Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 15:06 10 994 27

Само във ФАКТИ: Заплахи, агресия и некомпетентност във варненска избирателна секция

  • местни избори 2019-
  • нарушения-
  • варна-
  • сик-
  • разказ пред факти

Заплашиха ме, че нещо ще ми се случи...

Само във ФАКТИ: Заплахи, агресия и некомпетентност във варненска избирателна секция - 1
Снимка: Славена Панайотова

Дама, наблюдавала броенето на бюлетините в качеството си на представител на коалиция, разкри пред ФАКТИ потресаващи неща, случили се във вчерашния изборен ден. Мястото на събитието е 189-а секция в Четвърта гимназия ''Ж. Кюри'', град Варна.

Славена Панайотова, която е пристигнала специално от Англия, за да допринесе за честното преброяване на бюлетините, заяви следното пред медията ни:

''Членовете на избирателната секция, в която бях, не си знаеха правилника за провеждане на изборите. Първоначално ми отказваха достъп като представител на коалиция, защото ''не съм била дошла преди обяд, като всички останали''. Помолих ги да си проверят правилника и да ми покажат написано черно на бяло, че трябва да вляза сутринта. След кратък спор, неправилно разчетено пълномощно и уверение, че ще звънна в ОИК, членовете склониха да се консултират с ръководителите си и установиха, че нямат право да ми отказват достъп. Изводът от ситуацията е, че ако ние не си знаем правата, няма никаква гаранция, че длъжностните лица ги знаят или имат желание да ги спазват''.

''След 20:00, когато изборният ден приключи, председателят на секцията Денис Фахрединов влиза и излиза след заключването на вратата. Имаше един възрастен човек, застъпник, който чакаше отвън. А това определено не е по правилата. Въпросният председател изблъска същия възрастен човек (дядо с бастун), само защото дядото питаше какво става, защо се бавят и кога ще има готови протоколи. Крещяха му. Нито един от членовете в тази Секционна избирателна комисия нямаше обозначителен знак (бадж), а това е нещо задължително, за да се знае кой какъв е'', заяви още тя.

''Също така масово не знаеха как се попълват протоколите. Стигаше се дотам да питат мен. Почти не бяха отбелязвали хората, гласували с по-малко от три бюлетини, което доведе неизлизащи бройки накрая и натъманяване по памет. Никой не сверяваше номерата на бюлетините с номерата на кочаните. Броенето на преференции беше едно към гьотере, но понеже там няма как да се засекат бройки, никой не се втурна да ги брои втори път'', допълни г-ца Панайотова.

''В 2:00ч благополучно напуснах секцията с необходимите протоколи, макар не на всяка страница да имах по 3 подписа и печат. С изключение на две дами, всички членове на СИК вече бяха напуснали секцията. Един от членовете на СИК Недялка Костадинова Николова, която освен силно некомпетентна по мое мнение, се оказа и служител в Община Варна. Същата ме заплаши, че нещо щяло да ми се случи, тъй като познавала хора и не съм знаела с кого си имам работа, а пък шефът ѝ отново щял да бъде кмет и съм щяла да видя, каквото и да значи последното?!!!''

''Проблемът стана, защото им отворих книжката с методическите указания за провелите се вчера избори, където е описано как се вадят протоколи на желаещите. Въпросната госпожа, освен че не се бе запознала със съдържанието на книжката, отказа да я прочете и започна да отправя груби реплики към моята особа, на което ѝ отвърнах, че ще подам жалба в ОИК. След като ѝ заявих това, тя избухна, че никой нищо не може да ѝ направи понеже имала връзки и се ползвала с протекцията на Портних. Масово се влизаше и излизаше от секцията преди да са готови протоколите'', добави Славена Панайотова за ФАКТИ.

''Изводите оставям на Вас и читателите Ви. Аз си хващам самолета и не искам да се връщам. Това не е държава, а разграден двор. На хората явно си им харесва мизерията и смрадта, харесва им да ги тъпчат и плюят, та чак гласуват за още. Други пък изобщо не си правят труда да гласуват. Варна умира, тежко и болезнено е'', каза в заключение тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    61 2 Отговор
    Правилно
  • 2 Защо ли

    34 1 Отговор
    ...Господи, за някой грях ръце всесилни дигна ти и нас наказа...
  • 3 Emo

    55 3 Отговор
    Бай Ганьо прави избори...
    аз отидох до София , дадох 20 лв. за гориво, само за да гласувам. Като гледах какво движение имаше по пътищата, огромен брой хора явно са отишли за гъби, по родните си места или просто да се изсерат някъде си, само да не гласуват.
  • 4 БГ сити

    74 8 Отговор
    Щом можеш,бягай и не се връщай.Колкото по-далеко оттук,толкова по-добре.
  • 5 666®

    72 3 Отговор
    Нормално. Така се печелят избори. Навсякъде 50.8% примерно, или 51.02% и все на косъм, защото стигнат ли до балотаж, губят.
  • 6 театрален полюлей

    91 8 Отговор
    Самата истина! Днес докато обядвах, се разприказвахме с околните, все пак това е темата на деня. Страстите се нажежиха. По едно време се провикна един мъж и каза че си залага главата ако, накой от тук присъстващите е гласувал за ГЕРБ. Така, на бързо преброих може би над 30 човека. Е как пък един не се обади че е гласувал за ГЕРБ. Вярно държавата не е 30 човека, но ако гледаме от статистическа гледна точка това означава, че изборите се правят за да се хвърля прах в очите на хората. Така е защото власт имащите сами си броята бюлетините и никога няма да пуснат кокала с някакви си избори. Но виж, дебелата тояга по наглите кратуни съм сигурен, че ще има друг резултат!

    Коментиран от #17

  • 7 пушещ бакелит

    90 4 Отговор
    "Това не е държава, а разграден двор.Варна умира, тежко и болезнено е'', каза в заключение тя." Не е само Варна,а цяла България. Държава няма и ще става по-лошо,но племето си спи.
  • 8 Бай Ганю

    36 6 Отговор
    Явно тая женица скоро не се е прибирала в родната Варна и е забравила що е избягала. В сега вече си е спомнила....Надявам се да е станала по паметлива и друг път да не прави такива грешки. Абе Алоооо имигрантите - неразбрахте ли че в БГ вече и по време на отпуската не се идва. Крайно време е да захвърлите цървулите и да си гледате пашалъка по белия свят.
  • 9 Р. Овч.

    6 40 Отговор
    Секретарят на руското посолство в София лъсна в шпионски скандал От септември 2018 г., в продължение на близо година, гражданин на Руската федерация е осъществявал разузнавателна дейност, като е провеждал регулярни конспиративни срещи с български граждани, включително и с ръководен служител.
  • 10 ДДРОнег

    32 0 Отговор
    Такива нарушения има много и почти всички остават без последствия ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мани

    9 1 Отговор
    В една секция в Гара Елин Пелин СИК не бяха залепили дори в коридорите листите на съветниците, за да се ориентират хората за преференциите, но ако попита някой, го гонят да ходи по стълбовете и да си търси плакатите.
  • 13 безнадежден

    10 1 Отговор
    Всеки гледа и коментира и накрая самолета ?
  • 14 Гад

    5 24 Отговор
    Голяма рев. Другите застъпници на другите партии през това време в носа ли си бъркаха? Сигурен съм на 100% че това е доста украсено.
  • 15 Масово се слагат олигофрени в секциите

    19 0 Отговор
    Днес гледах по бТВ една жена, член на комисия, която казваше, че се забавили с протоколите понеже "бюлЮтините" били много сложни на тези избори, а на всичкото отгоре преференциите били много трудни. Масова практика е да се слагат някакви издухани жени на възраст 50+ на които като им кажеш нещо или им направиш някоя уместна забележка, направо полудяват и изпадат в истерия. Надявам се такива хора да си намерят майстора.
  • 16 сол ънд пипер

    18 2 Отговор
    То е повече от ясно че управляващата мафия има намерение да управлява повече от 45 г. така че който може да се спасява. Вятър работа са тия местни избори след като централната власт е в ръцете на топ мафиота г-н Суджук. Парите са в него и той казва къде какво ще става и коя община колко и дали ще получи нещо. Тук няма бъдеще дори и за бездомните животни.
  • 17 Хмм

    20 0 Отговор

    До коментар #6 от "театрален полюлей":

    Така е навсякъде никой не е гласувал за герб от обикновените хора,а само тотал корумпета!

    Коментиран от #20

  • 18 гост

    8 1 Отговор
    "Ако изборите можеха да променят нещо, до сега да са ги забранили."- казали са го много преди нас.
  • 19 сяли разбра

    8 1 Отговор
    Варна умря от управлениета още при сдс !
    ивече живей от идващети гастарбайтари от други селища!
    доволни ра работят за 5-7 ст лева зада неумрат!! вижти колоните от коли напр от ТХ!!!
  • 20 боико

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хмм":

    НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРППППППППП АМА ПАК ПЕЧЕЛИ БОКО СИЧКО Е КОРУПЦИЯ БРАТ ТЯ ЖЕНАТА КАЗВА ТОВА Е НРБ ПЪЛНА ПРОСТОРИЯ ДО ШИЯ
  • 21 Варненци

    14 0 Отговор
    как може да гласувате за някой,който се казва Портних?Какво друго може да направи,освен да ви изпорти.
  • 22 Behemoth

    4 0 Отговор
    Да живей тиквения бостан!
  • 23 Генерал Иванушка Водков

    1 1 Отговор
    Фащай ме за самолета и айде.
  • 24 Елцин

    2 0 Отговор
    В БГ нищо не ме учудва.Представете си по затънтените места как е и не само на избори,които пък са абсолютно винаги опорочени от купеният цигански вот.Всички знаят и никой нищо не прави и си трае,щото почти всички купуват.та това за броенето е само капка в морето.
  • 25 Георги

    3 0 Отговор
    Това което извършва ГЕРБ е мутренската черта начело с Б.Б.! Маниполации,раздаване на пари,кебапчета и лъжливи обещания! Срам за една нация!
  • 26 1347

    4 2 Отговор
    Ситуацията беше нелепа факт е,но аз бях член точно на тази комисия и има доста неща които са поокрасени :) госпожата или госпожицата дойде в 20:00 през целият ден отсъства от протичането на изборите. Влезе с един куп претенций,основателни или не ... Освен това на обучението от ЦИК бяхме предопредени,че лица(застъпници,представители к тн.) които не присъстват по време на изборният ден и не се запишат до 12:00ч на обяд нямат право да изявяват претенции за протокол!!! На нас ни се събраха 24часа работа и не мисля,че беше нужно да се занимаваме с нея и протоколите и след като тя остъства през целия ден !!!!!
  • 27 Горо

    0 0 Отговор
    Повечето от гражданите в България не гласуват отдавна просто защото знаят, че гласът им ще бъде пренасочен към този, който Кръстникът е казал, че ще стане депутат, кмет или общински съветник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове