастки тролове, ма..им да е.., да мигат на парцали като плъх в трици и да не могат копче да ти кажат! Това е истината, дами и господа!!!
  • 106 9689

    1 0 Отговор
    Престъпник,пъзльо...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове