Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 15:42 1 706 9

Иво Прокопиев: Прокуратурата репресира независимите медии

  • иво прокопиев-
  • дневник-
  • сотир цацаров-
  • прокуратура-
  • независими медии

Издателят смята, че е зададен тон на нетърпимост към различното мнение

Иво Прокопиев: Прокуратурата репресира независимите медии - 1
Снимка: БГНЕС

Издателят Иво Прокопиев отговори на главния прокурор Сотир Цацаров в своя позиция. Повод са следните думи на Цацаров от миналата седмица: "По същия начин, по който се реагира на всички опити, заплахи, включително предадени по официален път по отношение на Делян Пеевски и по отношение на Ахмед Доган, защото за това не ме попитахте, а това ви е и подтекстът. По същия начин се реагира и по отношение на заплахи, които са дошли по надлежния ред от лице, което е бизнесмен, собственик на медийна група и е публично известен с критичните си позиции спрямо прокуратурата. Разлика между него и Делян Пеевски няма. По същия начин се действа и спрямо него в негова защита. И тези критични позиции по никакъв начин не са обосновали това ние да намалим степента на действие в негова защита, така както ги предприемаме и спрямо други."

В своя отговор Прокопиев коментира, че не е заплашван и казва, че репресиите към него всъщност идват именно от страна на прокуратурата. Ето и цялата позиция на Иво Прокопиев:

По повод публикации в последните няколко дни, както и във връзка с изявлението на главния прокурор г-н Сотир Цацаров бих искал да уточня, че не съм получавал никакви заплахи, както и не съм подавал никакви сигнали до прокуратурата или друг компетентен орган във връзка със заплахи.

Бях информиран от МВР, че при тях от външен източник има постъпила информация за потенциална заплаха, свързана с журналистически разследвания и публикации в "Капитал", както и с други журналистически разследвания. В тази връзка органите на реда извършват проверки на различни конфликтни ситуации, свързани с публикации на "Капитал". Аз и колегите ми им оказваме пълно съдействие.

Използвам повода да благодаря за професионализма на екипа от МВР и служителите в прокуратурата. Благодаря персонално и на г-н Цацаров за изразената загриженост. Заедно с това най-любезно бих помолил него и другите представители на прокуратурата да се изказват по-ясно и да не създават предпоставки за интриги и допълнително напрежение в обществото.

През последните години независимите медии, техните журналисти и издатели са подложени на непрекъснат натиск и репресия от ръководството на прокуратурата. По този начин тази ключова държавна институция зададе тон на пълна нетърпимост към различното мнение, независимите медии и техните разследвания.

Публичното посочване - многократно от г-н Сотир Цацаров, а напоследък и от кандидата за негов приемник г-н Иван Гешев, на "Капитал" и мен лично като основен опонент и проблем на статуквото е обективна предпоставка за потенциални посегателства от страна на всеки, който се чувства засегнат от критични публикации в "Капитал" и "Дневник" или си мисли, че по този начин ще угоди на някой силен на деня.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😃АНАЛлизатор😂

    9 4 Отговор
    Слушайки г-н Прокопиев, разбираме че в България има само една истина и тя е на страниците на в-к Капитал!!!??

    Коментиран от #4

  • 2 Townboy

    9 2 Отговор
    Какво му е независимото на Иво Прокопиев? Заедно със съратниците си от БХК и Росен Плевнелиев са слуги на Сорос и САЩ.

    Коментиран от #6

  • 3 Коко

    5 1 Отговор
    Къде пък този видя независими медии?
  • 4 Centurion

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "😃АНАЛлизатор😂":

    В секи случай истината не е и в Труд,нито в 24 часа,нито в Нова, БТВ ,канал1,или кана 3, нито в ТВ. Европа!!!Не е и в ПИК,нито в БЛИЦ.

    Коментиран от #7

  • 5 ИСТИНАТА

    4 4 Отговор
    БРАВО ИВО , ТИ СИ БОГАТ , НО НЕ ИЗПОЛЗВАШ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ЗА ИЗНУДВАНЕ И ЗАБОГАТЯВАНЕ КАТО ПЕЕВски , ДО/г/АН И КОМПАНИЯ ОТ ГОСПОДАР ПРОКУРОРИ !!!
    ПО-ХИТРИ И НАГЛИ ОТ ТЯХ НЯМА - ПРЕВЗЕХА ОТ ВЪТРЕ ЧРЕЗ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ДЪРЖАВАТА И ЦЕЛТА ИМ Е ЕДНА - НАЛАГАНЕТО НА ТОТАЛИТАРИЗЪМ/ЕДИНСТВЕНА ПАРТИЯ И ИДЕОЛОГИЯ- ДИКТАТОР/ ИЛИ АВТОКРАТИЗЪМ/ЕДНА ЛИЧНОСТ ЕДИН -ДИКТАТОР/ . БАВНО И ТИХОМЪЛКОМ СМАЗВАТ МЕДИИТЕ ВЕЧЕ НА 90% , СЛЕДСТВИЕТО НА 99% , ПРОКУРАТУРАТА НА 100% , НА РЕД СА НЕУДОБНИТЕ НПО-та , И ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ , ПОСЛЕ ЩЕ СА ПАРТИИТЕ , А НАКРАЯ ВСЕКИ ГРАЖДАНИН КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С ТЯХ ! ТОЧНО ТАКА Е ДОШЪЛ И ХИТЛЕР - А ПОСЛЕ ПОГУБИЛ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ НЕВИННИ ЖЕРТВИ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА В НАЙ-УБИЙСТВЕНАТА ВОЙНА В СВЕТА ВТОРАТА СВЕТОВНА !!!
    ГОРЕ ГЛАВАТА ИВО , ЗАКОНА Е СЪС ТЕБ ВСЕ ОЩЕ , МИСЛЕЩИЯТ НАРОД КОЛКОТО И МАЛКО СЪЩО Е С ТЕБ - СРЕЩУ ПЪЛЗЯЩИЯТ ТОТАЛИТАРИЗЪМ!!!
  • 6 Nyakoj

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Townboy":

    Независим или не, той е прав.
    Отвориш ли си устата, за каквото не трябва, може да те арестуват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петър

    1 1 Отговор
    Единият голям от задкулисието нещо явно му е напечено и започва да мрънка публично по сценарии, може да се проследи през годините това.
  • 9 Токин

    1 0 Отговор
    Именно медиите на Прокопиев не са в никакъв случай независими! Те са зависими от бизнесите на Прокопиев и винаги пишат в негова защита и развивайки неговите тези вместо да бъдат независими и да представят и другата гледна точка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове