Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 12:47 2 323 19

"Правосъдие за всеки": Вземете си отпуск, предстои решителният ден!

  • протест-
  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • всс-
  • правосъдие за всеки

Днес и утре гражданите ще покажат какво мислят за избора на Иван Гешев

"Правосъдие за всеки": Вземете си отпуск, предстои решителният ден! - 1
Снимка: БГНЕС

Гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" анонсира днешния пореден протест срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Ето го и призива:

Свободни граждани,

Предстои решителният ден – денят на истината или денят на позора, денят, в който ще се определи бъдещето ни като държава за дълъг период от време. И не толкова, защото това е денят на избора на нов главен прокурор, а най-вече защото това е денят, в който ще стане ясно дали съдебната власт ще може да се откачи от примката на мафията и олигархията, дали ще живеем в правова и демократична държава или в подобие на полицейска диктатура, облечена в обслужващи червени тоги!

Една тога трябва да остане незасегната от тази срамна процедура с единствения кандидат и това е съдийската, защото Съдът е висшият арбитър на Правото и истинският пазител на правата ни. Ако позволим да превземат Съда и да овладеят напълно Прокуратурата, то заличаваме всичките си надежди, мечти и планове за по-добър живот и европейско бъдеще, като правим безнадеждни поне три поколения – нашето, това на децата и това на внуците ни.

Няма значение дали ще бъде назначен един или друг прокурор с полицейско мислене – Гешев е само пионка на олигарсите, които избраха и Цацаров. Има значение да върнем процедурата отначало и да се опитаме да предизвикаме промяна в системата, която произвежда правообслужване и иска да подчини Съда!

Срамните сцени, в които всички сделки, влияния и зависимости в съдебната власт лъснаха, а ние ги осветихме символично; в които правосъдието бе стъпкано от националистическо-патреотарски кубинки пред Съдебната палата; членове на Съдийската колегия на ВСС започнаха да говорят за „разминаване между правото и усещането за справедливост“, а след това поискаха оставката на председателя на ВКС, който се опита да защити съдийската чест и независимост – те трябва да бъдат спрени, докато не е станало прекалено късно! Всичко това има една цел и се фокусира в очаквания предизвестен избор на Иван Гешев за главен прокурор, който явно трябва да се случи по всякакъв начин и с всякакви средства.

Единственият достоен глас, който се чува в тази опорочена и срамна процедура, е гражданският глас и този на свободните адвокати, затова ние трябва да го издигнем отново и силно в навечерието на избора и в деня на самия избор! Както каза съдия Лозан Панов: „Обречени сме да успеем, защото заставайки на страната на Правото, ние заставаме на страната на истината, а истината е пазена свише!“

На 23 октомври Ви очакваме на поредния марш за право и свобода под надслов „Светлината пробива мрака!“. Елате в 18 ч. пред Съдебната палата, с много светлини, а на 24 октомври, в деня на вота във ВСС, ще подкрепим като граждани протеста на БОЕЦ от 9.30 ч. пред сградата на Съвета на ул. „Екзарх Йосиф“ №12. Вземете си един ден отпуск, защото е много важно!


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    13 8 Отговор
    Престанете да бълнувате неква демокрация. Съществува мутренска корпорация на територията с бивше име бг. Погранична територия под пряк диктат преди на ссср, сега на краварите а утре на чалмите. И протест какво е? Да се разходиш и това е! Хахахах
  • 2 Жиката

    25 7 Отговор
    Излезте ейй..България загива ако не им покажем че сме народ .
  • 3 ТЪПЧО

    9 6 Отговор
    Обърках се вече кой на кого за какво плаща да подкрепя , или да протестира. Пропадане от всякъде!!!
  • 4 Тръмп

    9 18 Отговор
    Гешев не издава Присъди,а Корумпираните от БХК съдии,като Калпакчиев!!!:):):)НПО-то на Съюза на съдиите е същия саботажен проект за Корупция на съдии под прикритие!!!:):):)

    Коментиран от #8

  • 5 Гледайте Евро Диков и отровното трио

    7 2 Отговор
    По темата интересно е.
  • 6 А можеби и Л. Кулезич

    6 0 Отговор
    Също имаше интересни събеседници по тази тема.
  • 7 Тръмп

    6 20 Отговор
    Този протест е опит за намеса в избора на Прокурор!!!:):):)По Закон,Прокурора се избира от Съдебната Система,а не от Улицата и НПО-та за натиск и саботажи на Държавността!!!:):):)

    Коментиран от #9, #16

  • 8 Ето как стават нещата

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Честите хора ги наричат корумпирани
  • 9 Значи сега улицата не може да диктува

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Тръмп":

    А предишния път можеше
  • 10 Тръмп

    7 12 Отговор
    НПО-то "правосъдие за всеки" призовава за Улично правосъдие,а не за Законово!!!:):):)
  • 11 Батман Боко

    3 8 Отговор
    Какъв цвят е котката?
    Не е важно,какъв цвят е котката,важното е да хваща мишки.
    И да не ги пуска,докато не си платят за стореното зло.
    Ред,ред и дисциплина.
  • 12 Фридман

    11 3 Отговор
    ОЧЕРТАВА СЕ, ЗА ВБЪДЕЩЕ ГЕРБЕРАЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ ДА СИ ЖИВЕЯТ САМИ В БЪЛГАРИЯ!
  • 13 Behemoth

    6 3 Отговор
    Гешеф е таман за България!И Бойку е таман!Да живей България!
  • 14 Жоро

    4 12 Отговор
    Ще има ли автобуси за протеста и колко ще се плаща за да знам дали да ходя?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тръмп

    4 8 Отговор

    До коментар #15 от "СМЕХХХ":

    Аз съм за Истината и Закона,а който е против тях е за Затвора!!!:):):) Калпакчиев и Панов така здраво се Затвориха в лъжи и зависимости от НПО-та,че няма безболезнено измъкване от греха!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хммм

    4 1 Отговор
    Че то в България, ако имаше правосъдие трябваше да бъдат избити всички, които 1989год. ни вкараха в тая бездна , и всички техни последователи трябваше да бъдат преследвани от закона !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове