10 Ноември, 2019 15:12 1 875 25

Менда Стоянова защити Горанов за местните данъци и такси

  • менда стоянова-
  • владислав горанов-
  • данъци-
  • такси

Едно е да се поддадеш на еуфорията на популизма на предизборната кампания, друго е реално да отразяваш финансите на една община, смята депутатът от ГЕРБ

Менда Стоянова защити Горанов за местните данъци и такси - 1

Изказването на Владислав Горанов, според мен, беше провокирано от изказвания на кметове и то най-вече на кметове на големи градове, кметове на ГЕРБ, които в предизборната кампания дадоха обещания за намаляване на местните данъци.

Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Бюджетна комисия Менда Стоянова, по повод изказването на финансовия министър, че кметовете не могат да изпълнят щедрите си обещания от кампаниите си ако не вдигнат местните данъци и такси пред БНР.

„Едновременно с това поемаха ангажименти за една сериозна инвестиционна програма в съответното населено място. Тези две твърдения не могат да се свържат едно с друго. Не можеш да правиш инвестиционна програма, не можеш да искаш да облагородяваш населеното място, да строиш пътища, обходи, да подобряваш трафика, да привличат в съответната страна инвеститори и едновременно с това да намаляваш приходите на Общината“, добави Стоянова.

„Ясно е че кметовете трябва да го осъзнаят още в първите дни на стъпването си в длъжност. Едно е да се подадеш на еуфорията на популизма на предизборната кампания, друго е реално да отразяваш финансите на една община“, посочи още председателят на бюджетна комисия.

„Не бива да забравяме особената роля на кметовете на ГЕРБ. Те са преди всичко избрани от хората по места, доста мажоритарен елемент има в техния избор. Те искат да отговорят на очакванията на хората, но тези очаквания за намаляване на данъци и увеличаване на инвестиционната програма на всяка една Община просто не могат кореспондират една с друга“, допълни още Менда Стоянова.

Тя коментира и местните избори. „Мисля че доста преди изборите, особено преди втория тур, а и след него имаше много анализи, които се правиха и от партиите и от социолозите. Не смятам че има нещо наказано от всяка една гледна точка“, каза Стоянова.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    37 1 Отговор
    Мента това и е работата. Да менти народа.
  • 2 Боне крайненеца

    30 0 Отговор
    Дано ви приседнат , да се задавите та да миряса народа от вас!

    Коментиран от #10

  • 3 След Избори 2019

    29 0 Отговор
    Майката хранителка на народа в лицето на управляващите се е загрижила за избирателите, след като преядоха с кебапчета! Диета, братя и сестри, че сме първа писта по затлъстяване!!!
  • 4 Колчо Слепеца

    19 0 Отговор
    Всичките са маскари - беше го казал един умен БЪЛГАРИН .

    Коментиран от #5

  • 5 Последния софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Колчо Слепеца":

    Да ама и той се включи в изборите.
  • 6 И така

    22 0 Отговор
    Ядохте и пихте преди изборите без пари?А сега е време да ни го изкарат през носа.Аз ако съм на тая ще наложа всеки пълнолетен с 1000 лв.общински допълнителен данък ,то българинът и без това за нищо не може да се организира и протестира.Малко са им вече евросредствата искат още повече да усвояват като плащат на фирмите си с 1000% надценка за всички разходи.
  • 7 Борис

    23 0 Отговор
    Не можеш да правиш инвестиционна програма, не можеш да искаш да облагородяваш населеното място, да строиш пътища, обходи, да подобряваш трафика, да привличат в съответната страна инвеститори и едновременно с това да намаляваш приходите на Общината“, добави Стоянова. МОЖЕ г-жо стоянова , просто трябва да спрете да крадете и пари ще има бол.
  • 8 бееееееее

    26 0 Отговор
    Кой разбрал , разбрал , кой не е сега ще разбере. ГЕРБ де факто и де юре ни обещаваха да ви дерат кожицата , по няколко пъти.
  • 9 Този дето не разбира🤔

    18 0 Отговор
    Значи пред изборно обещаваме да ги свалим а като ни избера вдигаме? Сега разбираме че са ниски! Ами не го ли знаете до сега! 🤔
  • 10 мечо

    0 15 Отговор

    До коментар #2 от "Боне крайненеца":

    тихо бе чарвен комунис

    Коментиран от #21

  • 11 трезва представа

    13 0 Отговор
    Проблемът не е в обещанията , а в осмисляне на посланията. А най-голямата беда е , че всичко това ще се краде по герберски , дори няма да ходи за изпълнение на обещания.
  • 12 Защита на

    7 0 Отговор
    Халваджията за бозаджията. Лошото? Тунеядците в държавата, които защитават тунеядството си, винаги бъркат в "джоба" на обикновения труженик.

    Коментиран от #15

  • 13 шашнато племе

    8 0 Отговор
    Абе предупреждавах ви , внимавайте с обещанията и даровете на данайците , ама вие комунизъм някакъв борихте , пак с комунисти де.
  • 14 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    " МЕНТЕТО НА СТОЯН " НЕ ЗНАЕ ДАЛИ МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ СА ПРИХОД ЗА ОБЩИНИТЕ -ИЛИ ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ -ДЖИТ -ДЖИТ !?!?!?
  • 15 Зоро

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Защита на":

    Нали ББ обещавам 3 г. да не се вдигат местните данъци. Ако са легализира заслужават смърт. Управни,цитиран лъже ще народа не трябва да се помилва,! Как така политици ще лъжат хората и ще са не наказани?

    Коментиран от #16

  • 16 на боци обещанията са като ланшния сняг

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Зоро":

    Това беше по време на сутришното кафе , сега е обяд , чакай да видиш на вечеря какво ни чака.
  • 17 Жоро

    1 9 Отговор
    По добре да са високи данъците за да има за пенсии и помощи

    Коментиран от #18, #24

  • 18 колко и да е все ще се откаде

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро":

    Не се ли отнасяше за доходите ? Просто питам , за това дето казваш да има.
  • 19 Престъпление и наказание

    5 0 Отговор
    А БЕ ТАЯ МЕНДА ЗАЩО ВСЕ СЛАГА ПРЪТИ В КАРУЦАТА НА ПРЕМИЕРА? ТЯ НЕ ЗНАЕ ЛИ КАКВО ОБЕЩА, А? "" ПОВДИГАНЕ НА БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО НА НАРОДА ЧРЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ, А НЕ ЧРЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНЪЦИ И ТАКСИ""!!! ТАЗИ МЕНДА ДА НЕ ЗАПОЧВА ОТНОВО ПОДРИВНА ДЕЙНОСТ СРЕЩУ ГЕРБА НА БОЧКАТА? НЕ ЧЕТЕ ЛИ КАКВО КАЗВА ТОЙ? "В ХАЗНАТА ИМА
    МНОГО МИЛИАРДИ И МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ!" ПАРИТЕ, МЕНДО, "ЩЕ ДОЙДАТ ОТ ТРАФИК, ИНВЕСТИЦИИ, КОРЕКЦИИ НА БЕЗУМНО ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ В БЮДЖЕТНАТА СФЕРА, ЦИФРОВИЗАЦИЯ ВОДЕЩА ДО ДРАСТИЧНО СЪКРАЩЕНИЕ НА РАЗДУТИЯ ДЪРЖАВЕН АПАРАТ!" САБОТИРАШ ПРЕМИЕРА САМО НЯКОЛКО СЕДМИЦИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ ТАКА ЛИ? ОСТАВКА, МЕНДО! ОСТАВКА!
  • 20 Бочо коча

    5 0 Отговор
    Един герберски кривак защитил друг герберски кривак.няма да защити Станишев я.
  • 21 Боне крайненеца

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "мечо":

    ,,ЧАрвен комунист" , е друго си е си( а) н комунист!
  • 22 Оказа се

    6 0 Отговор
    че сме по-прости от Борисов.Пак ни изпързаля.Сега данъците,на предните винетките.Заспали ОВЦЕ сме и това е
  • 23 Васил

    4 0 Отговор
    Държавата на данъците без реална икономика
  • 24 О.Ч.З

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Жоро":

    Да нека да са високи данаците че идва ново увеличение на заплатите но не наще а на тия във парламента толкова се трудят да ядат кебапчета че заслужават увеличение
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове